images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж

Оперативники розшукали зловмисника, який викрав залишений без нагляду велосипед

Четвер, 29 червня 2023, 10:07

Повідомлення про крадіжку велосипеда надійшло до співробітників Тернопільського райуправління поліції від 18-річного жителя обласного центру. Збитки потерпілий оцінив у 12 тисяч гривень.

Хлопець не міг точно пригадати, де залишив свій двоколісник. Вже під вечір виявив зникнення майна. Поліцейські з’ясували місця, де впродовж дня перебував хлопець, та за допомогою камер відеонагляду встановили, де саме у потерпілого викрали транспортний засіб. Виявилося заявник залишив велосипед поблизу спортивного майданчика.

Оперативники розшукали зловмисника. Причетним до крадіжки виявився 44-річний житель Тернополя. Крадений велосипед вартістю 12 тисяч гривень він здав в ломбард за 2 тисячі гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Тернополян поліцейські просять подбати про безпеку своїх велосипедів та не залишати їх без нагляду. Намагайтеся паркувати свій транспортний засіб лише у спеціально відведених для цього місцях та використовуйте велозамки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

оперативники розшукали зловмисника, який викрав залишений без нагляду велосипед
 

На Тернопільщині триває операція «Акциз»

Четвер, 29 червня 2023, 10:06

Заходи щодо протидії правопорушень у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів тривають на Тернопільщині. Операція "Акциз" стартувала по всій Україні ще 19 травня.

Працівники Тернопільського районного управління поліції контролюють ввіз та реалізацію спиртної та тютюнової продукції, аби унеможливити потрапляння контрафакту на полиці торговельних закладів обласного центру.

"Сьогодні, 28 червня, дільничні офіцери спільно з працівниками патрульної поліції та внутрішньої безпеки неподалік центрального ринку зупинили автомобіль з тютюновими виробами без відповідних марок акцизного збору та спиртосумішшю. Продукцію вилучили і склали адмінпротокол, який направимо до суду", - розповів старший дільничний офіцер Володимир Пецур.

Під час перевірки автомобіля поліціянти виявили та вилучили 484 пачки цигарок, понад 37 літрів коньяку, 85 літрів спирту та 10 літрів алкоголю в пачках.

Загалом від початку проведення операції "Акциз" правоохоронці Тернополя виявили та вилучили близько 30 літрів спиртосуміші, 4800 пачок тютюну на 251 тисячу гривень, 800 пристроїв для куріння та 170 рідин до них.

Склали поліціянти 21 адміністративний протокол та розпочали 3 кримінальних провадження відповідно до статті 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) ККУ. Тривають слідчі дії.

Поліціянти наголошують власникам та працівникам торговельних закладів дотримуватись норм чинного законодавства під час реалізації алкогольних та тютюнових виробів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сергій Надал: Наші Герої мають повернутись в оновлені міста - ремонтуємо вулицю Гайову

Четвер, 29 червня 2023, 09:46

Сергій Надал: Наші Герої мають повернутись в оновлені міста -  ремонтуємо вулицю Гайову
Тривають ремонти дворів та міжквартальних проїздів.

Допомога армії від Тернополя триває, але незважаючи на воєнний стан у місті продовжується капітальний ремонт та відновлення дорожнього покриття, ремонт прибудинкових територій, міжквартальних проїздів та тротуарів. У літній період комунальники та підрядні організації працюють у посиленому режимі.

Ремонт вул. Гайова

У Тернополі розпочався капітальний ремонт вул. Гайова. З метою проведення робіт з капітального ремонту, з 23 червня по 01 жовтня буде перекрито рух транспорту на ділянці дороги від транспортної розв’язки вулиць Гайова - Подільська до залізничного мосту на вул. Гайовій.

На ділянці проведення робіт будуть встановлені дорожні знаки відповідно до схеми організації дорожнього руху. Перекриття ділянки відбуватиметься з урахуванням потреб підприємств, що працюють на даній вулиці.

Ремонт просп. Степана Бандери

Триває поточний ремонт дорожнього покриття на просп. Степана Бандери, на ділянці від Збаразького кільця в напрямку бульв. Данила Галицького. Наразі тут проводиться демонтаж бордюрів, влаштування корита під бордюри та нові бордюри. Роботи на цій ділянці заплановано завершити до 10 липня. Рух транспорту тут відбувається по смугах.

Ремонт вул. Бродівської

На вул. Бродівській, ділянка від шляхопроводу до транспортної розв’язки вулиць біля зупинки «6-ий магазин», триває мощення тротуарів фігурним елементами з пониженням бордюрів.

На просп. Злуки, на зупинці громадського транспорту «Парк Національного відродження», також проводиться мощення ділянки фігурними елементами.

Розпочались роботи з фрезерування (фреза велика) асфальтобетонного покриття на Майдані Волі (в районі буд. №1 на вул. Патріарха Йосипа Сліпого).

Триває ремонт тротуару на вул. Юліана Опільського (від бульв. Тараса Шевченка до вул. Соломії Крушельницької). На вул. Василя Стуса, 2 та Василя Стуса, 4 проводяться роботи з доброустрою, де роботи на завершальному етапі та наразі впорядковують зелені зоні.

Ремонт дворів та міжквартальних проїздів

Відновлення покриття у дворах та міжквартальних проїздах триває за адресами: вул. Лесі Українки, 31; вул. Максима Кривоноса-вул. Петриківська; вул. Євгена Коновальця, 14-16; вул. Чернівецька, 52-58; вул. Київська, 6; вул. Олександра Довженка, 1; вул. Євгена Коновальця, 18; просп. Степана Бандери, 20.

Нещодавно працівники підрядної організації завершили ремонт дворів на просп. Степана Бандери, 72; вул. Лесі Українки, 8 та міжбудинковий проїзд на просп. Злуки між будинками №19 та №21.

Відремонтовано дитячий майданчик

Працівники підрядної організації звершили ремонт дитячого майданчику у парку ім. Тараса Шевченка, що поблизу острівка «Чайка».

На дитячому майданчику провели повну заміну старого покриття, відновили пошкоджені елементи та впорядкували територію.

Завдяки ремонту, покращився естетичний вигляд майданчика та продовжено термін його експлуатації.

 

Триває цілеспрямована кампанія із дискредитації Михайла Головка, – заява ВО «Свобода»

Четвер, 29 червня 2023, 09:45

Триває цілеспрямована кампанія із дискредитації Михайла Головка, – заява ВО «Свобода»
Заява прес-служби ВО «Свобода» щодо розгляду кримінальної справи проти голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

«Перше судове засідання Вищого антикорупційного суду України показало, що детективи НАБУ припустились фатальної помилки під час розслідування і свідомо створювали умови для поспішного висунення звинувачень Михайлові Головку. У справі немає жодного доказу, який підтвердив би, що голова облради вимагав хабаря від підприємця або створював йому перешкоди в роботі», - наголосили у ВО «Свобода».

Також у заяві ідеться, що зафіксовано низку фактів, які свідчать про те, що підприємець нав‘язливо пропонував Головку кошти для гуманітарної допомоги.

«Прикриваючись цим мотивом, намагався спровокувати його до вчинення злочину. Задля цього підприємець наполегливо добивався багаторазових зустрічей із Головком та системно затягував його у комунікацію з чиновниками, зокрема з тими, яким висунуто підозру у вимаганні неправомірної вигоди», - йдеться у заяві.

Окрім цього ВО «Свобода» зазначає про свою абсолютну нетерпимість до корупції і розраховує на об‘єктивне розслідування справи.

«Наявні факти свідчать про те, що сьогоднішні події – це ніщо інше, як цілеспрямована кампанія із дискредитації Михайла Головка, що стала наслідком його боротьби із московським патріархатом та спроб повернути Почаївську лавру у володіння Тернопільської громади. Сподіваємося, що правоохоронні органи та Вищий антикорупційний суд будуть справді незалежними в розгляді цієї справи», - заявили у ВО «Свобода».

Також партія зазначила, що найближчими днями Михайло Головко внесе ясність у цій справі перед суспільством на прес-конференції.

Нагадаємо, Михайла Головка звинувачують в отриманні неправомірної вигоди у підприємця-волонтера Олексанра Ярмоленка у розмірі 2,4 млн грн.

 

На Кременеччині поховали 27-річного захисника Василя Іванчука (фото)

Четвер, 29 червня 2023, 09:44

На Кременеччині поховали 27-річного захисника Василя Іванчука (фото)
28 червня у Борсуківській громаді назавжди попрощалися з військовим з села Нападівка Василем Іванчуком.

Захисник загинув 24 червня внаслідок поранень, отриманих під час артобстрілу біля н.с. Затишшя на Запоріжжі.

4 серпня Василь Іванчук мав святкувати своє 28-річчя.

"Страшний та болісний день, що назавжди закарбується у памʼяті рідних загиблого воїна, який захищав на війні нашу країну, волю та свободу усіх людей. Своє життя Василь віддав задля життів усіх українців, за мирне майбутнє, за те, щоб це майбутнє взагалі було…

Жодні слова не стануть розрадою для вбитих горем батьків, дружини та усіх рідних, друзів, знайомих загиблого. Цей біль назавжди буде у їх серцях… Памʼятаймо завжди, якою ціною здобувається мир та спокій, адже загиблий лише починав жити, створив сімʼю, будував своє життя, але війна стерла усе, що могло б бути…", – написали на Фейсбук-сторінці громади.

Читайте також: На фронті загинув воїн з Підволочиської громади Ігор Лазарев

356431909_599077235701432_1484845552003165118_n.jpg

356652716_599077472368075_8176257942034226532_n.jpg

356824919_599077895701366_5122810758042178102_n.jpg

 

Заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Гайдуку обрали запобіжний захід

Четвер, 29 червня 2023, 09:42

Заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Гайдуку обрали запобіжний захід
Ще одному заступнику начальника Тернопільської ОВА – Ігорю Гайдуку – обрали запобіжний захід.

Про це повідомили на сторінці Вищого антикорупційного суду у Facebook.

За рішенням ВАКС, чиновник проведе за ґратами 60 діб і має право внести заставу у розмірі 805 тисяч 200 гривень.

Нагадаємо, іншому заступнику начальника Тернопільської ОВА Ігорю Дем'янчуку, а також голові Тернопільської облради Михайлу Головку, обрали аналогічні запобіжні заходи.

Посадовців підозрюють у вимаганні близько 2,4 мільйона гривень у підприємця за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту об'єктів інфраструктури. Чиновників затримали 26 червня.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням займати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Комісія порахувала, скільки будівель постраждали від ракетного удару по Тернополі у травні

Четвер, 29 червня 2023, 09:41

Комісія порахувала, скільки будівель постраждали від ракетного удару по Тернополі у травні
Внаслідок ракетних ударів, які завдала рф по Тернополю 13-14 травня, постраждали більше сотні будівель.

Про це свідчать результати обстежень, які представила комісія на засіданні виконкому.

Загалом було оглянуто 116 об’єктів нерухомого майна. З них зазнали пошкоджень 2 квартири, 1 заклад освіти, 22 будівлі комунальних підприємств, 88 виробничих будівель, а також було знищено 3 виробничих будівлі двох юридичних та однієї фізичної особи.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 травня рашисти завдали ракетного удару по Тернополю. Ввечері 13 травня було влучання у складські приміщення на промзоні. Вдруге ворог атакував наше місто близько 5 години ранку. Внаслідок вибухів були пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі. У багатьох людей постраждало майно.

У Тернополі створили спеціальну комісію, яка визначатиме розмір компенсації.

 

ДТП на перехресті неподалік Збаража: одне авто перекинулось (фото)

Четвер, 29 червня 2023, 09:40

ДТП на перехресті неподалік Збаража: одне авто перекинулось (фото)
28 червня на перехресті біля Збаража та села Добриводи сталася ДТП.

Як повідомили у ДСНС, на автодорозі М-19 зіткнулися два авто – Volkswagen Transporter та Opel Zafira.

Внаслідок удару на бік перекинувся мінівен, а його кермувальник, житель с. Залужжя, опинився заблокованим всередині.

О 16:53 на місце події прибуло рятувальне відділення.

Надзвичайники деблокували водія Opel, а також вжили заходи щодо недопущення виникнення пожежі.

Читайте також: 2 людини загинули, 6 отримали травми: тернополянина судитимуть за ДТП на автомагістралі в Угорщині

Смертельна ДТП під Бережанами: водій загинув на місці (фото)

349086297_1181866122500456_7363992832907634011_n.jpg

 

На фронті загинув воїн з Підволочиської громади Ігор Лазарев

Четвер, 29 червня 2023, 09:37

На фронті загинув воїн з Підволочиської громади Ігор Лазарев
Тернопільщина втратила на війні ще одного захисника.

26 червня в бою за Україну на Донеччині загинув молодший сержант 79-тої десантної-штурмової бригади ЗСУ, житель села Дорофіївка Ігор Лазарев.

Сумну звістку повідомили на сторінці Підволочиської селищної ради у Facebook.

"Приносимо щирі співчуття сімʼї загиблого, рідним, односельчанам, побратимам та усім, хто знав воїна Ігора Лазарева. Вічна памʼять герою! Інформацію про зустріч кортежу з тілом загиблого та похорон повідомимо додатково", – йдеться у дописі.

 

"Мама шукає весільні сукні для поховання": у Краматорську через обстріл РФ загинули 14-річні близнючки

Середа, 28 червня 2023, 13:43

У Краматорську на Донеччині внаслідок російського обстрілу закладу харчування ввечері 27 червня загинули 9 осіб, серед яких – 14-річні близнючки Анна та Юлія Аксенченки.

У цьому році дівчата закінчили 8 клас Краматорської школи №24, а у вересні мали святкувати своє 15-річчя, повідомляють в Управлінні освіти Краматорської міськради.

У коментарі "УП. Життя" вчителька з математики та виконуюча обов’язки директорки школи №24 Людмила Осадча розповіла, що сестри були старанними ученицями, вміли гарно малювати, тому завжди допомагали з оформленням шкільних свят.

Після початку повномасштабного вторгнення дівчата виїхали з міста в село, звідки навчалися дистанційно, каже вчителька.

Аня та Юля Аксенченки. Фото: Юлія Аксенченко/Instagram

"З міркувань безпеки, вони переїхали в сільську місцевість ближче до Добропілля, це 50 км від Краматорська. В місто приїжджали на канікули, аби побачити маму, яка працює в місцевій хірургії", – розповідає Людмила Осадча.

За її словами, дівчата повернулися в Краматорськ за кілька днів до трагедії. Вчителька розповідає, що це друга втрата для місцевої школи – в лютому внаслідок російського обстрілу загинула директорка закладу.

"Вони – близнючки й зовні були дуже схожі, але характери в них різні. Аня була більш "пряма", а Юля – трохи тихіша. Аня завжди її підтримувала та допомагала.

Їхня мама нині шукає весільні сукні для них, але у нас в місті такого немає зараз, жоден салон не працює", – мовить викладачка й додає, що дівчат поховають у Добропіллі.

Фото: Управління освіти Краматорської міськради

Нагадаємо, в Одесі після нічного російського обстрілу в ніч на 10 червня через падіння уламків дрона на багатоповерхівку загинуло подружжя переселенців з Бахмута.

 

ВАКС не дозволив транслювати судове засідання, де оберуть запобіжний захід керівництву Тернопільської ОВА

Середа, 28 червня 2023, 09:23

ВАКС не дозволив транслювати судове засідання, де оберуть запобіжний захід керівництву Тернопільської ОВА
Вищий антикорупційний суд відмовив у проведенні трансляції з обрання запобіжного заходу керівництву Тернопільської обласної військової адміністрації, яке підозрюють у хабарництві.

Таке рішення ухвалив суддя ВАКС, зазначають Українськi Новини.

"Тернополяни" писали, що у ці хвилини, в столиці, у Вищому антикорупційному суді обирають запобіжні заходи для трьох чиновників з Тернопільщини - голови обласної ради Михайла Головка та двох колишніх заступників голови ТОВА Ігора Дем'янчука та Ігора Гайдука.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відмовився проводити трансляцію судового засідання з обрання запобіжного заходу першому заступнику голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігорю Дем'янчуку.

Він зазначив, що особи, які не є учасниками судового засідання не можуть подавати відповідне клопотання. Також суддя додав, що лише учасники засідання можуть просити про трансляцію, тобто сторона захисту або прокурор/детектив.

Нагадаємо,

 

Резніков заявив, що резерви на фронті ще не задіяно і є успіхи, які не розголошують

Середа, 28 червня 2023, 09:10

Резніков заявив, що резерви на фронті ще не задіяно і є успіхи, які не розголошують
ОЛЕКСІЙ РЕЗНІКОВ, ФОТО МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Міністр оборони України Олексій Резніков відкидає сумніви в успіху літнього контрнаступу й натякає, що нещодавні скромні здобутки – лише "превью" до набагато більшого наступу.

Джерело: Олексій Резніков в інтерв'ю "Financial Times"

Деталі: Резніков заявив, що деокупація групи сіл впродовж останніх тижнів було "не головною подією" в запланованому Києвом наступі.

"Коли це станеться, ви всі це побачите... Всі побачать все", – сказав він, відмахнувшись від повідомлень ЗМІ про повільне просування проти добре укріплених російських позицій.

Міністр підтвердив, що основні військові резерви України, включаючи більшість бригад, які нещодавно пройшли навчання на заході і оснащені сучасними танками і бронемашинами НАТО, ще не були задіяні в операції.

За словами Резнікова, українська армія продовжує завдавати великих втрат російським військам, їхня "деградація" є інструментом, а звільнення українських земель – метою.

Міністр оборони заявив, що українські війська досягли "певних успіхів", які Генеральний штаб не розголошує, щоб не наражати на небезпеку війська.

Пряма мова: "Іноді росіяни не доповідають своєму керівництву про те, що вони втратили певну ділянку або територію. Вони бояться доповідати далі своєму керівництву".

Деталі: Водночас, Резніков попередив, що ця операція буде контрастувати з минулорічним приголомшливим розгромом російських військ у Києві, в Харківської області та в Херсоні.

"Не можна очікувати дива в кожній операції", – сказав він.

FT зазначає, що українські війська зараз "промацують" лінії російської оборони й атакують у численних точках, щоб змусити Росію здогадуватися, де буде основний наступ.

27 червня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес повідомив, що в результаті контрнаступу Україна відвоювала у Росії близько 300 квадратних кілометрів. Це вдвічі більше, ніж офіційно оголосив Київ.

Раніше президент України Володимир Зеленський визнав, що успіхи на фронті "повільніші, ніж хотілося б". За його словами, восени теж був момент, коли контрнаступальні дії здавалися повільними, але згодом було просування вперед.

 

Тромб у сонній артерії: тернопільські лікарі врятували від інсульту молоду жінку

Середа, 28 червня 2023, 09:05

Тромб у сонній артерії: тернопільські лікарі врятували від інсульту молоду жінку
У Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні прооперували та врятували 38-річну жінку.

Як повідомили у медзакладі, вночі 25 червня у пацієнтки діагностували гострий тромбоз внутрішньої сонної артерії.

За словами лікарів, основна небезпека тромбозу кровоносних судин полягає в обмеженні кровопостачання, що призводить до виникнення інсульту або інфаркту мозку. А відрив тромбу – це раптова і неминуча смерть.

У цьому випадку – час має значення. Саме тому медики вирішили негайно оперувати жінку.

"Всі необхідні заходи були організовані в межах 4,5 год. Проведення своєчасної діагностики тромбозу та невідкладного оперативного втручання щодо відновлення прохідності судини – запорука поетапного одужання та відновлення пацієнтки. Ще одне життя врятовано", – зазначили у лікарні.

352398956_635020328663354_1134071330921623063_n.jpg

 

На Тернопільщині завершили перевірку укриттів: 245 визнали непридатними

Середа, 28 червня 2023, 09:05

На Тернопільщині завершили перевірку укриттів: 245 визнали непридатними
Оперативні групи перевірили усі 1649 укриттів Тернопільщини.

Про це повідомляють в обласній державній адміністрації.

За результатами обстежень, 1404 об'єкти готові до використання, 245 споруд – непридатні. З них 99 сховищ були зачинені, 146 – не готові до експлуатації.

"З 21 червня відновили перевірку тих 99 зачинених укриттів. Наразі їх перевіряють 15 спеціальних груп. Відповідно до нових даних – на мапах і сайтах відкорегують список актуальних укриттів", – розповів головний рятувальник області Віктор Маслей.

Поліція буде слідкувати, аби під час повітряної тривоги усі укриття були відкритими. Про зачинені сховища просять повідомляти на лінію "102".

Нагадаємо, Уряд ухвалив рішення про проведення перевірки всіх укриттів після гибелі трьох людей біля зачиненого сховища у столиці.

 

2 людини загинули, 6 отримали травми: тернополянина судитимуть за ДТП на автомагістралі в Угорщині

Середа, 28 червня 2023, 09:04

2 людини загинули, 6 отримали травми: тернополянина судитимуть за ДТП на автомагістралі в Угорщині
Тернополянин відповідатиме за вчинення смертельної ДТП на автостраді в Угорщині.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо водія Mercedes-Benz Sprinter, обвинуваченого у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель 2 людей та отримання травм 6 потерпілими.

Подія сталася 7 лютого 2020 року на автомагістралі М-3 . За даними слідства, тернополянин при наближенні до затору, утвореного внаслідок ДТП, не зменшив швидкості руху й зіткнувся з 2 транспортними засобами.

"Втративши керування авто, обвинувачений допустив наїзд на 8 пішоходів, які щойно вийшли з автобуса, котрий потрапив у аварію та стояли на узбіччі. Внаслідок ДТП 2 людей загинули, 1 потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, 5 – тілесні ушкодження середньої тяжкості. Усі потерпілі – громадяни України", – повідомили в пресслужбі Тернопільської прокуратури.

Розслідування, яке здійснювали слідчі, завершено. Тепер чоловік постане перед судом.

 

У центрі Тернополя – ДТП: рух тимчасово ускладнений (фото)

Середа, 28 червня 2023, 09:03

У центрі Тернополя – ДТП: рух тимчасово ускладнений (фото)
На перехресті вулиць Олени Теліги та Соломії Крушельницької сталася ДТП.

Про це повідомляє Патрульна поліція.

У зв'язку з дорожньо-транспортною пригодою, рух транспорту на цій ділянці ускладнений.

"Плануйте маршрут своєї поїздки з урахуванням цієї інформації. Кермуйте відповідально та неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху", – закликали патрульні.

Читайте також: Смертельна ДТП під Бережанами: водій загинув на місці (фото)

На трасі "Львів-Тернопіль" спалахнуло та дотла згоріло авто

photo_2023-06-28_09-07-15.jpg

 

Військовий Юрій Сиротюк готовий взяти голову Тернопільської облради на поруки

Середа, 28 червня 2023, 09:01

Юрій СиротюкЮрій Сиротюк
Чимало жителів Тернопільщини, та і України загалом, активно висловлюють свою позицію щодо затримання голови Тернопільської облради Михайла Головка за хабарництво.

Одні довіряють повідомленням НАБУ, інші ж вважають – провокацією.

У підтримку Михайла Головка виступив й однопартієць, військовий Юрій Сиротюк. Він заявив, що навіть готовий взяти затриманого на поруки.

“Я ж знаю Михайла Головка як людину, яка перша серед нардепів виїхала на лінію фронту у 2014 році. І з тих пір незмінно допомагає фронту. Вже з початку широкомасштабного вторгнення не раз був на фронті, зокрема в нашому підрозділі, без зайвого піару з перших днів допомагаючи усім. Знаю його як побратима, з яким пройшов Майдан з першого до останнього дня. Бʼючись з «Беркутом» на Лютеранській, Інститутській, Грушевського. Знаю як взірцевого сімʼянина, батька чотирьох дітей. Знаю як людину, яка системно боролася з впливами РПЦ МП на Почаївщині”, – зазначив Юрій Сиротюк.

Також він вважає, що у цій справі про хабар є кілька дивних фактів. Зокрема, що розпорядниками коштів під час війни є військові адміністрації, а не голови облрад.

“Звісно, про жодні індульгенції не може йтися в воюючій країні. Але давайте все ж дочекаємось вироку. Якщо буду не правий – вибачуся. Так само докладу максимум зусиль, щоб вибачились ті, хто кидає голослівні большевицькі звинувачення. Особливо ті, хто атакує нашу ідею”.

 

Навчали безпечній поведінці: тернопільські правоохоронці відвідали літній табір

Середа, 28 червня 2023, 08:22

Ювенальні поліцейські та працівники Кінологічного центру навідалися до літнього пришкільного табору у Тернополі. У веселій та ігровій формі гості пояснювали діткам призначення дорожніх знаків та наголосити на безпечному відпочинку під час літніх канікул.

Поліцейські пояснили вихованцям табору, як орієнтуватися та діяти у складних ситуаціях, нагадали малечі номери екстрених служб, а також наголосили про необхідність розвитку спостережливості, обачності та уваги.

Особливості дресирування службових собак демонстрував чотирилапий помічник правоохоронців  Найк. Собака вправно шукав заховані предмети, виконував різні команди, а ще грався з дітьми та позував для фото.

На прощання правоохоронці закликали школяриків добре відпочити та не забувати дотримуватися їх порад, аби літні канікули минули весело і корисно.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Співпраця заради протидії шахрайствам

Середа, 28 червня 2023, 08:21

Поліцейські шукають нові можливості співпраці заради протидії шахрайським схемам, від яких дуже часто потерпають жителі області. Одну з форм спільної превентивної діяльності за ініціативою тимчасово виконуючого обов’язки керівника ГУНП в Тернопільській області Сергія Зюбаненка керівництво Тернопільського управління поліції запропонувало духівництву греко-католицької церкви. На зустріч з митрополитом Василієм Семенюком та священниками прийшов керівник районного управління поліції Сергій Осадця.

Зі слів поліцейського, однією з важливих причин зростання кількості шахрайств, є, насамперед, важкий психологічний стан людей у зв’язку з війною, яка триває в Україні. Люди стали боязкими, піддаються впливам сторонніх осіб. А цим користаються нечисті на руку громадяни.

«Звертаюся до вас з проханням допомогти розповсюдити серед людей інформацію про види шахрайств та основні поради, як запобігти цьому. Для цього ми підготували спеціальні буклети, які можна роздати парафіянам у ваших храмах, - закликав Сергій Осадця. – Впевнений, це дасть позитивний результат, і ми спільно допоможемо зберегти нашим громадянам їхні кошти».

Священники висловили готовність співпрацювати з поліцією заради безпеки та добра людей.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Прикордонники спростовують розгортання баз для "вагнерівців" у Білорусі

Вівторок, 27 червня 2023, 11:02

Прикордонники спростовують розгортання баз для вагнерівців у Білорусі
АНДРІЙ ДЕМЧЕНКО. ФОТО "УКРАЇНА - УКРІНФОРМ"

Державна прикоронна служба України спростовує інформацію щодо початку будівництва таборів для розміщення бойовиків ПВК "Вагнер" у Білорусі.

Джерело: речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі "Українській правді"

Пряма мова: "Щодо появи інформації про можливе будівництво баз для російських найманців на території Білорусі, на це момент таких робіт ми не фіксуємо.

Водночас виключати цього не можна. За ситуацією в Білорусі активно стежить розвідка, в тому числі Державної прикордонної служби".

Деталі: Так само, за словами Демченка, не зафіксовано появи на території РБ угруповання російських найманців ПВК "Вагнера".

До 2000 російських військових, які за даними ДПСУ, наразі перебувають у країні, задіяні до навчань і підготовки на білоруських полігонах

Водночас, цей напрямок завжди залишається напруженим, адже Білорусь продовжує підтримувати агресора.

Хоча наразі ситуація не змінилася, прикордонники не фіксують якогось переміщення техніки чи живої сили як російських підрозділів так і білоруських поблизу кордону, а РФ не має достатньо сил здійснити повторне вторгнення на цьому напрямку, Сили оборони продовжують зміцнювати лінію кордону та укріплювати прикордоння з Білоруссю, пам’ятаючи про підступність ворога.

Пряма мова: Ми добре розуміємо підступність Російської Федерації, і РБ, яка підтримує державу-агресора.

Поза тим, щоб не відбувалося, завдання України – мати сильну оборону на цьому напрямку, як провадилося так і продовжує робитися: в інженерному відношенні, підготовці і взаємодії складових Сил оборони і постійним відстеженням ситуації по території Білорусі".

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

 

Аграрії з усієї України з’їхалися на Тернопільщину, щоб обмінятися досвідом на форумі «Живе спілкування в полі»

Вівторок, 27 червня 2023, 08:32

Аграрії з усієї України з’їхалися на Тернопільщину, щоб обмінятися досвідом на форумі «Живе спілкування в полі»
ПАП «Агропродсервіс» знову організувало форум «Живе спілкування в полі».

Під час заходу аграрії обмінювалися досвідом, оглядали посіви на демонстраційних ділянках компанії «Агропродсервіс», демонстрували свої гібриди зернових тощо.

Окрім цього, кілька десятків сільськогосподарської техніки представили сім аграрних компаній у селі Настасів на Тернопільщині. Упродовж трьох днів учасники форуму могли оглянути робочі потужності для обробітку, транспортування, зберігання й післязбиральної обробки.

– Кожен, хто відвідує наш захід, має можливість підійти, поспілкуватися, перейняти досвід, зацікавити у майбутньому покупкою цієї техніки,– зазначила заступниця комерційного директора з насінництва компанії «Агропродсервіс» Галина Біловус.

Учасники кажуть, такі форуми особливо важливі в час війни, адже аграрії західних регіонів України повинні працювати вдвічі потужніше, щоб підтримати колег з прифронтових областей.

Також під час форуму учасники мали змогу долучитися до збору коштів на пікапи для НГУ «Азов», який розпочав благодійний фонд «Покрова».

– Завдяки таким заходам, куди нас запрошують, ми зібрали понад 120 тисяч на пікапи для Національної гвардії України «Азов», – розповіла директорка благодійного фонду «Покрова» Любов Вовк.

Загалом на аграрному форумі 11 компаній демонстрували свої гібриди зернових. Це 86 сортів озимої пшениці, ярої пшениці та ярого ячменю.

 

Андрій Козак заявив, що голова Тернопільської ОВА "замовив" справу проти нього та його брата

Вівторок, 27 червня 2023, 08:31

Андрій Козак заявив, що голова Тернопільської ОВА "замовив" справу проти нього та його брата
Андрій Козак, якого разом з братом звинувачують у присвоєнні благодійних коштів, заявив про фабрикацію справи головою Тернопільської ОВА Володимиром Трушем.

На своїй сторінці у Facebook чоловік розповів, що очільник обласної військової адміністрації "замовив" їх з братом, а конфісковане у них майно привласнив.

"Саме рік тому, в травні 2022 року, Володимир Труш, на фото якого ви бачите, замовив мене та мого брата, бо мабуть не дали йому 1,8 мільйона, як мав зробити це сьогоднішній волонтер підприємець з Тернополя, з якого вони збивали гроші.

Саме ці гроші, які йшли на фронт, стали кісткою в горлі до цих начальників, які так захотіли їх заполучити у власні кишені. Але ж брати славились честю, порядністю та гідністю, і іншого виходу, щоб кинути нас за ґрати, вони не знайшли", – написав Андрій Козак, коментуючи недавні затримання в облраді.

За його словами, саме Володимир Труш віддав наказ забрати у них 8 автомобілів – два приватні і 6 волонтерських "джипів".

"Жоден з цих авто на фронт так і не потрапив, а на автомобілі мого брата сьогодні їздять чиновники і постійно порушують правила, у "Дію" постійно проходять штрафи. Саме так горе Труш вкрав 8 автомобілів, а ще хотів вкрасти гроші", – зазначив Козак.

 

Витік аміаку стався у тернопільському гуртожитку (фото)

Вівторок, 27 червня 2023, 08:28

Витік аміаку стався у тернопільському гуртожитку (фото)
26 червня у підвалі тернопільського гуртожитку на вул. Стецька, 25 відбувся витік аміаку.

Як повідомили у ДСНС, під час проведення ремонтних робіт було пошкоджено систему охолодження холодильника "Кристал", внаслідок чого сталася розгерметизація.

Рятувальники у спеціальних костюмах та засобах захисту органів дихання огородили місце події, провітрили приміщення та винесли холодильник на вулицю.

Після цього надзвичайники вжили заходи щодо зниження концентрації випарів аміаку.

Читайте також: Внаслідок загорання вантажівки на Тернопільщині стався витік соляної кислоти

356229578_581851164132789_6668819007460878841_n.jpg

356214562_581851127466126_5109747571782702537_n.jpg

 

На Тернопільщині очікують погіршення погодних умов: оголосили штормове попередження

Вівторок, 27 червня 2023, 08:25

На Тернопільщині очікують погіршення погодних умов: оголосили штормове попередження
27 червня західні, східні та північно-східні області "накриє" негода.

Як повідомили в Тернопільському гідрометцентрі, сьогодні на території краю очікуються грози, місцями пориви північно-західного вітру від 15 до 20 метрів на секунду.

У зв'язку з цим, оголошено І рівень небезпечності – жовтий.

Це означає, що погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища.

Найближчі декілька днів в області також передають опади. 28-29 червня на Тернопільщині буде хмарно з проясненнями, у середу короткочасні, у четвер – невеликі дощі. Вдень прогнозують від 17 до 22° тепла.

27.06_гідрометцентр.jpg

 

Смертельна ДТП під Бережанами: водій загинув на місці (фото)

Вівторок, 27 червня 2023, 08:24

Смертельна ДТП під Бережанами: водій загинув на місці (фото)
Ще одна смертельна аварія сталася неподалік Бережан.

26 червня о 21:50 біля села Шибалин водій автомобіля Renault 19, 1991 року народження, не впорався з керуванням та зіткнувся з відбійником.

Як повідомили у Головному управлінні ДСНС у Тернопільській області, від отриманих травм чоловік загинув на місці події.

Надзвичайники деблокували тіло загиблого з понівеченого авто.

Нагадаємо, 25 травня цього року біля Шибалина відбулась ще одна смертельна аварія. Водій автомобіля Volkswagen Passat, здійснюючи обгін, зіткнувся з трактором John Deere, а після цього виїхав на зустрічну та врізався у вантажівку MAN. Внаслідок ДТП загинула 1 людина, ще 2 – зазнали травм.

У 2021 році у цьому селі ж у ДТП загинуло подружжя. 8 листопада кермувальник автомобіля Skoda Yeti, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з Daewoo Lanos. Жінка та чоловік, які перебували в цьому авто, померли миттєво. Їх 5-річний син опинився в реанімації.

356376202_580434747613318_7793679009979814986_n.jpg

 

У жителя Тернопільщини з карток зникло майже 65 тисяч гривень

Вівторок, 27 червня 2023, 08:15

Понад шістдесят тисяч за ніч щезло з карток жителя Шумської територіальної громади. Невідомі зняли усі кошти з кредитної та зарплатної картки потерпілого.

Чоловік звернувся за допомогою до поліції. Спілкуючись зі слідчими він розповів, що ще минулого тижня на його номер неодноразово телефонували невідомі. Проте він на дзвінки не відповідав.

Черговий дзвінок від невідомих надійшов у ніч з 25 на 26 червня. Робот запропонував чоловікові підтвердити чи відмінити фінансову операцію. Чоловік дав відмову і ліг спати, а вранці зауважив, що його мобільний банківський додаток заблокований. За деякий час житель області з'ясував, що з його обох карток зникло майже 65 тисяч гривень.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно з частиною 3 статті 190 ККУ. Поліціянти перевіряють, яким чином невідомі отримали доступ до банківських карток. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

На Тернопільщині тривають заходи з протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу підакцизних товарів

Вівторок, 27 червня 2023, 08:13

Вже понад місяць поліцейські Тернопільщини проводять заходи, спрямовані на підвищення ефективності боротьби з нелегальним ринком підакцизної продукції та ліквідації незаконної торгівля алкогольними, тютюновими виробами та пальним.

За підсумками заходів з незаконного обігу вилучено понад вісім тисяч пачок цигарок та понад три тисячі літрів алкогольної продукції. Приміром, співробітники Кременецького районного відділу поліції зупинили автомобіль у якому місцева жителька перевозила підакцизні товари без марок акцизного збору. Вилучено майже 300 пачок цигарок та 13 літрів алкоголю на суму майже 16 тисяч гривень.

Загалом з початку проведення заходів складено 159 адміністративних протоколів та розпочато 6 кримінальних проваджень за зберігання та незаконний збут підакцизних товарів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Для дітей тернопільських Героїв організували екскурсію та водну прогулянку на теплоході

Вівторок, 27 червня 2023, 08:11

У Тернополі продовжують реалізовувати заходи з метою соціального захисту, допомоги та підтримки родин та дітей Героїв нашої громади.

Цими днями для дітей тернопільських Героїв провели екскурсію та водну прогулянку на теплоході міським ставом.

«Дякуємо нашим Героям зі Збройних сил України, які боронять українську землю та нищать окупантів. На жаль, ця війна приносить багато сумних звісток – чимало захисників гунуть, захищаючи Україну. Тож сьогодні обов’язок громади – подбати про їхні сім’ї, дітей та родини, – зазначає міський голова Сергій Надал. – У Тернополі прийнято програму, яка передбачає підтримку сімей Героїв та різноманітну допомогу у вирішенні соціальних-побутових питань, освітніх, розважальних та інших заходів. Також запрошую тернополян підтримати дітей наших Героїв».

Нагадаємо, на сесії Тернопільської міської ради прийнято програми підтримки родин та дітей Героїв Тернополя та громади з метою соціального захисту та підтримки родин Героїв, надання додаткових до встановлених законодавством пільг і соціальних виплат.

 

У Чернихівській школі оновили музичне обладнання в рамках «Шкільного громадського бюджету 2022»

Вівторок, 27 червня 2023, 08:10

У Чернихівській загальноосвітній школі, в рамках «Шкільного громадського бюджету 2022», реалізували проект з оновлення музичного та звукового обладнання у закладі освіти.

Авторка проекту Ольга Мельничук запропонувала придбати обладнання, яке зможуть використовувати для проведення масових культурних та освітніх заходів.

В рамках реалізації проєкту придбано:

-  дві активних акустичних системи  Clarity MAX12MH-S;

-  пульт мікшерний аналоговий Behringer Xenyx 802;

-  мікрофон динамічний вокальний Emiter EM-288W;

-  кабель мікрофонний Roxtone MC080;

-  кабель мікрофонний Roxtone SMXX200L6.

Нагадаємо, у школах ще тривають роботи з влаштування нових локацій, придбання обладнання та оновлення навчальних класів в рамках «Шкільного громадського бюджету 2022».

 

 

Михайло Головко отримував погрози від прихильників московського патріархату: у «Свободі» пояснили затримання свого однопартійця

Понеділок, 26 червня 2023, 11:03

Михайло Головко отримував погрози від прихильників московського патріархату: у «Свободі» пояснили затримання свого однопартійця
Сьогодні, 26 червня, стало відомо про затримання голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

Нагадаємо, «Тернополяни» писали, що у мережі поширюють інформацію, що голову Тернопільської облради Михайла Головка затримали працівники НАБУ.

Стало відомо, за що НАБУ затримали заступників голови Тернопільської ОВА Дем'янчука і Гайдука.

У справі про хабар з головою Тернопільської облради фігурує сума 1,8 млн грн та фірма "Авакс Проф".

У зв’язку з цим пресслужба ВО «Свобода» пояснила затримання свого однопартійця Михайла Головка.

«Зранку в понеділок з’явилася інформація про затримання на нібито отриманні неправомірної вигоди голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» нетерпиме до корупції в жодному її прояві. Однак ми вже неодноразово мали негативний досвід, коли в часи усіх минулих влад отримували політичні утиски та фейкові кримінальні провадження за свою державницьку позицію», - заявили у ВО «Свобода».

Також пресслужба наголосила, що ВО «Свобода» розраховує на об‘єктивне і неупереджене розслідування цієї справи з боку правоохоронних органів.

«Вважаємо за необхідне повідомити, що останнім часом Михайло Головко отримував багато погроз з боку агресивних активістів московського патріархату через свою активну позицію щодо заборони діяльності московського патріархату в Україні і передачі Почаївської лаври з рук московського патріархату на баланс Тернопільської територіальної громади. Головкові надходили наполегливі «рекомендації» від окремих можновладців з вимогами не виносити цих питань на публічне обговорення та сесію Тернопільської обласної ради. Відтак сподіваємося, що патріотична і принципова позиція Михайла Головка не стане підставою для політичної розправи над ним», - наголосили у ВО «Свобода».

 

«Виплати усім українцям»: під видом соцдопомоги шахраї обкрадають тернополян

Понеділок, 26 червня 2023, 11:00

«Виплати усім українцям»: під видом соцдопомоги шахраї обкрадають тернополян
Під виглядом соціальних виплат шахраї наживаються на жителях Тернопільської області.

Черговою жертвою аферистів стала жителька Бучацької громади. Жінка втратила понад 30 тисяч гривень перейшовши за посиланням, яке вказувалось в опублікованій інформації для отримання одноразової грошової допомоги від держави усім українцям.

«Потерпіла у соціальній мережі «Facebook» знайшла інформацію про соціальні виплати. Перейшла за вказаним у оголошенні посиланням та ввела на невідомому сайті свої персональні дані, а також номер банківської картки нібито для зарахування грошей. Після чого з її картки були незаконно списані понад 30 тисяч гривень», - зазначили у поліції Тернопільської області.

Триває слідство за фактом шахрайства.

Правоохоронці вкотре радять жителям області бути пильними та отримувати інформацію лише з офіційних джерел та не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, не розголошувати конфіденційну банківську інформацію.

Читайте також: Потонув рятуючи дитину: на Тернопільщині розшукали тіло рибалки

 

thumb_97101_800_600_0_0_auto.jpg

 

У справі про хабар з головою Тернопільської облради фігурує сума 1,8 млн грн та фірма "Авакс Проф"

Понеділок, 26 червня 2023, 10:51

У справі про хабар з головою Тернопільської облради фігурує сума 1,8 млн грн та фірма "Авакс Проф"
"Тернополянам" стали відомі деталі гучного затримання трьох топових чиновників з Тернопільщини.

Нагадаємо, сьогодні, 26 червня, зранку, нардеп Андрій Богданець на власній сторінці у Фейсбук заявив, що НАБУ проводить обшуки у Тернопільській обласній раді та Тернопільській обласній військовій адміністрації, підозрюючи в отриманні хабара голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської ОВА Володимира Труша - Ігора Дем'янчука та Ігора Гайдука.

Щойно НАБУ оприлюднили деталі резонансної справи.

"Вимагання коштів у бізнесмена-волонтера: голову облради та двох заступників голови ВЦА викрили «на гарячому». НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди. За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради. Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської обласної ради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації затримали «на гарячому",йдеться у повідомленні НАБУ.

До слова, власник підприємства у якого вимагали хабар - Олександр Ярмоленко, власник фірми "Авакс Проф".

Колишня дружина Олександра Ярмоленка - Ольга Ярмоленко працює сьогодні начальником Департаменту охорони здоров'я ТОВА.

 

Стало відомо, за що НАБУ затримали заступників голови Тернопільської ОВА Дем'янчука і Гайдука

Понеділок, 26 червня 2023, 10:23

заступники голови ТОВА Дем'янчук Ігор та Гайдук Ігорзаступники голови ТОВА Дем'янчук Ігор та Гайдук Ігор
Сьогодні, 26 червня, жителів Тернопільської області сколихнула новина про обшуки у приміщенні Тернопільської обласної ради та затримання голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша - Ігора Дем'янчука та Ігора Гайдука.

"Тернополянам" стало відомо, за що ж НАБУ затримали двох заступників голови Тернопільської ОВА Володимира Труша - Ігора Гайдука та Ігора Дем'янчука.

Як з'ясувалося, Гайдук і Дем'янчук привели в Тернопільську область підрядника, який мав ремонтувати дороги.

Невдовзі цей підрядник дав хабар голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку.

Відомо, що посадовців уже зараз везуть до столиці.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що у мережі поширюють інформацію, що голову Тернопільської облради Михайла Головка затримали працівники НАБУ.

Голову та заступників підозрюють в отриманні хабарів: у Тернопільській ОВА працює НАБУ.

Двоє заступників голови Тернопільської ОВА пішли воювати.

 

Пораненого воїна з Чорткова нагородили "За честь і відвагу"

Понеділок, 26 червня 2023, 10:23

Пораненого воїна з Чорткова нагородили "За честь і відвагу"
Найвищою відзнакою міського голови "За честь і відвагу" нагородили військовослужбовця ЗСУ, чортківʼянина Сергія Івахіва.

Орден захиснику вручили у лікарні у Чернівцях. Військовий проходить там реабілітацію після важкого поранення.

Чоловік служив у 81-ій окремій аеромобільній бригаді. Виконуючи чергове бойове завдання наприкінці травня, отримав поранення, підірвавшись на міні.

"Сергій впевнений у перемозі України, а також у тому, що його реабілітація буде якомога швидшою та головне успішною. І так воно і буде!", – повідомили у Чортківській міськраді.

Читайте також: Військовий з Тернопільщини отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ

Військового з Чорткова, який втратив на фронті обидві ноги, нагородили "За честь і відвагу"

347243752_659484632891846_7513208826801841934_n.jpg

 

ЗСУ просунулись на 1-2 км на декількох напрямках, – Міноборони

Понеділок, 26 червня 2023, 10:21

ЗСУ просунулись на 1-2 км на декількох напрямках, – Міноборони
Збройні Сили України просунулися вперед на декількох напрямках.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, на сході ЗСУ протягом тижня вели і оборонні, і наступальні дії та мали тактичний успіх.

"Ворог наступав на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Зараз там тривають важкі бої. Протягом минулого на цих напрямках відбулось близько 250 бойових зіткнень. Противник намагався витіснити наші війська із займаних позицій, але йому це не вдалось", – зазначила Маляр.

Водночас ЗСУ на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків  українські воїни просунулись від 1 до 2 км.

"Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах та продовжують нищити ворога", – заявила заступниця міністра оборони.

На півдні за минулий тиждень суттєвих змін не було. Сили оборони України продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Площу звільнених територій вдалось збільшити на 17 кв. км. Загалом з моменту початку наступу ЗСУ деокупували 130 кв. км.

 

Дільничні офіцери Борщова виявили заборонене городництво

П'ятниця, 23 червня 2023, 10:55

Рослини коноплі виявили та вилучили дільничні офіцери відділення поліції №1 Борщова. Під час патрулювання в селищі Скала-Подільська Чортківського району біля одного з приватних будинків вони помітили незаконне городництво.

37-річний місцевий мешканець у горщиках для вазонів вирощував коноплю. Коли власник господарства помітив людей у формі, то зізнався, що вирощує заборонені рослини для власного використання. Він показав, що засіяв коноплю між квітами, а ще частину вирощував в приміщенні. Висота рослин коноплі сягала 10 сантиметрів. Підозрюваний уже потрапляв у поле зору поліціянтів за наркозлочини.

На місце знахідки виїжджала слідчо-оперативна група. Заборонені рослини правоохоронці вилучили та передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР згідно з статтею 310 (посів або вирощування снодійного маку чи конопель) ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

дільничні офіцери борщова виявили заборонене городництво

 

22 червня відновлюється робота котелень на вулицях Торговиця та Лозовецька

Четвер, 22 червня 2023, 10:28

Як повідомляє КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», 22 червня відновлюється гаряче водопостачання до житлових будинків від котелень за адресами вул. Торговиця, 12 та вул. Лозовецька, 3-А.

Просимо споживачів відповідально поставитися до запуску мереж гарячого водопостачання, зокрема, перевірити чи закриті крани, а також справність мережі у квартирі, щоб уникнути затоплень чи аварійних ситуацій.

Нагадаємо, з травня у Тернополі запровадили графік зупинок котелень на ремонтний період, який триватиме до серпня.

Окрім зупинок котелень будуть проводитися роботи і на ділянках теплових мереж.

Перелік будинків, які обслуговують вказані котельні:

Котельня

Будинки, які обслуговуються даною котельнею

Котельня вул. Торговиця, 12 ЦТП

вул. Князя Василя Костянтина Остpозького, 18, 26, 28, 29, 40, 42, 58, 60, 62

вул. Стpімка, 5, 7

вул. Гуго Колонтая, 2

вул. Андрея Шептицького, 3, 13 (гурт)

вул. Торговиця, 2, 3(гурт), 5(гурт), 26 ,28, 37

вул. Медова, 3

вул. Оболоня, 11, 19, 47

вул. Липова, 2

вул. Софії Стадникової, 1, 17, 20

вул. Василя Юpчака, 2

Котельня, вул. Лозовецька, 3-А

Лозовецька, 3


 

Псевдобанкір ошукав тернополянку

Четвер, 22 червня 2023, 10:19

Понад 7000 гривень зникло з банківського рахунку жительки обласного центру. Жінка повірила додзвонювачу, розголосила персональні дані та втратила заощадження.

Як правило, невідомі телефонують до потенційний жертв та представляються працівниками фінансових установ. Вони повідомляють про збій банківської системи, про можливість збільшення кредитного ліміту або просто просять уточнити персональні дані. В той час власники карткових рахунків забувають про одну важливу річ – конфіденційність. Вони без роздумів розповідають всі дані, які потребують аферисти. Натомість згодом отримують сповіщення про списання їхніх грошей.

Від такого роду злочину потерпіла й тернополянка 1974 року народження. Жінка втратила 7080 гривень, які знаходились на її електронному гаманці.

Працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи аби розшукати осіб причетних до протиправного.

Відомості про подію внесено в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

  • не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;
  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники служби безпеки та банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

псевдобанкір ошукав тернополянку

 

Без допомоги та грошей залишилася жителька області

Четвер, 22 червня 2023, 10:18

Оголошення про отримання грошової допомоги у мобільному додатку "Telegram" побачила жителька Вишнівецької територіальної громади.

Сорокаоднорічна жінка повірила написаному, перейшла за вказаним посиланням та почала виконувати умови, зазначені в дописі. В результаті - жінка ввела свій номер мобільного телефону, а далі зазначила банківські реквізити - паролі від електронного гаманця та банківського мобільного додатку.

Відправивши заповнену анкету вона почала чекати на допомогу. За деякий час жінка отримала смс-повідомлення в якому зазначалося, що з її банківської карти зняли 16 тисяч гривень.

Аби повернути втрачене, потерпіла звернулася до поліції.

Шановні мешканці Тернополя та області, не вірте усьому, що написано в соцмережах. Ніколи і за жодних обставин не вводьте персональні секретні дані - електронні рахунки, паролі, пін-коди, цифри зі смс-повідомлень. За незрозумілими оголошеннями часто-густо ховаються шахраї.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

без допомоги та грошей залишилася жителька області

 

Неповнолітній мотоцикліст травмував семирічного велосипедиста

Четвер, 22 червня 2023, 10:16

Інформація від лікаря екстреної медичної допомоги надійшла на лінію "102" 21 червня. Медик повідомила, що в селі Плотича травмувалися діти. Семирічного потерпілого госпіталізували до реанімаційного відділення.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що 17-річний водій мотоцикла Lifan Lf 150-2E допустив зіткнення з велосипедистом. Дитина раптово виїхала з другорядної дороги на головну.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди обох дітей з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. Мотоцикліста після надання меддопомоги відпустили додому. Іншого хлопчика госпіталізували.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно зі статтею 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

На Донеччині обірвалось життя 36-річного захисника з Кременеччини

Четвер, 22 червня 2023, 10:11

На Донеччині обірвалось життя 36-річного захисника з Кременеччини
Кременеччина втратила ще одного захисника.

18 червня на Донеччині, під час виконання бойового завдання біля Новомихайлівки, загинув 36-річний воїн з села Синівці Юрій Машта.

Сумну звістку повідомили у Борсуківській громаді.

Чоловік був водієм розвідувального взводу десантно-штурмового батальйону. На військову службу його призвали у вересні минулого року.

"Приймав безпосередню участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією російської федерації.

У захисника залишилась дружина, син та дочка. Висловлюємо щирі співчуття сімʼї загиблого. Вічна памʼять", – йдеться у дописі на Фейсбук-сторінці громади.

 

На Бережанщині п'яний водій намагався дати поліцейським хабар

Четвер, 22 червня 2023, 10:10

На Бережанщині п'яний водій намагався дати поліцейським хабар
На Бережанщині кермувальник намагався відкупитися від відповідальності за нетверезу їзду.

Його автівку зупинили працівники групи реагування патрульної поліції через порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти алкотест за допомогою "Драгера".

Прилад підтвердив здогадки інспекторів зафіксувавши 1,42 проміле, повідомляють у ГУ НП. Коли ж поліцейські почали складати протокол, кермувальник запропонував їм хабар – 200 доларів США.

Патрульні повідомили про цей факт на лінію "102". Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Також поліцейські склали на порушника протокол за керування транспортним засобом в стані сп’яніння.

 

Жителі Шумщини навколішки зустріли загиблого воїна Валерія Горбатюка

Четвер, 22 червня 2023, 10:05

Жителі Шумщини навколішки зустріли загиблого воїна Валерія Горбатюка
До рідного дому у село Літовище назавжди повернувся полеглий Герой – 54-річний Валерій Горбатюк.

Молодший сержант загинув 15 червня внаслідок ворожих обстрілів поблизу Авдіївки.

Громада навколішки зустріла бійця. На центральній площі у Шумську священники відправили панахиду.

"Валерій мав військовий досвід ще з періоду антитерористичної операції. До повномасштабного вторнення рф в Україну чоловік працював кочегаром у Літовищенській гімназії. У березні 2022 року знову став на захист держави, служив старшим техніком ремонтно-відновлювального батальйону. Пройшов важкі випробування війною у зоні ведення бойових дій. Безмежна шана, вічна та світла пам’ять нашому Герою!", – зазначили у міській раді.

Поховають захисника сьогодні об 11 годині у селі у Літовище.

22 червня 2023 року в Шумській громаді оголошено днем жалоби.

Читайте також: Назавжди 24 роки: на Тернопільщині поховали загиблого Героя Олександра Гуцала (фото)

355442195_649183950581049_5422850266853535843_n.jpg

355598219_649184107247700_8511852111531016240_n.jpg

355647584_649187700580674_2463460397430082310_n.jpg

 

23 червня у Тернополі перекриють на капітальний ремонт вулицю Гайову

Середа, 21 червня 2023, 11:11

23 червня у Тернополі перекриють на капітальний ремонт вулицю Гайову
У п'ятницю, 23 червня, у Тернополі розпочинається капітальний ремонт вулиці Гайова.

Рух на ділянці дороги від транспортної розв’язки Гайова-Подільська до залізничного мосту буде перекритий до 1 жовтня.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету,  повідомили у міській раді.

"На ділянці проведення робіт будуть встановлені дорожні знаки відповідно до схеми організації дорожнього руху. Перекриття ділянки відбуватиметься з урахуванням потреб підприємств, що працюють на даній вулиці. Прохання до водіїв бути уважними та завчасно обирати маршрути руху", – зазначили у пресслужбі мерії.

Нагадаємо, що на ремонт Гайової виділили 40 мільйонів гривень. Загалом цього року у Тернополі планують відремонтувати близько 20 вулиць.

Читайте також: До уваги тернополян: тимчасово змінили маршрути частини тролейбусів

завантаження.png

 

Сьогодні у Шумську зустрічатимуть загиблого на Донеччині воїна Валерія Горбатюка

Середа, 21 червня 2023, 11:06

Сьогодні у Шумську зустрічатимуть загиблого на Донеччині воїна Валерія Горбатюка
21 червня додому навіки повернеться захисник з села Літовище Валерій Горбатюк.

Тіло військового зустрічатимуть о 15 годині на площі Героїв Майдану у Шумську.

Міський голова Вадим Боярський просить мешканців громади прийти та віддати останню шану воїну.

Молодший сержант Валерій Горбатюк був старшим техніком ремонтної роти бронетанкового озброєння і техніки ремонтно-відновлювального батальйону. Загинув 15 червня внаслідок артилерійського та мінометного обстрілу під час виконання службових обов’язків біля Авдіївки на Донеччині.

Поховають військовослужбовця завтра об 11 годині у селі Літовище. 22 червня 2023 року в Шумській громаді оголошено днем жалоби.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким захисника.

 

На Харківщині обірвалось життя військового з Тернопільської громади

Середа, 21 червня 2023, 11:06

На Харківщині обірвалось життя військового з Тернопільської громади
Тернопільська громада втратила ще одного захисника.

Сумну звістку повідомив у Facebook міський голова Сергій Надал.

"Під час військової служби помер тернополянин Кочелаба Дмитро Ігорович (09.07.1985 р.н.).

Життя Героя обірвалося 20 червня у Харківській області. Щиро висловлюємо співчуття рідним захисника. Вічна пам’ять Герою!", – йдеться у дописі мера.

 

Крадіжки з торгових закладів: злодії відповідатимуть за скоєне

Середа, 21 червня 2023, 11:04


Два факти таємного викрадення майна з торгових закладів задокументували працівники поліції області за минулу добу. Зловмисники виносили різний крам.

Кримінальне правопорушення задокументували слідчі щодо 21-річної мешканки Кременця. Зловмисниця викрала з магазину косметику та засоби гігієни. Камери відеоспостереження зафіксували протиправні дії зловмисниці.  Поліцейські розшукали жінку та вилучили крадене.

Ще одна магазинна злодійка таємно викрала товар  з крамниці у Тернополі. Майже 500 гривень збитків обернулися для крадійки  кримінальним провадженням - правоохоронці  розшукали її та частково вилучили крадене.

За обома фактами злочинів відкриті кримінальні провадження. Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Тернопільської обасті

 

Оперативники Тернополя впіймали зловмисника

Середа, 21 червня 2023, 11:03

Позбавлення волі строком від п’яти до восьми років загрожує 39-річному тернополянин, який привласнив майно місцевого мешканця.

На лінію «102» надійшло звернення від жителя Тернополя. Чоловік попросив розшукати та притягнути до відповідальності невідому особу, яка проникла в його підвальне приміщення вчинила злочин. Невідомий виніс з чотири колеса до іномарки. Завдані збитки заявник оцінив в 90 000 гривень.

У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції вийшли на слід зловмисника. Продати викрадене підозрюваному завадили поліцейські.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Правоохоронці продовжують виявляти осіб з забороненими речовинами

Середа, 21 червня 2023, 11:00


Працівники Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальні провадження за фактами незаконного зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів щодо мешканців Тернопільщини. Підозрювані свою вину визнали й тепер їм доведеться відповісти за скоєне.

Під час патрулювання обласного центру поліцейські помітили підозрілого чоловіка, який побачивши людей в формі почав нервувати. У ході проведення поверхневої перевірки в підозрюваного виявили медичний шприц із невідомою речовиною білого кольору та таблетку невідомого походження.

Як вдалося встановити правопорушники – мешканець 1983 року народження. У скоєному він зізнався.

Вже ввечері того ж дня працівники поліції виявили ще одного зловмисника. Побачивши поліцейських, молодик викинув на землю шприц з речовиною. 45-річний тернополянин у скоєному зізнався.

Всі речовини правоохоронці вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Санкція передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Тернополянка втратила понад 120 тисяч гривень в мережі Інтернет

Середа, 21 червня 2023, 10:59

Правоохоронці Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства від якого потерпіла місцева мешканка. Тривають розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправного.

За словами заявниці в інтернеті вона знайшла оголошення про можливість легкого заробітку. Жінка зв’язалася з роботодавцем, який розповів краянці умови праці. Заявниця повинна була викупляти різноманітний товар за власні кошти, які вона вносила в віртуальний гаманець. Перший три рази аферисти повернули вкладені кошти з відсотком. Тож згодом жінка без роздумів внесла 123 000 гривень, для покупки товару. Однак як тільки вона захотіла вивести гроші, пройдисвіт перестав виходити на зв’язок. За допомогою вона звернулася до правоохоронців.

За фактом шахрайства працівники територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Вберегти власні кошти можна, для нього не потрібно пересилати гроші на рахунки невідомих. Слід пам’ятати, що кожного дня все більше громадян шукають легких спосіб, аби привласнити чужі заощадження.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

В Івано-Франківську на кладовище хочуть закупити електросамокати та велосипеди

Вівторок, 20 червня 2023, 10:53

Через значне розширення кладовища в Івано-Франківську місцева влада хоче закупити електросамокати та велосипеди.

Їх можна буде взяти на прокат, щоб швидше пересуватися територією цвинтаря, зазначає міський голова Руслан Марцінків.

"Отримую дуже багато повідомлень про те, що важко пересуватись нашим міським кладовищем. На превеликий жаль, війна значно його розширила", – розповів він.

Руслан Марцінків додав, що місцева влада працює над тим, щоб запустити ще й автобус.

План цвинтаря у Франківську. Фото: Руслан Марцінків

"Робимо так, щоб люди могли відвідувати могили рідних без перешкод", – наголошує мер Франківська.

Однак, у коментарях під його постом у Facebook чимало людей висловили  обурення щодо цієї ідеї.

На думку противників, переважна більшість відвідувачів цвинтаря – це літні люди, які навряд зможуть скористатися таким транспортом.

Вікторія Андрєєва

 

Один з членів екіпажу вийшов на зв'язок: деталі про зниклий підводний човен "Титан"

Вівторок, 20 червня 2023, 10:40

Пошук зниклого підводного судна "Титан", який розпочав експедицію до затонулого лайнера "Титанік", продовжується.

Однак, один з пасажирів ірландський дослідник Рорі Голден вийшов на зв'язок та зазначив, що він у порядку. Чоловік  попросив не намагатися вгадати імена інших пасажирів, бо це не етично.

"Я дуже хочу подякувати всім, хто намагався надіслати мені повідомлення та WhatsApp. Ми чекаємо, допоки відомства здійснюють велику пошуково-рятувальну роботу. Реакція та пропозиції допомоги в усьому світі дійсно вражаючі, і лише показують справжню доброту людей в такі часи", – написав він.

Підводний апарат Titan відходить від стартової платформи. Фото: OceanGate

Раніше у ВВС повідомляли, що на борту, ймовірно, перебувають п'ять пасажирів. Зокрема:

  • бізнесмен-мільярдер і дослідник Хеміш Гардінг;
  • пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд і його син Сулеман;
  • французький дослідник Поль-Анрі Наржоле;
  • виконавчий директор OceanGate Стоктон Раш – фірми, яка здійснила цей підводний рейс.

Для пошуку судна використовують військові літаки, підводний човен і гідроакустичні буї.

"Наразі ми зосереджені на тому, щоб отримати якомога більше можливостей у цьому районі", – сказав на пресконференції контр-адмірал Джон Могер з берегової охорони США.

Він також додав, що підводний апарат має від 70 до повних 96 годин кисню, зазначає CNN. Це потенційно дає рятувальникам час до п'ятниці на пошуки субмарини.

Журналісти CNN також розповіли, як виглядає підводний апарат зсередини. Вони побували там минулого року. Місця обмаль: ні стільців, ні сидінь, пасажири сидять на підлозі, схрестивши ноги, роззувшись перед входом.

Кореспондент CBS Девід Пог розповів, що під час занурення до "Титаніка" минулого року, люк був закритий ззовні 17 болтами – іншого виходу не було.

Пасажирам також рекомендують обмежити свій раціон до та під час занурення, "щоб зменшити ймовірність того, що вам знадобиться користуватися зручностями".

Протягом півтора дня від екіпажу немає жодної звістки, тому експерти припускають, що шанси на порятунок мізерні. Підводний корабель могли спіткати такі неприємності як:

  • відключення електроенергії – воно могло спричинити втрату зв’язку;
  • коротке замикання могло спричинити пожежу на борту. Вогонь не лише зруйнує системи судна, але й утворить токсичні випари в невеликому замкнутому просторі;
  • затоплення – на глибинах "Титаніка" величезний тиск спричинив би вибух більшості суден;
  • заплутування через течії на дні океану, безпосередньо серед уламків крейсера або через те, що опинились в пастці через перекритий шлях.

Нагадаємо, зв'язок з туристичним підводним човном "Титан" зник вранці неділі 18 червня. Приблизно через 1 годину 45 хвилин після занурення. Його використовували для огляду уламків відомого  затонулого корабля "Титанік".

Вікторія Андрєєва

 

На Тернопільщині під колеса авто потрапив 13-річний велосипедист

Вівторок, 20 червня 2023, 10:35

До хірургічного відділення дитячої лікарні госпіталізували тринадцятирічного юнака. Травми дитина отримала в результаті дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася 19 червня близько 17:00.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що хлопчик, катаючись на велосипеді у селі Криве Скалатської територіальної громади, виїхав на перехрестя та допустив зіткнення з автомобілем Peugeot Boxer.

За попередньою інформацією кермувальник авто тверезий, але в нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР згідно зі статтею 286 ККУ. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Бажання допомогти другові закінчилося відкритим кримінальним провадженням

Вівторок, 20 червня 2023, 10:33


Правоохоронці Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненого щодо мешканця Волинської області. Чоловік хотів допомогти своєму приятелеві з коштами, однак став жертвою шахраїв. Про подію повідомив власник сторінки соціальної мережі.

Зі слів потерпілого, що до нього в одній із соціальних мереж надійшло повідомлення від знайомого, який просив про допомогу. Чоловік попрохав краянина позичити йому грошові кошти в розмірі 4000 гривень. За псевдоверсією кошти він пообіцяв повернув Потерпілий погодився й переказав необхідну суму. Однак вже через деякий час до нього зателефонував знайомий й розповів, що його сторінку в соціальній мережі взламали аферисти.

Відомості про подію правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці радять у разі отримання такого повідомлення зателефонувати цій людині і запитати про надсилання подібного прохання. Водночас для уникнення проблем із шахраями необхідно :

  • не надавати особистої інформації на незнайомих сайтах, що стосується паспортних і платіжних даних, номеру телефона, логінів тощо;
  • не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазинах та використовувати післяплату;
  • не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей, зокрема, щодо швидкого заробітку або кредитів;
  • перевіряти прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з акаунтів знайомих людей.
  • встановлювати подвійну аутентифікацію на месенджерах;
  • в разі підозри щодо зламу сторінки – припиняти всі сесії месенджера на всіх пристроях через налаштування.

Якщо ви все-таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Тернополі на вул. Лесі Українки, 8 відновили проїжджу та пішохідну частини двору

Вівторок, 20 червня 2023, 10:28

Від початку тижня у Тернополі продовжили ремонтувати прибудинкові території, міжквартальні проїзди та тротуари.

Сьогодні, 20 червня, міський голова Сергій Надал оглянув виконання ремонтних робіт на вул. Лесі Українки, 8. Тут уже завершили відновлювати асфальтобетонне покриття проїзду та пішохідної частини.

У цьому дворі працівники підрядної організації провели, зокрема, роботи з демонтажу старих бордюрів та влаштування нових, розібрали зношене асфальтобетонне покриття тротуару. Зроблено бетонну відмостку, а тротуари вкладено фігурними елементами мощення з пониженими бордюрами та тактильною плиткою. Також влаштовано корито та піщано-щебеневу основу проїзду з мощенням фігурними елементами.

«Під час виконання ремонту у цьому дворі враховано побажання мешканців. Так, розширено проїжджу частину, облаштовано додаткові місця для паркування, зроблено пішохідну частину, доріжки та відмостку навколо будинку», – розповідає міський голова.

Під час об’їзду міський голова оглянув і прибудинкову територію на вул. Олександра Довженка, 1, де нещодавно розпочався ремонт двору. На цьому об’єкті підрядники влаштовують корито під бордюр та вкладають нові бордюри.

До слова, у місті відновлення покриття дворів та міжквартальних проїздів триває ще за шести адресами: вул. Лесі Українки, 31; вул. Максима Кривоноса-Петриківська; вул. Євгена Коновальця 14-16; вул. Київська, 6; вул. Чернівецька, 52-58 в межах будинків №44а та №50, вул. Євгена Коновальця, 1. Повністю завершений ремонт прибудинкової території на просп. Степана Бандери, 72 та міжбудинковий проїзд на просп. Злуки між будинками №19 та №21.

 

Заступник мера Чернігова придбав трансформатор для ТЕЦ дорожче на 30 млн – СБУ

Понеділок, 19 червня 2023, 13:43

Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру в масштабній корупції заступнику Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Джерело: пресслужби СБУОГП, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Деталі: За даними УП, йдеться про Віктора Геращенка.

матеріалами справи, посадовець організував схему привласнення бюджетних грошей на закупівлі нового трансформатора для місцевої ТЕЦ, яка була пошкоджена внаслідок російських обстрілів навесні 2022 року.

В липні 2022 року обладнання було придбане за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову. При цьому збитки державі сягнули понад 30 млн грн, зазначають в СБУ.

Ця сума підтверджена ініційованими Службою безпеки судово-товарознавчою і судово-економічною експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

Для реалізації оборудки фігурант "скоординував" свої злочинні дії з керівництвом компанії-постачальника.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили чиновнику про підозру в зловживанні владою або службовим становищем.

Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 32 млн грн.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 6 років тюрми.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

 

Миколаївщина уже не підтоплена, на Херсонщині – у воді ще 22 населених пункти

Понеділок, 19 червня 2023, 12:15

Миколаївщина уже не підтоплена, на Херсонщині – у воді ще 22 населених пункти
ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО МВС

У Миколаївській області "велика вода" відступила, на Херсонщині – підтопленими залишаються 22 населені пункти.

Джерело: голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі національного телемарафону, пресслужба МВС

Пряма мова: "З 375 домів, які зазнали підтоплення, всі 375 уже не підтоплені. ДСНС працює по відкачуванню, там додаткові помпи, тобто в нас ситуація стабільна. Крім того, два мости, які пішли під воду, які будує Конотопський шляхо-відновлювальний полк за допомогою UNITED24 (один – дерев'яний, інший бетонний), - вони вистояли, ними вже відкрито проїзд…

Я гадаю, що найближчим часом ситуація вирівняється, вода відступила. В нас там 50 сантиметрів залишилося по Снігурівці, але це вже нижче критичної точки. Можна сказати, що Миколаївщина вже не підтоплена зовсім".

Деталі: На Херсонщині, де ситуація є складнішою, за даними МВС, станом на ранок понеділка, підтопленими залишаються 22 населених пункти: 5 – на правобережжі, та 17 – на тимчасово окупованій території.


 

Тернополянин вчинив серію злочинів в обласному центрі

Понеділок, 19 червня 2023, 11:55


Позбавлення волі строком від п’яти років загрожує жителю обласному центру 1991 року народження. Вирішується питання про обрання підозрюваному мри запобіжного заходу.

Працівники територіального підрозділу поліції встановили, що чоловік причетний до серії злочинів. Місцем скоєння протиправного тернополянин обирав невеликі крамниці, де без труднощів міг коїти протиправне.

У вчинених злочинах він зізнався.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України

Відомості внесені в ЄРДР відповідно до ч. 4 статті 185 КК України ( крадіжка).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

На Тернопільщині тривають профілактичні рейди щодо запобігання продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім

Понеділок, 19 червня 2023, 11:54


Працівники ювенальної поліції Бережанщини, спільно з шерифами Юнацького корпусу поліції та представниками міської громадської організації «Рідне місто» провели профілактичні заходи в місцевих закладах торгівлі та громадського харчування.

Учасники рейду пройшлися місцевими крамницями й нагадали продавцям про відповідальність за продаж особам, які не досягли 18 років, алкогольних та тютюнових виробів.

В кожному торговельному закладі правоохоронці та їх юні помічники залишили інформаційні пам’ятки, як нагадування продавцям та неповнолітнім покупцям про встановлену заборону та юридичну відповідальність за її порушення.

Ювенальні поліцейські нагадують батькам цікавитися дозвіллям своїх дітей, спілкуватися з ними на теми безпечної поведінки та здорового способу життя.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Тернополянка віддала аферистам всі кошти аби врятувати свого онука

Понеділок, 19 червня 2023, 11:51

Майже триста сорок тисяч гривень передала жителька обласного центру невідомому чоловікові. Потерпіла повірила додзвонювачу, що онук у небезпеці. она віддала кошти й як результат стала черговою жертвою аферистів.

Як вдалося встановити правоохоронцям, до 80-річної жительки Тернополя зателефонував невідомий, який представився медпрацівником. Шахрай розповів, що онук пенсіонерки потратив у дорожньо-транспортну пригоду. За словами афериста чоловік перебуває в тяжкому стані й йому необхідно зробити термінову операцію, але за це треба заплатити.

Стурбована тернополянка погодилася та за якийсь час на її порозі стояв незнайомець, якому вона передала всі заощадження: 3000 євро, 4000 американських доларів та 68000 гривень. Вже згодом коли вона зв’язалася з родичами, то зрозуміла, що її ошукали. За допомогою звернулася до поліцейських.

За фактом шахрайства слідчі Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують ніколи і ні за яких обставин не довіряти невідомим дозвонювачам,які телефонують до певного кола осіб, яких знають і мають на меті ошукати. Вони можуть володіти інформацією про своїх жертв, аби в тих не виникало ніяких сумнівів.

Якщо до вас телефонують з інформацією про ваших близьких та рідних, не панікуйте, а ставте чіткі запитання. Найкраще - це зателефонувати родичам та спростувати свої здогадки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

На Тернопільщині в результаті двох ДТП 2 людей загинуло

Понеділок, 19 червня 2023, 11:45


Дві дорожньо-транспортних пригоди трапилося на дорогах Тернопільської області впродовж 17-18 червня.

Повідомлення про травмованого чоловіка надійшло 17 червня на лінію "102" від лікаря. У ході перевірки стало відомо, що в селі Байківці водій мотоцикла Shineray не врахував дорожню ситуацію та зіткнувся з електроопорою. Чоловіка з тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні. У нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

На трасі Кременець-Біла Церква - Ржищів-Канів-Софіївка, на повороті в село Тетильківці Кременецького району, зіткнулися мотоцикл та молоковоз. Аварія трапилася 18 червня близько 11:20. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій мототранспорту Sityr виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з вантажним автомобілем "ЗІЛ".

У результаті удару 34-річний пасажир мотоцикла загинув на місці аварії. За життя кермувальника боролися медики, але він за кілька годин помер в реанімаційному відділенні. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно із частиною 2 статті 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Популярна афера: шахрай ошукав тернополянку через фішингове посилання

Понеділок, 19 червня 2023, 11:42


До правоохоронців надійшло повідомлення від 18-річної тернополянки. Дівчина повідомила про факт шахрайства через онлайн мережу.

Дівчина намагалася продати одну із власних книг, розмістивши оголошення на сайті. Натомість, вона не заробила, а втратила  через шахрайську пастку. «Псевдопокупець» отримав персональні дані дівчини, надіславши їй фішингове посилання на оплату, та зняв 5000 гривень  з її банківського рахунку. Поліціянти розпочали кримінальне провадження та з`ясовують обставини події.

Правоохоронці нагадують бути обачними під час торгу в соціальних мережах та не переходити за підозрілими та сумнівними посиланнями.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Головам ОСББ розповіли про можливості співфінансування ремонтів внутрішньобудинкових мереж

Понеділок, 19 червня 2023, 11:39

Цими днями на базі КП «Тернопільводоканал» відбулась чергова нарада з головами правлінь ОСББ щодо заміни мереж водопостачання та водовідведення всередині багатоповерхових житлових будинків на умовах співфінансування.

«Рішенням сесії міської ради змінено порядок оплати вартості проведення робіт зі заміни внутрішньобудинкових мереж у багатоповерхових будинках. Збільшилася частка оплати з міського бюджету, тож мешканці зможуть платити за ці роботи лише третину, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Спілкуємось з головами ОСББ та управителями про те, щоб зробити заміну мереж водопостачання всередині багатоквартирних будинків. Цього року заплановано завершити роботи на станції знезалізнення води і замінити мережі водопостачання по місту. Проблемними залишаються мережі всередині будинків. Розуміємо, що для мешканців ці роботи можуть бути дорогими, тому пропонуємо програму заміни на умовах співфінансування. Заміна мереж дозволить подати до квартир тернополян чисту та якісну воду».

Міський голова додає, фінансування ремонту та реконструкції внутрішньобудинкових інженерних мереж та обладнання систем подачі теплової енергії, гарячого водопостачання, холодного водопостачання та каналізації буде здійснюватися у співвідношеннях: 70 % – коштом бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів, інші джерела.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні сесії міської ради внесено зміни у Порядок проведення ремонтів житлового фонду на умовах співфінансування на території Тернопільської громади.

До слова, що у багатоквартирних будинках Тернополя на умовах співфінансування можна провести ремонт житлового фонду. Детальніше ознайомитися з можливостями можна тут.

 

Міський голова Сергій Надал зустрівся з дітьми тернопільських Героїв

Понеділок, 19 червня 2023, 11:34

У Тернополі продовжують реалізувати заходи в рамках Програм підтримки родин та дітей Героїв Тернопільської громади.

Цими днями для дітей загиблих тернопільських Героїв відбулася чергова зустріч з міським головою Сергієм Надалом. Для юних тернополян провели тематичну екскурсію у приміщенні Тернопільської міської ради, розповіли про те, як працює орган місцевого самоврядування та які рішення тут приймаються.

«Вкотре у Тернопільську міську раду завітали наші найулюбленіші гості. Це діти, батьки яких є Героями сьогодення. Діти, чиї батьки за волю України віддали життя. Ми зобов’язані піклуватися про них та забезпечувати їм захист та комфорт у нашому місті. Дякуємо нашим маленьким гостям за щирі усмішки і приємне спілкування, – зазначив міський голова. – Запрошую тернополян долучатись до підтримки дітей: діліться досвідом, навичками, запрошуйте до себе на підприємства чи виробництва. Такі ініціативи є надзвичайно важливими».

Нагадаємо, на сесії Тернопільської міської ради прийнято програми підтримки родин та дітей Героїв Тернополя та громади з метою соціального захисту та підтримки родин Героїв, надання додаткових до встановлених законодавством пільг і соціальних виплат.

 

У Тернополі на просп. Степана Бандери та вул. Юліана Опільського розпочалися ремонтні роботи

Понеділок, 19 червня 2023, 11:29

У літній період у Тернополі триває активне відновлення пішохідної та проїзної частин дорожнього покриття задля безпечного руху пішоходів, громадського та приватного транспорту.

Від сьогодні, 19 червня ремонтні роботи розпочались на просп. Степана Бандери, на ділянці від Збаразького кільця в напрямку бульв. Данила Галицького. Наразі тут триває фрезерування асфальтобетонного покриття (фреза велика). Роботи заплановано завершити до 10 липня. Рух транспорту на цій ділянці відбувається по смугах.

Також з 19 по 29 червня повністю перекрито рух транспорту на вул. Юліана Опільського, на ділянці дороги від бульв. Тараса Шевченка до вул. Соломії Крушельницької. На об’єкті працюватиме важка техніка, щоб не пошкодити приватний транспорт рух буде призупинено.

На вул. Мирона Тарнавського, на ділянці від вул. Київської до кільця вул. Василя Симоненка-Володимира Великого, працівники підрядної організації продовжують влаштовувати корито, щебеневу основу під бордюр та вкладають бордюри. На цій ділянці уже відремонтували проїзну частину та вклали нижній шар асфальтобетонного покриття. Також заплановано влаштування верхнього шару асфальту після завершення усіх робіт та ремонт тротуару.

На вул. Бродівській, від шляхопроводу до транспортної розв’язки вулиць, проводиться мощення тротуарів фігурними елементами з пониженням бордюрів.

На просп. Злуки (зупинка громадського транспорту «Парк Національного відродження») розпочали демонтовувати бордюри та розбирати старе дорожнє покриття.

Триває відновлення покриття на прибудинкових територіях та міжквартальних проїздах за адресами: вул. Лесі Українки, 8; вул. Лесі Українки, 31; вул. Максима Кривоноса-Петриківська; вул. Євгена Коновальця 14-16; вул. Київська, 6; вул. Чернівецька, 52-58 в межах будинків №44а та №50; вул. Олександра Довженка, 1. Нещодавно працівники підрядної організації завершили ремонт прибудинкової території на просп. Степана Бандери, 72 та міжбудинковий проїзд на просп. Злуки між будинками №19 та №21.

Тривають роботи на вул. Василя Стуса, 4, де проводиться вкладання ділянки фігурними елементами мощення. Пандус у межах сходів та пішохідного переходу влаштовують на просп. Злуки. Разом з тим проводиться пониження бордюрів на пішохідних переходах: вул. Замонастирська, вул. Павла Чубинського та на просп. Злуки. Розпочався ремонт тротуару на вул. Юліана Опільського, тут демонтують бордюри.

 

Сторінка 20 з 110

«ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер