images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбудеться благодійний вечір на пошану полеглих під час Революції Гідності

Неділя, 07 лютого 2016, 00:00

Благодійний вечір на пошану полеглих під час Революції Гідності «Арт-десант волонтерів» пройде 20 лютого о 16 год. у ПК «Березіль». Захід відбудеться за підтримки міського голови Сергія Надала.

«Тернополяни повинні продемонструвати патріотичність, вшанувати пам'ять полеглих під час Революції Гідності та усіх, хто віддав своє життя за зміни у нашій країні. Адже завдяки цим людям ми сьогодні можемо змінювати країну на краще», - зазначив начальник управління культури та мистецтв Олександр Смик.

У ПК «Березіль» перед тернополянами виступлять відомі актори, поети та співаки Рима Зюбіна, лідер гурту «Фата моргана» Ігор Роман, шансоньє Люцина Хворост, віртуоз Сергій Шматок, кобзар Василь Лютий, фольк – тріо «Гонта», заслужені артистки України Світлана Мирвода та Леся Горова, народний артист України Анатолій Матвійчук та учні дитячої хорової школи «Зоринка». Режисер вечора - заслужений діям мистецтв України Сергій Архипчук.

Вхід на концерт вільний. Під час заходу організатори збиратимуть кошти на підтримку та реабілітацію бійців АТО.

 

Надходження січня

Субота, 06 лютого 2016, 08:39

Впродовж січня 2016 року Тернопільською ОДПІ забезпечено надходжень від платників міста та району до бюджетів усіх рівнів в сумі – 119,6 млн грн.

Зокрема, до Державного бюджету надійшло 57,2 млн грн, а місцеві бюджети отримали – 62,4 млн грн.

Тернопільська ОДПІ також нагадує, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

Продавали нас як товар на базарі…

П'ятниця, 05 лютого 2016, 11:06

… Одного дня мені повідомили, що є можливість працювати на будівництві в передмісті Лісабона. Перша хороша новина за 2 тижні, подумав тоді, - розповідає 45 річний  Олег, який на той час перебував на заробітках в Португалії. - Приїхали двоє чоловіків і почали нас розглядати, спілкувалися з «опікунами», які ніби-то допомагали у пошуку роботи. Ромовляли на мові, яку я не розумів. В процесі розмови «роботодавці» заплатили гроші «опікунам». Пізніше я зрозумів, що нас продавали… як товар на базарі.

Тоді я не звернув на це уваги, бо був на сьомому небі від щастя, що нарешті знайшов роботу. Коли мене і ще двох чоловіків привезли на домовлене місце, я з жахом зрозумів, що потрапив в пастку. Територія будови була огороджена, віддалена від інших об'єктів, постійно охоронялася, а вночі випускали собак. Паспорт відібрали силоміць відразу після прибуття. Ми працювали впродовж світлового дня. Годували нас дуже погано, та і їжа була незвичною, гострою. Від постійної нервової напруги, погроз, побоїв та поганого харчування турбував шлунок, спина. Я почав втрачати вагу і розумів, що довго не витримаю.

торгівля

Дуже сумував за рідними, але поспілкуватися з ними не мав можливості. Так продовжувалося впродовж чотирьох місяців. З часом підвів фізичний стан і я просто не зміг працювати. Просив охоронців, аби ті викликали мені лікаря або ж відвезли до лікарні, та у відповідь чув лише насмішки, а частіше отримував дубинкою по спині…  Стан здоров’я щодня погіршувався. Коли вже не мав сил поворухнутися, охоронці посеред ночі вивезли мене з будівництва і залишили в кількох кілометрах від міста. На щастя, мені вдалось дійти до міста. Безсилий я задрімав на автобусній зупинці. Мене затримали поліцейські. У відділку пояснив, що хочу повернутися додому. Мене депортували.

На жаль, історія, яку розповів чоловік у Департаменті сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА не є поодиноким випадком, вона лише відображає крихітну частину грандіозної злочинної системи торгівлею людьми.

За даними міжнародної організації з міграції найчастіше жертвами обману стають українці. Сьогодні наші співвітчизники стали заручниками трудового і сексуального рабства у майже 60 країнах світу. З 1991 року в тенета работоргівлі потрапило близько 160 000 осіб. З огляду на останні події в країні, цифри щоразу зростають. За даними Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, на Тернопільщині, впродовж 2015 року, статус постраждалих від торгівлі людьми, які були в трудовій експлуатації  отримали 11 жителів.

Торік правоохоронці виявили злочинну організовану групу, яка обманом, займалася вербуванням людей з метою трудової експлуатації в кількості 15 осіб. За цим фактом порушили кримінальну справу за статтею 149 ККУ.

В правоохоронних органах визнають, що торгівля людьми належить до злочинів, котрі дуже складно відстежувати, документувати й розслідувати. Інколи розслідування тривають роками. Великою мірою провина лягає на самих шукачів роботи. Через власну необережність та легковажність люди покидають свої домівки, не залишивши рідним конкретних даних. Часто довіряють паспорт роботодавцю, чим приписують собі вирок неволі.

Злочинні структури заробляють на торгівлі людьми мільярди доларів, а способи вербування «рабів» останнім часом стають витонченішими, розповідають у Департаменті протидії торгівлі людьми. Зловмисники знають правову базу, усіляко маскують свою діяльність, підшукують спеціальних вербувальників, щоб «жертви» нічого не запідозрили. Часто агенти работорговців розігрують справжню виставу. Спеціальні «актори», що зображають гастарбайтерів, які буцімто нещодавно повернулися з-за кордону розповідають про вдалі заробітки й демонструють чималі суми грошей та новенькі авто. Інколи вербувальники «живого товару» діють прикриваючись фірмою, яка має офіційні ліцензії на працевлаштування громадян за кордоном.

– Торгівля людьми є особливо важким злочином і передбачає покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, – зазначила на засіданні Тернопільського прес-клубу  Марина Пасєчник, голова ТМЖК “Відродження нації”. – Але, щоб довести злочин, потрібно представити три факти: дію злочинців, спосіб шахрайства та, власне, саму експлуатацію з метою отримання прибутку. Якщо не можливо доказати хоча б одну з них, такі дії по закону вважаються шахрайством.

торгівля людьми

Що би не трапилось, спеціалісти настійливо рекомендують в обов’язковому порядку звертатись за допомогою до відповідних структур, де вас проконсультують та допоможуть розібратись з проблемою. В кожному обласному центрі є  державний орган, який зобов’язаний допомагати постраждалим від торгівлі людьми. В Тернопільській області це Департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА. Контактна особа – Шуль Оксана Мирославівна, тел. (0352) 52 25 70, кабінет 553, вул. вул. Грушевського, 8, Тернопіль. E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Також, ви можете звертатися за інформацією на Національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів. З мобільного – за номером 527. Стаціонарний номер – 0 800 505 501.

* Ім’я героя розповіді змінене з міркувань безпеки.


Підготувала Оксана Божко

 

Скриньку «Правого сектору» викрав 27-річний тернополянин

П'ятниця, 05 лютого 2016, 11:01

skrynyaСпівробітники кримінальної поліції Тернополя розшукали злодія, який спокусився на скриньку для збору благодійних коштів на потреби бійців АТО. Відкрито кримінальне провадження за статтею 185 ККУ.

27-річний тернополянин зізнався, що шляхом вільного доступу викрав скриньку із супермаркету, що на вулиці Петлюри.

Пластмасовий ящичок він викинув, а кошти, які б мали піти на користь вояків, витратив на наркотики. До слова, молодик раніше вже був судимий за злочин, передбачений статтею 186 ККУ – грабіж.

Правоохоронці перевіряють підозрюваного на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Слідство триває.

Нова декларація з ПДВ

Четвер, 04 лютого 2016, 06:47

До Податкового кодексу внесено суттєві зміни в частині визначення податкових зобов’язань з ПДВ та їх сплати до бюджету, зокрема сільськогосподарськими товаровиробниками. З метою забезпечення виконання нових правил оподаткування, затверджена нова форма декларації з ПДВ, яку платники повинні подавати, починаючи із звітного періоду – січень 2016 року.

Нагадаємо, що така звітність подається тільки в електронному вигляді.

Тернопільська ОДПІ нагадує також, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1196 з 1423

«ПочатокПопередня1191119211931194119511961197119811991200НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер