images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Шлях до успіху від Тараса Шевчука

П'ятниця, 20 листопада 2015, 07:41

16 листопада у приміщені Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №28 відбулась зустріч з відомим спортсменом Тарасом Шевчуком, майстром спорту України з велосипедного спорту міжнародного класу, срібним призером чемпіонату Європи. Організував вже другу таку зустріч Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення у програмі циклу заходів «Крок до успіху».

Мета таких заходів - не тільки показати на позитивному прикладі шлях до успіху, а й ознайомити дітей з відомими спортсменами Тернопільщини.

SAM_5060

«…Я почав займатись велоспортом з 11 років, згодом тренувався на тернопільській велосипедній базі «Золоті колеса» обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України під керівництвом талановитих тренерів Володимира Павленка та Романа Зеньо», - поділився власним досвідом Тарас. Учні шостих класів разом з спортсменом перегорнули сторінки фотоальбому спортивних змагань, перейняли радісні хвилювання переможця. Діти мали змогу у невимушеній бесіді розпитати гостя про все, що їх цікавило: «Коли ви встигали вчитися, якщо так багато часу приділяли тренуванням?», «Хто Вас зацікавив велосипедами?», «Скільки нагород Ви отримали?»…

SAM_5062

«Займайтеся спортом і перед вами відкриються великі можливості. Ваше життя буде насиченим та різноманітним», - дав добру пораду учням Тарас Шевчук.

Наступні зустріч з Тарасом Шевчуком організатори планують провести у Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №19.

 

Жадан і Собаки: поезія в ритмі панку

Четвер, 19 листопада 2015, 08:29

Тексти, які він пише для проекту з «Собаками» розраховані на ритмічне проговорення під голосну музику, тож прихильникам його літературної творчості, які ще не знайомі з «іншим» Жаданом, довелось прислухатись до слів під ритми панку, пише сайт Культурно.

Сьогодні «Жадан і Собаки» працюють над матеріалом до нового альбому, який планують записати вже цієї зими, а на виступі, який відбувся в арт-барі «Коза» 17 листопада, слухачі мали змогу почути як старі композиції проекту, так і нові.
1

  • Насправді дуже приємно грати нові речі. Зараз наша команда працює над новим матеріалом, і ми дуже сподіваємось приїхати до вас з новою програмою в травні наступного року.

А зараз давайте танцювати!

У Тернополі навчатимуть основ 3D друку та короткометражних фільмів

Четвер, 19 листопада 2015, 08:28

У рамках проекту MediaLab East у Тернополі відбудеться ряд майстер-класів. На цих подіях тернополяни можуть ознайомитися із сучаcними технологіями та спробувати їх застосувати у мистецтві та побуті. Всі майстерки – безкоштовні, пише сайт Культурно.

01_noiselab

20 листопада / 19:00
Лабораторія Шуму
галерея Бункермуз, бульвар Шевченка, 1

Лекція по історії електронної музики XX століття. Колективна музична імпровізація на звичайних ґаджетах учасників (телефони, планшети) та музичних пристроях лекторів (комп’ютери, diy-синтезатори, ефект-процесори, мікрофони).
Вікова група – від 10 років, 5-12 учасників.
Ведучий – Ярослав Качмарський (Pincet, Тернопіль)

зголоситися на майстер кляс

02_apc

22 листопада / 15:00
Atari Punk Console та введення в DIY
коворкінг Evolution, кардинала Йосипа Сліпого, 7 (Атріум)

Майстерклас з побудови простого синтезатора на основі схеми Atari Punk Console (APC). Вступ, історія виникнення пристрою, застосунок на практиці, споріднені синтезатори на основі APC та лічильника 555. Основні технічні характеристики, принцип дії та теорія аналогового синтезу квадратної хвилі. Практична частина: паяння за допомогою готової плати з покроковим поясненням всіх дій. Демонстрація роботи готового прибору, а також інших складніших саморобних синтезаторів, спільний сейшн.
Вікова група – від 14 років, 6-8 учасників.
Ведучий – Тимур Скорбенко (Pincet, Тернопіль)

зголоситися на майстер кляс

03_vj

23-24 листопада / 19:00
Основи віджеїнгу (VJ)
галерея Бункермуз, бульвар Шевченка, 1

Дводенний майстер кляс. Що таке віджеїнг та для чого він потрібен. Відео-арт з підручних матеріялів. Створення відеолупів за допомогою gif-анімації. Slow motion своїми руками. Підвищення ефектности віджеїнгу за допомогою просторових рішень. Мепінг.
Вікова група – від 18 років, 4-10 учасників.
Ведучі – Андрій Меренко (ZSUF) та Валерій Холодило (Pincet, Тернопіль).

зголоситися на майстер кляс

04_electro

28-29 листопада / 15:00
Основи електротехніки
коворкінг Evolution, кардинала Йосипа Сліпого, 7 (Атріум)

Дводенний майстер кляс. Що таке напруга і струм та як на них впливає електричний опір. Види електричних струмів та способи перетворення одного струму на інший. Основні елементи електронних кіл. Принцип дії електронних пристроїв: підсилювачі, генератори, фільтри. Принцип радіозв’язку. Як влаштований радіоприймач та радіопередавач.
Основи роботи з 3D ручкою / Основи проєктування об’єктів реального світу / Створення ескізів / Основи двомірного креслення / Створення просторових об’єктів / Презентація напрацювань
Вікова група – від 8 років, 12 учасників.
Ведучі – Василь Рибак, Андрій Меаковський (Betalab, Львів)

зголоситися на майстер кляс

05_vvvv

28-29 листопада / 16:00
vvvvWorkshop (воркшоп з інтерактивної візуалізації)
галерея Бункермуз, бульвар Шевченка, 1

Дводенний майстер кляс. Воркшоп присвячено знайомству з інтерфейсом програми vvvv та вступу до парадигми візуального нодового програмування. Основний акцент буде зроблено на простих та доступних методах створення генеративної та інтерактивної анімації. Після засвоєння базових принципів створення ріал-тайм комп’ютерної графіки будуть показані шляхи творчого застосування здобутих знань: аудіореактивна візуалізація/віджеїнг, мепінг у приміщенні, інтерактивна інсталяція, створення принтів тощо.
Вікова група – від 16 років, 10 учасників.
Ведучий – Андрій Макаревич (Dzyga Media Lab, Київ)

зголоситися на майстер кляс

06_robot

30 листопада – 1 грудня / 16:00
Робот – це цікаво
ПК Березіль, вул. Миру, 6 (другий поверх)

Дводенний майстер кляс. В ході заняття ми знайомимося із сучасними досягненнями роботехніки світу. Вносимо ясність – що є роботом, а що роботизованою системою. Створюємо свою роботизовану систему – Bristlebot чи віброхід. Знайомимося з різними способами дистанційного керування (Інфрачервоний, bluetooth). Спробуємо, яке воно керування за допомогою гіроскопічних систем. Смартфон в якості пульта – чом ні? Історія роботехніки/ Фантастика і реальність / Демонстрація досягнень сучасної роботехніки / Побудова простих віброходів / Демонстрація дистанційного керування цифровим на аналоговими способами / Керування роботом зі смартфона / Гіроскопне керування.
Вікова група – від 13-18 років, 12 учасників.
Ведучі – Єгор Іштван, Макс Лосєв (KHackerSpace, Харків)

зголоситися на майстер кляс

07_3d

30 листопада – 1 грудня / 16:00
Основи 3D друку
коворкінг Evolution, кардинала Йосипа Сліпого, 7 (Атріум)

Дводенний майстер кляс присвячений технологіям, що потроху перевертають світ догори ногами, а саме адитивним технологіям, або іншими словами 3D друку. За 5 годин люди зможуть зрозуміти можливости цифрового виробництва та самостійно навчитися використовувати 3D принтер для контрабанди своїх ідей зі світу цифрового до світу матеріального. Історія адитивних технологій / Приклади використання 3D друку у світі / Розуміння процесів 3D друку / Пошук та аналіз 3D моделей для друку / 3D Сканування зі свого смартфона / Основи 3D моделювання і створення власних моделей / Підготовка моделей до друку / Друк на 3D принтері / Обробка надрукованих моделей.
Вікова група – від 14 років, 12 учасників.
Ведучі – Дмитро Бірюков, Станислав Джеріхов (aDDDitive, Київ)

зголоситися на майстер кляс

08_film

5-6 грудня / 16:00
Теорія та практика зйомок короткометражних малобюджетних фільмів
ПК Березіль, вул. Миру, 6 (другий поверх)

Дводенний майстер кляс. Базові знання для створення власного фільму: – від ідеї до сценарію. (синопсис) – розкадровка сцен та діалоги – підготовка до зйомок. (підбір акторів, локації, техніки…) – планування та етапність – (підбір акторів, локації, техніки…) – планування та етапність – зйомка (ракурс, стиль, тривалість) – акторська гра – постпродакшн. (монтаж, тонування, озвученя) – промоція фільму.
Вікова група – від 14 років, 10 учасників.
Ведучий – Юрі Собі (Тернопіль)

зголоситися на майстер кляс

09_didge

5 грудня / 15:00
Виготовленню діджеріду (музичний духовий інструмент аборигенів Австралії) та його використання в музиці
ПК Березіль, вул. Миру, 6 (другий поверх)

Учасниками майстерки виготовлять діджеріду (матеріали: бамбук, пластик). Виготовлення мундштуків для діджеріду (матеріали: віск, парафін). Демонстрація різних технік гри на діджеріду, принципи їх використання. Прийоми та засоби зняття звуку з духових інструментів, демо facebass (мікрофон, що спеціально спроектований для грі на діджеріду). Вплив матеріалу на звучання інструменту (спектрально-частотний аналіз, аналітика), діджеріду з евкаліптового дерева, діджерібон (didjeribone). Використання діджеріду в електронній музиці, live fx обробка акустичного звуку, принципи використання різноманітних ефекторів (audio signal processing) для створення оригінального звучання, створення патернів та семплів.
Вікова група – від 14 років, 10 учасників.
Ведучий – Богдан Супрунюк (ZSUF, Тернопіль)

зголоситися на майстер кляс

10_sonich

6 грудня / 15:00
Нойз в аналоговому та цифровому виконанні
ПК Березіль, вул. Миру, 6 (другий поверх)

Аналогова та цифрова генерація звуку. Circiut Bending. Трансформація іграшкових музичних інструментів та застарілого музичного обладнання в авторські музичні прилади. Використання Arduino для музики.
Вікова група – від 16 років, 10 учасників.
Ведучий – Володимир Сонічєв (ZSUF, Тернопіль)

зголоситися на майстер кляс

11_sonich

12-13 грудня / 16:00
Шлях звуку від першоджерела до медіапрогравача: принципи видобування, накопичення, обробки звуку в теорії та практиці
студія “Шпиталь рекордс”, вул. Шпитальна, 17

Електроакустичні прийоми звукозапису, знайомство та застосування сонології в польових умовах, сучасне програмне і технічне забезпечення. для запису в домашніх умовах, баланс та частотна палітра композиції, постпродукція запису, приклади комп’ютерного мастерингу. Створення та запис пісні учасниками майстерки.
Вікова група – від 16 років, 8 учасників.
Ведучий – Олександр Драчук (Omodada, Shpytal Records, Тернопіль)

зголоситися на майстер кляс

Про цей та инші проєкти в рамках Інтвестиції в культурі читайте на www.eastculture.eu

pincet.org.ua


 

У дитячих садочках Тернополя розповідають про користь молока

Четвер, 19 листопада 2015, 07:39

Часто батьки жаліються: «Діти відмовляються вживати молочні продукти. І на які тільки хитрощі доводиться йти, щоб малеча залюбки споживала такий корисний та поживний продукт». Щоб допомогти батькам у цій вельми делікатній проблемі Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення  спільно з вихователями ТДНЗ започаткували комплексний захід «Молочне здоров’я».
+SAM_5080

17 листопада у Тернопільському дошкільному навчальному закладі №17 відбулась перша така пізнавальна розвага для діток середньої групи.

Малеча сіла в імпровізований потяг та вирушила у мандрівку до села, під час якої дітки виконали вправи для профілактики плоскостопості.

Після подорожі наші герої зустрілися із бабусею Світланою та її корівкою на ім’я Муня.  Господиня розповіла вихованцям як доглядати за корівкою, щоб молочко було поживне та смачне.  Малюки допомогли бабусі  «нагодувати корівку», «приголубити», «видоїти молочко» та «збити масло».

Вихователь Тимків Галина Володимирівна звернула увагу діток на те, що з молока виготовляють багато корисних, смачних та поживних продуктів: кефір, йогурт, сметану, сир та масло, без яких ми не можемо уявити наші сніданки, обіди та вечері.

SAM_5085

На згадку про цю пізнавальну подорож кожному вихованцю вручили магнітики із зображенням корівки Муні від партнера ТМ «Молокія».

«Проведення таких занять у ігровій, доступній для діток формі, може сприяти закладенню основ правильного, корисного харчування, що є важливою,  я б сказала, навіть необхідною умовою міцного здоров’я», - зазначила Соколовська Галина Степанівна, методист ТДНЗ №17.

+SAM_5111

Такі розважально-пізнавальні заходи Тернопільський міський центр фізичного здоров’я  і надалі планує проводити у Тернопільських ДНЗ.

Шановні батьки та вихователі, якщо Вас зацікавили такі заходи звертайтесь, ми з радістю Вам допоможемо.

Майбутнє виховуймо з садка

Четвер, 19 листопада 2015, 07:24

Вчити турбуватись про своє здоров’я – мета спортивно-пізнавального заходу «Зернятко здоров’я», який організовують для вихованців дитячих садків міста Тернополя працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення.
+SAM_5144

18 листопада такий захід було проведено  для вихованців ДНЗ №14.

Під час цікавої пізнавальної вікторини «Посади зернятко здоров’я» та  інтерактивної гри «Так, або ні» вихованцям садка розповідали про необхідність з раннього дитинства загартовувати свій організм спортом, заняттями фізкультурою, правильно харчуватися, дотримуватись режиму дня. Спортивні естафети подарували діткам бадьорий настрій та заряд енергії.
+SAM_5152

Здорове майбутнє - виховуймо змалку, державі потрібна здорова нація!

 

Сторінка 1222 з 1408

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер