images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


10 стратегічних пріоритетів розвитку міста Тернополя

Четвер, 25 лютого 2016, 06:05

Сьогодні у Тернополі відбувся форум “Задай курс владі: 10 стратегічних пріоритетів розвитку міста”, на якому представники фракцій ТМР презентувати своє бачення майбутнього Тернополя. Захід ініціювали Громадський рух ЧЕСНО та всеукраїнська ініціатива “Активна громада”.

Також в рамках форуму міський голова Сергій Надал прозвітував про 100 днів своєї роботи та розповів про стратегічні плани на майбутнє. Мер публічно пообіцяв прозвітувати у прямому ефірі, де буде трансляція з площі і люди будуть мати можливість задати своє питання.

На форум ми запросили представників усіх депутатських фракцій, проте участь взяли лише депутат від фракції “Батьківщина” Володимир Гринда, депутат від фракції “Народний контроль” Вікторія Шараськіна та лідер фракції БПП “Солідарність” Володимир Місько Володимир Місько. Ми щиро сподіваємось, що фракція “Громадянська позиція"Петро Ландяк має бачення розвитку міста, просто не мала можливості її вчасно надати. Зазначимо, що представники фракцій “Свобода”, “Радикальна партія Олега Ляшка” та “Самопоміч” надіслали електронною поштою стратегічні пріоритети, за якими працюватимуть у раді, але не презентували їх публічно на форумі.

Фракція ББП “Солідарність” запропонувала лише три пріоритети: відкритість і підзвітність влади, комунікація влади з громадою і зонування парків. Вочевидь, економічна складова для них не в приіоритеті. Лідер фракції основний акцент зробив на третій пріоритет та запевнив, що скоро тернополяни ходитимуть на пікнік у “Топільче”, як жителі Нью Йорку у Центральний парк, і спорудять атракціони не гірші, від закордонних.

Представник фракції “Батьківщина” говорив про розвиток освіти, медицини, створення нових робочих місць, ремонт прибудинкових територій та встановлення нових дитячих майданчиків, доведення доріг до рівня європейського міста, зелені насадження, багатоповерхові автопаркорки, проте, склалося враження, що в пріоритеті фракції християньське виховання, принаймі на цьому Гринда зосередив найбільшу увагу.

Для фракції “Народний контроль” актуальними і пріоритетними є антикорупційні заходи, вони вимагають публічного конкурсу на керівні посади, прозорого бюджету міста, прозорого ціноутворення усіх послуг, що надає міська рада, публічної оцінки роботи чиновників, посилення громадського контролю у владі. Також для фракції важливим є створення комфортних умов для життя та ведення бізнесу, відновлення економіки і промисловості, розвитку туризму, європейського рівня медицини, освіти, дорожнього покриття вулиць, транспортної інфраструктури. Як бачимо, більшість із запропонованого не належить до компетенції депутатів міської ради.

Проте загальною тенденцією стало те, що фракції не достатньо розуміють поняття “статегічного планування” своєї діяльності та пріоритетів згідно якими вони планують далі працювати під час цієї каденції. Прикметно, що депутати чітко не можуть розмежувати повноваження місцевої та Верховної ради. Тому й обіцяють те, що в принципі не можуть виконати, адже це не в їх компетенції.

“Сьогодні представники фракцій говорили про ідеалізоване бачення та вчергове пропагували популістичні гасла. Партії не розуміють механізмів реалізації того, що пропонують, а головне не усвідомлюють, що їх пропозиції мають відповідати бюджету міста” -Vita Dumanska координатор кампанії “Стеж за грошима”.

Команда ЧЕСНО у Тернополі сподівається, що фракції доопрацюють свої пропозиції щодо стратегічного розвитку міста і зроблять їх чіткими, досяжними і вимірюваними.
Громадськість готова до діалогу з представниками влади.

 

Конкурс на стажування молоді у Тернопільській обласній раді

Четвер, 25 лютого 2016, 05:48

ГО «Молодіжна Альтернатива» спільно з ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» (Тернопіль)  оголошує конкурс на стажування молоді у Тернопільській обласній раді на 2016 рік.

Таке стажування - це корисний досвід для тих, хто хоче якісно підвищити рівень своєї кваліфікації, планує стати політиком, прагне бути успішним!
Ти хочеш жити в щасливій та успішній країні?
Ти хочеш сам творити своє майбутнє і майбутнє своєї країни? 
Програма «Студенти для органів місцевого самоврядування»  саме для Тебе!
Мета програми «Студенти для органів місцевого самоврядування» полягає в тоту, щоб:

  • надати активній, небайдужій  молоді  можливість долучитися до  державотворчих процесів;
  • взяти безпосередню участь у процесах прийняття рішень;
  • набути досвіду роботи в органах місцевого самоврядування.

Вимоги до учасників - аплікантів:

  • Бути студентом старших курсів (3 - 5 курсу), магістрантом  або аспірантом;
  • Володіти  іноземною мовою;
  • Розбиратися у сучасній політичній ситуації на рівні країни, області, міста;
  • Мати аналітичні здібності;

Термін стажування – 5 місяців (березень-липень 2016р.). Час стажування - 20 годин на тиждень
Професійні напрямки роботи:

  • Аналіз нормативно-правових актів, нормативних актів ОМС;
  • Підготовка аналітичних звітів, програм розвитку регіонів, місцевих програм;
  • Написання промов для депутатів;
  • Підготовка документів для розгляду в комісіях, на пленарних засіданнях;
  • Участь у засіданнях комісій, пленарних засіданнях;
  • Редагування нормативно-правових документів, підготовка їх до друку;
  • Переклади нормативно-правових актів інших країн;
  • Відповіді на запити та листи до депутатів та інших установ;
  • Моніторинг ЗМІ, тощо.

Будучи учасником програми стажування ти будеш мати  можливість:

  • відвідувати тренінги, воркшопи та майстер класи з професіоналами, зустрічі з відомими політиками, громадськими діячами, окремими  особистостями;
  • брати участь в обмінних поїздках між регіонами та закордонні поїздки в рамках інших проектів;
  • написати та опублікувати аналітичні матеріали на актуальні теми;
  • розвинути аналітичні здібності.

Для того, щоб взяти участь в програмі стажування потрібно:

  1. Завантажити тут або в групі Vk.com чи в групі Facebook , заповнити, роздрукувати анкету та передати її регіональному координатору в Тернопільській області Ігорю Процику (контакти нижче) або представникам студентської ради свого ВНЗ;
  2. Успішно пройти  співбесіду. Про дату, час та місце проведення співбесіди буде повідомлено додатково електронною поштою;

Oстанній термін подання анкет – 29 лютого 2016 року! Поспішай заповнити анкету!
Більш детальнішу інформацію про програму можна дізнатись  на інтернет-сторінках організаторів конкурсу www.ya.org.uawww.ngosms.blogspot.com або  у координатора проекту у Тернопільській області Процика Ігоря за тел.  (063) 4546661

Програма реалізується за сприяння Національного Фонду Підтримки Демократії (NED).

Стажування_Тернопіль

Реалізація пального: зміни акцизного податку

Четвер, 25 лютого 2016, 05:45

Державна фіскальна служба України надала методичні рекомендації щодо деяких змін в адмініструванні акцизного податку стосовно платників акцизного податку – реалізаторів пального, пов’язані із прийняттям Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Більш детально - у листі ДФС України від 03.02.2016 № 3495/7/99-99-19-03-03-17 «Щодо змін в адмініструванні акцизного податку» та розміщено на веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/66334.html).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Тернопільська міська рада готова надавати нові адміністративні послуги

Четвер, 25 лютого 2016, 05:43

23 лютого заступник міського голови Тернополя Володимир Дідич зустрівся із представниками Тернопільського міськрайонного управління юстиції. Під час зустрічі обговорювалося питання підключення виконавчих органів ради та акредитованих суб’єктів державної реєстрації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відтак, заступник міського голови спільно з фахівцями управління юстиції обговорили механізм передачі функцій державної реєстрації та оперативного підключення нових суб’єктів державної реєстрації прав до спеціальних реєстрів органу місцевого самоврядування. Раніше ці функції виконували лише в управлінні юстиції.

Стратегія розвитку Тернополя: погляд фракцій

Середа, 24 лютого 2016, 18:04

24 лютого у Тернополі відбувся форум “Задай курс владі: 10 стратегічних пріоритетів розвитку міста”, на якому представники фракцій ТМР презентувати своє бачення майбутнього Тернополя. Захід ініціювали молоді лідери Громадського руху ЧЕСНО та ВІ “Активна громада”.На форум активісти запросили представників усіх депутатських фракцій, проте участь взяли лише депутат від  фракції “Батьківщина” Володимир Гринда, депутат від фракції “Народний контроль” Вікторія Шараськіна та лідер фракції БПП “Солідарність” Володимир Місько. Громадські активісти щиро сподіваються, що фракція “Громадянська позиція” має бачення розвитку міста, просто не мала можливості її вчасно надати. Зазначимо, що представники фракцій “Свобода”, “Радикальна  партія Олега Ляшка” та “Самопоміч” надіслали електронною поштою стратегічні пріоритети, за якими працюватимуть у раді, але не презентували їх публічно на форумі.

-caKMdsryEk

Фракція ББП “Солідарність” запропонувала лише три пріоритети: відкритість і підзвітність влади, комунікація влади з громадою і зонування парків. Вочевидь, економічна складова для них не в приіоритеті. Лідер фракції основний акцент зробив на третій пріоритет та запевнив, що скоро тернополяни ходитимуть на пікнік у “Топільче”, як жителі Нью Йорку у Центральний парк, і спорудять атракціони не гірші, від закордонних.

jlc36-lCMeE

Представник фракції “Батьківщина” говорив про розвиток освіти, медицини, створення нових робочих місць, ремонт прибудинкових територій та встановлення нових дитячих майданчиків, доведення доріг до рівня європейського міста, зелені насадження, багатоповерхові автопаркорки, проте, склалося враження, що в  пріоритеті фракції християньське виховання, принаймі на цьому Гринда зосередив найбільшу увагу.

lyScilohPQ0

Для фракції “Народний контроль” актуальними і пріоритетними є антикорупційні заходи, вони вимагають публічного конкурсу на керівні посади, прозорого бюджету міста, прозорого ціноутворення усіх послуг, що надає міська рада, публічної оцінки роботи чиновників, посилення громадського контролю у  владі. Також для фракції важливим є створення комфортних умов для життя та ведення бізнесу, відновлення економіки і промисловості, розвитку туризму, європейського рівня медицини, освіти, дорожнього покриття вулиць, транспортної інфраструктури. Як бачимо, більшість із запропонованого не належить до компетенції депутатів міської ради.

p6xJ9sprOxc

Проте загальною тенденцією стало те, що фракції не достатньо розуміють поняття “статегічного планування” своєї діяльності та пріоритетів згідно якими вони планують далі працювати під час цієї каденції. Прикметно, що депутати чітко не можуть розмежувати повноваження місцевої та Верховної ради. Тому й обіцяють те, що в принципі не можуть виконати, адже це не в їх компетенції.

wTOe4ocflew

“Сьогодні представники фракцій говорили про ідеалізоване бачення та вчергове пропагували популістичні гасла. Партії не розуміють механізмів реалізації того, що пропонують, а головне не усвідомлюють, що їх пропозиції мають відповідати  бюджету міста” -  Віта Думанська координатор кампанії “Стеж за грошима”.

Команда ЧЕСНО у Тернополі сподівається, що фракції доопрацюють свої пропозиції щодо стратегічного розвитку міста і зроблять їх чіткими, досяжними і вимірюваними.

Громадськість готова до діалогу з представниками влади.

 

Сторінка 1190 з 1430

«ПочатокПопередня1181118211831184118511861187118811891190НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер