images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Під час Новорічно – Різдвяних свят у Тернополі заборонено використовувати феєрверки

Понеділок, 21 грудня 2015, 07:42

fey1

Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів звертає увагу керівників закладів ресторанного та готельного господарства, мешканців міста на обов’язкове виконання рішення виконавчого комітету «Про додаткові заходи безпеки» в частині заборони використання піротехнічних засобів (феєрверків) на території м. Тернополя до моменту завершення антитерористичної операції. Це означає, що така заборона діятиме також у період Новорічно-Різдвяних свят.

 

Працівниками управління муніципальної поліції спільно з представниками правоохоронних органів проводяться постійні перевірки дотримання закладами правил благоустрою міста та виконання зазначеного рішення. Під час святкування Новорічних та Різдвяних свят буде посилено контроль за застосуванням піротехнічних засобів.

За результатами проведених перевірок, при виявленні порушень, нічні режими роботи закладів ресторанного господарства буде скасовано.

like.te.ua

 

У Тернополі головна ялинка міста засвітилась патріотичною ілюмінацією

Неділя, 20 грудня 2015, 15:11

У День Святого Миколая, 19 грудня, на театральному майдані відбулося урочисте засвічення вогнів головної тернопільської ялинки та освячення Різдвяної шопки. Спочатку на сцені відбулося театралізоване дійство, далі тернопільські пластуни передали міському голові Вифлеємський вогонь Миру та спільно з очільником міста та сотнями тернополян засвітили вогні головної ялинки міста.

Як зауважив міський голова Сергій Надал, цього року оновлено святкову ілюмінацію на головній площі міста та головній ялинці, а також святковий настрій даруватиме і нова ілюмінація на вулиці Валова та Сагайдачного.

«Знаковим є те, що ми засвічуємо ялинку в день святого Миколая. Напередодні цього дня і діти і дорослі перебувають у настрої очікування дива, у святковому піднесенні. Сьогодні як ніколи хочеться просити в святого Миколая головного подарунку для України – миру, злагоди, процвітання та розвитку, - зазначив Сергій Надал. – Складна ситуація в країні і війна накладають важкий відбиток на Новорічно-Різдвяні свята. Не у всіх тернопільських сім'ях зараз радість і свято. Ми всі маємо про це пам'ятати. Пам'ятати про солдатів і добровольців на фронті. Пам'ятати про тих, кому зараз не просто звести кінці з кінцями через бідність і матеріальну скруту. Тому, очевидно, Новий рік, Різдво має стати нагодою для добрих справ і милосердя, для безкорисливої допомоги і співпереживання».

Також міський голова побажав кожній тернопільській родині знайти у прийдешніх святах нагоду побути разом, згадати давні українські традиції і звичаї.

«Зичу усім у теплій родинній атмосфері провести рік старий і зустріти новий. Нехай у новому році нашу країну і наше місто чекають нові здобутки і перемоги, досягнення і успіхи. Нехай в мирі і добробуті живе український народ. Зичу усім рясних Божих благословень!», - побажав тернопільській громаді міський голова Сергій Надал.

На завершення священнослужителі усіх релігійних конфесій освятили Різдвяну шопку з живими ягнятами, яку традиційно кожного року встановлюють на Театральному майдані.

Літературна студія «Сім Герц» буде читати «Більше, ніж тексти»

Субота, 19 грудня 2015, 13:05

У п’ятницю літературна студія «Сім Герц» буде читати «Більше, ніж тексти».

Усіх шанувальників поезії запрошують у книгарню «Є» 24 грудня, на 18:00.

Джерело: Культурно

12322455_684611285008879_8231095257847350444_o

 

Двом спробам проникнення завадили працівники поліції охорони

Субота, 19 грудня 2015, 11:50

Сімейний конфлікт між батьком і сином припинили працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області.

Конфлікти у цій сім'ї траплялися часто, оскільки батько полюбляє заглядати у чарку. А, перебуваючи в захмелілому стані, починає пригадувати синові про старі образи та майно, яке не поділили.

У той вечір батько згадав, що у гаражі залишились його речі і аби ті не дістались синові - пішов їх забирати. Проте, передбачливий син встиг змінити колодку та встановити сигналізацію, але і це не зупинило 54-річного чоловіка. Аби потрапити всередину і «насолити» синові, він почав зрізати колодки та ламати замки.

Миттєве спрацювання сигналізації передало сигнал «тривога» на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Тернопільській області. За три хвилини група реагування вже була на місці події, де і застала чоловіка за «роботою». Підігрітий оковитою мужчина не був радий неочікуваному візиту поліцейських охорони, тому намагався протистояти правоохоронцям та закінчити розпочате.

Проте, завдяки професійним діям працівників Управління поліції охорони вдалося втихомирити чоловіка та відвернути від протиправних дій.

Цієї ж ночі марною була спроба молодика обікрасти підвал. Група реагування Управління поліції охорони затримала 20-річного юнака, який намагався проникнути до підвального приміщення житлового будинку.

Спроба проникнення та викрадення чужого майна молодику не вдалась, адже він не зміг залишитись непоміченим. Жителі будинку почули гуркіт та подзвонили на лінію «102».

Приїхавши на місце виклику поліцейські охорони затримали юнака, який невправно копирсався в колодці підвалу. Зловмисника була затримано та доставлено до Тернопільського відділу поліції для з’ясування усіх обставин події.

Юним тернополянам розповідали про користь молочних продуктів

П'ятниця, 18 грудня 2015, 10:31

Молоко є виключною їжею, яку приготувала для людини сама природа. У цьому продукті є всі необхідні речовини, що забезпечують нормальну життєдіяльність людини від самого народження і до глибокої старості. Корисні властивості молока та молочних продуктів не можна недооцінювати.

Жодна їжа не може зрівнятися з молоком по повноті хімічного і біохімічного складу. Доведено, що в цьому продукті міститься більше ста різних найцінніших для організму людини компонентів.

1932005_1692294491057263_1184919319_n

15-16 грудня  Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення провів комплексний захід «Молочне здоров’я» у Тернопільському дошкільному навчальному закладі №7.

Дітки почули про користь молочних продуктів та помандрували у  пізнавальну подорож,  щоб дізнатися, звідки ж береться молочко і як потрапляє на стіл.

12386810_1692294487723930_1623700439_n

Малечі дуже сподобалося подорожувати і дізнаватись багато нового, а ще вони пообіцяли кожного ранку їсти молочну кашку.

На згадку про цю пізнавальну подорож кожному вихованцю вручили магнітики із зображенням корівки Муні від партнера ТМ «Молокія».

Такі розважально-пізнавальні заходи Тернопільський міський центр фізичного здоров’я  і надалі планує проводити у Тернопільських ДНЗ.

Шановні батьки та вихователі, якщо Вас зацікавили такі заходи звертайтесь, ми з радістю Вам допоможемо.

 

Сторінка 1224 з 1427

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер