images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Де тренуються тернополяни?

Середа, 03 лютого 2016, 00:00

Незаперечним є той факт, що спорт важливий для кожної людини, адже фізична активність - це запорука здоров’я і прекрасного самопочуття. 30-60 хвилин тренувань допоможуть вам бути у чудовій фізичній формі.

Вже зовсім скоро ми замінено пуховики та дублянки на весняний одяг. Накопичивши за час численних свят і відсутності активного руху зайві кілограми, багато хто прагне дуже швидко привести власне тіло в ідеальну форму. Такий порив може негативно позначитися на здоров'ї. Тому, розпочати свій шлях до спортивних висот, варто з візиту до лікаря. Якщо похід в місцеву поліклініку закінчився благополучно і ніщо не заважає вашому прагненню отримати фігуру, як в олімпійських богів, то постає не менш важливе питання: де займатись?

ДЕ ТРЕНУЮТЬСЯ ТЕРНОПОЛЯНИ

Звичайно, кожен вибере найоптимальніше рішення для себе, враховуючи багато аспектів: особливості свого характеру, місце розташування спортзалу чи вуличних тренажерів, власний досвід, поради друзів, тощо.

У соціальних мережах люди діляться думками: «Для мого "спорту" вистачає і занять вдома. Надворі хіба що пробіжки чи прогулянка на велосипеді. В спортзал записуватись немає часу, бажання та й кошти не дуже дозволяють»; «Літом тренуюсь в парку, в нас там майданчик з тренажерами і штангами. Зимою - в спортзалі» , «Я люблю займатись у спортзалі, бо там в мене з'являється стимул».

Тому, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення прагне дізнатись, де тренуються тернополяни?

Поділитись своїм досвідом тренувань Ви можете, взявши участь в опитуванні на нашому блозі http://tmcfzn.blogspot.com/

Незабувайте, отримання задоволення — ось головний принцип, при якому будь-яка справа йтиме на лад, і процес буде набагато легшим, а результат не змусить себе довго чекати. Кожне тренування повинне відбуватися не в ім'я когось, а в ім'я власного здоров'я та особистого самопочуття.

Будьте завжди здорові!

 

Презентація «Мистецького фестивалю «Ї» у 2016 році

Вівторок, 02 лютого 2016, 11:49

1 лютого в книгарні «Є» ГО «Мистецький фестиваль «Ї» презентувала

цьогорічний фестиваль, який відбудеться 6-8 травня 2016 року в

Тернополі. Також організатори презентували сайт та оголосили перших

учасників літературної і музичної сцен.

фестиваль ї 2016

Літературна частина фестивалю буде представлена Сергієм Жаданом,

Дмитром Лазуткіним, Іваном Байдаком, Романом Штігером. Музичну

атмосферу для відвідувачів творитимуть Egor Grushin, «Шафа Шамана»,

«Жадан і Собаки в космосі». Про інших учасників можна буде дізнатися

згодом на сторінках фестивалю в соціальних мережах –

https://vk.com/festyval_ji_2016 та https://www.facebook.com/festji.
 

– Цього року ми хочемо бути ще ближчими до наших відвідувачів,

письменників, художників, музикантів, фотографів. Хочемо краще

комунікувати, аби налагодити співпрацю, – запевнив програмний директор «Ї»

Юрій Матевощук. Тому для зручності учасників та відвідувачів організатори

презентували офіційний сайт фестивалю – www.festivalji.com.ua. Звідти можна

дізнатися історію фестивалю, попередній перелік учасників та згодом замовити

квиток на сам захід. Продаж квитків розпочнеться з 8 лютого 2016 року.

– В 2015 році «Мистецький фестиваль «Ї» проходив у квітні. На нього ми

витратили набагато більше ресурсів, аніж на попередні. В ньому взяли участь

білоруські письменники, відомі польські митці, більше художників та

музикантів, – розповів на презентації координатор фестивалю Василь

Томчишин. – Цьогорічний фестиваль ми з гордістю можемо називати

міжнародним.


З питань співпраці, програми заходу, учасників та іншою інформацією

звертайтеся в прес-службу «Мистецького фестивалю «Ї».


Контактна особа: Соломія Шалай

+38 (097) 107-23-31

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду


До уваги платників податку на прибуток

Вівторок, 02 лютого 2016, 08:26

Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон №909) вилучено абзац четвертий п. 57.1 ст. 57 розділу ІІ Податкового кодексу України (далі – ПКУ), яким передбачалася сплата щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств (1/12 нарахованої суми податку за попередній звітний (податковий) рік) та зменшення щомісячних авансових внесків з податку на прибуток підприємств на суму сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів, яка залишилась не зарахованою у зменшення податкового зобов’язання з цього податку. З метою реалізації норми абзацу четвертого п. 57.1 ст. 57 розділу ІІ ПКУ у редакції, що діяла до 1 січня 2016 року, таке зменшення щомісячних авансів передбачалося відображати при розрахунку значення рядка 26 Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 р. №897 (далі – Декларація №897). Не зараховані у зменшення податкового зобов’язання суми сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів станом на 01.01.2015 р. повинні враховуватися у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток у податковій декларації за 2015 рік та наступних звітних (податкових) періодах до повного їх погашення.

Відтак ДФС України рекомендує при розрахунку зменшення нарахованої суми податку в рядку 16.3.1 Додатку ЗП до рядка 16 ЗП Декларації №897 за 2015 рік також враховувати залишок суми сплачених авансових внесків з податку на прибуток підприємств при виплаті дивідендів, яка залишилась не зарахованою у зменшення податкового зобов’язання з цього податку станом на 01.01.2015 р., що відображена у рядку 13.5.2 Додатку ЗП до рядка 13 Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (для страховиків – у рядку 08.2 Податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика, для банків – у рядку 14.5.2 Додатку ЗП до рядка 14 Податкової декларації з податку на прибуток банку), поданої за 2014 рік.

Відповідно при поданні Декларації №897 платниками податку на прибуток підприємств, які будуть розраховувати зменшення нарахованої суми податку у Додатку ЗП з урахуванням залишку суми сплачених авансових внесків з податку на прибуток підприємств при виплаті дивідендів, яка залишилась не зарахованою у зменшення податкового зобов’язання з цього податку станом на 01.01.2015 р., рекомендуємо подати доповнення до декларації, передбачене п. 46.4 ст. 46 розділу ІІ ПКУ, з відповідним поясненням та зазначенням відповідних сум, вказавши про цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації

Підпунктом 141.4.9 п. 141.4 ст. 141 розділу ІІІ ПКУ передбачено, що суми податку на прибуток, отримані з іноземних джерел, що сплачені суб’єктами господарювання за кордоном, зараховуються під час сплати ними податку в Україні. При цьому зарахуванню підлягає сума податку, розрахована за правилами, встановленими розділом ІІІ ПКУ. Розмір зарахованих сум податку з іноземних джерел протягом податкового (звітного) періоду не може перевищувати суми податку, що підлягає сплаті в Україні таким платником податку протягом такого періоду.

При поданні Декларації №897 платниками податку на прибуток підприємств, які будуть розраховувати зменшення нарахованої суми податку у Додатку ЗП з урахуванням сум податку на прибуток, що сплачені за кордоном, рекомендуємо подати доповнення до декларації, передбачене п. 46.4 ст. 46 розділу ІІ ПКУ, з відповідним поясненням та зазначенням відповідних сум, вказавши про цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.

Детальніше із роз’ясненнями стосовно даного питання можна ознайомитися у листі ДФС України від 28.01.2016 р. №2779/7/99-99-19-02-01-17 «Про внесення змін до листа ДФС від 04.01.2016 № 102/7/99-99-19-02-01-17».

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Перерахування єдиного внеску – контролюється

Вівторок, 02 лютого 2016, 07:46

Державною фіскальною службою України повідомлено, що оскільки для роботодавців єдиний внесок встановлено у розмірі 22 % до бази нарахування, то відповідно, змінюється частка єдиного внеску, що контролюється банківськими установами.

До приведення норм Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати у відповідність з вимогами чинного законодавства, територіальні органи ДФС тепер погоджуватимуть сплату єдиного внеску, яка має становити 1/5 суми коштів для виплати зарплати, зазначеної в розрахункових документах.

Тернопільська ОДПІ нагадує також, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.


Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

Тернопільські податкові міліціонери відзначили річницю створення підрозділу «Фантом»

Понеділок, 01 лютого 2016, 10:50

Минулими вихідними семеро Тернопільських «фантомівців» побували у Державній фіскальній службі України на урочистостях з нагоди відзначення першої річниці створення спеціального підрозділу податкової міліції ДФС «Фантом», який діє на території проведення антитерористичної операції.

Офіцерів податкової міліції привітали Голова ДФС Роман Насіров, перший заступник Голови ДФС Сергій Білан, керівники та представники Адміністрації Президента, Міністерства фінансів України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та інших силових підрозділів і відомств, органів влади та волонтери.

20160130_154810___

Підрозділ «Фантом» було створено наприкінці січня минулого року для врегулювання складної ситуації з переміщенням товарів з неконтрольованої території. За цей час відбулося чотири ротації працівників цього спецпідрозділу, в лавах якого загалом служить 521 офіцер податкової міліції.

В даний час шестеро працівників податкової міліції Тернопільщини ризикуючи своїм життям проходять службу в зоні АТО. Вони разом зі своїми колегами з інших правоохоронних органів у складі зведених мобільних груп контролюють лінію розмежування. Завдяки їх роботі на ринки України не потрапила значна кількість контрабандних та фальсифікованих товарів.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1198 з 1423

«ПочатокПопередня1191119211931194119511961197119811991200НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер