images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліція провела рейди нічними клубами Києва: вручили 219 повісток чоловікам

Понеділок, 27 червня 2022, 10:45

Правоохоронці разом із представниками військового комісаріату провели рейди нічними закладами Києва: вручали чоловікам призовного віку повістки.

Джерело: очільник столичної поліції Іван Вигівський, якого цитує пресслужба відомства

Деталі: Протягом вихідних правоохоронці завітали до 420 закладів Києва з метою перевірити дотримання громадянами обмежень воєнного стану та запобігти порушенням комендантської години.

Силовики виявили два заклади, які працювали в нічний час, а в них - 413 осіб, котрі порушили комендантську годину.

З числа цих громадян комісар перевіряв чоловіків призовного віку на наявність відповідних приписних посвідчень. У результаті 219 чоловікам було вручено повістки до військкомату.

Окрім того, правоохоронці виявили осіб, котрі мали при собі наркотичні речовини. За виявленими фактами було розпочато кримінальні провадження.


Пряма мова Вигівського: "Також поліцейські склали 73 адміністративні протоколи за статтями 178 - розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях, 173 - дрібне хуліганство, 185 - злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ми й надалі будемо проводити такі відпрацювання, адже кожен мешканець столиці повинен розуміти усю серйозність ситуації та усвідомлювати небезпеку, яка нині ще є з боку країни-агресора.

Хочу наголосити, що під час комендантської години категорично заборонено пересуватися містом, окрім спецтранспорту та випадків крайньої необхідності"

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

 

Оперативники Тернополя затримали власницю віртуального наркомагазину

Понеділок, 27 червня 2022, 10:42

Про партію наркотиків, яка прийде на одне з поштових відділень Тернополя, надійшла інформація до працівників управління карного розшуку.

У день отримання за поштовою передачею прийшла жінка, але забрати товар не встигла. Тернополянку, 1986 року народження, затримали оперативники управління по боротьбі з наркозлочинністю. В пакунку правоохоронці виявили 200 грамів канабісу.

У ході розслідування стало відомо, що жінка разом зі своїм чоловіком, який є уродженцем Албанії, ще на початку року відкрила інтернет-магазин з продажу наркотиків. Реалізовували товар вони методом закладок. В місяць сімейний бізнес приносив від 100 до 200 тисяч гривень.

За словами Михайла Димиди, начальника управління по боротьбі з наркозлочинністю в області, в магазині продавалися різноманітні види наркотиків - амфетамін, PVP, мефедрон, канабіс. Аби не ділитися прибутком, помічників не наймали, а все робили самі.

Жінка замовляла через інтернет товар, спілкувалася із потенційними покупцями. В обов'язки чоловіка входило фасування та розповсюдження методом закладок.

Під час обшуку оперативники виявили та вилучи майже сотню готових закладок, мобільні телефони, зіп-пакети, сім-картки, ізострічку, магніти, чорнові записи та рекламні написи вказаного інтернет-магазину майже на 100 тисяч гривень.

Чоловік, як дізнався, що його дружину викрили та затримали правоохоронці, намагався залишити країну, але перетнути українсько-румунський кордон йому не вдалося. Його на пункті пропуску зупинили працівники прикордонної служби та передали поліцейським.

Тернополянці суд оголосив підозру згідно із ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ та обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. Питання щодо її чоловіка вирішується. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/operativniki-ternopolya-zatrimali-vlasniczyu-virtualnogo-narkomagazinu/

Тернопільські поліцейські допомогли колегам з Нікополя розшукати 15-річну дівчину, котра втекла від мами, аби вирватися з «рабства»

Понеділок, 27 червня 2022, 10:38

До співробітників ювенальної превенції тернопільської поліції звернулися колеги з Нікопольського районного управління з проханням допомогти розшукати 15-річну жительку селища Приміське. Дитина 22 червня пішла з дому ще рано-вранці і не повернулася.

-Про зникнення дочки телефоном повідомила її мати, - розповів заступник начальника сектору ювенальної превенції Нікопольського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області Євген Тарасов. – Ми одразу відпрацьовували декілька версій, розшукували дитину на території району, проте згодом стало відомо, що вона на залізничному вокзалі придбала квиток до Тернополя і разом з собакою подалася туди.

Тернопільські правоохоронці оперативно відреагували на орієнтування про розшук неповнолітньої  і вже наступного дня близько десятої години ранку очікували на прибуття потяга із Запоріжжя. Зі слів начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, дитина дійсно перебувала у вагоні разом із собакою.

-Історія 15-річної дівчинки вразила навіть найдосвідченіших поліцейських. Дитина розповіла, що втекла не з дому, а з рабства, у яке перетворила її життя рідна мати. У 15 років вона прибирала, прала, готувала, опікувалася молодшою на чотири роки сестрою. В той час, як мати безпробудно пиячила і морила їх голодом, - розповідає Петро Тихович.

Поліцейські помістили дівчинку до тимчасового притулку, а її собаку, якого вона називала найкращим другом, - віддали під опіку кінологам, пообіцявши, що обов’язково повернуть.

Добу 15-річна нікопольчанка провела у Тернополі, поки за нею не приїхали ювенальні поліцейські з Дніпропетровщини.

-Дитина розумна, добра, комунікабельна, проте категорично не хотіла повертатися додому. Каже, там вона - за рабиню, - розповів Євген Тарасов. – Свою втечу вона планувала: аби мати гроші на квиток – ходила по сусідах підробляла, і то в час, коли матері або вдома не було, або вона нетвереза спала. Єдина можливість вільно вийти з подвір’я, аби не накликати на себе гнів, – прогулянки з собакою. Близько шостої години ранку 22 червня дитина пішла начебто вигуляти свого чотирилапого друга, і одразу кинулася шукати можливість поїхати з міста. Близько тринадцятої години дівчинка сіла в поїзд до Тернополя.

Мати зателефонувала до поліції і повідомила про зникнення дочки лише ввечері, проте, правоохоронці впевнені, не через те, що хвилювалася, а тому, що не було кому обід та вечерю приготувати.

Вже дорогою до Нікополя дитина найбільше раділа, що їй повернули собаку, а ще запевнила, що поліцейські, з якими вона спілкувалася, – найдобріші люди, яких вона зустрічала за своє життя. Тривожилася через єдине – аби її не повернули матері.

-Ми дізналися, що в дівчини є старша повнолітня сестра, сконтактували з нею і домовилися, що вона на деякий час забере її до себе, - каже Євген Тарасов. – Родиною уже займаємося не тільки ми, а й соціальні служби, адже там підростає ще одна неповнолітня дівчинка. Раніше інформації про умови проживання цих дітей та про ставлення матері  до них – до нас не надходило.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

"Мрія", "Мадонна" чи марка з кораблем: у Києві вибрали найкращу квіткову інсталяцію про війну

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:13

У столиці визначили найкращу квітково-патріотичну композицію.

У конкурсі взяли участь близько 30 робіт, повідомляє Київська міська держадміністрація.

Серед них були "Привід Києва", "Літак Мрія" та композиція у вигляді знаменитої марки з кораблем.

"В результаті голосування з великим відривом, отримавши 42% голосів киян, перемогла композиція "Київська Мадонна з немовлям", – повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Фото з сайту Віталія Кличка

Він висловив подяку усім озеленювачам, які продовжують свою роботу у воєнний час. 

На урочистій події була присутня Тетяна Блізняк. Саме її сфотографував угорський журналіст Андраш Фьольдеш, коли жінка наприкінці лютого годувала немовля в метро. Світлина стала доволі популярною в мережі, а жінку почали називати "Київською Мадонною".

Так само  ілюстраторка Марина Соломенникова створила картину на основі цього фото.

Квіткова композиція "Київська Мадонна з немовлям" розташована на вулиці Вадима Гетьмана.

Площа інсталяції складає 149 кв. м і складається з 37 тисяч квітів.

Для панно використали елементи з фанери та 1,5 тонни білої мармурової крихти.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

Виноробня із Закарпаття отримала медалі від Decanter і втілює нові проєкти

П'ятниця, 24 червня 2022, 14:09

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

У найвпливовішому дегустаційному конкурсі світу – Decanter World Wine Awards, що пройшов у Лондоні – виноробня Шато Чизай отримала дві медалі: срібну за Каберне Фран і бронзову за локальне вино Фурмінт, а ігристе Carpathian Sekt здобуло 84 бали.

18 244 виробники з 54 країн змагалися за оцінки від легендарного британського Decanter. Попри війну, у конкурсі змогли взяти участь чотири українські компанії, представивши вина на події, яку можна порівняти з "Оскаром" у сфері вина.

Також українські винороби представили свої знакові вина на спільному стенді Wines of Ukraine виставки London Wine Fair, і мали велику увагу учасників і відвідувачів.

"Українське сьогодні мусить бути трендом у світі. Йдеться і про якісні продукти, створені у нашій державі. Україні зараз потрібно перемагати як ніколи. Важливі перемоги на різних фронтах. Чим більше про Україну чують у світі, чим більше знають, чим більше розуміють, що це велика держава зі своєю цікавою історією, багатою культурою, чудовими людьми та якісними виробництвами  –  тим краще.

Ми знайомимо світ з Україною і, зокрема, з нашим Закарпаттям – через вино, народжене на цій землі. І робимо це успішно, здобуваючи славу для України. Нагороди від Decanter World Wine Awards для Шато Чизай – черговий крок на цій дорозі. Це вже другий комплект медалей у 2022-му: окрім тривог,  рік приніс і медалі Паризького винного кубку для трьох вин, серед яких "золото" у "Троянди Карпат"", – говорить засновник виноробні Геннадій Гутман.

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

Зараз компанія, збудувавши нове виробництво (виноградних спиртів та напоїв на їхній основі), оголосила про початок ще одного проєкту. Геннадій Гутман каже: "Він амбітний і дещо навіть неочікуваний для Закарпаття. Хоч Україна й у стані війни, беремося за створення принципово нового виробництва, адже віримо в Перемогу.

Цим доводимо, що й сьогодні наша держава залучає інвестиції, може розвивати бізнеси, створювати дещо нове та згодом представити на ринок, і міжнародний, продукти світового рівня. Розпочинаємо роботу над новим брендом, але поки що не розкриваємо подробиць".

 
ФОТО: ШАТО ЧИЗАЙ

І Шато Чизай уже готується до Перемоги. Вперше на Закарпатті заклали ігристе вино за класичним методом (як справжнє Шампанське). На повторній ферментації у пляшках у виносховищі перебуває вино з двох локальних сортів, унікальних для України: Черсегі і Кейкфранкош.

У Шато Чизай сподіваються, що вже скоро буде така очікувана нагода відкоркувати новинку – класичне ігристе із Закарпаття, а тим часом компанія активно включена в гуманітарні проєкти. Дохід виноробні спрямовується на підтримку вимушених переселенців, і віднедавна на масштабну допомогу питною водою постраждалим містам Півдня і Сходу України.

 
Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
 

Сторінка 641 з 1427

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер