images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж

У ДТП на Чортківщині загинула жінка, а в Теребовлянському районі в аварію потрапив рейсовий автобус

Вівторок, 14 червня 2022, 12:40

Одна людина загинула, а п'ятеро отримали травми - наслідки дорожньо-транспортної пригоди. Аварія трапилася 13 червня близько 14:00 на трасі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, водій автомобіля ЗАЗ Таврія, житель Львова, здійснюючи поворот ліворуч, врізався в авто FORD FOCUS.

Пасажирка ЗАЗу, львів'янка 1953 року народження, загинула на місці аварії. Кермувальник та ще троє пасажирів даного транспортного засобу отримали тілесні ушкодження.

Звернувся за меддопомогою і водій FORD FOCUSа. Дана автопригода внесена в ЄРДР згідно із ч.2 ст. 286 ККУ.

14 червня, неподалік села Кровінка Теребовлянської територіальної громади, зіткнулися маршрутний автобус "ЧАЗ-А", який рухався за маршрутом Целіїв-Тернопіль та автомобіль "VOLKSWAGEN-LT".

Працівники поліції встановлюють, чи були пасажири в транспортних засобах. За попередньою інформацією, травми отримав кермувальник автівки.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Поліцейські застерігають: не розголошуйте нікому реквізити банківських карток та коди, які надходять на телефон

Вівторок, 14 червня 2022, 12:35

Оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства, пов'язаного з крадіжкою грошей з банківської картки, проводять співробітники Ланівецького відділення поліції

До поліцейських надійшло повідомлення від 49-річної жительки Вишнівецької селищної громади про те, що невідома особа шляхом обману заволоділа її коштами з платіжної картки. Загальна сума – майже 9 000 гривень.

За словами потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, який представився співробітником служби безпеки банку. Повідомив, що картка жінки заблокована і для того, щоб вберегти кошти, необхідно провести деякі операції. Заявниця повірила співрозмовнику, продиктувала йому SMS-код, який прийшов їй на мобільний. Як результат, з її картки аферист зняв усі гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають жителів краю від таких афер. Основна порада – не розголошуйте жодних реквізитів вашої картки, а також коди, які надходять вам на мобільний телефон. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють телефоном начебто із банку. Зателефонуйте до фінансової установи за номером, вказаним на звороті картки.

Ніколи не встановлюйте жодних програм чи застосунків з функціоналом віддаленого доступу на прохання банківських співробітників. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі на вулиці Замонастирській завершують асфальтування дорожнього покриття

Вівторок, 14 червня 2022, 12:34

У Тернополі на вул. Замонастирській цими днями завершується ремонт дорожнього покриття. На ділянці проведення робіт працівники КП «Тернопільводоканал» провели заміну водопроводу та наразі влаштовують новий верхній шар асфальтобетону.

«В межах ремонту на вул. Замонастирській замінено 400 метрів водопроводу, зроблено водовідведення та облаштовано 17 нових колодязів для водовідведення, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Сьогодні працівники підрядної організації вкладають на проїжджій частині вулиці нове асфальтобетонне покриття. Завершити роботи заплановано до кінця дня. Відремонтовану вулицю Замонастирську відкриють для проїзду транспорту уже 15 червня».

Звертаємо увагу, що відповідно до Державних будівельних норм, постійна розмітка на нове покриття буде нанесена не раніше, ніж через 10 діб після завершення ущільнення верхнього шару асфальтобетонного покриття.

 

"Постарішали" на 10-15 років: Ляшко розповів, як війна впливає на здоров’я українців

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:27

Люди, які зараз в Україні переживають наслідки війни, "постарішали" на 10-15 років.

Недуги, якими люди хворіли, наприклад, у 60 років, тепер будуть наздоганяти їх в 45-50-річному віці, зокрема через психологічні зміни в нашому організмі, розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю "Українській правді. Життя".

За його словами, сьогодні найбільше летальних випадків в Україні стаються через серцево-судинні хвороби.

На другому місці – онкологічні захворювання, оскільки у людей немає можливості пройти ранній скринінг.

Фото: everythingposs/Depositphotos

"Люди під час війни не звертаються для профілактичного огляду, а терплять до останнього, бояться навантажити систему, та й система орієнтована на інші пріоритети.

Це призведе до того, що хвороби виявлятимуть на більш пізніх стадіях. А це означає довготриваліше та дороговартісніше лікування, і не завжди ефективне", – каже міністр.

Віктор Ляшко закликав тих українців, які перебувають у безпечних регіонах і мають проблеми зі здоров’ям, або давно не були у сімейного лікаря спробувати записатися до нього і проконсультуватися.

Яна Осадчажурналіст

 

Для тих, хто не встиг: в Україні розпочалася додаткова реєстрація на спрощене ЗНО

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:27

10 червня 2022 року розпочався додатковий період реєстрації випускників українських шкіл для участі у Національному мультипредметному тесті.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Додаткова реєстрація буде тривати 10 днів та буде доступною до 20 червня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"Вступники, які не встигли заповнити реєстраційну картку до 19 квітня, проте мають бажання проходити тестування, можуть зареєструватися і взяти участь у додатковій сесії НМТ" говорить Шкарлет.

Дані для входу у спеціальний сервіс будуть доступні з 25 червня. Підтвердити участь у додатковій сесії тестування можна буде з 8 до 18 липня на інформаційній сторінці.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Остаточну інформацію про бажання пройти тест потрібно надати з 1 по 10 серпня 2022 року.

"До 12 серпня – отримати запрошення-перепустку з місцем розташування тимчасового екзаменаційного центру для проходження НМТ, датою та часом початку тестування" каже міністр.

Тестування у додатковій сесії НМТ відбудеться з 16 до 20 серпня.

 

Українцям безкоштовно робитимуть корекцію шрамів, отриманих під час війни

П'ятниця, 10 червня 2022, 12:20

Українці, які отримали поранення та шрами під час війни, зможуть отримати безкоштовну естетичну корекцію в рамках ініціативи NoScar.

Медики проводитимуть корекції шрамів і рубців обличчя та тіла, а також реконструктивні операції з естетичних корекцій.

NoScar – це безстрокова ініціатива, тобто хірурги надаватимуть допомогу, поки до них будуть звертатися постраждалі пацієнти.

Корекцію шрамів можуть отримати всі охочі: чоловіки та жінки, військові та цивільні, діти та дорослі, повідомляє платформа Helsi.

Наразі до NoScar долучилися понад 40 пластичних хірургів, які проводитимуть естетичні та реконструктивні операції безкоштовно або з оплатою лише витратних матеріалів.

 

Фото: alinatroeva/Depositphotos

Як отримати допомогу?

Заповніть форму на сайті no-scar.helsi.me.

Після цього Helsi координує заявки пацієнтів з компанією Polytech Україна та підбирає лікаря з необхідними компетенціями.

Після узгодження деталей щодо корекції, пацієнти самостійно координують час та місце проведення корекції з лікарем.

Дізнатися, які хірурги беруть участь у програмі #NoScar, також можна на сайті.

"Якщо ви чи ваші знайомі отримали травми, які передбачають естетичну корекцію, ми докладемо усіх зусиль, аби допомогти вам виправити це", – кажуть у Helsi.

Ініціативу розробила компанія Polytech Implants UA спільно з Helsi і технічним партнером Weblium.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

Окупанти почали роздавати пенсії в Маріуполі – радник мера

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:21

ЗРУЙНОВАНІ БУДІВЛІ МАРІУПОЛЯ 2 ЧЕРВНЯ. ФОТО: GETTY IMAGES

Російські окупанти почали роздачу пенсій рублями в захопленому Маріуполі.

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Пряма мова Андрющенка: "Окупанти почали видавати пенсії від Росії в Маріуполі. За їх даними зареєстровано близько 47 тис. пенсіонерів, однак наші джерела повідомляють, що близько ще 10 тисяч маріупольців принципово не подали документи на подачки окупантів.

Видача пенсій очікувано перетворилась на чергове пекло і знущання. Черга розписана до кінця місяця, але знов - це не рятує від хамства та битви за виживання".

Деталі: У перерахунку з рублів на гривні розмір пенсії становить 2 600 гривень.

Пенсію видають "на руки" готівкою, яку окупанти завезли напередодні в броньованих автомобілях.

Андрющенко переконаний, що російська влада вимушена друкувати гроші для того, щоби виплачувати її мешканцям захоплених територій України.

  • Андрющенко розповів 9 червня, що російські загарбники ховають тіла загиблих маріупольців під будівельним сміттям, не розбираючи завали будинків.
  • Крім того, колаборанти примушують вчителів у місті записувати відео за участі дітей про підтримку окупації до так званого свята "дня Росії" 12 червня.
 

На Тернопільщині поліцейські розшукали викрадачку благодійних коштів .

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:13

Працівники Кременецького районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження щодо мешканки Почаєва. Наразі поліцейські довели причетність 35-річної жінки до крадіжки трьох скриньок з пожертвами.

До працівників територіального підрозділу звернулася місцева мешканка. Вона повідомила, що невідома особа викрала з приміщення магазину скриньку з пожертвами для онкохворих дітей. Переглянувши записи з камер відеоспостереження, правоохоронці встановили, що це вдруге незнайомка спокусилася на зібрані гроші. Загалом представники благодійної організації повідомили, що на момент скоєння злочинів в скриньках знаходилося близько 1000 гривень.

Аналогічний злочин підозрювана вчинила через деякий час в місті Кременець. Цього разу вона привласнила кошти, які збирали для дітей з обмеженими можливостями.

Працівники територіального підрозділу поліції встановили, що жінка уродженка Броварів Київської області, яка протягом останніх півтора роки проживає в Почаєві. Як пояснила сама зловмисниця, вчинити злочин її підштовхнуло скрутне матеріальне становище, адже вона безробітна, а коштів, які надсилає їй батько не достатньо для проживання.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

Поліцейські перевіряють причетність зловмисниці до скоєння аналогічних злочинів на території району. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

ПДР існують не лише для водіїв авто, але й для велосипедистів!

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:11

У Тернополі на тротуарі на площі героїв Євромайдану під колеса велосипеда потрапив неповнолітній. Десятилітнього хлопчика доправили в дитячу лікарню. Батьки про події повідомили на лінію "102" і заявили, що водій двоколісника втік.

Працівники поліції встановили особу велосипедиста, а також причини аварії. За попередніми даними, чоловік їхав на своєму транспорті тротуаром. Попереду побачив людей. Він спробував їх об'їхати лівим боком, але в цей час дитина вибігла і потрапила під колеса велосипедиста.

Чоловік стверджує, що не тікав, а запропонував допомогу. Проте родичі відмовилися і він поїхав на роботу. Чоловік свою вину визнає, адже рухатись по тротуарах і пішохідних доріжках велосипедистам, старшим семи років, заборонено!

Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР згідно із статтею 291 (Порушення чинних на транспорті правил) ККУ.

Поліцейські нагадують, що правила дорожнього руху існують для усіх - пасажирів, автомобілістів та велосипедистів.

Велосипедист, що рухається проїзною частиною, є повноправним учасником дорожнього руху! Він, відповідно, зобов’язаний знати й дотримуватися Правил дорожнього руху. Велосипедист може здійснювати будь-які маневри, не заборонені Правилами.

Водії двоколісників повинні рухатися по крайній правій смузі проїзної частини або по велодоріжках! Велосипед повинен мати справні гальма, звуковий сигнал, бути обладнаним світловідбивачами.

Кататись на велосипеді - це завжди задоволення. Але неодмінно слід дотримуватись Правил Дорожнього Руху та користуватись засобами власної безпеки (шолом, світло, світловідбиваючі елементи).


 

Двоє жителів Тернопільщини опинилися на лаві підсудних за торгівлю амфетаміном

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:58

Одного зі зловмисників обвинувачено ще й у незаконному зберіганні бойових набоїв.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 39-річного жителя Кременецького району, якого обвинувачено у незаконному збуті наркотичних речовин, а також зберіганні боєприпасів  та 35-річного тернополянина, котрому оголошено підозру за незаконну реалізацію психотропних речовин, слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області скерували до суду.

У ході досудового розслідування було встановлено, що кременчанин, котрий раніше вже мав проблеми із законом за наркозлочини, спільно із жителем обласного центру, - раніше судимим за майнові злочини, організували збут особливо небезпечної психотропної речовини – амфетаміну.

Розуміючи злочинність своїх дій, зловмисники всіляко маскувалися: зустрічі з клієнтами проводив тернополянин, роль «постачальника» товару взяв не себе кременчанин, амфетамін зберігали в орендованому гаражному приміщенні на території кооперативу.

Під час санкціонованих обшуків у тернополянина було виявлено та вилучено амфетамін, марихуану, а також понад триста бойових набоїв.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 ст.307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб) КК України. До «послужного списку» тернополянина додалася ще й стаття 263 (частина 1) Кримінального кодексу -  придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

З Тернополя передано ще один автомобіль для потреб військовослужбовців Збройних сил України

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:56

Близько чотирьох місяців в Україні триває повномасштабна війна внаслідок збройної агресії з боку російської федерації. Від початку вторгнення тернополяни, благодійники, підприємці намагаються допомогти нашим військовослужбовцям усім необхідним, щоб якомога швидше вибити окупантів з нашої землі.

Сьогодні, 10 червня, черговий автомобіль марки «Ford» передано для тернопільських захисників, які виконують бойові завдання на передовій. Придбали транспортний засіб завдяки соціально відповідальним підприємцям нашого міста.

«Регулярна допомога армії та Збройним силам України – це те, що сьогодні об’єднує всіх тернополян та українців. Серед нас немає жодного небайдужого, адже хтось передає кошти, хтось плете маскувальні сітки, передає продукти харчування. Четвертий місяць війни ніхто не втомлюється - всі працюють, - зазначає міський голова Сергій Надал. -  Ми всі маємо усвідомлювати, що в такому стані нам доведеться жити стільки часу, поки не буде нашої Перемоги. Велика шана і подяка нашим військовим, які героїчно б’ють окупантів на фронті. Щирі слова вдячності усім, хто впродовж 107 днів веде боротьбу в тилу. Лише в такій єдності, взаємопідтримці ми зможемо вибити терористів з України».

Нагадємо, нещодавно для військових від освітянської спільноти міста було передано два автомобілі марок Mitsubishi Outlander 2008 року випуску та Volvо 2003 року випуску.

 

У Тернополі на вул. 15 Квітня демонтовано металеві паркувальні бар’єри та металеві стовпці

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:55

10 червня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції  демонтовано металеві паркувальні бар’єри та металеві стовпці, які були розміщені поруч з будинком на вул.15 Квітня, 7-А в м. Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 01.06.2022 року № 503 «Про усунення порушень у сфері благоустрою».

Демонтоване майно знаходиться під охороною на території за адресою вул. Євгена Коновальця, 8 в м.Тернополі.

Для повернення власнику необхідно звернутися в ПП «Східний Масив», що на просп.Степана Бандери, 94  та ТОВ «Техно-Буд-Центр» на  вул. Андрея Шептицького, 4.

 

13 пропозицій надійшло у міську раду в рамках конкурсу з вибору кращої концептуальної ідеї реконструкції Старого парку

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:54

У Тернополі завершився прийом проєктних пропозицій в рамках конкурсу з вибору кращої концептуальної ідеї реконструкції території Старого парку.

Загалом впродовж конкурсу у Тернопільську міську раду надійшло 13 ескіз-ідей в текстовій та графічній формах.

Конкурсні матеріали подавалися анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляється у верхньому кутку на перших сторінках усіх матеріалів ескізного проекту та пояснювальній записці.

Усі отримані проектні пропозиції розглядатиме конкурсне журі, а кінцеве рішення буде прийнято після результатів опитування громадської думки щодо представлених ескізних проектів.

За результатами конкурсу будуть відібрані три кращих пропозиції.

Переможець конкурсу отримує переважне право на подальшу реалізацію проєкту.

Нагадаємо, конкурсна комісія не розглядає:

  • відправлені або подані після закінчення встановленого терміну;
  • такі, що не відповідають вимогам умовам конкурсу.

Такі матеріали можуть бути рішенням конкурсної комісії допущені до участі на виставці конкурсних пропозицій з позначкою «Поза конкурсом».

Конкурсні пропозиції повертаються авторам, на їх вимогу, протягом тижня після проведення конкурсу. Після цього терміну організатори конкурсу не несуть відповідальності за зберігання проектів.

 

У Тернополі ініціюють проєкт з метою підтримки українських захисників на передовій

П'ятниця, 10 червня 2022, 10:54

9 червня на базі ГО «Центр науки Тернопіль» відбулась чергова зустріч міського голови Сергія Надала з місцевою активною молоддю, волонтерами та представниками молодіжних громадських організацій.

Під час заходу учасники обговорили ініціативу створення проєкту, що має на меті підтримку наших військових, які зараз захищають Україну від російського агресора на передовій.

«З початку війни тернопільська молодь та волонтери активно долучаються до допомоги українським захисникам та громадянам, які через воєнні дії вимушено покинули свої домівки. Так виникала ідея реалізувати ще один проєкт, який буде надавати максимальну допомогу Збройним силам України від тернополян. Суть ініціативи полягає у тому, щоб створити регулярні постачання з нашого міста від небайдужих мешканців до тернопільських хлопців, які воюють у зоні активних бойових дій. Своєю чергою, ми забезпечимо логістику, збір цих передач, паливно-мастильні матеріали, транспорт та постачання у місця перебування наших бійців, – розповідає міський голова. – Ми звернулись до молоді, щоб почути їхню думку та отримати підтримку для реалізації цього проєкту, а також наскільки така акція буде актуальною. Тому зараз починаємо формувати логістичний центр, де будуть залучені і працівники міської ради, і молодіжні громадські організації та волонтери. Плануємо постачання всього необхідного з Тернополя до місць служби наших хлопців та налагодимо зворотний зв'язок».

До слова, від початку повномасштабної війни Тернопіль став гуманітарною базою, де наші мешканці роблять усе можливе, щоб забезпечити необхідним військових. Так, на потреби тернопільських військових формувань передано 20 тепловізорів, 5 безпілотників, 900 комплектів військової форми, тактичне спорядження. Окрім того, на передову було скеровано понад 20 автомобілів.

 

Окупанти на Півдні змушені користуватися гривнями, бо люди не приймають рублі

Четвер, 09 червня 2022, 11:00

Мешканці на окупованих росіянами територіях продовжують чинити спротив щодо переходу регіону в рублеву зону, тому окупанти змушені користуватись гривнями, зазначають у Центрі національного спротиву.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Деталі: Попри заяви колаборантів щодо "Росія тут назавжди", окупанти так і не змогли налагодити роботу адміністрацій та мають проблеми в фінансовому секторі.

Зазначається, що мешканці не сприймають рублі як валюту, а тому більшість товарів можна придбати лише за гривні. При цьому підприємці масово відмовляються працювати по російських законах.

Тому окупаційні адміністрації запрошують до міста підприємців з окупованого Криму.

Нагадаємо: Раніше російська окупаційна адміністрація поспішала запровадити рубль на захопленій Херсонщині до 1 травня, але так і не спромоглася.

 

Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора – Федоров

Четвер, 09 червня 2022, 10:57

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що компанія Starlink Ukraine ("Старлінк Юкрейн") отримала ліцензію оператора.

Про це він написав у Telegram.

"Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1.

Представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні!", - зазначив Федоров.

Нагадаємо:

У кінці квітня в Україні з'явилося представництво Starlink.

Юридична особа зареєстрована під назвою "Старлінк Юкрейн".

В середині квітня Федоров повідомляв, що Starlink розпочав роботу на відкриттям представництва в Україні.

Економічна правда

 

Синів більше ніж доньок: у Києві порахували кількість новонароджених під час війни

Четвер, 09 червня 2022, 10:39

У Києві за 105 днів війни народилось понад 3 тисячі малюків.

При цьому кількість хлопчиків переважає, повідомляють у Київській міській держадміністрації.

"За період повномасштабної війни у Києві народилося 3145 малюків: 1672 хлопчики та 1473 дівчинки.

Серед новонароджених – 67 двієнь", – розказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Фото: Osons163 / Depositphotos

Він додав, що війна не стала перепоною для створення нових сімей. За 105 днів активних бойових дій на території України у столиці одружилися 5 147 пар.

Загалом в Україні за цей період лікарі прийняли понад 48 тис. пологів. Найбільше малюків народилося на Львівщині, Дніпропетровщині та Одещині, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Нагадаємо, що у МОЗ визначили перелік безкоштовних послуг для новонароджених. Ознайомитись з ним можна тут.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Матеріальна допомога від Організації Об’єднаних Націй для переселенців: шахраї за допомогою фейкового чат-боту викрадають кошти з банківських карток внутрішньо переміщених осіб.

Четвер, 09 червня 2022, 09:01

У шахрайську пастку потрапила 31-річна жителька Херсона, яка тимчасово проживає на Тернопільщині, у місті Монастириська. Понад 20 000 гривень зникло з її рахунку після того, як вона заповнила псевдоанкету для нібито отримання допомоги від ООН.

Як встановили співробітники Бучацького відділення поліції, жінка в месенджері Telegram-каналу знайшла оголошення в чат-боті про те, що міжнародна організація надає матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від незаконного вторгнення російських військ. Для отримання виплат вона перейшла за вказаним в дописі посиланням на сумнівний сайт. Під час заповнення анкети вказала свої особисті дані та реквізити банківської картки. Однак за деякий час на телефон потерпілої надійшло сповіщення про списання грошей, які були на її картці, в розмірі понад 20 000 гривень

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Кіберполіцейські застерігають: не переходьте за підозрілими посиланнями та у жодному разі не вводьте особисті дані своїх банківських карток. Якщо ви знайшли інформацію про будь-які соціальні виплати, переконайтеся у її правдивості. Зателефонуйте до офіційних установ для уточнення даних. Намагайтеся дізнатися якомога більше інформації, шукайте відгуки людей, які вже отримали дану матеріальну допомогу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Поліцейські затримали чоловіка, який пограбував магазин у Тернополі.

Четвер, 09 червня 2022, 09:00

Одягнутися безплатно вирішив житель обласного центру. Чоловік, зайшовши до примірочної, одягнув на себе нові речі, та пішов додому. Зникнення речей виявили працівники магазину під час ревізії та моніторингу відео з камер спостережень. Збитки вони оцінили майже у дві тисячі гривень.

Знайти зловмисника допомогли працівники карної поліції Тернопільського райуправління. Злодієм виявився раніше судимий за майнові злочини 32-річний місцевий житель. У скоєному він зізнався, коли до нього прийшли правоохоронці.

Чоловіка затримали згідно зі статтею 208 КПК. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання та очікує на оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Грабіж в умовах воєнного часу карається позбавленням волі на 8 років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Тернополянину загрожує позбавлення волі строком до восьми років за скоєний злочин

Четвер, 09 червня 2022, 08:54

Таємне викрадення чужого майна інкримінують працівники Тернопільського районного управління поліції жителю міста 1983 року народження. Міру покарання підозрюваному обере суд.

Зловмисник викрав з торговельного стелажу невеликий товар, дочекався слушної нагоди та непомітно проніс його повз каси. Своїми протиправними діями він завдав матеріальних збитків на чималу суму.

Факт крадіжки задокументувала камера відеоспостереження, записи з яким допомогли вийти на слід зловмисника.

Чоловік у скоєному зізнався. Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/ternopolyaninu-zagrozhuje-pozbavlennya-voli-strokom-do-vosmi-rokiv-za-skojenij-zlochinn3fur/

 

Захистив Київ: 15-річний підліток допоміг ЗСУ знищити колону ворожої техніки

Середа, 08 червня 2022, 13:23

15-річний Андрій Покраса допоміг Збройним Силам України зупинити рух російської техніки до Києва на початку повномасштабного вторгнення.

За допомогою свого дрона він помітив ворожу колону і передав геодані військовим.

Бійці знищили колону російської техніки, не пустивши окупантів до столиці.

Історію героїчного підлітка розповіли журналісти Global News.

Скріншот: Global News

15-річний скейтер Андрій Покраса з Київщини мав великий досвід керування квадрокоптерами. А військові потребували GPS-координатів російської техніки.

Підліток погодився допомогти ЗСУ, коли ті шукали власників дронів, які готові інформувати про ворожі колони.

"Він був єдиним, хто мав досвід роботи з безпілотниками в цьому регіоні.

Він справжній герой, герой України", – каже командувач відділу безпілотної розвідки ЗСУ Юрій Касьянов.

Андрію надали інформацію, де приблизно може бути російська колона.

Завдання хлопця полягало в тому, щоб знайти точні координати та надати їх бійцям.

"Це була одна з найбільших колон, яка рухалася по Житомирській трасі, і нам вдалося її знайти, бо одна з машин надовго ввімкнула світло", – каже Андрій.

Читайте також: Працює навіть без інтернету: СБУ створила сервіс, де можна повідомити про пересування ворожих військ

Скріншот: Global News

Отримавши інформацію від підлітка, військові зупинили рух російської техніки поблизу села Березівки.

Цей населений пункт розташований недалеко від столиці – приблизно за 40 кілометрів на захід від Києва.

"Я надав їм координати та знімки, і після цього вони націлилися на місце розташування.

Мені потрібно було більш конкретно узгодити, де вони мають обстрілювати техніку з артилерії", – розповідає Покраса.

 

Андрію було дуже страшно, коли він помітив російську колону, зізнається хопець журналістам.

Однак підліток був сповнений рішучості не дозволити росіянам захопити його місто.

"Якби у нас не було таких операторів і безпілотників, які можуть допомогти українській армії, я думаю, що Київ уже міг би бути окупований російськими військами", – сказав голова Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк у коментарі Global News

15-річний Андрій Покраса допоміг Збройним Силам України зупинити рух російської техніки до Києва на початку повномасштабного вторгнення.

За допомогою свого дрона він помітив ворожу колону і передав геодані військовим.

Бійці знищили колону російської техніки, не пустивши окупантів до столиці.

Історію героїчного підлітка розповіли журналісти Global News.

15-річний Андрій Покраса допоміг Збройним Силам України зупинити рух російської техніки до Києва на початку повномасштабного вторгнення.

За допомогою свого дрона він помітив ворожу колону і передав геодані військовим.

Бійці знищили колону російської техніки, не пустивши окупантів до столиці.

Історію героїчного підлітка розповіли журналісти Global News.

Олена Барсукова.

 

Жителя обласного центру підозрюють у незаконному посіві конопель та зберіганні наркотичних засобів

Середа, 08 червня 2022, 11:01

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю задокументували факт вирощування та зберігання коноплі. До кримінального «селекціонування» вдався 42-річний житель обласного центру.

Грядку з марихуаною чоловік висадив на території належного йому господарства у селі Смиківці Тернопільського району. Аби не привертати зайвої уваги до вирощуваного дурману, кожну рослину ретельно огородив каркасом з поліетиленової плівки.

Зі слів начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Тернопільській області Михайла Димиди, під час огляду у господарстві зловмисника, окрім вирощуваних рослин коноплі, було знайдено 400 грамів висушеної та подрібненої речовини, схожої на марихуану а також пристрій для викурювання дурману, виготовлений із пластикової пляшки. Вилучені речові докази відправлено на експертизу.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 310 (посів конопель) Кримінального кодексу. Після проведення експертиз, ймовірно, чоловік відповідатиме ще й за незаконне зберігання наркотичних засобів – стаття 309 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі з нового навчального року розпочнеться підготовка фахових спеціалістів

Середа, 08 червня 2022, 10:21

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про затвердження обсягу регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, фахових молодших бакалаврів та бакалаврів у державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Відповідно до рішення, фахових спеціалістів будуть готувати у державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти, Тернопільському фаховому коледжі Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя та Галицькому фаховому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола.

Перелік спеціальностей для навчання щороку формується на основі потреб у фахівцях, робітничих кадрах комунальних підприємств, установ, організацій та виконавчих органів міської ради.

Перелік спеціальностей:

  • електрозварювальник;
  • монтажник санітарно-технічних система та устаткування;
  • слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;
  • водій автотранспортних засобів;
  • кухар;
  • електрозварювальних ручного зварювання;
  • штукатур;
  • столяр (виробництво художніх меблів) тощо.

Загальна кількість майбутніх здобувачів освіти про програмі регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів затверджено в обсязі 1231 учень. У Галицькому коледжі ім. В’ячеслава Чорновола затверджено наступні цифри: 120 учнів спрямовують на підготовку кваліфікованих робітників (слюсар, токар, кухар, бармен, офіціант) та 298 студентів на підготовку фахових молодших бакалаврів та бакалаврів.

 

У Тернополі проведено ряд заходів з метою збереження розміру існуючого тарифу на проїзд у громадському транспорті

Середа, 08 червня 2022, 10:08

У зв’язку з воєнним станом, коливанням валютного курсу та суттєвим зростанням вартості пального й запчастин до транспортних засобів, у Тернополі проведено ряд заходів з метою економії коштів щодо перевезення пасажирів громадського транспорту та збереження існуючого тарифу на проїзд у міських автобусах та тролейбусах.

Зокрема, зменшено об’єми транспортної роботи (кількість громадського транспорту, що курсує та кількість рейсів) в середньому на 20-25%. Такий крок допоможе стримати підняття вартості проїзду у громадському транспорті міста, зменшити загальні витрати на перевезення, натомість буде забезпечено перевезення усіх пасажирів дещо меншою кількістю транспорту.

Так, на підставі аналізу пасажиропотоку на маршрутах, які обслуговує підприємство КП «Тернопільеелктротранс», проведено корегування випусків на лінію транспортних засобів і графіків руху на маршрутах, які обслуговує підприємство. Загалом кількість одиниць транспорту зменшено з 44 до 34 - пробіг тролейбусів зменшено з 51 одиниці в робочі дні до 44 та 27 у вихідні, на автобусних маршрутах зменшено кількість транспорту з 39 до 32 автобусів в день. Дані заходи дали змогу зменшити витрати дизельного пального на 2903 л.

Також частково зменшено об’єм транспортної роботи на тролейбусних маршрутах. Зменшення транспортної роботи вплинуло на зменшення витрат на використання електричної енергії, паливно-мастильні матеріали, заробітної плати та відрахувань на соціальні заходи. Так, за травень, завдяки вжитим заходам, загальний пробіг у тролейбусів на лінії зменшився на 22,132 тис. км, що привело до зменшення використання електроенергії на 74,6 тис. квт. годин.

Попри дуже складну ситуацію, у Тернополі збережено усі пільги на проїзд в громадському транспорті.

У комунальних автобусах та тролейбусах безкоштовно їздять учні, студенти та всі групи пільговиків.

Учасники бойових дій і добровольці надалі їздитимуть безкоштовно та без обмежень у кількості у всьому громадському транспорті Тернополя.

Безкоштовний проїзд також для учнів та студентів у комунальному транспорті зберігається і на час канікул, і на вихідні дні.

Якщо пасажир пересідає з одного в інший транспортний засіб, він може скористатися своїм електронним квитком впродовж 30 хвилин, проте встановлений тайм-аут (ті ж самі 30 хвилин) при пересуванні в одному і тому ж транспортному засобі.

Такій пільговий режим діє також для приватних перевізників, що обслуговують приміські маршрути Тернопільської міської територіальної громади:

Приватний соціальний транспорт

Безкоштовно їздять в автобусах приватних перевізників типу «Соціальні» жителі Тернопільської громади пільгових категорій населення при наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» категорії «Пільгова».

Студенти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної форми навчання, учні загальноосвітніх шкіл, вихованці середніх та професійно-технічних навчальних закладів їздять з 50-відсотковою знижкою вартості проїзду (чотири гривні) при наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина».

Приватний транспорт (маршрутки)

Безкоштовно їздять у приватному транспорті всі пільговики щодня з 10:00 год. ранку при наявності електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» категорії «Пільгова».

Учні загальноосвітніх шкіл їздять з 50-відсотковою знижкою вартості проїзду (чотири гривні) впродовж навчального року (окрім канікул) при наявності персоніфікованої «Соціальної карти тернополянина» категорії «Учнівська». Компенсація за проїзд здійснюється за рахунок власних коштів перевізника.

 

На Львівщині молодята перерахували ЗСУ 100 тисяч гривень, подаровані на весілля

Вівторок, 07 червня 2022, 10:33

Молоде подружжя на Львівщині перерахувало з власного весілля 100 тисяч гривень на потреби військових Збройних сил України.

Про це розповіли у Львівській обласній військовій адміністрації.

Внесок у перемогу молодята із Самбора зробили у день свого весілля – 6 червня.

"Ранок потрібно починати з добрих історій про наших надзвичайних людей. Напередодні, 6 червня, в одному з відділень банку у Самборі молоде подружжя, яке тільки побралось, перерахувало на потреби Збройних сил України 100 тис. грн", – повідомили у Львівській ОВА.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

Читайте також: Навколо війна, а він стає на коліно. Історія воєнно-польового кохання

Кошти, які молодята відправили у допомогу українським захисникам, вони отримали у подарунок від рідних.Пара вирішила відмовитися від гучних забав, коли в країні триває війна. Натомість подружжя відсвяткувало весілля у вузькому родинному колі.

Також у Львівській ОВА оприлюднили відповідну квитанцію про перерахування 100 тисяч гривень на ЗСУ.

Молоде подружжя на Львівщині віддало на ЗСУ кошти з власного весілля. Фото: Львівська ОВА

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя


 

Україна отримала перші тіла бійців, які загинули на "Азовсталі" – AP

Вівторок, 07 червня 2022, 10:24

ФОТО: БІЙЦЯ ПОЛКУ "АЗОВ" ДМИТРА КОЗАЦЬКОГО ІЗ АЗОВСТАЛІ

Російські окупанти передали Україні перші тіла українських захисників, які загинули на заводі "Азовсталь" - це відбулося в рамках обміну тілами 4 червня.

Джерело: Associated Press

Деталі: Росія розпочала передачу тіл українських бійців, які загинули на металургійному заводі "Азовсталь".

Екскомандир "Азова" Максим Жорін повідомив, що десятки тіл бійців, витягнутих з руїн розбомбленого заводу, були доставлені до Києва, де проводиться аналіз ДНК для ідентифікації останків.

Прессекретар полку "Азов" Ганна Головко заявила, що всі 160 українських тіл, переданих РФ, були з руїн "Азовсталі". Вона сказала, що як мінімум 52 із цих тіл вважаються останками бійців полку "Азов".

Про вилучення останків бійців з руїн "Азовсталі" український уряд не повідомляв, але родичі солдатів, які загинули на заводі, обговорили процес із журналістами.

Жорін підтвердив, що останки, витягнуті з "Азовсталі", були серед тих, які обміняла Україна та РФ у кількості 160 на 160. Обмін відбувся 4 червня, але в українському міністерстві деталей не повідомляли.

Брат бійця "Азова", який зник безвісти і імовірно загинув на заводі, розповів, що як мінімум дві вантажівки з тілами з "Азовсталі" були доставлені у військовий шпиталь у Києві для впізнання.

В'ячеслав Дрофа повідомив, що останків його старшого брата Дмитра Лисеня серед знайдених наразі немає.

За його словами, минулого тижня з території заводу було вилучено тіла, деякі сильно обгоріли.

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський підтвердив, що в руках російських окупантів перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців з "Азовсталі". Їхнім визволенням займається ГУР Міноборони.
  • Українська сторона та країна-агресор 2 червня провели обмін тілами загиблих військових за формулою "160 на 160".
 

УЗ призначила низку нових приміських поїздів: графік руху

Вівторок, 07 червня 2022, 10:22

Укрзалізниця оголосила про призначення низки нових приміських поїздів з 7 та 8 червня.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Так, з 7 червня компанія призначає приміський поїзд Чернігів - Славутич - Чернігів. Відправка з Чернігова щоденно о 8:05, прибуття до Славутича о 9:05. Зворотно, зі Славутича, відправка о 9:20, прибуття до Чернігова о 10:20.

Крім того, з 8 червня поїдуть приміські поїзди сполученням:Запоріжжя-2 - Дніпро - Запоріжжя-2.

Відправка із Запоріжжя о 5:57, прибуття до Дніпра о 9:01. Зворотно, з Дніпра, поїзд відходитиме о 9:46, і прибуватиме до станції Запоріжжя-2 о 12:48.

Також буде змінений графік руху ще низки поїздів на цій ділянці.

Пасажирів просять уточнювати актуальні графіки та маршрути на сайтах регіональних залізниць за посиланням: https://www.uz.gov.ua/passengers/suburban_train_schedule/.

Економічна правда

 

Українці готові опанувати нову професію, щоб знайти роботу – опитування

Вівторок, 07 червня 2022, 10:18

81% працевлаштованих українців готові змінити роботу в пошуках вищої заробітної плати. До того ж, українці розглядають можливість змінити спеціальність.

Про це свідчать результати онлайн-опитування, яке провела OLX Робота серед 3 тисяч респондентів.

"Поряд із численною міграцією за кордон, спостерігається переміщення працівників і в межах країни. Якщо через особливості воєнного стану зовнішніми мігрантами є переважно жінки та діти, то в більш спокійні регіони України перебираються як жінки, так і чоловіки.

Серед опитаних "блакитних комірців" на OLX Робота 25% респондентів евакуювалися в інше місто України, а 3% перебувають за кордоном", - йдеться у повідомленні.

При цьому, серед тих, хто залишився в Україні, працюють 29%. З них більшість (75%) зберегли роботу, яку мали ще до війни, і територіально продовжують працювати в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Львівській та Запорізькій областях.

Ті, хто втратив роботу, - або вже шукають нове місце (77%), або планують найближчим часом (15%).

 

За даними опитування, 57% пошукачів все ще сподіваються знайти роботу за своєю спеціальністю.

На противагу ті, хто планує шукати роботу за іншою спеціальністю:

  • відкриті до навчання, якщо його організує роботодавець (63%);
  • готові навчатись самостійно/за власний кошт (16%);
  • готові перекваліфікуватися за програмою центру зайнятості (13%).

Нові сфери, які готові опановувати українці: логістика/склад, будівництво та торгівля.

"Половина респондентів працює на одному місці понад 5 років. Це свідчить про готовність пошукачів обирати постійне місце роботи і залишатися з роботодавцем після перемоги. Аналогічні настрої і серед українців, які планують працевлаштуватися та шукають вакансії", - кажуть в OLX.

Серед причин вибору компанії, які називають обидві групи респондентів, на першому місці грошове заохочення та кар’єрний ріст.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що майже в усіх професійних сферах в Україні триває зниження заробітних плат.

Економічна правда

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

 

Чергова жертва телефонних аферистів втратила заощадження.

Вівторок, 07 червня 2022, 10:16

Сімнадцять тисяч гривень зникло з банківського рахунку жительки Бучацької територіальної громади. З заявою про подію вона звернулась до поліції.

Як розповіла потерпіла, що до неї зателефонував невідомий та представився оператором зв’язку. Аферист повідомив, що на мобільний телефон краяни помилково надійшло смс-повідомлення. Зміст якого необхідно зазначити псевдопрацівникові.

Жінка не задумуючись повідомила чотири цифри, які потребував пройдисвіт. Згодом вона зрозуміла, що її мобільний телефон заблоковано, а перевіривши баланс електронного гаманця виявила відсутність коштів. Сума чимала 17000 гривень. За допомогою потерпіла звернулась до працівників територіального підрозділу поліції.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до краян бути обачними, адже саме ви своїми діями допомагаєте зловмисникам майстерно спустошувати ваші кишені.

Не забувайте, що злочинці кожного дня видумують все нові і нові шахрайські схеми. Найбільш складний і найменш очевидний для власника картки, а тому найбільш небезпечний спосіб вкрасти гроші з рахунку - це дублікат сім-карти. На перший погляд мова зовсім не про гроші, але насправді таким чином шахраї можуть отримати повний контроль над рахунками жертви.

На мобільний власника карти надходять дзвінки з невідомих номерів. Дзвінки або зриваються, або ті, хто телефонує, вигадує приводи, щоб власник карти їм передзвонив.

За допомогою інформації про останні набрані номери, час останнього дзвінка з номера і останнього поповнення шахраї блокують номер і замовляють у оператора дублікат сім-карти.

Завдяки сім-карти і знаючи номер картки банку, шахраї можуть за допомогою СМС-команд переказати кошти жертви на свою карту. Можуть зняти готівку в банкоматі з допомогою послуги отримання грошей без картки.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

У Тернополі обрали нового Молодіжного міського голову

Вівторок, 07 червня 2022, 10:10

03 червня у приміщенні Українського дому відбулась позачергова звітно-виборча сесія VI скликання Молодіжної міської ради Тернополя – консультативно-дорадчого органу при Тернопільській міській раді. Під час засідання було обрано нового голову, трьох його заступників та секретаря Молодіжної міської ради.

За результатами голосування 29-ти депутатів, що є представниками молодіжних громадських організацій, студентських та учнівських парламентів, новим міським молодіжним головою обрано Назара Мельничука – студента історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, представника студентського уряду ТНПУ, голову ГО Платформа Можливостей та ексголову студентської профспілки історичного факультету ТНПУ 2019-2020 років.

«Українська молодь – це рушійна сила, яка завжди показує приклад усім: перебуває на передовій, допомагає людям, які покинули свої домівки через бомбардування, підтримує Збройні сили України та волонтерить. Ми вдячні за вашу працю, 100 днів війни – це 100 днів роботи, адже увесь цей час ви зранку до вечора працюєте у штабах, не залишаєтесь байдужими та допомагаєте, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Свого часу ми здобули статус молодіжної столиці України, і саме завдяки вам ми його успішно утвердили та стали прикладом для багатьох у нашій країні. Завдяки вашій ініціативності до наших вишів вступає молодь з інших міст. Оскільки зараз особливий час, ми не можемо розслаблятися, ви маєте бути прикладом для всіх, маєте запалювати й місто, і всіх інших. Також хочу подякувати усім попереднім молодіжним міським головам за проведену роботу та величезну допомогу. І сьогодні ви обираєте не просто молодіжного голову, ви обираєте помічника міського голови, який буде допомагати творити молодіжну політику та допоможе нам разом обороняти країну та якомога швидше перемогти».

Міський голова привітав новообраного молодіжного очільника та побажав команді успішної роботи у напрямі розвитку молодіжної політики Тернополя.

 

Тернопільська громада продовжує активно забезпечувати військових амуніцією та необхідним обладнанням

Вівторок, 07 червня 2022, 10:08

Від початку повномасштабної війни Тернопіль став гуманітарною базою, де наші мешканці роблять усе можливе, щоб забезпечити необхідним військових та осіб, що втратили свої домівки, та допомогти фронтовим українським містам та громадам.

Ще до початку повномасштабного вторгнення росії на сесії Тернопільської міської ради було прийнято «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань на 2022 рік» та виділено необхідне фінансування.

У рамках виконання Програми виділено кошти, зоврема, для закупівлі рацій, планшетів, будівельних матеріалів, оргтехніки для військових частин. Видатки на тероборону були спрямовані на пошиття форми, рюкзаків, розвантажувальних систем, амуніції тощо. Також з резервного фонду спрямовано кошти для придбання додаткових систем сповіщення та системи інформування населення.

За три місяці війни на потреби тернопільських військових формувань передано 20 тепловізорів, з них 17 – закуплено за кошти працівників міської ради, 3 – від іноземних партнерів; а також - п’ять безпілотних літальних апаратів, 900 комплектів військової форми, павербанки, тактичне спорядження, серед якого: навушники, окуляри, шоломи.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення для допомоги військовим і медиками у різні міста України та на передову було скеровано 20 автомобілів, з них – 13 позашляховиків та 7 машин швидкої допомоги.

Співробітникам Головного управління Національної поліції в Тернопільській області передано 100 одиниць костюмів польових та курток утеплених.

Окрім того, у КП «Тернопільелектротранс» наразі налагоджено роботу із пошиття розвантажувальних систем українським захисникам. У структурі підприємства є швейний цех, тож працівники, які не були залучені до роботи з перевезень у громадському транспорті, розпочали пошиття військової амуніції. Загалом було пошито 1200 комплектів військової форми за стандартами НАТО із врахуванням усіх вимог та побажань наших військових.

Ми продовжуємо допомагати нашим військовим та віримо у нашу перемогу. Слава Україні! Слава українським захисникам!

 

У Тернополі медики закладів охорони здоров’я долучитися до придбання та передачі допомоги військовослужбовцям

Вівторок, 07 червня 2022, 10:07

Лікарі тернопільських закладів охорони здоров’я активно долучаються до придбання та передачі автомобілів, медикаментів та необхідної амуніції для військовослужбовців Збройних сил України і добровольчих формувань. Допомогу також отримують і внутрішньо переміщені особи.

З початку війни у військові госпіталі України від Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги передано медикаменти, продукти харчування та білизну для мобілізованих лікарів. А також придбано автомобіль для потреб ЗСУ.

КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» передала шість автомобілів швидкої допомоги у регіони, що найбільше постраждали від військових дій.

КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня № 3», КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги, КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр», КНП «Тернопільська міська комунальна стоматологічна поліклініка» для Збройних сил України на спецрахунок переказували кошти, придбали військову амуніцію, продукти харчування та комплектуючі до машин.

Відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради також перераховувалися кошти для військовослужбовців, придбано засоби особистої гігієни, медикаменти, біноклі, рації, військові форму, натільну білизну тощо.

До слова, для внутрішньо переміщених осіб закуплено медикаменти та вироби медичного призначення для надання медичної допомоги.

Висловлюємо щирі слова подяки усім медикам, хто допомагає нашим воїнам не лише відновлювати здоров’я у лікарнях, а й забезпечують усім необхідним на передовій.

 

7 червня на універсальному спортивному майданчику на вул. Романа Купчинського, 1 пройде спортивна забава для діток 5-10 років

Вівторок, 07 червня 2022, 10:06

Цикл літніх дитячих спортивних руханок «Спортивні канікули» триває на універсальних спортивних майданчиках Тернополя.

Так, 7 червня на універсальному спортивному майданчику за адресою вул. Романа Купчинського, 1 пройде спортивна забава для діток 5-10 років. Початок о 12:00 год.

Запрошуємо юних тернополян і гостей нашого міста до активного проведення дозвілля.

Організатори спортивного заходу: управління розвитку спорту та фізичної культури ТМР, Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення.

 

 

 

У Харкові випускники 11 класу станцювали вальс перед руїнами своєї школи.

Понеділок, 06 червня 2022, 11:49

Випускники 11 класу школи №134 у Харкові вирішили станцювати вальс на руїнах свого навчального закладу.

У школі точились запеклі бої з військами РФ. 27 лютого туди вдерлось близько 30 окупантів, яких знешкодили Збройні сили України.

Випускний танок 11-класники провели 5 червня, на нього прийшла близько третина класу, інші учні перебувають за межами Харкова, розповідає Суспільне.

Один із випускників Гліб Опашнян розповів, що його дім знаходиться за 500 метрів від школи, він спостерігав руйнування на власні очі.


Учні 11 класу 134 школи. Фото: Суспільне

"Я почув, що почали стріляти й з батьком пішов на другий поверх свого дому. Я відчув страх, осколок пролетів над моїм домом і влучив в дім сусідів.

Те, що загарбники полягли тут, – це для мене радісна новина. А сьогодні випускний і я радісний, я випускаюся зі школи", – розповів Гліб Опашнян.

Учителька географії 134 школи Олена Мосолова, чия донька також випускається з 11 класу цьогоріч, каже, що останній вальс для – це можливість хоч якось компенсувати останній дзвоник для школярів.

"Останній дзвоник ми собі трохи не так уявляли для своїх дітей, але сталося так, як сталося, й хочеться якесь свято діткам. Я сюди щодня прихожу, не відпускає", – каже Олена Мосолова.

Привітати випускників також завітали бійці підрозділу "Кraken", які в бою звільняли школу.

Боєць підрозділу Костянтин Немічев розповів, що в школі знаходився останній форпост окупантів, які намагались загрожувати Харкову.

"Російські окупанти закріпилися тут і намагалися зробити так, щоб Харків був зруйнований, але ми разом з іншими підрозділами зараз відкинули російську армію за 20 км від міста.

Харків ми відбудуємо, обов'язково переможемо, і у нас буде мир і нове життя після війни", – сказав Костянтин Немічев.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Тернополянин отримав 700 гривень, а втратив 5400 доларів

Понеділок, 06 червня 2022, 11:39

Крадіжку в умовах воєнного часу розслідують слідчі Тернопільського райуправління поліції. До них надійшло повідомлення від 77-річного жителя обласного центру про те, що невідомий викрав з квартири його усі заощадження. На місце злочину виїжджала слідчо-оперативна група.

За словами потерпілого, 4 червня в його квартиру подзвонили. Коли він відкрив двері, то побачив чоловіка. Останній представився і сказав, що видає пенсіонерам виплати у зв'язку з коронавірусною інфекцією. Сума виплат 700 гривень.

Він дав дідусеві дві купюри по 500 гривень і попросив здачу. Невідомий пішов за чоловіком в кімнату і бачив, звідки той брав гроші. Коли потерпілий відвернувся, злодій витягнув заощадження та пішов.

Зникнення грошей пенсіонер виявив майже одразу і повідомив про це на лінію "102". Працівники поліції внесли даний факт в ЄРДР згідно із ч. 4 ст. 185 ККУ, а також встановлюють особу невідомого. Правоохоронці звертаються до жителів міста та області в жодному випадку не пускати до помешкань невідомих. Усі виплати здійснюються централізовано в держустановах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

За минулі вихідні три автопригоди зареєстрували поліцейські на Тернопільщині

Понеділок, 06 червня 2022, 11:35

Двоє дітей та двоє дорослих отримали травми в результаті автопригод на Тернопільщині. За минулі вихідні працівники поліції на дорогах області зареєстрували 3 аварії з потерпілими.

4 червня близько 13:00 водій автомобіля FORD GALAXY не впоралася з керуванням та спровокувала ДТП. Аварія трапилася у селі Шманьківчики Чортківського району. Жінка виїхала на смугу зустрічного руху і допустила зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем RENAULT LAGUNA. На момент автопригоди в салоні FORD(а) перебувало троє дітей. Двох з них із тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні.

У Тернополі під колеса автомобіля 5 червня потрапив місцевий мешканець, 1941 року народження. Потерпілий переходив дорогу в межах нерегульованого пішохідного переходу і саме в цей момент його збив водій автомобіля Hyundai i30. Чоловіка з тілесними ушкодженнями госпіталізували до травматологічного відділення.

На Бучаччині не розминулися VOLKSWAGEN BORA та скутерист. В результаті удару до лікарні потрапив водій мототранспорту.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство відповідно до статті 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Приплив людей до України через західний кордон триває вже майже місяць

Понеділок, 06 червня 2022, 11:03

 
ADRI SALIDO/ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Потік людей на в'їзд в Україну через її західний кордон 27 днів поспіль перевищує потік на виїзд. Сумарно чистий приплив в Україну за ці дні становить близько 184 тисяч осіб.

Про це йдеться в даних Держприкордонслужби, на які посилається "Інтерфакс-Україна".

З урахуванням цих даних різниця за кількістю тих, хто виїхав та в'їхав в Україну через західний кордон, від початку війни вийшла на рівень кінця березня.

Відомство зазначає, що 5 червня Україну залишили майже 31 тис осіб порівняно з більше ніж 38 тис днем раніше, тоді як кількість тих, хто прибув до країни, становила майже 40 тис проти 43 тис напередодні.

Відомство уточнило, що минулої доби кількість оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами знизилася  зі 189 напередодні до 146.

За даними прикордонної служби Польщі, від початку війни до Польщі в'їхало з України 3,859 млн осіб, а виїхало у зворотному напрямку 1,876 млн.

За даними УВКБ ООН на 1 червня, загалом з України від початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 6,983 млн осіб, з них до Польщі – 3,690 млн, до росії – 1,041 млн, Румунії – 587,22 тис., Молдови – 483,31 тис., Угорщини – 698,42 тис., Словаччини – 466,26 тис., Білорусі – 16,67 тис.

Водночас в Україну, за даними ООН, з 28 лютого до 1 червня в'їхало 2,102 млн людей без урахування даних Угорщини, РФ та Білорусі.

CЕРГІЙ МЕЛЬНИК

 

Тернополянам під час війни надають посилену гуманітарну та матеріальну підтримку

Понеділок, 06 червня 2022, 10:54

У Тернопільській громаді продовжують підтримувати та надавати допомогу одиноким літнім людям, багатодітним сім’ям та тернополянам із соціально незахищених категорій населення.

З метою соціального захисту таких категорій громадян у громаді діє програма «Турбота». Так, від початку повномасштабної війни грошову допомогу від Тернопільської міської ради отримали 1045 тернополян на загальну суму 1 млн 485 тис. грн.

Починаючи з 24 лютого, Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування надав 1237 (з початку року – 1437) мешканцям громади-підопічним центру, продуктові набори.

Окрім того, від початку війни 238 громадян отримали адресну безготівкову допомогу в розмірі 50% відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання.

У Тернополі на базі територіального центру продовжують функціонувати також Благодійна їдальня, соціальна перукарня, працює безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації. Працівники центру проводять культурні та пізнавальні заходи для людей похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах і внутрішньо переміщених осіб.

Разом з тим, у Тернополі продовжується прийом документів на отримання компенсації за оплату житлово-комунальних послуг для осіб, які під час воєнного стану прихистили у себе внутрішньо переміщених громадян.

Так, станом на 01 червня 2022 року, за компенсацією звернулося 3305 власників жилих приміщень приватного житлового фонду.

Також з метою забезпечення населення широким асортиментом сільськогосподарської продукції й товарами підприємств харчової та переробної промисловості у Тернополі щосуботи відбуваються сільськогосподарські ярмарки.

 

Хлопчику з Маріуполя, який вів щоденник під обстрілами, вдалось виїхати з міста

П'ятниця, 03 червня 2022, 11:02

На початку травня в мережі з'явився щоденник хлопчика з блокадного Маріуполя. Він вів його під обстрілами.

На 100-ий день війни 8-річному Єгору разом з мамою Оленою, сестричкою Веронікою та бабцею Тетяною вдалось виїхати до Запоріжжя.

Про це повідомив родич Євген Сосновський.

"Вони це зробили! Той самий хлопчик, який написав свій "Маріупольський щоденник", та його сім'я на 100-й день війни змогли виїхати з окупованого Маріуполя!

Двоє поранених дітей, їх поранена мати та бабуся вже в безпеці і зараз знаходяться у Запоріжжі!", – написав Євген.

Фото: Євген Сосновський

Чоловік виїхав з Маріуполя на початку травня, коли й опублікував творчість свого племінника. Він подякував усім волонтерам, які здійснили цю, здавалось, нездійсненну місію.

Фото: Євген Сосновський

Нагадаємо, 8-рінчий хлопчик жив зі своєю сім'єю і записував свої враження від війни у щоденник. Що довелось пережити родині маріупольців можна прочитати тут.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Киянин організував схему перевправлення призовників до Молдови за $9000

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:27

ФОТО ДПСУ

Силовики викрили киянина, який організував незаконне переправлення потенційних призовників через державний кордон.

ДжерелоДержавна прикордонна служба України, поліція Одещини

Деталі: Правопорушник обіцяв чоловікам віком від 18-ти до 60-ти років, які шукали вихід, щоб не йти служити, безперешкодне переправлення до Молдови через пункти пропуску в Одеській області.

Охоронці кордону встановили, що протиправну діяльність налагодив 35-річний мешканець Києва. Свої "послуги" ділок оцінив у 9000 доларів США.

Правоохоронці спіймали зловмисника "на гарячому" в Києві під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 4500 доларів США.

Горе-переправнику оголошено підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

У Києві виявили п’яного водія-рекордсмена: перевищив норму алкоголю в понад 25 разів

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:26

У Києві патрульні склали протокол на нетверезого водія-рекордсмена, який перевищив допустиму норму алкоголю в крові щонайменше в 25 разів.

Джерело: поліція Києва

Деталі: Поліцейські отримали виклик про порушення правил дорожнього руху на вулиці Героїв Дніпра. Заявник повідомив про нетверезого керманича автомобіля Kia.

Прибувши на місце події, інспектори виявили автомобіль Kia Ceratto та 35-річного кермувальника, який мав явні ознаки алкогольного сп'яніння.

Прилад Драгер, під час проведення огляду на стан сп'яніння, показав чималий результат, але отримати точну цифру не вдалося, оскільки показник перевищив технічний ліміт приладу – 5 проміле.

Поліція нагадує, що максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле.

На нього склали протокол "Керування ТЗ у стані сп’яніння".

 

Нагадаємо: Патрульна поліція закликає громадян дотримуватися правил дорожнього руху і не поповнювати статистику смертельних ДТП.

 

Будьте обережні: шахраї під приводом купівлі товару виманили у жительки Тернополя 20 000 гривень

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:15

о співробітників Тернопільського районного управління поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа її 20 000 гривень.

За словами потерпілої, вона продавала через інтернет автомобільні шини. До неї зателефонував покупець і попросив номер картки для оплати товару. Відтак незнайомець сказав, що не може перекинути гроші, бо потрібно збільшити ліміт на картці тернополянки. Жінка повірила і виконала усі поради зловмисника: перекинула 20 000 гривень на його картку, які він їй мав повернути. Проте після цієї транзакції покупець вимкнув свій телефон.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці застерігають: проявляйте пильність при спілкуванні з незнайомцями по телефону і не здійснюйте будь-які операції з картками за їхніми вказівками. У жодному разі не перераховуйте гроші на рахунки невідомих вам осіб. Якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи та поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Оперативники області розшукали магазинних злодіїв

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:12

Таємне викрадення чужого майна інкримінують працівники поліції двом жителям області, які обікрали торговельні заклади. Їх судитимуть по законах воєнного часу.

Тернополянин вчинив злочин в обласному центрі. Чоловік, який вже притягувався до кримінальної відповідальності, обікрав невеликий магазин. З приміщення закладу він виніс товар, пронісши його повз каси.

Ще одну крадіжку задокументували працівники Кременецького районного відділу поліції в Почаєві. Місцева мешканка 1982 року народження діяла за аналогічною схемою. У скоєному вона зізналася.

Відомості про події поліцейські внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Двоє мешканців Тернопільщини зберігали заборонені речовини

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:08

Впродовж доби працівники поліції виявили двох осіб, які зберігали заборонені речовини. Їм загрожує штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Оду з подій правоохоронці задокументували в Підволочиську на блокпості. Під час проведення поверхневої перевірки в 50-річного місцевого мешканця поліцейські знайшли паперовий згорток з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору.

Ще одного правопорушника працівники поліції виявили в одному із парків обласного центру. Тернополянин добровільно видав поліетиленовий пакет з аналогічним вмістом.

Заборонені речовини правоохоронці вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Гуманітарні штаби Тернополя продовжують надавати волонтерську допомогу внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:08

03 червня минає сто днів від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію Україну. З першого дня війна згуртувала українців, і поки наші захисники боронять державу на передовій, ми тримаємо оборону в тилу.

Так, у Тернополі при міській раді від початку повномасштабної війни діють два гуманітарних штаби, які продовжують активну волонтерську діяльність з метою надання допомоги як внутрішньо переміщеним особам, так й військовослужбовцям.

Гуманітарний штаб при Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення

Гуманітарний штаб при Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення на разі забезпечує допомогою внутрішньо переміщених осіб. З початку війни центр надав 11 300 внутрішньо переміщеним особам продуктові набори та засоби гігієни, 5608 осіб тут отримали одяг та взуття, ще 21 особа отримала в територіальному центрі засоби реабілітації.

Тут працює «гаряча телефонна лінія» для консультацій з питань соціального захисту населення, надання психологічної допомоги, сприяння в отриманні натуральної допомоги, а також в отриманні інших соціальних послуг. Від початку роботи телефонної лінії понад 3100 внутрішньо переміщених осіб отримали консультації.

Для забезпечення лікування захисників центр надав гуманітарну допомогу Тернопільській обласній клінічній лікарні, міській комунальній лікарні №3 та лікарні швидкої допомоги. У співпраці з відділом охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради надано медичні матеріали для КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», а також лікувальним закладам в зоні бойових дій у міста Київ та Харків.

За період роботи центр отримав 25 міжнародних вантажів, а це – 132,5 тонни допомоги, яку надіслали з Польщі, Німеччини, Італії, Іспанії, Австрії, США.

З 01 червня при Тернопільському міському територіальному центрі розпочала роботу мобільна бригада Тернопільського обласного Червоного Хреста України за підтримки Товариства Червоного Хреста Норвегії у складі сімейного лікаря, медичної сестри, акушера та психолога. Лише за один день роботи мобільна бригада надала медичні посли 30 внутрішньо переміщеним особам.

Волонтерський штаб на базі «Центру науки Тернопіль»

Від початку війни гуманітарний штаб на базі «Центру науки Тернопіль» отримав понад 560 тонн допомоги, з них 536 тонн – вантажі з-за кордону (близько 208 шт.); 33,4 тонни – українська гуманітарна допомога. Вантажі надіслали з країн: Литви, Польщі, Німеччини, Італії, Англії, Іспанії, Франції, Швеції, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії, Туреччини, США, Чехії та Грузії.

Усі речі приймали та обліковували тернопільські волонтери і скеровували їх для потреб громад, що найбільше постраждали під час війни, на допомогу захисникам з Територіальної оборони та військовослужбовцям.

Станом 03 червня, опрацьовано 970 запитів, 7,6% з них надійшло від громад та державних установ, 18,3% - від  військових частин та територіальної оборони, шелтерів -14,5%, звернень волонтерів -8%, звернень військових - 44,4%, 7,3% - від підприємств, що безплатно допомагають ВПО, та волонтерів.

В гарячі точки та стратегічні міста України відправлення гуманітарної допомоги відбувались неодноразово. Це – Київ, Гостомель, Запоріжжя, Дніпро, Мелітополь, Харків, Суми, Чернігів тощо.

Також волонтерський штаб надав допомогу 22955 внутрішньо переселеним особам, що зареєструвалися з у Тернополі на тривалий період проживання, які отримали індивідуальні та сімейні гігієнічні та продуктові набори; медикаменти; одяг тощо.

Окрім того, команда Гуманітарного штабу розробила і презентувала відеоролик «Путівник для переселенця», який надає покрокову інструкцію внутрішньо переміщеним особам, де шукати допомогу у новому місті: як знайти прихисток, де зареєструватися і отримати необхідні речі для себе та домашніх улюбленців.

Робота штабів триває.

 

03 червня у Тернополі на кількох вулицях проводитимуть поточний ремонт дорожнього покриття

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:06

03 червня у Тернополі на кількох вулицях заплановано провести роботи з поточного ремонту дорожнього покриття.

Так, асфальтування доріг виконуватиметься за адресами: вул. Транспортна, вул. Ярмуша, вул. Бригадна, вул. Мирна, вул. Золотогірська, вул. Тернопільська.

Через дощову погоду впродовж тижня не на всіх вулицях вдалося виконати заплановані ремонтні роботи, проте триває ремонт на вул. Замонастирській, де наразі працівники КП «Тернопільводоканал» проводять заміну водопроводу, та на вул. Андре́я Шептицького.

Також, за декількома адресами завершуються роботи з ремонту прибудинкових територій, роботи на яких були розпочаті у попередні роки, або де є нагальна потреба у проведенні ремонту. Серед них: вул. Миру, 4, вул. Козацька, 15, бульв. Симона Петлюри, 4, вул. Володимира Лучаковського, 1-А, вул. Володимира Винниченка, 3, вул. Андрія Малишка, 2.

Прохання до водіїв бути уважними, проїжджаючи місця проведення ремонту, і завчасно обирати маршрути руху.

 

Працівники поліції розшукали зниклу дитину

Четвер, 02 червня 2022, 10:32

Працівники відділеня поліції № 1 м. Тернопіль встановили місцеперебування восьмирічної дівчинки, яка зникла 1 червня близько 19 години.

На лінію «102» надійшло повідомлення від стурбованої жінки, яка попросила розшукати свою доньку. За словами жительки села Біла, допоки вона поралася по господарству її донька зникла.

На пошуки дитини було орієнтовано особовий склад територіального підрозділу поліції. За лічені години поліцейські розшукали школярку. Під час патрулювання місцевості правоохоронці помітили дитину, яка гралася на одному із подвір'їв села.

Як з'зсувалася, маленька краянка пішла гратися до подруги не сказавши про це мамі. Правоохоронці повернули дівчинку батькам цілу й неушкодженну.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Псевдобанкіри привласнили заощадження жителів області

Четвер, 02 червня 2022, 10:30

Майже щодня праоохоронці області документують факти шахрайств вчиненні щодо мешканців краю. Аферисти представляються банкірами, входять в довіру, дізнаються необхідні дані та привласнюють гроші. Правоохоронці області проводять розшукові заходи, аби встановити осіб причетних до протиправного.

Одна з заявниць розповіла, що до неї зателефонував чоловік та представився банкіром. Він попросив жінку повідомити свої персональні дані, аби убезпечити її електронний гаманець. Жителька Кременцького району погодилася та зазначила всі дані, які потребував аферист. За певний проміжок часу на її мобільний телефон прийшло сповіщення про зняття 23617 гривень.

Від аналогічної шахрайської схеми потерпіла мешканка Теребовлянщини. З її рахунку зникло 169 000 гривень. За допомогою вона звернулася до працівників поліції.

Відомості про злочини слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

•    не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;

•    не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники служби безпеки та банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Телефонний пройдисвіт обшахраював жительку Тернопільщини .

Четвер, 02 червня 2022, 10:28

Черговий факт шахрайства задокументували працівники відділення поліції № 2 м. Бучач вчинений щодо мешканки Монастирської територіальної громади 1978 року народження. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправного.

Потерпіла зазначила, що до неї зателефонував чоловік та представився оператором мобільного зв’язку. Аферист розповів про можливість удосконалення роботи мережі, але для цього необхідно повідомити цифри, які надійдуть їй на телефон. Жінка не розібравшись зі вміст смс-повідомлення, назвала пройдисвіту коди для входу в систему онлайн – банкінгу. Згодом вона отримала сповіщення про списання 8400 гривень. За допомогою вона звернулася до поліцейських.

Відомості про подію працівники територіального підрозділу поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці розповідають, що суть афери може відбуватися по-різному. Одні аферисти різними способами роблять дублікат сім-карток. Інші, просто входять в довіру й дізнаються дані, які надходять на мобільні телефони краян. Тоді вони без будь-яких труднощів привласнюють гроші та оформляють кредити на чималі суми.

Перш за все необхідно пам’ятати, що працівники мобільних операторів не телефонують до користувачів з метою дізнатися певні дані, які надходять їм на телефони. Дана інформація вважається конфіденційною й не підлягає розголошенню.

Також аби вберегти себе від такого роду махінацій найкраще здійснити реєстрацію мобільного номера. Чим точніше ідентифікують особу, якій належить сім-карта, тим менший ризик. Є два варіанти: перехід на «контракт» або прив'язка свого pre-paid номера до паспорта.

Щоб здійснити заміну сім-карти, необхідно переконатися, що вона дійсно належить абоненту, який звернувся у відділення оператора зв’язку. Контрактні абоненти показують паспорт, а незареєстровані pre-paid абоненти, проходять багатокрокову процедуру ідентифікації. Для цього користувач повинен назвати секретне слово, встановлене абонентом, два номери, на які він дзвонить найчастіше, серійний номер sim-карти інші додаткові питання.

Також ви можете уточнити інформацію у вашого оператора про можливу послугу: блокування самостійної заміни вашої SIM-картки сторонніми особами. Саме завдяки цьому громадяни можуть якнайкраще убезпечити свої кошти від рук невідомих осіб.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/telefonnij-projdisvit-obshaxrayuvav-zhitelku-ternopilshhini/

 

У Тернополі силовики викрили керівника благодійного фонду, який допомагав призовникам виїжджати за кордон.

Четвер, 02 червня 2022, 10:20

500 євро з людини - саме стільки вартувала послуга для чоловіків, які захотіли перетнути державний кордон. Нелегальний бізнес організував керівник одного із тернопільських благодійних фондів.

Чоловік налагодив схему за допомогою якої в електронну систему "Шлях" вносилися неправдиві дані про чоловіків, які після цього без проблем могли виїжджати у країни ЄС у воєнний час. Клієнтами "бізнесмена" були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію.

Викрили незаконні заробітки оперативники СБУ спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Тернопільської області та співробітниками Державної прикордонної служби. Спецоперація проходила під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Правоохоронці затримали організатора на пункті пропуску Шегині під час його чергової спроби вивезти "нелегала" за кордон.

Чоловікові уже оголосили підозру відповідно до статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

10-річна волонтерка з Одеси плете для захисників браслети, що можуть врятувати життя. ФОТО

Середа, 01 червня 2022, 11:30

10-річна волонтерка з Одеси створює тактичні браслети для українських захисників, які можуть врятувати життя.

Такі прикраси вже є на озброєнні у столичних правоохоронців, розповіли у поліції Києва.

Браслети, які плете Марійка, унікальні тим, що за хвилину перетворюються у 3-5 метрів міцної мотузки, якою можна перев’язати рану, зупинити кровотечу або зміцнити укриття.

"Любов та турбота не знає меж і кордонів, як і не знає меж щирість дитячого серця. Поки українців усього світу об’єднала біда через російських загарбників, окремий фронт тримають діти, які роблять добрі справи на підтримку наших військових", – наголошують у столичній поліції.

Тактичні браслети за хвилину перетворюються на міцну мотузку, що може стати у нагоді

Маші – лише 10, однак дівчинка не змогла стояти осторонь в умовах війни. Побачивши, що тато з мамою займаються волонтерством, Марійка вирішила зробити і свій внесок у перемогу.

"Я вірю, що мої браслети допоможуть українським воїнам захистити нашу державу. Слава нашим захисникам! Слава Україні!" – наголошує Марійка.

10-річна волонтерка Марійка робить свій внесок у перемогу України


 

Екскурсія, яка не відбудеться: у Львові виставили порожні автобуси у пам'ять про вбитих дітей

Середа, 01 червня 2022, 11:17

На центральній площі Львова перевізники виставили порожні шкільні автобуси у пам'ять про дітей, які загинули під час війни.

Автобуси символізують екскурсію, яка ніколи не відбудеться для загиблих на війні дітейрозповів міський голова Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні шкільні автобуси на площі Ринок порожні. 243 дитини більше ніколи не приїдуть до Львова.

Російські окупанти вбивають дітей, жінок, мирних мешканців. Вони мають відповісти за кожне забране життя. Сьогодні весь світ має об’єднатись для того, щоб зупинити ці страшні злочини", – пише він.

Перевізники виставили порожні шкільні автобуси у пам'ять про дітей, які загинули під час війни

Акцію присвятили до Дня захисту дітей та закінченню навчального року, коли діти їздять на екскурсії.

В автобусах лежать іграшки, наплічники та бейджики з іменами

В автобусах лежать іграшки, наплічники та бейджики з іменами.

Яна Осадчажурналіст

 

ДСНС презентує мультсеріал для дітей про мінну безпеку: у головній ролі – пес Патрон

Середа, 01 червня 2022, 10:30

Державна служба з надзвичайних ситуацій презентує повчальний мультсеріал, головним героєм якого є знаменитий пес-піротехнік Патрон. Він навчатиме дітей правилам мінної безпеки.

Першу серію покажуть 1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, анонсували у ДСНС.

Мультсеріал присвячений чотирилапим помічникам – символам Служби порятунку – які щодня роблять свій внесок у перемогу, шукаючи вибухонебезпечні "подарунки" окупантів.

Крім того, по всій Україні до Дня захисту дітей відбудуться святкові зустрічі з працівниками Служби порятунку.

Песик-піротехнік Патрон. Фото: ДСНС

"Рятувальники спільно з підрозділами Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, освітянами та громадськими організаціями розгортають тематичні локації та готують цікаві активності для дітей, які завітають у гості", – розповіли у ДСНС.

Наприклад, на Хмельниччині рятувальники відкриють два класи безпеки, на Полтавщині – проведуть розважальні заходи для дітей з внутрішньо переміщених родин, які були змушені покинути рідні міста через війну.

Водночас на Прикарпатті співробітники ДСНС підготували для дітей спортивно-пізнавальний захід "Разом сильніші".

Читайте також: Шукає "подарунки" окупантів: у Міноборони служить пухнаста розвідниця Вєста. ФОТО

Чотирилапий помічник піротехніків. Фото: ДСНС

У Вінницькій області відбудеться День відкритих дверей: діти матимуть унікальну нагоду відвідати пожежні частини. А в Одесі рятувальники спільно з місцевими педагогами проведуть онлайн-урок, присвячений найважливішим в умовах війни правилам безпеки.

"Звісно, не у всіх регіонах вдасться відсвяткувати цей день на належному рівні. І цьому є об’єктивне пояснення – ворожа агресія. Однак Державна служба з надзвичайних ситуація кожного дня,  а не лише  на День захисту дітей, – докладає максимум зусиль,  аби  життя  маленьких громадян України було якомога безпечнішим", – наголосили у Службі порятунку.

Нагадаємо, славнозвісному песику-піротехніку Патрону, який служить у лавах ДСНС, присудили "Пальмовий" статус у Каннах.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

 

Поліцейські Тернополя підозрюють доглядальницю у крадіжці грошей

Середа, 01 червня 2022, 10:26

Позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років загрожує жінці, яка підозрюється у крадіжці грошей.

За словами правоохоронців, до Тернопільського райуправління поліції із заявою про зникнення великої суми грошей звернувся місцевий житель. Він повідомив, що з валютної банківської картки його батька щезло 5 тисяч євро.

У ході перевірки стало відомо, що за дідусем дивилася доглядальниця. Вона знала і пароль, і пін-код картки. Жінка періодично брала її для того, аби купувати продукти харчування.

Відсутність грошей на електронному гаманці виявив син 30 травня. Чоловік стверджує, що ще в березні кошти були.

Працівники поліції встановлюють місцеперебування доглядальниці та з'ясовують хто, де та коли міг зняти валюту з картки.

Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Псевдобанкір ошукав жительку Тернопільщини

Середа, 01 червня 2022, 10:25

Правоохоронці Тернопільського районного управління поліції задокументували факт шахрайства вчиненого щодо мешканки одного із місцевих сіл. Аферист ввійшов в довіру та заволодів заощадженнями краянки.

Пройдисвіт зателефонував до жінки та представився співробітником фінансової установи. Він повідомив, що кошти громадянки в небезпеці через певні технічні несправності та несанкціонований вхід в систему невідомими особами. Аби вберегти заощадження шахрай попросив уточнити персональні дані та вміст смс-повідомлення, яке надійшло на мобільний телефон. Як тільки заявниця зробила, що її попросили, отримала сповіщення про зняття майже 3000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

У Тернополі 14-річний велосипедист збив дівчинку

Середа, 01 червня 2022, 10:23

З тілесними ушкодженнями екстрена медична допомога госпіталізувала п'ятирічну дитину. 31 травня близько 20:00 на лінію "102" надійшло повідомлення про те, що у Тернополі біля фонтану в парку Національного Відродження хлопчик на велосипеді збив дівчинку.

При виїзді слідчо-оперативної групи з'ясувалося, що велосипедист - малолітній житель обласного центру. Він, їдучи на двоколіснику, не впорався з керуванням та збив іншу дитину. Дівчинку з переломами госпіталізували в травматологічне відділення.

Працівники поліції звертаються до батьків бути уважними, дітям пояснювати, що кататися на велосипедах чи самокатах потрібно по спеціально відведених смугах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/u-ternopoli-14-richnij-velosipedist-zbiv-divchinku/

 

Чергова жертва аферистів втратила понад 3000 гривень

Середа, 01 червня 2022, 10:18

Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств пов’язаних з привласненням грошових коштів з чужих банківських рахунків. 26-річна заявниця намагалася оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, а потрапила в шахрайську пастку.

Зловмисники діють за перевіреною схемою, від якої вже потерпіло чимало громадян. Вони здійснюють розсилку SMS-повідомлень з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. Окрім цього вони створюють різноманітні сайти з аналогічною інформацією. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла заявниця. З її банківського рахунку зникло 3517 гривень. За даним фактом слідчі Тернопільського районного управління поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) ККУ.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Для потреб тернопільських військовослужбовців буде передано два автомобілі

Середа, 01 червня 2022, 10:11

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про передачу транспортних засобів марки Mitsubishi Outlander 2008 року випуску та  марки Volvо 2003 року випуску, що були отримані згідно з митною Декларацією про перелік товарів та є гуманітарною допомогою, на баланс однієї із військових частин.

«Ми отримали звернення від військової частини, що сформована у нашому місті і тернополяни зараз проходять в ній службу, про потребу в певних матеріальних цінностях, зокрема, і автомобілів. Кошти на їх придбання було зібрано завдяки освітянській спільноті Тернополя. Тож днями ми передамо два транспортні засоби військовій частині. Дякуємо усім представникам освітньої сфери за їх вклад у підтримку ЗСУ», - відзначає міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, що від початку війни освітянська спільнота Тернополя одна з перших активно допомагала нашій армії та переселенцям. Адже вони організували плетіння маскувальних сіток (загалом виготовили близько 3500 штук) та пошиття амуніції для ЗСУ (жилети розвантажувальні, чохли маскувальні на каски, носилки, чохли для носилок, аптечки, підсумки та сумки для складання магазинів), а також забезпечували збір продуктів і організацію харчування та проживання для переселенців.

 

У Тернополі під час повітряної тривоги буде продовжуватися рух громадського транспорту

Середа, 01 червня 2022, 10:07

Днями відбулася нарада при начальнику управління транспортних мереж та зв’язку Олегу Вітруку, на якій присутні обговорили особливості роботи громадського транспорту в умовах воєнного стану та норми кодексу цивільного захисту щодо дій водіїв і пасажирів автобусів та тролейбусів під час сигналу «Повітряна тривога».

За результатами наради прийнято рішення про запровадження наступного алгоритму дій під час повітряної тривоги:

  1. Рух громадського транспорту на момент оголошення тривоги буде призупинено;
  2. Водії пропонуватимуть всім охочим пасажирам пройти в найближче укриття;
  3. Ті пасажири, котрі не бажають вийти і пройти в сховище, зможуть продовжити поїздку згідно з маршрутом.

Усіма керівниками підприємств-перевізників буде проведено інструктаж з найманими працівниками щодо норм поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» з метою максимального забезпечення потреб пасажирів у перевезеннях.

 

У Тернополі на пішохідному переході п'яний водій збив візок з дитиною.

Вівторок, 31 травня 2022, 10:54

Дві автопригоди з травмованими зареєстрували слідчі на дорогах Тернополя та області 30 червня.

Цього дня близько 15:00 в Бережанах водій автомобіля Renault Megane зіткнувся з мотоциклом. За кермом мототранспорту перебував неповнолітній місцевий мешканець.

Одинадцятикласника з тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні. Водій автівки попередньо тверезий, але в нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

1,68 проміле алкоголю в крові - саме таку дозу показав алкотестер у водія, який сів за кермо BMW. Чоловік, керуючи іномаркою в стані алкогольного сп'яніння, на вулиці Миру в Тернополі, на пішохідному переході збив дитячий візочок в якому перебувала п'ятимісячна дівчинка.

Дитину оглядали медики. Водій з місця пригоди втік. Проте його місцеперебування встановили. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Поліцейські затримали жителя Кременця за нанесення тяжкого тілесного ушкодження знайомому.

Вівторок, 31 травня 2022, 10:52

Слідчі оголосили підозру зловмиснику за вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження.

До співробітників Кременецького районного відділу поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що до них з ножовим проникаючим пораненням живота доправили 30-річного жителя райцентру.

Правоохоронці почали встановлювати обставини травмування пацієнта. З’ясувалося, що поранення потерпілому спричинив його знайомий – 34-річний житель Кременця.

Правопорушника поліцейські виявили за місцем його проживання та затримали відповідно до статті 208 КПК. У нього вилучили знаряддя злочину.

За попередньою інформацією, чоловіки разом були на вулиці, коли раптово зловмисник витягнув ніж та завдав ним удари в живіт та спину своєму знайомому. Правоохоронці встановлюють обставини події та мотиви злочину.

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу на період проведення досудового розслідування. За вчинений злочин йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Наркопритон у Тернополі викрили оперативники.

Вівторок, 31 травня 2022, 10:49

Впродовж кількох місяців працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області проводили слідчо-оперативні дії щодо двох жителів обласного центру. Останніх підозрювали в розповсюдженні заборонених речовин та утримуванні наркопритону.

Ще у лютому до правоохоронців почали надходити скарги від мешканців з вулиці Коновальця про те, що дворами й під'їздами ходять невідомі та підозрілі люди, схожі на наркоманів. Після себе вони залишають біля будинку шприці, а з під'їздів зникають лампочки.

Злочинну діяльність даних осіб почали перевіряти працівники УБН. За словами очільника управління Михайла Димиди, організували незаконний бізнес в багатоквартирному будинку двоє жителів обласного центру.

"Квартира належала 33-річній тернополянці. Вона в ній мешкала зі своєю неповнолітньою донькою. В наркопритон приходили люди, щоб не лише "розслабитися", але й придбати необхідні наркотичні речовини".

У ході слідства стало відомо, що жінка через інтернет-магазини закупляла марихуану й психотропні речовини. Частину товару продавала у своєму помешканні, іншу віддавала спільнику під реалізацію.

Зібравши достатню доказову базу оперативники УБН спільно зі слідчими ГУНП під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури провели обшук у помешканні підозрюваної. Коли у квартиру зайшли силовики, то там знаходилося близько п'ятнадцяти споживачів наркотиків. Частина з них - раніше судимі за наркозлочини. Під час спецоперації слідчі вилучили наркотичні речовини, лампочки із залишками психотропної речовини, мобільні телефони та пакувальні матеріали.

Організаторці незаконних заробітків оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу.

Суд обрав тернополянці запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 49 тисяч гривень. Питання по спільнику підозрюваної вирішується. Триває слідство.


 

Тернополянину загрожує позбавлення волі строком до восьми років за скоєний злочин

Вівторок, 31 травня 2022, 10:29

Працівники Тернопільського районного управління поліції довели причетність раніше судимого тернополянина до злочину. Йому доведеться відповісти по законах воєнного часу.

На лінію «102» надійшло звернення від працівника підприємства. Він попросив розшукати невідому особу, яка проникла на приватну територію та привласнила електричний мотор до деревообробного верстату. Завдані збитки він оцінив майже в 3000 гривень.

У ході розшукових заходів оперативники вийшли на слід зловмисника. Ним виявився тернополянин 1973 року народження.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

З 30 травня на ремонтний період зупинено роботу чотирьох котелень у Тернополі

Вівторок, 31 травня 2022, 10:25

КП «Тернопільміськтеплокомененерго» продовжує проводити ремонті  роботи та підготовку котелень і мереж до нового опалювального сезону.

Заплановано, що уже 8 червня відновлять роботу  котельні за адресами:  вул. І. Франка, 16, вул. Тролейбусна, 7-Б,  вул. Чернівецька, 25-А та вул. Галицька, 40, роботу яких було призупинено 10 травня.

А з 30 травня по 29 червня призупинили свою роботу котельні за адресами: вул. Лозовецька, 3-А, вул. Бригадна, 46-Б, вул. Київська, 3-С, вул. Живова,12.

У таблиці нижче вказано перелік будинків, які обслуговують вказані котельні:

Назва об’єкту

Адреса об’єкту

Котельня вул. Лозовецька, 3-А

вул. Лозовецька, 3

Котельня Бригадна,46-Б (ЦТП)

вул. Золотогірська, 3, 4, 9, 13, 15, 16, 20, 24, 26

вул. Бенцаля, 2, 3, 4

Котельня Київська, 3-С (ІТП)

вул. 15 Квітня, 3, 3-Б, 5, 5-Б, 7, 9, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 35, 37, 39, 41, 43, 45

вул. Київська, 1, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 18

вул. Братів Бойчуків, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15

б-р П. Куліша, 1, 3, 4, 8, 10

вул. В. Симоненка, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 16, 18, 20

вул. Леся Куpбаса, 2, 4, 5, 6, 9, 11

б-р Дмитра Вишневецького, 2, 3, 4

вул. Моpозенка, 1, 3, 5, 7

вул. Володимира Великого, 3, 4, 5, 6, 7, 10

вул. Б. Лепкого, 3, 11

вул. Генерала М. Тарнавського, 2, 4

вул. Чалдаєва, 1, 13, 17

ЦТП

вул. Смакули, 1

вул. Київська, 3, 4, 5, 7, 8

вул. Пушкіна, 1, 2, 3, 5

вул. Генерала М. Тарнавського, 1, 3, 5, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26

вул. Б. Лепкого, 5, 6, 8, 9, 10, 14

вул. 15 Квітня, 1

вул. Братів Бойчуків, 1, 1-А, 17

вул. Чалдаєва, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ,15, 17

просп. Злуки, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 53, 55, 57

б-р Дмитра Вишневецького, 5, 7

Котельня Живова, 12 (ЦТП)

вул. Князя Остpозького, 18, 26, 28, 29, 40, 42, 58, 60, 62

вул. Стpімка, 5, 7

вул. Г. Коллонтая, 2

вул. Митрополита А. Шептицького, 3, 13 (гуртожиток)

вул. Живова, 2, 3 (гурт.), 5 (гурт.), 26, 28, 37

вул. Медова, 3

вул. Оболоня, 11, 19, 47

вул. Липова, 2

вул. С. Стадникової, 1, 17, 20

вул. Юpчака, 2

Загальний графік зупинок котелень та паливних підприємств на ремонтний період 2022 року можна знайти тут.

Адміністрація КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» перепрошує за тимчасові незручності та просить споживачів із розумінням віднестися до необхідності проведення профілактичних та ремонтних робіт, що є вимогою чинного законодавства.

Комунальне підприємство також звертається до споживачів із проханням про повну та своєчасну сплату за спожиті послуги підприємства, а також про сплату заборгованості минулих періодів.

Нагадуємо, що при накопиченні значної суми боргу споживачі можуть скористатися договором реструктуризації та виплати його частинами.

Дізнатися про свій стан нарахувань та заборгованості можна за номерами телефонів: +38(050)710-15-78, +38(095)710-15-78, +38(066)340-15-79.

Щиро дякуємо кожному, хто у цей складний час знаходить можливість справно сплачувати за спожиті комунальні послуги. Вчасна оплата за спожиті послуги гарантуватиме відновлення гарячого водопостачання у місті та безперебійну подачу послуги

 

Пакет сушеної коноплі вилучили поліцейські в тернополянина.

Понеділок, 30 травня 2022, 11:34

Під час патрулювання Тернополя піший наряд поліції в одному із дворів міста на вулиці Миру побачив підозрілого чоловіка.

При собі він мав рюкзак та сумку. Як тільки патрульні до нього підійшли, 27-річний чоловік зізнався, що має при собі заборонені речовини.

З рюкзака невідомий дістав поліетиленовий пакет в середині якого була речовина рослинного походження, схожа на коноплю. При поверхневому огляді у чоловіка виявили ще й паперовий згорток з подрібненою речовиною.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Де взяв марихуану тернополянин не зізнається, але каже, що це не для продажу, а для власного використання.

Працівники речовину вилучили та направили на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно із ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/paket-sushenoji-konopli-viluchili-policzejski-v-ternopolyanina/

 

Сторінка 50 з 109

«ПочатокПопередня41424344454647484950НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер