images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж

Перелік електронних сервісів, якими можуть скористатися мешканці Тернополя

Середа, 17 січня 2018, 08:42

Сьогодні у Тернополі функціонує 14 електронних сервісів та порталів, які допомагають мешканцям міста записатися на прийом до лікаря он-лайн, повідомляти про міські проблеми, слідкувати за рухом міського громадського транспорту та навіть оплачувати комунальні послуги.

Перелік діючих сервісів:

Портал «Відкрите місто»

Система, що дає можливість мешканцям Тернополя звернутися до працівників відповідних підрозділів міської ради з повідомленням про комунальні проблеми та стежити on-line за їх вирішенням.

«Файна карта»

Веб-ресурс, на якому ви знайдете усю інформацію щодо електронних проїзних квитків та можете он-лайн подати документи на виготовлення «Карти тернополянина».

«Транспорт Тернополя»

Он-лайн - система спостереження за рухом громадського транспорту Тернополя. Користувачі веб-порталу мають можливість дізнатися, як за допомогою громадського транспорту дістатися з однієї точки міста в іншу, бачити карту маршрутів транспорту у Тернополі та спостерігати, де у даний час знаходиться потрібний тролейбус чи автобус.

«Комунальні платежі»

Електронна платіжна система, що призначена для здійснення розрахунків за комунальні послуги у Тернополі. Мешканці міста можуть оплатити комунальні послуги та подати показники, ввівши особовий рахунок карток VIZA та MASTER CARD. Також є можливість пошуку абонента за адресою.

«Подача показників»

Он-лайн - ресурс для подачі показників газу, води та електроенергії. На цьому ж сайті можна здійснити оплату усіх комунальних послуг, включаючи Інтернет, домофон, квартплату та вивезення ТПВ, а також отримати усю інформацію про стан оплати комунальних послуг за попередні місяці та наявні субсидії.

«Тернопіль житлово – комунальний»

Веб-ресурс, де розміщена актуальна та оперативна інформація про діяльність у сфері житлово-комунального господарства міста, про структуру управління та графіки прийому фахівців, а також про підприємства, які перебувають у підпорядкуванні управління.

Тут також можна залишити звернення, скаргу, зауваження чи пропозицію щодо діяльності ЖЕКів чи інших комунальних установ житлово-комунального господарства Тернополя.

«Дошкільна освіта м. Тернополя»

Загальноміська електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів Тернополя. Завдяки даній е-системі батьки можуть побачити інформацію про садочки, які функціонують у місті, обрати потрібний дошкільний заклад та зареєструвати дитину до дитсадка через інтернет.

«Он-лайн - запис на прийом до педіатра»

Система «Електронна реєстратура» дозволяє батькам оперативно, через інтернет, не перебуваючи в черзі у поліклініці, записати дитину на прийом до дільничного педіатра. До вузького спеціаліста маленьких пацієнтів записує лише педіатр безпосередньо на прийомі.

В амбулаторній карті вказуються дата та час відвідування, тому в реєстратуру перед візитом до лікаря звертатися не потрібно.

«Он-лайн - запис на прийом до сімейного лікаря»

Єдиний інформаційний ресурс для закладів «Центру первинної медико-санітарної допомоги», завдяки якому пацієнти можуть записатися на прийом до дільничного сімейного лікаря або обрати іншого лікаря, дізнатися актуальну інформацію про їх діяльність та отримати відповіді на запитання.

«Єдина система місцевих петицій»

Веб-портал, де громадяни можуть залишати колективні публічні звернення в електронній формі. Для того, щоб підтримати електронну петицію або створити нову, на сервісі потрібно зареєструватися.

«Громадський бюджет»

Це інструмент, який надає можливість кожному жителю Тернополя брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста.

Платформа «Громадський проект» дозволить вам брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: ви можете подати заявку on-line і відслідковувати долю свого проекту безпосередньо на сайті.

«Центр надання адміністративних послуг»

Завдяки даному інтернет - ресурсу тернополяни можуть швидко знайти інформацію про адміністративні послуги, які надаються у ЦНАПі, отримати он-лайн - консультацію та здійснити попередній запис на прийом.

Для реєстрації на прийом потрібно обрати годину та зал, в якому ви хочете отримати послугу. На порталі також існує можливість скористатися особистим «Кабінетом користувача».

«Веб-камери Тернополя»

Веб-портал Системи централізованого відеоспостереження міста Тернополя (СЦВМТ) надає можливість вільного цілодобового он-лайн перегляду камер, кількість котрих у місті постійно збільшується. Наразі у Тернополі доступні для перегляду понад 380 веб-камер.

Сайт Тернопільської міської ради

На сайті розміщені лінки на усі діючі електронні ресурси, також ви дізнаєтеся про графіки прийому депутатів, працівників структурних підрозділів та знайдете іншу актуальну інформацію.

 

Трансферне ціноутворення: які зміни у 2018 році

Середа, 17 січня 2018, 08:19

У Тернопільській ОДПІ звертають увагу, що Законом України від 7 грудня 2017 року № 2245-VIII, внесено зміни до Податкового кодексу України.

Зокрема, зміни торкнулися трансфертного ціноутворення:

доповнено перелік господарських операцій, які є контрольованими:

– господарські операції, що здійснюються між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні;

доповнено критерії для визнання операцій контрольованими:

– господарські операції, що здійснюються між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні, визнаються контрольованими, якщо обсяг таких господарських операцій, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік;

уточнено вимоги до документації з трансфертного ціноутворення, яка подається на запит центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику;

змінено термін надсилання запиту центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, для подання документації щодо контрольованих операцій з 01 травня на 01 жовтня року, що настає за календарним роком, в якому таку контрольовану операцію (операції) було здійснено;

уточнено строки сплати суми податкового зобов’язання, розрахованого за результатами самостійного коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань за результатами якого розрахована ціна відповідає принципу «витягнутої руки»;

уточнено норми щодо укладання договорів за результатами попереднього узгодження ціноутворення у контрольованих операціях, що мають односторонній, двосторонній та багатосторонній характер.

Відвідати тренінги та отримати практичну допомогу в заповненні звітності, а також дізнатись про особливості деклараційної кампанії у 2018 році можна у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька,1 чи за телефоном: 43-46-46, 43-46-10.


 

Триває прийом заявок на участь в національному конкурсі «Благодійна Україна – 2017»

Вівторок, 16 січня 2018, 07:45

До 15 лютого 2018 року триває прийом заявок для участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2017». Конкурс проводиться з 2012 року Асоціацією благодійників України, метою якого є розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

У Конкурсі можуть взяти участь благодійники, меценати та волонтери; благодійні організації; інші організації, суб’єкти підприємництва тощо, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні у сферах благодійної діяльності або розширення та популяризації благодійної діяльності.

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми. Форму заявки можна завантажити за посиланням.

Переможців на загальнодержавному рівні визначатимуть в п’ятнадцятьох основних, трьох індивідуальних та чотирьох спеціальних номінаціях.

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на його офіційному сайті http://blagoukraine.org/ або в Оргкомітеті конкурсу за тел.: (067)16-404-11, (063)48-493-45.

 

Про відокремлені підрозділи

Вівторок, 16 січня 2018, 00:00

Відповідно до статті 13 Закону України «Про громадські об’єднання» (далі - Закон)  громадське об'єднання зі статусом юридичної особи може мати відокремлені підрозділи, які утворюються за рішенням відповідного керівного органу громадського об'єднання згідно із статутом.

Відокремлені підрозділи громадського об’єднання не є юридичними особами, крім випадків, передбачених Законом.

Відокремлені підрозділи громадського об’єднання утворюються та здійснюють свою діяльність на основі статуту громадського об’єднання.

Відокремлені підрозділи громадського об’єднання зі статусом юридичної особи можуть мати своє положення, якщо це передбачено статутом громадського об’єднання. Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання містить інформацію про найменування відокремленого підрозділу, назву керівних (та в разі потреби контролюючих) органів, порядок обрання (призначення), строк повноважень, перелік повноважень керівних (та в разі потреби контролюючих) органів. Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання не може суперечити законам та статуту громадського об’єднання.

Таким чином, для державної реєстрації створення відокремленого підрозділу юридичної особи подаються такі документи:

  1. Заява про державну реєстрацію створення відокремленого підрозділу юридичної особи;

  2. Примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про створення відокремленого підрозділу;





Головне територіальне управління юстиції у

Тернопільській області















 

Близько 11 тис. ветеранів війни отримали безоплатну правову допомогу у 2017 році

Понеділок, 15 січня 2018, 14:45

У 2017 році до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулось 10 884 осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Усі вони отримали необхідну правову допомогу за рахунок держави – від правових консультацій до представництва інтересів у судах.

Більшість із них (10 444) є ветеранами війни, зокрема учасниками бойових дій (у тому числі й учасниками АТО) та інвалідами війни. Також до центрів звернулося й 440 осіб, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія згаданого закону. 11% (1 181) з усіх осіб – жінки.

 

Найчастіше ветерани війни зверталися до місцевих центрів з проблемних питань щодо їх соціального забезпечення та соціального захисту членів їх сімей (3928 звернень), питань у сфері адміністративного права (1460 звернень), сімейного (992 звернення), земельного (430 звернень), трудового (383 звернення) права, житлового та договірного права (378 та 334 звернення відповідно).

grafik

Усі, хто зверталися, відповідно до потреб отримали безоплатну первинну правову допомогу (консультації та роз’яснення з правових питань, допомогу у складенні документів правового характеру, крім процесуального). Також 10 868 особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», на підставі їх звернень було надано безоплатну вторинну правову допомогу, що передбачає такі види правових послуг як захист; представництво інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Задля розширення можливостей для військовослужбовців, ветеранів війни, а також членів їх сімей, звернутися за безоплатною правовою допомогою – фахівці системи БПД здійснюють постійну роботу щодо утворення та забезпечення роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги та здійснення виїздів мобільних консультаційних пунктів (виїзних прийомів громадян). Зокрема, такі віддалені точки доступу функціонують у військових комісаріатах та військових частинах, у військово-медичних центрах (військових госпіталях), а також у громадських та волонтерських організаціях, у тому числі у центрах допомоги учасникам АТО.

Нагадаємо, на початку 2017 року набрав чинності Закон України «Про Вищу раду правосуддя», яким, зокрема, були внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Так, право на безоплатну вторинну правову допомогу отримали й особи, які лише претендують на отримання статусу учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни з цього часу надається не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань.

«Наші ветерани та військовослужбовці, і особливо ті, які боронять Україну на сході у зоні проведення АТО, мають право на гідну опіку зі сторони держави. Представляти їх інтереси та захистити права допоможуть юристи центрів і бюро правової допомоги, та адвокати, які співпрацюють із ними. Для спрощення доступу до правової допомоги ветеранів і військовослужбовців, а також задля забезпечення її якості, ми намагаємося об’єднувати зусилля з різними зацікавленими сторонами як з державного сектору (зокрема, з Міноборони), так і з колегами з громадських організацій», – каже в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Так, у 2017 році Координаційний центр з надання правової допомоги та ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична сотня» задля допомоги учасникам АТО, їх родинам, а також людям, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», підписали відповідний меморандум про співпрацю.

Крім того, як очікується, дистанційні пункти доступу до БПД можуть бути відкриті у приміщеннях військових частин Збройних сил України. Це, з-поміж іншого, передбачає Меморандум про наміри щодо співробітництва між Міністерством оборони України та Координаційним центром з надання правової допомоги, який сторони уклали 11 грудня.

ATO 2017

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103(безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

 

До уваги адвокатів Тернопільської області

Понеділок, 15 січня 2018, 14:17

За ініціативи Національної асоціації адвокатів України Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області спільно з Радою адвокатів Тернопільської області проведуть навчальний практикум з питань впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. Адвокати Тернопільщини, котрі приймуть участь у навчальному практикумі, отримають сертифікати.

Проведення навчального практикуму заплановано:

20 січня 2018 року о 10.00 год. — у м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7 (приміщення Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій). Запрошуються адвокати Зборівського, Підволочиського, Козівського, Теребовлянського, Бережанського, Підгаєцького районів та м. Тернопіль і Тернопільського району;

26 січня 2018 року об 11.00 год. — у м. Кременець Тернопільської області, вул. Шевченка 59А (приміщення Кременецького місцевого центру з надання БВПД). Запрошуються адвокати Шумського, Лановецького, Кременецького та Збаразького районів;

01 лютого 2018 року об 11.00 год. — у м. Чортків Тернопільської області, вул. Ст. Бандери,  20 (приміщення Чортківського місцевого центру з надання БВПД). Запрошуються адвокати Чортківського, Заліщицького, Борщівського, Гусятинського, Монастириського та Бучацького районів.

 

За скільки у Тернополі можна купити квартиру в будинках старого житлового фонду

П'ятниця, 12 січня 2018, 07:54

На сьогоднішній день з перевізниками міста досягнуто домовленості щодо перевезення учасників бойових дій (незалежно від місця реєстрації) безкоштовно та в необмеженій кількості в громадському транспорті Тернополя при наявності посвідчення УБД встановленого взірця. Таким чином, для пільгового проїзду учасникам бойових дій не є обов’язковим пред’являти у транспорті «Карту тернополянина».

Одночасно, за бажанням, учасники бойових дій, які зареєстровані у м. Тернополі, мають можливість безкоштовно та позачергово оформити пільгову «Соціальну карту тернополянина».

Оформити пільгову «Соціальну карту тернополян» можна:

- У ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг), вул. Князя Острозького, 6, I поверх, тел. 40-41-94;

- в Управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради, вул. Лисенка, 8, тел. 23-53-43;

- ЖЕУ (за місцем проживання);

- в Оператора електронних систем міста, вул. В. Чорновола 1, ІІ поверх

До слова, якщо у вас з’явилося запитання щодо електронного проїзного квитка чи «Карти тернополянина», відтепер ви можете залишити питання, перейшовши за посиланням https://goo.gl/forms/fsEHaN1m7fZUPCnY2 .

 

Перевізники та водії досягнули порозуміння щодо страйку в Тернополі

Четвер, 11 січня 2018, 11:58

Через непорозуміння між водіями та перевізниками у Тернополі 10 січня окремі водії приватних перевізників не вийшли на маршрути. Попри це весь комунальний громадський транспорт працював у штатному режимі.

Цього дня водії прийшли до міської ради з декількома скаргами, зокрема, вони не розуміли, яким чином після впровадження автоматизованої системи оплати за проїзд (АСОП) отримуватимуть зарплату, а також, хто здійснюватиме контроль за пасажирами.

«Тернопіль сьогодні впроваджує новацію, яка діє в усьому цивілізованому світі. Цей перехідний етап є складним, але є розуміння між усіма сторонами, що він необхідний, - зазначає міський голова Сергій Надал. – За результатами сьогоднішньої зустрічі ми домовилися, що перевізники повинні переходити на інший режим роботи, зокрема розраховувати зарплату водіям за год./км., що стимулюватиме їх відпрацьовувати весь графік. Також буде доставлено у тестовому режимі додаткові зчитувачі оплати проїзду».

Також з понеділка працюватиме система контролю. Тобто контролери перевірятимуть наявність проїзних квитків та документів на проїзд у пасажирів, що полегшить роботу водіям. А ті особи, які не матимуть квитків, будуть оштрафовані у 20-ти кратному розмірі.

«Виплата заробітної плати водієві – це питання кожного підприємства, яке повинне узгодити рівень зарплати з водієм. Усе нове впроваджується складно, тому потрібно проводити роз’яснювальну роботу з пасажирами та водіями, - зазначив директор ТОВ «Менс-Авто» Андрій Намака. – Оскільки є нарікання водіїв на некоректне спілкування пасажирів тощо».

Нагадаємо, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів та Закону України з 2 січня у Тернополі впроваджено автоматизовану систему обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті, незалежно від форм власності.

 

Тернополяни можуть записатися на прийом до дільничного педіатра онлайн

Четвер, 11 січня 2018, 11:55

Від початку грудня на прийом до дільничного педіатра у Тернопільській міській комунальній дитячій лікарні можна записатися онлайн через систему «Електронна реєстратура». На сьогодні даний сервіс можливий для маленьких тернополян, яких обслуговує Педіатричне відділенням №1, що на вул. Федьковича, 16.  Найближчим часом цей сервіс буде доступний для запису на прийом для пацієнтів інших мікрорайонів.

Наразі е-система ще удосконалюється, проте понад 1000 тернополян відчули переваги «Електронної реєстратури».

Нагадуємо, онлайн реєстрація дозволяє батькам оперативно через інтернет, не перебуваючи у черзі у поліклініці, записати дитину на прийом до лікаря-педіатра. До вузького спеціаліста маленьких пацієнтів записує дільничний педіатр одразу на прийомі. В амбулаторну карту записуються дата та час відвідування. У реєстратуру звертатися уже не потрібно.

 

Правоохоронні органи перевірять діяльність перевізників Тернополя, які не видають електронні квитки

Середа, 10 січня 2018, 08:23

До Тернопільської міської ради часто звертаються тернополяни зі скаргами, що водії громадського транспорту при оплаті готівкою не видають пасажирам квитки, або видають квитки іншого зразка, який суттєво відрізняється тих, які друкуються через валідатор.

Реагуючи на численні звернення, Тернопільська міська рада звернулася  до правоохоронних органів для проведення перевірки приватних перевізників, які працюють на маршрутній мережі  міста, а також комунального підприємства «Тернопільелектротранс».

Нагадуємо, що розрахунок пасажирів в міському транспорті проводиться виключно за допомогою електронної системи проїзду з реєстрацією та видачею електронного квитка, а при готівковому розрахунку водій зобов’язаний видати пасажиру квиток за допомогою валідатора.

 

Податкова знижка у 2018 році діє по-іншому

Середа, 10 січня 2018, 08:11

Як у 2018 році «працюватиме» надання податкової знижки за навчання за наслідкам 2017 року, розповіли у Тернопільській ОДПІ.

Зокрема, внесеними на початку 2017 року змінами до Податкового кодексу передбачено, що розмір плати, який можна включати до податкової знижки, тепер не обмежуватиметься помісячним лімітом у вигляді прожиткового мінімуму, помноженого на 1,4 та округленого до 10 грн.

Новацією є й те, що у податковій знижці можна буде враховувати витрати на навчання члена першого ступеня споріднення незалежно від того, отримувала така особа заробітну плату чи ні.

Дізнатись про особливості деклараційної кампанії 2018 року можна у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька,1 чи за телефоном: 43-46-10.


 

Коли проводити річний перерахунок?

Вівторок, 09 січня 2018, 08:47

Тернопільська об’єднана ДПІ нагадує роботодавцям про те, що перерахунок податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) визначено статтею 169 Податкового кодексу України.

Так, роботодавець платника ПДФО зобов’язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги, з урахуванням положень абзацу другого п.167.1 ст.167 Кодексу, перерахунок суми доходів, нарахованих такому платнику ПДФО у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги:

- за наслідками кожного звітного податкового року нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;

- під час проведення розрахунку за останній місяць застосування пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника ПДФО або у випадках, визначених Податковим кодексом;

- під час проведення остаточного розрахунку з платником ПДФО, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.

Крім цього, роботодавець чи податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів, утриманого податку на доходи фізосіб, за будь-який період та у будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування незалежно від того, чи має платник податку право на застосування податкової соціальної пільги.

Річний перерахунок податку на доходи фізичних осіб за 2017 рік відображається у звітності при нарахуванні заробітної плати за грудень 2017 року.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Знайти себе у списку

Вівторок, 09 січня 2018, 08:46

Державна фіскальна служба України оприлюднила на своєму офіційному сайті план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік.

Так, Законом України від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон № 1797) внесено зміни до пункту 77.1 статті 77 Кодексу, які набрали чинності з 1 січня 2017 року.

Таким чином, відповідно до пункту 77.1 статті 77 Кодексу (зі змінами) план-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

Окремо необхідно наголосити, що до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Про проведення документальної планової перевірки керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу приймається рішення, яке оформлюється наказом, а право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки (п. 77.4 ст. 77 ПКУ).

Платники податків зможуть ознайомитись з планом-графіком на 2018 рік за посиланням: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ та за телефоном: 43-46-10.


 

Коли проводити річний перерахунок?

П'ятниця, 05 січня 2018, 10:14

Тернопільська об’єднана ДПІ нагадує роботодавцям про те, що перерахунок податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) визначено статтею 169 Податкового кодексу України.

Так, роботодавець платника ПДФО зобов’язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги, з урахуванням положень абзацу другого п.167.1 ст.167 Кодексу, перерахунок суми доходів, нарахованих такому платнику ПДФО у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги:

- за наслідками кожного звітного податкового року нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;

- під час проведення розрахунку за останній місяць застосування пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника ПДФО або у випадках, визначених Податковим кодексом;

- під час проведення остаточного розрахунку з платником ПДФО, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.

Крім цього, роботодавець чи податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів, утриманого податку на доходи фізосіб, за будь-який період та у будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування незалежно від того, чи має платник податку право на застосування податкової соціальної пільги.

Річний перерахунок податку на доходи фізичних осіб за 2017 рік відображається у звітності при нарахуванні заробітної плати за грудень 2017 року.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Знайти себе у списку

П'ятниця, 05 січня 2018, 10:13

Державна фіскальна служба України оприлюднила на своєму офіційному сайті план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік.

Так, Законом України від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (далі – Закон № 1797) внесено зміни до пункту 77.1 статті 77 Кодексу, які набрали чинності з 1 січня 2017 року.

Таким чином, відповідно до пункту 77.1 статті 77 Кодексу (зі змінами) план-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

Окремо необхідно наголосити, що до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Про проведення документальної планової перевірки керівником (його заступником або уповноваженою особою) контролюючого органу приймається рішення, яке оформлюється наказом, а право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки (п. 77.4 ст. 77 ПКУ).

Платники податків зможуть ознайомитись з планом-графіком на 2018 рік за посиланням: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ та за телефоном: 43-46-10.


 

Затверджено новий Державний реєстр РРО

П'ятниця, 05 січня 2018, 10:12

У Тернопільській ОДПІ інформували, що Державною фіскальною службою України наказом від 18.12.2017 №854 затверджено новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО).

Оновлений Державний реєстр містить перелік РРО дозволених до первинної реєстрації, а також первинна реєстрація яких заборонена.

Кількість моделей касових апаратів збільшилась до 160 (раніше моделей РРО було 152).

Також, в оновленому Державному реєстрі наведено перелік РРО, виключених з Державного реєстру у 2016 – 2017 роках, експлуатація яких не дозволяється (таких РРО 5 моделей).

Слід зазначити, що втратив чинність наказ ДФС України від 07.06.2017 №406.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


 

Доходи Снігурки, Діда Мороза та інших казкових героїв – оподатковуються

Четвер, 04 січня 2018, 09:41

Новорічні та Різдвяні свята не обходяться без казкових героїв та «живої» ресторанної музики. Власники розважальних закладів, оплачуючи такі послуги, відповідно до Податкового кодексу, є податковими агентами, тобто, мають обов’язок з виплаченої суми утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб – 18 % та військовий збір – 1,5 %. Також, суми, виплаченого доходу повинні бути зазначені у формі № 1ДФ, за ознакою доходу 102.

У разі отримання доходів, які не були оподатковані при виплаті, всі казкові герої (казковими залишаються лише під час святкування) після свят – зобов’язані завітати до податкової інспекції за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року (за 2017 рік – до 1 травня 2018 року), а також нарахувати та сплатити до бюджету податок на доходи фізосіб 18% та військовий збір 1,5%.

Тож, у Тернопільській ОДПІ запрошують усіх, хто отримав неоподатковані доходи від продажу ялинок, надання послуг Діда Мороза, Снігурки, музичного супроводу свята, тощо – задекларувати отримані доходи та сплатити до бюджету належні платежі або зареєструвати підприємницьку діяльність. Якщо ж казкові герої–підприємці надають дані послуги у межах своєї підприємницької діяльності, то такий статус особи має бути зазначений в договорі, а замовнику доцільно отримати від підприємця витяг з Єдиного державного реєстру про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності.

Для декларантів у Центрі обслуговуванні платників фахівці інспекції проводять щоденні тренінги та надають практичну допомогу щодо заповнення декларацій про майновий стан і доходи. Телефони для довідок: 4346-10 та 43-46-46.

Детальніше про особливості деклараційної кампанії 2018 року можна також дізнатися за посиланням – http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2018.


За матеріалами Тернопільської ОДПІ


 

Що приніс «єдинникам» 2018 рік

Четвер, 04 січня 2018, 09:40

Бюджетом – 2018 змінено розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З врахуванням цього, підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування, у 2018 році будуть сплачувати єдиний податок у таких розмірах:

- «спрощенці» першої групи – 176,20 грн (10 % від прожиткового мінімуму для працездатних осіб);

- платники 2 групи, для яких органами місцевого самоврядування встановлено ставку 15 %, будуть сплачувати щомісячно –558,45 грн, а платники, які застосовують ставку 20 % - 744,6 грн.

Для платників єдиного податку третьої групи залишається ставка 3% від доходу (хто є зареєстрованим платником ПДВ)  та – 5%, для тих, що не зареєстровані платниками ПДВ.

Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування буде  становити 819,06 грн на місяць, незалежно від обраної групи чи системи оподаткування. Граничний термін сплати єдиного внеску для підприємців – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Одночасно, в Тернопільській ОДПІ повідомили, що реквізити рахунків для сплати єдиного податку станом на 1 січня 2018 року не змінено.

Детальніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Розмір соціальної пільги – змінено

Четвер, 04 січня 2018, 09:37

Як інформували в Тернопільської ОДПІ, у зв’язку із встановленням станом на 1 січня 2018 року нового розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць) – 1762 грн, змінився  розмір соціальної пільги та граничний розмір доходу, що дає право на отримання такої пільги (довідково: соцпільга – це право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги).

Зокрема, 100 відсоткова пільга становитиме – 881 грн, соцпільга в розмірі 150 відсотків складатиме – 1321,50 грн, а дохід осіб, які мають право на застосування пільги  в розмірі 200 відсотків, зменшуватиметься на 1762 грн. Граничний розмір доходу, що дає право на отримання такої пільги, складає – 2470 грн.

В інспекції, також нагадали, що податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

За матеріалами Тернопільської ОДПІ


 

Нові форми звітності, що діють з 1 січня 2018

Середа, 03 січня 2018, 09:25

У Тернопільській ОДПІ звертають увагу платників на те, що з 1 січня 2018 року запроваджено оновлені форми звітності, а саме:

1) Податкова декларація з транспортного податку (форма, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 №415 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 27.06.2017 р. №595) (електронна форма – J0303602);

2)Розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва (форма, затверджена наказом Мінагрополітики від 26.12.2011 №772 зі змінами і доповненнями, внесеними наказами Мінагрополітики від 22.03.2013 №205, від 02.12.2015 №461, від 29.03.2016 р. №108, від 17.05.2017 р. №245) (електронна форма J0303307);

3) Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (затверджений наказом Міністерства фінансів України від 17.06.2016 №553 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28.04.2017 №469) (електронна форма J0101911 з додатками).

4) Крім того, з 31.12.2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 6.06.2017 №556, яким викладено у новій редакції форму податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкцію щодо її заповнення. Отже, починаючи з 01.01.2018 декларація подається за новою формою.

Нагадуємо, що платникам необхідно своєчасного оновити програмне забезпечення, що використовується для формування та подання звітності до податкових інспекцій.

Відвідати тренінги та отримати практичну допомогу у заповненні звітності можна – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.

 

З січня заробітна плата – 3 723 гривні

Середа, 03 січня 2018, 09:24

У Тернопільській ОДПІ інформували, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» встановлено розмір мінімальної заробітної плати у сумі – 3 723 грн на місяць, погодинний розмір становить – 22,41 грн.

Законом також встановлено й новий розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб:

  • з 1 січня – 1762 грн;

  • з 1 липня – 1841 грн;

  • з 1 грудня – 1921 грн.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

 

Як оформляється закордонний паспорт для дітей?

Середа, 03 січня 2018, 09:22

Скажіть будь-ласка як оформляється закордонний паспорт для дітей? Наперед дуже вдячна за допомогу.

Христина Степанчишин

Які закордонні паспорти зараз видають?

Паспорт для виїзду за кордон виготовляється у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій – «чіп». 20 грудня 2016 року припинено прийом документів для оформлення паспортів без «чіпа» з інформацією про особу та її біометричних даних (відцифрованого обличчя, підпису та відбитків пальців особи).


Куди звернутись оформлення закордонного паспорта?

•    До територіальних органів та територіальних підрозділів Державної міграційної служби;

•    До центрів надання адміністративних послуг;

•    До державного підприємства «Документ»;

•    До закордонної дипломатичної установи (у разі постійного проживання або тимчасового перебування особи за кордоном).

У окремих випадках звернення можливе лише до територіального органу ДМС:

•    Втрата або викрадення паспорта, потреба обміні під час перебування в Україні особи, яка постійно проживає за кордоном.

•    Якщо особа не може пересуватися самостійно або потребує термінового лікування.

•    Оформлення документів для виїзду на постійне проживання усиновленої дитини.


Які необхідно зібрати документи?

1.    Паспорт громадянина України (для особи, яка досягла 14-річного віку);

2.    Свідоцтво про народження або документ, який підтверджує факт народження (якщо немає 14 років).

3.    Документ, який посвідчує особу законного представника, у разі подання документів законним представником, крім випадків, коли законним представником є один із батьків.

4.    Документи, які підтверджують сплату адміністративного збору.

5.    У разі оформлення паспорта для виїзду за кордон особі, яка не досягла 12-річного віку, або особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, може бути подано одну кольорову фотокартку розміром 10-15 сантиметрів для внесення відцифрованого образу обличчя особи шляхом сканування.

При замовленні другого закордонного паспорта обов'язкова наявність раніше виданого закордонного паспорта або проїзного документа дитини (діючого, не діючого, на інше прізвище). Сканування відбитків пальців рук дітей здійснюється з 12 років за дозволом батьків (законних представників).


Хто може звернутись за оформленням паспорта для виїзду за кордон?

1.    Особа, яка досягла 16-річного віку, на підставі заяви-анкети, поданої нею особисто;

2.    Особа, яка не досягла 16-річного віку, на підставі заяви-анкети одного з батьків чи опікунів.

У разі відсутності другого з батьків під час подання документів така заява має бути нотаріально засвідчена перед поданням.

Якщо батьки не перебувають у шлюбі, оформлення, обмін та видача паспорта для виїзду за кордон здійснюється на підставі заяви-анкети того з них, з ким проживає дитина.

У разі оформлення паспорта дитини меншої 16 років, яка проживає з одним із батьків, а місцезнаходження другого з батьків невідоме, необхідно подати оригінал або засвідчену копію одного з документів:

•    свідоцтва про смерть другого з батьків;

•    рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;

•    рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;

•    рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;

•    довідки про реєстрацію місця проживання дитини разом з одним із батьків, який подає заяву-анкету;

•    оригінал витягу з реєстру актів цивільного стану про народження із зазначенням відомостей про батька.

Заява від другого з батьків не вимагається, якщо він є іноземцем або особою без громадянства.


Скільки коштує оформленням паспорта для виїзду за кордон?

Залежить від строку виготовлення.

Не довше 20 днів – 557 грн 32 коп.

Не довше 7 днів – 810 грн 32 коп.

Не довше 3 днів (у зв’язку з нагальною потребою в лікуванні чи смертю родича, який проживав за кордоном) – 810 грн 32 коп.

Вартість оформлення паспорта для виїзду за кордон в закордонній дипломатичній установі становить від 20 до 250 доларів США.


Де забрати готовий паспорт?

Видача паспорта здійснюється тим самим органом, який прийняв документи.

Для отримання паспорта для виїзду за кордон, пред’являється документ, що посвідчує особу.

Паспорт дитини до 12 років може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку.

Паспорт для виїзду за кордон дитині від 12 до 16 років, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності за умови присутності особи, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон.


Чи є якісь особливі моменти на які варто звернути увагу?

  • У випадку відсутності біометричного паспорта для виїзду за кордон дитині – громадянину України необхідно оформити відповідну візу у представництві тієї країни, куди планується подорож.

З дітей віком до 18 років і дітей віком до 21 року, які перебувають на утриманні, плата за оброблення заяв про оформлення віз не стягується.

  • За наявності паспорта громадянина України або проїзного документа дитини дитина може перетинати кордон з Республікою Білорусь.

  • За наявності паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм або проїзного документа дитини дитина може перетинати кордон з Турецькою Республікою.


Коли доведеться отримувати новий паспорт?

Паспорт для виїзду за кордон оформляється на 4 роки особам, які не досягли 16-річного віку, і на 10 років особам, які досягли 16-річного віку.

 

У Новорічну ніч Тернополем курсуватимуть святкові тролейбуси та автобуси

Субота, 30 грудня 2017, 12:01

У ніч з 31 грудня 2017 року на 1 січня 2018 року громадський транспорт Тернополя курсуватиме до ранку: тролейбуси з 23.00 до 4.00 год., а маршрутки – з 23.00 до 6.00 год.

Щодо маршрутних таксі, то на кожному маршруті № 8, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 22, 25 та 27 з 23.00 год. 31 грудня курсуватиме по одній одиниці транспорту.

У Новорічну ніч вулицями Тернополя також їздитимуть два тролейбуси – по одному на маршрутах №5 та №11.

 

Питання роботи ринку «Аляска-ТЕР» вирішується на постійній комісії

Субота, 30 грудня 2017, 12:00

За рекомендацією міського голови Сергія Надала, 28 грудня відбулося засідання постійної депутатської комісії, на якій розглядалося питання роботи ринку «Аляска-ТЕР» та здійснення там торгівлі місцевими підприємцям. На зустрічі, окрім підприємців, був присутній директор ринку.

На комісії сторони домовилися, що підприємці продовжуватимуть торгівлю на ринку до 20 січня. За цей час постійна комісія буде збиратися ще декілька разів, щоб повністю вирішити конфліктне питання.

До слова, підприємці з ринку «Аляска-ТЕР» прийшли до міського голови 27 грудня, оскільки після сесії міської ради депутатом так і не було винесено їх звернення на розгляд постійної комісії. Очільник Тернополя тоді пообіцяв присутнім, що поспілкується з директором ринку, аби той дав можливість людям торгувати у період свят, ініціював засідання депутатської комісії, а також дав доручення управлінню торгівлі надати підприємцям інформацію про наявні торгові місця на інших ринках.

 

Які телефони купували українці в 2017 році

П'ятниця, 29 грудня 2017, 09:24

Однією з найгарячіших тем 2017 року в сфері телекомунікацій став вихід iPhone X, вартість якого досягає майже 40 000 грн. Але купують в Україні смартфони з цінником близько 3 000 грн та телефони по 500 грн.Найбільш затребуваним смартфоном в Україні, за даними мережі магазинів MOYO.ua, став Samsung Galaxy J3 2016 року випуску.


J3 2017 року також було популярний серед покупців, але більш приваблива ціна вивела торішній смартфон в лідери продажів. Друге місце також за бюджетником Samsung Galaxy J5, і теж 2016 року випуску. В цілому топ найбільш продаваних смартфонів 2017 року виглядає так:1. Samsung Galaxy J3 (2016 J320H/DS)2. Samsung Galaxy J5 (2016 J510H/DS)3. Huawei Y6 (Pro Dual)4. Huawei Y3 II5. Samsung Galaxy J1 (2016 J120H)6. Xiaomi Redmi 4X (3/32Gb)7. Huawei Y5 II (CUN-U29)8. Samsung Galaxy J7 (2016 J710F)9. Lenovo Vibe P1 Pro (3/32 DS)10. TP-Link Neffos X1 Lite (2/16GB)Серед найбільш продаваних мобільних телефонів в мережі MOYO.ua лідерство утримують «бабусефони» від Sigma, а також дешеві телефони від Nokia.

Так, найбільш затребуваними мобільниками стали Sigma Comfort 50 mini3 і Sigma Comfort 50 Slim. Замикають п'ятірку найпопулярніших серед українців «кнопкових» телефонів моделі 105, 230 і 105 New від Nokia.Топ-10 найбільш затребуваних мобільних телефонів:1. Sigma Comfort 50 mini32. Sigma Comfort 50 Slim3. Nokia 1054. Nokia 2305. Nokia 105 New6. Sigma Comfort 50 Light7. LG G3608. Philips Xenium E1039. Nokia 21610. Sigma Comfort 50 ShellЦікаво, що незважаючи на великий асортимент гаджетів, покупці віддавали перевагу «перевіреним» бюджетникам.

Так, на десятку найбільш затребуваних смартфонів довелося 36% від усього обсягу продажів в категорії, а для «кнопкових» телефонів цей показник і зовсім склав 59%.Довідка про компанію:MOYO.ua — мультиформатна мережа магазинів, що об'єднує роздрібну мережу та інтернет-магазин.

Історія MOYO.ua почалася в 2009 році, коли був відкритий перший роздрібний магазин. На сьогоднішній день мережа MOYO.ua налічує 60 магазинів і представлена в 31 місті України. Клієнти можуть купити товар в роздрібних магазинах, а також оформити замовлення в інтернет-магазині moyo.ua.

 

Поблизу ялинки встановили новорічні фігури

П'ятниця, 29 грудня 2017, 08:19

У ніч з 31 грудня 2017 року на 1 січня 2018 року громадський транспорт Тернополя курсуватиме до ранку: тролейбуси з 23.00 до 4.00 год., а маршрутки – з 23.00 до 6.00 год.

Щодо маршрутних таксі, то на кожному маршруті № 8, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 22, 25 та 27 з 23.00 год. 31 грудня курсуватиме по одній одиниці транспорту.

У Новорічну ніч вулицями Тернополя також їздитимуть два тролейбуси – по одному на маршрутах №5 та №11.

 

У Тернополі ряд суб’єктів господарювання буде звільнено від сплати земельного податку

Четвер, 28 грудня 2017, 09:34

На черговій сесії Тернопільської міської ради було вирішено звільнити у 2018 році на 100 відсотків від сплати земельного податку.

Зокрема, рішення про звільнення від сплати земельного податку діятиме щодо:

  1. Суб’єктів господарської діяльності - підприємства, установи і організації, житлово - експлуатаційні контори, а також об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, що здійснюють управління житловим фондом та його обслуговування - по земельних ділянках, зайнятих житловим фондом;
  2. Підприємства комунальної власності Тернопільської міської ради по земельних ділянках, відведених під будівництво закладів бюджетної сфери міста;
  3. Парки комунальної власності, регіональні ландшафтні парки, дендрологічні і зоологічні парки, пам'ятки природи та парки - пам'ятки садово - паркового мистецтва;
  4. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;
  5. Місцеві благодійні організації, головною метою діяльності яких є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства і потребуючої категорії осіб, засновниками яких є релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку та міжнародні благодійні фонди;
  6. Організації, утворені з метою запобігання, реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та окремих їх наслідків, проведення аварійно - рятувальних та інших невідкладних робіт у зоні відповідальності, проведення випробувальних та дослідних робіт з дослідження пожеж та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними;
  7. Земельні ділянки громадського призначення, на яких розміщені спортивні споруди Тернопільської міської ради, або які відведені під їх будівництво;
  8. Земельні ділянки, зайняті підприємствами, які здійснюють діяльність у сфері оборони (згідно з переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.15р. №83 “Про затвердження переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави”) в частині земельних ділянок для обслуговування адміністративно - виробничих будівель.
 

З 2 січня у громадському транспорті Тернополя запровадять диференційований тариф

Четвер, 28 грудня 2017, 09:33

На засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення ввести у громадському транспорті Тернополя диференційований тариф, відповідно до якого з 2 січня 2018 року вартість проїзду у маршрутках та тролейбусах зросте на одну гривню при готівковому розрахунку. Для пасажирів, які скористаються «Соціальною картою тернополянина» або електронним проїзним квитком, вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя не зміниться. Зокрема, власники безконтактних карток сплачуватимуть у тролейбусі 3 гривні, у маршрутках – 4 гривні.

Нагадаємо, оформити «Соціальну карту тернополянина» можуть особи, які проживають, прописані чи офіційно працюють у Тернополі. Документи на оформлення карти можна подати у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг), в Управлінні соціальної політики міської ради та в оператора електронних систем міста. Також можна подати документи на виготовлення картки через сайт «Файна карта» https://fayna-karta.te.ua/.

Перелік пунктів, де можна поповнити «Соціальну карту тернополянина»:

  1. Магазин «Ксеня» вул. Тролейбусна, на зупинці Війскомату
  2. Магазин «Альянс» вул. Максима Кривоноса, 9
  3. Газетний кіоск вул. Руська 19
  4. Магазин «Щедрик» вул. Анатолія Живова
  5. Газетний кіоск бульвар Тараса Шевченка, 21
  6. Газетний кіоск вул. Клінічна, 8
  7. Мерсі пр. Степана Бандери
  8. Газетний кіоск вул. Київська, 1
  9. Магазин «Ксеня» вул. Генерала Мирона Тарнавського, 20
  10. Магазин «Ксеня» проспект Злуки, 9
  11. Магазин «Ксеня» зупинка 2-е Профтехучилище
  12. Газетний кіоск вулиця Гетьмана Мазепи, 26
  13. Мерсі вул. Живова
  14. Мерсі вул. Львівська, 2
  15. Мерсі Привокзальна площа
  16. Мерсі вул. Леся Курбаса 2
  17. Мерсі вул. Митрополита Шептицького, 3
  18. Три дороги проспект Степана Бандери, 93
  19. Мерсі вул. Чехова, 16
 

На Тернопільщині впіймали двох любителів шопінгу без грошей

Середа, 27 грудня 2017, 07:49

На черговій сесії Тернопільської міської ради було вирішено звільнити у 2018 році на 100 відсотків від сплати земельного податку.

Зокрема, рішення про звільнення від сплати земельного податку діятиме щодо:

  1. Суб’єктів господарської діяльності - підприємства, установи і організації, житлово - експлуатаційні контори, а також об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, що здійснюють управління житловим фондом та його обслуговування - по земельних ділянках, зайнятих житловим фондом;
  2. Підприємства комунальної власності Тернопільської міської ради по земельних ділянках, відведених під будівництво закладів бюджетної сфери міста;
  3. Парки комунальної власності, регіональні ландшафтні парки, дендрологічні і зоологічні парки, пам'ятки природи та парки - пам'ятки садово - паркового мистецтва;
  4. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;
  5. Місцеві благодійні організації, головною метою діяльності яких є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства і потребуючої категорії осіб, засновниками яких є релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку та міжнародні благодійні фонди;
  6. Організації, утворені з метою запобігання, реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та окремих їх наслідків, проведення аварійно - рятувальних та інших невідкладних робіт у зоні відповідальності, проведення випробувальних та дослідних робіт з дослідження пожеж та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними;
  7. Земельні ділянки громадського призначення, на яких розміщені спортивні споруди Тернопільської міської ради, або які відведені під їх будівництво;
  8. Земельні ділянки, зайняті підприємствами, які здійснюють діяльність у сфері оборони (згідно з переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.15р. №83 “Про затвердження переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави”) в частині земельних ділянок для обслуговування адміністративно - виробничих будівель.
 

З 2 січня у громадському транспорті Тернополя запровадять диференційований тариф

Середа, 27 грудня 2017, 07:48

На засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення ввести у громадському транспорті Тернополя диференційований тариф, відповідно до якого з 2 січня 2018 року вартість проїзду у маршрутках та тролейбусах зросте на одну гривню при готівковому розрахунку. Для пасажирів, які скористаються «Соціальною картою тернополянина» або електронним проїзним квитком, вартість проїзду у громадському транспорті Тернополя не зміниться. Зокрема, власники безконтактних карток сплачуватимуть у тролейбусі 3 гривні, у маршрутках – 4 гривні.

Нагадаємо, оформити «Соціальну карту тернополянина» можуть особи, які проживають, прописані чи офіційно працюють у Тернополі. Документи на оформлення карти можна подати у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг), в Управлінні соціальної політики міської ради та в оператора електронних систем міста. Також можна подати документи на виготовлення картки через сайт «Файна карта» https://fayna-karta.te.ua/.

Перелік пунктів, де можна поповнити «Соціальну карту тернополянина»:

  1. Магазин «Ксеня» вул. Тролейбусна, на зупинці Війскомату
  2. Магазин «Альянс» вул. Максима Кривоноса, 9
  3. Газетний кіоск вул. Руська 19
  4. Магазин «Щедрик» вул. Анатолія Живова
  5. Газетний кіоск бульвар Тараса Шевченка, 21
  6. Газетний кіоск вул. Клінічна, 8
  7. Мерсі пр. Степана Бандери
  8. Газетний кіоск вул. Київська, 1
  9. Магазин «Ксеня» вул. Генерала Мирона Тарнавського, 20
  10. Магазин «Ксеня» проспект Злуки, 9
  11. Магазин «Ксеня» зупинка 2-е Профтехучилище
  12. Газетний кіоск вулиця Гетьмана Мазепи, 26
  13. Мерсі вул. Живова
  14. Мерсі вул. Львівська, 2
  15. Мерсі Привокзальна площа
  16. Мерсі вул. Леся Курбаса 2
  17. Мерсі вул. Митрополита Шептицького, 3
  18. Три дороги проспект Степана Бандери, 93
  19. Мерсі вул. Чехова, 16
 

Отримали приз, що з оподаткуванням?

Вівторок, 26 грудня 2017, 09:10

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що згідно з Податковим кодексом, до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів.

Умови оподаткування виграшів та призів зазначено у п.170.6 ст.170 Кодексу. Так, податковим агентом-оператором лотереї у строки, визначені Податковим кодексом для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку на доходи фізосіб, нарахованого за ставкою 18%, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею, та військового збору – 1,5 %.

 

З нового року й нова декларація

Вівторок, 26 грудня 2017, 09:08

Тернопільська ОДПІ нагадує, що відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 6 червня 2017 року №556 (далі – Наказ №556) форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) та інструкцію щодо її заповнення викладено у новій редакції.

З 1 січня 2018 року фізичні особи, які згідно з Податковим кодексом України зобов’язані та/або мають право подати декларацію здійснюють свій обов’язок та/або реалізують таке право за формою декларації, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 2 жовтня 2015 року №859 у редакції Наказу №556.

Відповідно до змін, в декларації передбачено внесення відомостей до категорії платників щодо осіб, які припинили підприємницьку діяльність протягом звітного (податкового) року, шляхом зазначення позначки «V» та визначення дати прийняття рішення про припинення. Такі декларації є ліквідаційними для даної категорії платників податків. Слід зазначити, що цю позначку повинні зазначати лише особи, які прийняли рішення про припинення у звітному році, тобто дата прийняття рішення не повинна бути менше ніж 01.01.2017 та більше ніж 31.12.2017.

Більш детально про зміни, які відбулися у додатках та приклади заповнення оновленої декларації, йдеться у листі ДФС України від 18.12.2017 №35310/7/99-99-13-01-03-17 «Про декларування доходів фізичними особами».

 

Завдяки співпраці міської ради та міжнародної організації NEFCO тернополяни отримають гаряче водопостачання цілодобово

Неділя, 24 грудня 2017, 09:09

Впродовж двох років Тернопільська міська рада з міжнародною екологічною фінансовою корпорацією NEFCO працює над реалізацією грантового проекту із забезпечення багатоповерхівок Тернополя індивідуально-тепловими пунктами. Ці пункти, у першу чергу, забезпечують автоматичне регулювання температури у помешканнях, відповідно до погодних умов та буде цілодобова подача гарячої води у опалювальний сезон.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, наразі мешканці шести тернопільських будинків у тестовому режимі отримують гаряче водопостачання цілодобово. Роботи з іншими будинками в районі котельні на вул. Купчинського, 14А триває.

«Завдяки встановленню у будинках Тернополя таких ІТП тернополяни отримають цілодобово гарячу воду та належне теплопостачання. Також такі ІТП будуть обладнані лічильниками тепла, а це означає, що мешканці будуть платити за теплопостачання пропорційно до квадратних метрів житлової площі, - розповідає очільник Тернополя Сергій Надал. – Окрім організації NEFCO, Тернопільська міська рада з питання встановлення ІТП у Тернополі працює ще з Європейським банком реконструкції та розвитку та Світовим банком, завдяки чому у місті з’явиться 750 таких ІТП».

Нагадаємо, що з 19 грудня 2017 року гаряче водопостачання в квартири будинків за адресами бульвар Симона Петлюри, 4, 6, вул. Корольова, 8 (перший та другий під’їзди), вул. Корольова, 10, вул. Купчинського, 7, вул. Купчинського, 9 (з другого по сьомий під’їзди) подаватиметься цілодобово в тестовому режимі.

 

Муніципальний Галицький камерний оркестр презентує тернополянам «Дарунки Різдва»

Субота, 23 грудня 2017, 08:59

25 грудня о 17.00 в Українському Домі «Перемога» Муніципальний Галицький камерний оркестр представить своїм шанувальникам новорічно-різдвяну програму «Дарунки Різдва».

За словами художнього керівника і диригента колективу, народного артиста України Василя Феленчака, у концерті звучатимуть звичні для новорічного часу мелодії, цікаві популярні твори, колядки, щедрівки та європейські різдвяні гімни.

Квитки можна придбати в касі Українського дому «Перемога» (тел. 52-15-00). Телефони для довідок: +38-066-114-86-34, +38-096-320-00-73.

 

У Тернополі покажуть казку-феєрію «У пошуках щастя»

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:03

14 січня 2018 року о 17:00 у ПК «Березіль» відбудеться показ різдвяної казки-феєрії «У пошуках щастя» за мотивами п'єси Моріса Метерлінка «Синій птах».

Казка розповідає, як у різдвяну ніч головні герої Тільтіль і Мітіль вирушають на пошуки щастя за Синім Птахом. Вистава буде наповнена несподіваними подіями, піснями і танцями.

Квитки можна придбати у касах ПК «Березіль» та Українського Дому «Перемога».

 

У Тернополі стартує конкурс програм громадських організацій на 2018 рік

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:02

Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради оголошує конкурс з визначення програм (проектів, заходів), які розроблені інститутами громадянського суспільства м. Тернополя на 2018 рік.

Метою конкурсу є підтримка соціальних та громадських ініціатив молоді, залучення, сприяння соціальному становленню та розвитку молодого покоління через надання фінансової підтримки проектам (програмам) інститутам громадянського суспільства.

Перелік пріоритетних проблем, на розв’язання яких у 2018 році мають бути спрямовані проекти програм:

  1. національне – патріотичне виховання молоді;
  2. розвиток неформальної освіти з молоддю;
  3. популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді;
  4. розвиток волонтерства, як суспільно важливої самоорганізації молоді;
  5. інтелектуальне самовдосконалення, організація змістовного дозвілля молоді.

 

Прийом конкурсної документації здійснюється в Управлінні сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради щодня (крім вихідних та святкових днів) з 9.00 до 16.00 год. (м .Тернопіль, бульв. Шевченка,1, каб.11).

Кінцевий термін подання документів - 22.01.2018 р. до 16.00 год.

Конкурс проводиться у наступні етапи:

  1. 24 січня 2018 року відбудеться перший етап - попередня кваліфікація претендентів.
  2. 25 січня буде оголошено переможців попередньої кваліфікації.
  3. 29 січня 2018 року конкурсна комісія проведе відкритий захист конкурсних пропозицій.

 

Оголошення переможців конкурсу відбудеться 31 січня 2018 року.

 

У жовтні у дитячому інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні розпочався капітальний ремонт приміщень

Четвер, 21 грудня 2017, 09:00

У жовтні у дитячому інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні розпочався капітальний ремонт приміщень другого поверху. Роботи проводяться за кошти міського бюджету та за співфінансування Державного фонду регіонального розвитку.

На сьогодні 80% робіт уже проведено, зокрема оновлено усю систему опалення другого поверху, частково замінено систему опалення першого поверху та підвального приміщення. У всіх приміщеннях відбулася повна заміна розеток, вимикачів, вікон та дверей.

Наразі на завершальному етапі процес вкладання та облицювання плиткою, а також шпаклювання стін.

 

Відповідальність за порушення свободи діяльності друкованих ЗМІ

Середа, 20 грудня 2017, 09:46

Згідно статті 41 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» редакції, засновники, видавці, розповсюджувачі, державні органи, організації та об’єднання громадян несуть відповідальність за порушення законодавства про друковані засоби масової інформації.

Порушеннями законодавства України про друковані засоби масової інформації є:

- порушення, передбачені статтею 47 Закону України «Про інформацію»;

- незаконне вилучення або знищення тиражу чи його частини;

- порушення прав журналіста, встановлених цим Законом;

- порушення положень статті 3 цього Закону;

- зловживання правами журналіста;

- одержання свідоцтва про державну реєстрацію шляхом обману;

- виготовлення, випуск або розповсюдження друкованого засобу масової інформації без його реєстрації або після припинення його діяльності, ухилення від перереєстрації чи від повідомлення реєструючому органу про зміну виду видання, юридичної адреси засновника (співзасновників), місцезнаходження редакції;

- порушення порядку вміщення даних, надсилання контрольних примірників;

- порушення права вимоги щодо публікації спростування та порядку його публікації, передбачених статтею 37 цього Закону;

- порушення законодавства з питань інтелектуальної власності.

За ці порушення винні особи притягаються до дисциплінарної, цивільно-правової, адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством України.

До відповідальності за зловживання свободою діяльності друкованих засобів масової інформації нарівні з авторами інформаційних матеріалів, що порушують цей Закон, притягаються журналіст редакції, її редактор (головний редактор) або інші особи, з дозволу яких ці матеріали було поширено.



 

Відповідальність друкованих ЗМІ за порушення законодавства

Середа, 20 грудня 2017, 09:45

Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення законодавства про друковані засоби масової інформації передбачено таку відповідальність:

 

Стаття 186-6. Порушення законодавства про друковані засоби масової інформації

Виготовлення, випуск або розповсюдження продукції друкованого засобу масової інформації після припинення діяльності цього друкованого засобу масової інформації, а так само ухилення від перереєстрації друкованого засобу масової інформації у передбачених законом випадках, чи від повідомлення реєструючому органу про зміну виду видання, юридичної адреси засновника (співзасновників), місцезнаходження редакції, –

тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Cтаття 186-7. Недоставляння або порушення строку доставляння обов’язкового безоплатного примірника документів

Недоставляння або порушення строку доставляння обов’язкового безоплатного примірника документів –

тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб, фізичних осіб – підприємців від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


 

«Файне місто» - кращий музичний фестиваль України

Середа, 20 грудня 2017, 08:17

«Файне Місто» визнано найкращим музичним фестивалем України у 2017 році за версією видання Karabas.Live.

До 18 грудня читачі онлайн-журналу Karabas.Live шляхом голосування обирали топ-3 українські музичні фестивалі року. Лідером рейтингу став фестиваль «Файне місто», який уже 5 років поспіль проводиться поблизу Тернополя.

Нагадаємо, нещодавно фестиваль «Файне місто» отримав європейську відзнаку якості EFFE, а у 2015 році був визнаним найкращим фестивалем України за версією журналу «Крок у Rock».

Довідка: «Файне Місто» – міжнародний музичний фестиваль просто неба, який щорічно відбувається поблизу Тернополя. У 2018 році фестиваль відбудеться на території іподрому 20-22 липня.

 

на Театральному майдані відбулося урочисте відкриття головної ялинки Тернополя

Середа, 20 грудня 2017, 08:16

19 грудня на Театральному майдані відбулося освячення Різдвяної шопки та урочисте відкриття головної ялинки Тернополя. Участь у заходах взяв міський голова Сергій Надал.

«Щиро вітаю всіх з офіційним початком різдвяно-зимових свят, символом яких є наша традиційна ялинка! Сьогодні ми запалюємо свято. Свято надії, сподівань та радості! Традиційно тернопільська ялинка запалюється вогнями у день Святого Миколая. І ми всі просимо у святого про мир в Україні та молимося за наших захисників, які щодня ризикують своїм життям, щоб над нами було мирне небо, - зазначив очільник Тернополя. -  У цей святковий день зичу миру, злагоди й благополуччя усім українським родинам. І ця різдвяна шопка є посланням надії й любові, яка допомагає створити сприятливу атмосферу Різдва, щоб з вірою переживати таємницю народження Спасителя, який прийшов на землю».

Під час урочистостей тернопільські пластуни передали громаді міста Вифлеємський вогонь миру, який є свідченням Божої благодаті для усього людства.

«Хай цей благодатний вогонь дарує Україні мир над головою! Я бажаю всім нам у ці дні здоров’я і Божої ласки», - додав Сергій Надал.

У рамках дійства перед тернополянами виступили творчі колективи міста, які подарували святковий концерт із мотивами прийдешнього Нового року та Різдва Христового.

 

Для соціально незахищених тернополян організували благодійний обід

Середа, 20 грудня 2017, 08:15

У день св.Миколая для соціально незахищених категорій тернополян організували святковий благодійний обід. А учні однієї з тернопільських шкіл організували присутнім музичний подарунок.

«У Тернополі сьогодні є понад 500 самотніх людей, яким допомагають працівники управління соціальної політики, - розповідає міський голова. - Самотні тернополяни мають можливість харчуватися у соціальній їдальні практично щодня, а з нагоди свят для них організовуються святкові обіди».

Окрім того, соціально незахищені категорії тернополян мають можливість впродовж року отримати матеріальну допомогу, скористатися іншими соціальними послугами міста, серед яких соціальна перукарня та ін.

 

Єдиний внесок з нового року - «новий»

Вівторок, 19 грудня 2017, 08:13

З 1 січня 2018 року фізичні особи-підприємці, в тому ж числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, особи, які проводять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, які не відносяться до осіб, що підлягають загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню з інших підстав – зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом. Про це нагадали у Тернопільській ОДПІ.

Також, платники єдиного податку 1 групи втрачають право на сплату ЄВ в сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску. Відтак, зобов'язані будуть сплачувати його в розмірі, не меншому ніж мінімальний страховий платіж, тобто, на загальних підставах.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Оподаткування подарунків до Миколая

Вівторок, 19 грудня 2017, 08:12

Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується Податковим кодексом України. До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків, якщо їх вартість не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2017 році – 800 грн). Про це проінформували у Тернопільській ОДПІ.

Водночас пп. «е» пп. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 Кодексу встановлено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий таким платником як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 Кодексу), у вигляді, зокрема, вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни.

Якщо додаткові блага надаються у негрошовій формі, сума податку об'єкта оподаткування обчислюється за правилами, визначеними Кодексом.

Відповідно до п. 164.5 ст. 164 Кодексу під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з Кодексом, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою:

К = 100 : (100 – Сп),

де К – коефіцієнт;

Сп – ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку 18 %, визначену в ст. 167 Кодексу.

Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ), вартість дарунків, яка не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, відображається в податковому розрахунку за ф. N 1ДФ під ознакою доходу «160».

При цьому, якщо вартість дарунка перевищує вказаний розмір, то сума такого перевищення відображається у податковому розрахунку ф. N 1ДФ під ознакою доходу «126» як додаткове благо.

Враховуючи викладене, якщо вартість дарунка, який надається платнику податків, не перевищує 25 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, то вона не є об'єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

У разі якщо вартість дарунка перевищує вказаний розмір, то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб як додаткове благо з урахуванням положень п. 164.5 ст. 164 Кодексу.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Депутати прийняли Бюджет Тернополя на 2018 рік

Понеділок, 18 грудня 2017, 08:17

На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати 31 голосом «за» схвалили Бюджет Тернополя на 2018 рік.  Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, бюджет міста на наступний рік передбачений у сумі 2 млрд. 467 млн. грн.

«Наступного року планується виділити понад 300 млн. грн. на потреби житлово-комунального господарства, зокрема на проведення капітальний та поточні ремонти, - розповідає міський голова. – Ще понад 45 млн. грн. буде виділено на спортивну галузь, 465 млн. грн. – на сферу освіти та науки, на охорону здоров’я – понад 188 млн.грн. та ще понад 9 млн. грн. на реалізацію проектів «Громадського бюджету» та ін.»

Також на сесії депутати прийняли Програму економічного та соціального розвитку міста, яка визначає питання залучення інвестицій, розвиток підприємництва, питання містобудування та житлової політики тощо.

«У програмі передбачено розробку Концепції індустріального парку, розвиток міської інфраструктури, залучення іноземних інвестицій в економіку,організацію  передачі в оренду та продажу комунального майна через системи Прозоро. Продажі, розробку цифрових детальних планів територій, завершення робіт на дамбі Тернопільського ставу та продовження інших капітальних робіт у місті, придбання громадського транспорту, покращення матеріально-технічної бази у закладах охорони здоров’я, відновлення роботи дошкільних навчальних закладів тощо», - зазначає начальник управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак.

 

Уряд ухвалив рішення про розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Неділя, 17 грудня 2017, 08:03

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що формує політику забезпечення населення якісними та ефективними ліками у 2018 році. Вчора, 13 грудня 2017 року, на засіданні Уряд проголосував за 2 постанови, що передбачають забезпечення українців медичними препаратами у наступному році. Мова йде про оновлену версію Національного переліку основних лікарських засобівтазміни до Постанови №1303, якою забезпечуються ліками пільгові групи населення.
«Національний перелік основних лікарських засобів - це надзвичайно важлива частина медичної реформи, одне із завдань якої - гарантувати безкоштовне базове лікування громадянам країни. Ми хочемо, щоби українці на 100% були забезпечені життєвонеобхідними, якісними та безпечними ліками. Ухвалення цієї постанови допоможе мільйонам громадян отримувати вчасне, якісне та ефективне лікування. Аналізуючи закупівлі лікарських засобів в регіонах, ми виявили, що лише у 2016 році на суму понад 70 мільйонів гривень були закуплені якісь екстракти плодів дикої моркви, хмелю, перцевої м'яти, хлорофіліпту, тощо. Не можна сказати, що ці лікарські засоби взагалі не лікують, але зважаючи на їх симптоматичну терапевтичну дію, закуповувати за державні кошти не доцільно. Бо у той час, коли комусь дають куплені державою такі ліки, в іншій лікарні помирає людина, яка не має життєвонеобхідного», - зазначив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.
Зокрема Кабмін ухвалив додання до Національного переліку основних лікарських засобів ще 60 діючих речовин: 18 МНН, що включені до оновленого видання рекомендацій ВООЗ, 28 МНН, що включені до державних програм та субвенцій на інгаляційні засоби для наркозу та 14 препаратів для надання екстреної допомоги. Тобто, відтепер загальна кількість препаратів, що включені до Нацпереліку і мають забезпечуватися на 100% у закладах охорони здоров'я становить 427 препаратів.
кремо вирішили продовжити дію Постанови №1303. Саме вона забезпечує пільгові категорії населення медичними препаратами та виробами, яких нині немає в Нацпереліку. Ця постанова продовжуватиме працювати протягом перехідного періоду. Зміна, яка була ухвалена сьогодні Урядом - обов'язкова реєстрація препаратів в Україні та наявність їх у галузевих стандартах у сфері охорони здоров'я.


Довідково:


Національний перелік основних лікарських засобів - це перелік безпечних ліків із доведеною ефективністю, які держава гарантуватиме пацієнту безкоштовно. Головна ідея політики є у тому, що кожен медичний заклад кожного пацієнта має забезпечити на 100% ліками за оновленим Нацпереліком.
Нова політика забезпечення лікарськими засобами українців змінює підхід до фінансування. Держава витрачатиме кошти платників податків ефективно: лише на ті лікарські засоби, чия ефективність у боротьбі з хворобами науково доведена. Ресурси держави буде сфокусовано на наданні безкоштовного ефективного лікування від пріоритетних захворювань і станів максимальній кількості громадян. Відповіді на поширенні питання про Нацперелік: http://old.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20171003_a.html


За матеріалами прес-служби МОЗ України

 

У службі зайнятості запрацювала «гаряча лінія»

Субота, 16 грудня 2017, 15:09

14 грудня по всій Україні розпочала роботу «гаряча лінія» державної служби зайнятості. Консультації з питань реєстрації в центрах зайнятості, надання послуг роботодавцям та ін., можна отримати за єдиним безкоштовним номером 0 800 50 99 66.

Про це під час офіційного відкриття повідомила заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Юлія Жовтяк.

«До сьогодні у кожній області працювали відповідні місцеві телефони «гарячих ліній». Проте, була відсутня єдина централізована інформаційна служба, яка б надавала інформаційно-консультаційні послуги. Відтепер, це єдиний простий та безкоштовний номер, за яким усі бажаючі можуть зателефонувати та задати будь-які запитання. Ми почуємо кожного, адже щодня удосконалюємо свою роботу, а наші послуги стають більш доступні та якісні», – зазначила Ю. Жовтяк.

За її словами, служба зайнятості – це сервісна установа, яка щорічно надає послуги з працевлаштування для майже півтора мільйона людей. Щодня за допомогою служби роботу знаходять понад 3000 українців. «Гаряча лінія» зробить звернення до служби зайнятості більш простим та зрозумілим.

За номером 0 800 50 99 66 можна буде дізнатись інформацію про повний перелік послуг служби зайнятості. Також про те, які документи потрібні для отримання тієї чи іншої послуги, контактні телефони центрів зайнятості, адреси та багато іншого.

Разом із тим, через «гарчу лінію» не можна буде отримати інформацію щодо виплат допомоги по безробіттю та іншу конфіденційну інформацію конкретної особи. Для цього зареєстрованому безробітному необхідно особисто звернутися до центру зайнятості з документами, які підтверджують особу.

Територіально «гаряча лінія» створена на базі Київського обласного центру зайнятості. Додатково, крім основних питань, можна буде надати свої пропозиції щодо поліпшення роботи конкретного центру зайнятості, чи служби зайнятості в цілому.

Нагадаємо, що у січні 2017 року служба зайнятості запустила в роботу «електронну чергу» для безробітних. За допомогою цього сервісу, який доступний за посиланням: http://www.dcz.gov.ua/EReception/, кожен бажаючий, не виходячи з дому, може записатись на первинний прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості.


 

Як отримати інформацію про отримані доходи?

П'ятниця, 15 грудня 2017, 08:01

Фізична особа для отримання інформації про джерела/суми отриманих доходів подає до податкової інспекції заяву за формою №10ДР.

Громадянин України для отримання інформації про джерела/суми отриманих доходів може звернутися особисто або через представника до податкової інспекції за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якої іншої інспекції у разі, якщо тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання, подає документ, що посвідчує особу.

Слід зазначити, що заява щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми виплачених доходів та утриманих податків фізособою також може бути подана засобами електронного зв’язку в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису. За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів.

Інформацію щодо електронного сервісу можна отримати на веб-порталі ДФС у рубриці: Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді.

Отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру можна й у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету платника.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.



 

Внесено зміни в облік платників

П'ятниця, 15 грудня 2017, 08:01

Міністерство фінансів України наказом від 06.10.2017 р. №839 затвердило зміни до Порядку обліку платників податків і зборів. Зміни набрали чинності з  8 грудня 2017 року. Про це повідомили у Тернопільській ОДПІ.

Наказом урегульований порядок дій та обліку платників податків у разі неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік в податковій інспекції.

Зокрема, встановлено, якщо юрособа, відокремлений підрозділ юрособи, фізособа – підприємець, фізособа, яка провадить незалежну професійну діяльність, має стан такої, що провадить діяльність та при цьому не перебуває на обліку чи знята з обліку у відповідній інспекції, то таким органом вживаються заходи щодо:

  • отримання відповідних відомостей від державного реєстратора та постановки на облік за основним місцем обліку таких платників;

  • подання платниками, на яких не поширюється дія Закону №755, заяв для взяття їх на облік за основним місцем обліку як платників податків;

  • подання документів для взяття на облік за неосновним місцем обліку, якщо у платника податків відповідно до законодавства є обов'язки щодо подання податкових декларацій (розрахунків, звітів) та/або нарахування, утримання або сплати (перерахування) податків, зборів на відповідній території.

При цьому, платники податків, які не подали до відповідної податкової інспекції заяв та/або документів для взяття їх на облік за основним або неосновним місцем обліку, обліковуються у таких органах з ознакою «платник не подав заяви для взяття на облік».

Взяття на облік за основним місцем обліку відокремленого підрозділу іноземної компанії, організації, відомості щодо якого включені або підлягають включенню до Єдиного держреєстру юросіб, ФОП та громадських формувань, у контролюючих органах здійснюється на підставі відомостей з ЄДР. Взяття на облік за основним місцем обліку іншого відокремленого підрозділу іноземної компанії, організації, у тому числі постійного представництва нерезидента, відомості щодо якого не включаються та не підлягають включенню до ЄДР, у контролюючому органі здійснюється після належної акредитації (реєстрації, легалізації) такого підрозділу на території України згідно із законом.

Наказом також підкориговано порядок подання та заповнення повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за ф.№20-ОПП у разі створення відокремленого підрозділу юридичної особи з місцезнаходженням за межами України.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Релігійним організаціям на замітку

П'ятниця, 15 грудня 2017, 08:00

У Тернопільській ОДПІ звертають увагу на те, що релігійним неприбутковим організаціям термін для приведення установчих документів відповідно до вимог Податкового кодексу (далі – ПК) і подання копій таких документів до контролюючого органу продовжено до 1 січня 2018 року.

Неприбуткові релігійні організації, які до вказаного терміну не приведуть свої установчі документи у відповідність до вимогам ПК та не нададуть копії таких документів контролюючому органу, після 1 січня 2018 року будуть виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Тобто, з початку 2018 року такі релігійні організації втратять статус неприбуткових і будуть вважатись платниками податку на прибуток на загальних підставах з відповідним оподаткуванням.

Зазначена норма передбачена п.35 підрозділу 4 розділу XX ПКУ.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

У парку «Топільче» облаштували велодоріжку

П'ятниця, 15 грудня 2017, 07:57

В рамках програми розвитку велоінфраструктури у Тернополі, в парку «Топільче» (зі сторони Надставної церкви) підрядники влаштували доріжку – пандус. Доріжкою можуть скористатися пішоходи, велосипедисти, а також люди з обмеженими фізичними можливостями та матері з дитячими візками.

Нагадаємо, уже два роки тернополяни відчувають переваги оновленої пішохідної доріжки з турнікетною огорожею у парку “Топільче”, яка сполучає вул. Миру із пішохідним мостом через р. Серет.

 

Справжня феєрія танцювального мистецтва

Четвер, 14 грудня 2017, 14:15

24 грудня о 14.00. у ПК Березіль відбудеться справжня феєрія танцювального мистецтва!

Громадська організація-Студія танцю «DANCE LIFE», яка вже 10 років розвиває танцювальну галузь Тернополя святкує ювілей.

На свято запрошені «MetanoiaShow»(дивовижне світлодіодне та піксельне шоу), красуні барабанщиці, вже давно відомі Тернополю як «Кралечки» та місцеві співаки із вокальної студії «Шанс». В програмі свята розіграші, подарунки від Студії танцю «DANCE LIFE», компанії «Молокія», «Ласунка», «Підручники та посібники».

На завершення святкового концерту учасників дійства чекає 10-ти кілограмовий торт, приурочений до 10-ї річниці створення громадської організації «DANCE LIFE». Не пропустіть цю яскраву подію!

 

У Тернополі курсуватиме ексклюзивний кінотролейбус

Четвер, 14 грудня 2017, 11:02

19 грудня о 09.00год. в рамках ІІ Всеукраїнського форуму «КіноХвиля», у Тернополі відбудеться презентація кінотролейбуса. Ззовні громадський транспорт матиме вигляд кіноплівки. Всередині тематичного тролейбуса буде розміщено фотогалерею з історією кіно, яке знімалося на Тернопіллі, а на моніторах транслюватимуться «нарізки» кінострічок та трейлери до фільмів.

До слова, наразі Тернополем курсують ексклюзивні «Тролейбуси щастя» на теми: «Сім кольорів щастя», «Україна Єдина», «Україно моя вишивана», «Тернопіль романтичний», «Веселих свят», «Здоров’я», «Фінансової грамотності», «Збережемо здоров’я нації», реалізовані Тернопільським національним педагогічним університетом ім. В.Гнатюка та комунальним підприємством «Тернопільелектротранс».

 

Виконком схвалив зміни до бюджету Тернополя на 2017 рік

Четвер, 14 грудня 2017, 11:01

13 грудня на черговому засіданні виконавчого комітету схвалено зміни до бюджету Тернополя на 2017 рік.

«У зв’язку із завершенням бюджетного року, з метою недопущення заборгованості по заробітній платі та енергоносіях, та в результаті перерозподілу бюджетних коштів і збільшення дохідної частини бюджету, схвалено рішення додатково виділити кошти на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ у розмірі понад 11 млн. грн. та кошти на виплату грошової допомоги пільговим категоріям», - розповідає міський голова Сергій Надал.

Також, рішенням виконкому, з міського бюджету планується виділити 4 млн. грн. на благоустрій міста та 6,3 млн. грн. – на виплату заробітної плати працівникам КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

 

Доброярмарок у Тернополі

Середа, 13 грудня 2017, 10:29

В суботу 16 грудня в Українському домі «Перемога» відбудеться Доброярмарок, який організовує Міжнародна організація з міграції за фінансування Посольства Великої Британії в Україні.

Доброярмарок - це гучний сміх та велощі. Доброярмарок - це безліч подарунків на будь-який смак. Доброярмарок - це нові знайомства та незабутні враження.

Не маєте планів на суботу 16 грудня? Завітайте на Доброярмарок з 10:00 до 19:00: бул. Тараса Шевченка, 27, Український дім «Перемога». Цей день ви зможете розпочати із запашної філіжанки кави, поласувати смаколиками, зробити фото на згадку та взяти участь у безкоштовних майстер класах для дорослих і дітей. А чудовим завершенням вашої суботи буде сімейний вечір, під час якого ви зможете роздати рідним і близьким гостинці, придбані на ярмарку.

Урочисте відкриття Доброярмарку відбудеться о 10.00.

Свою продукцію для вас представлять учасники проектів Міжнародної організації з міграції, які одержали обладнання для втілення і розвитку власного бізнесу. Ви матимете можливість познайомитися та поспілкуватися із бджолярами, пекарями, кондитерами, виробниками розвиваючих ігор для дітей, майстрами хенд-мейд подарунків та іншими любителями своєї справи.

Розклад майстер-класів:

∙ 10:00-11:00 – Листівка власноруч

∙ 11:00-13:00 – Ялинкові прикраси (декорування шишок)

∙ 13:00-15:00 – Різдвяний віночок

∙ 15:00-17:00 – 3D іграшки

∙ 17:00-19:00 – Різдвяне світло (декупаж свічок)

Доброярмарок організовує Міжнародна організація з міграції в межах проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні», який фінансується Посольством Великої Британії в Україні. Ярмарок відбувається за сприяння Тернопільської міської ради.

Подія на FB: http://bit.ly/2yldTxK

 

У Тернополі відкрили сучасний медичний центр

Середа, 13 грудня 2017, 08:17

Днями відбулося урочисте відкриття Клініки ЛОР ендоскопічної та пластичної хірургії Стахіва «До і після», що діятиме на базі Тернопільської міської дитячої лікарні.

«Медичний центр пропонує найсучасніші методи лікування у сфері пластичної хірургії, ЛОР хірургії, естетичної косметології та хірургічної допомоги для дітей з використанням новітнього відеоендоскопічного обладнання, якого раніше не було у Тернополі, що значно підвищує якість медичного обслуговування», - коментує Сергій Надал.

Очільник міста подякував інвестору за те, що в такий непростий час він вкладає гроші у розвиток міста, створюючи нові робочі місця та допомагаючи малозабезпеченим верствам населення.

«Оскільки даний проект є соціальним, у клініці Стахова є певний пакет послуг, що надаватиметься безкоштовно або за нижчими цінами для окремої пільгової категорії тернополян», - додає очільник Тернополя.

 

Порядок та процедура припинення діяльності громадської організації

Середа, 13 грудня 2017, 07:44

Для припинення діяльності громадської організації, яка має статус юридичної особи, до управління юстиції подається рішення вищого статутного органу громадської організації.

Відповідно до пункту 1) та 2) частини 9 статті 17 Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (далі Закон) подаються такі документи:

1) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення учасників юридичної особи або відповідного органу юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - рішення відповідного державного органу, про припинення юридичної особи;

2) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, яким затверджено персональний склад комісії з припинення (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) або ліквідатора, реєстраційні номери облікових карток платників податків (або відомості про серію та номер паспорта - для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), строк заявлення кредиторами своїх вимог, - у разі відсутності зазначених відомостей у рішенні учасників юридичної особи або відповідного органу юридичної особи, а у випадках, передбачених законом, - у рішенні відповідного державного органу, про припинення юридичної особи, а також звертаємо вашу увагу на те що відповідно частини 1 статті 105 Цивільного кодексу України учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію.

Після закінчення процедури ліквідації, передбаченої законом, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами, голова ліквідаційної комісії уповноважена ним особа або ліквідатор повинен подати (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) управлінню юстиції такі документи:

1) заява про державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;

2) довідка архівної установи про прийняття документів, що відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. (пункт1) та 2) частини 12 статті 17 закону)



Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

На дамбі Тернопільського ставу триває ремонт тротуарів

Вівторок, 12 грудня 2017, 09:39

Ремонтні роботи на дамбі Тернопільського ставу тривають. Наразі працівники підрядної організації проводять заміну існуючого асфальтобетонного покриття тротуарів на покриття із бруківки.

Зі слів начальника відділу технагляду Олега Вітика, при сприятливих погодних умовах ремонт тротуарів планують закінчити до кінця року.

Нагадаємо, перша та друга черга реконструкції дамби були проведені минулого року. Тоді було відремонтовано гідротехнічні споруди - шлюзний міст та водонапуск у парк Топільче, проїжджу та пішохідну ділянки. Влітку цього року було відремонтовано чималу ділянку дороги на дамбі, де влаштували нижній шар асфальтобетону. Решту проїзної ділянки планують відремонтувати вже у 2018 році.

 

Під час снігопаду та ожеледиці у Тернополі обмежать рух великовагового транспорту

Понеділок, 11 грудня 2017, 11:14

На засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення обмежити рух великовагового транспорту без антибуксових пристроїв на дорогах та вулицях Тернополя.

Ідеться про проїзні шляхи, які сумісні з дорогами загального користування М-12, Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка, М-19, Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, Р-41, обхід м. Тернополя та на інших вулицях міста при умовах снігопаду, ожеледиці на інших несприятливих погодних умовах.

Також заборонено паркування транспортних засобів на вулицях та дорогах міста, крім спеціально відведених місць для паркування при умовах снігопаду, ожеледиці на інших несприятливих погодних умовах.

До слова, рішення було прийняте з метою забезпечення безпеки дорожнього руху при несприятливих погодних умовах, належного утриманню шляхово-мостового господарства, під’їзду спеціальної аварійно-рятувальної техніки та вивезення побутових відходів, враховуючи Постанову Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 р. № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

Чи потрібно юрособі ставити печатку на паперовій звітності?

Понеділок, 11 грудня 2017, 09:23

У Тернопільській ОДПІ інформували, що відповідно до абзацу першого п.46.1 ст.46 Податкового кодексу України податкова декларація, розрахунок, звіт (далі – податкова декларація) – документ, що подається платником податків (у тому числі відокремленим підрозділом у випадках, визначених Кодексу) в податкову інспекцію у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування чи сплата податкового зобов’язання.

Форма податкової декларації повинна містити необхідні обов’язкові реквізити і відповідати нормам та змісту відповідних податку та збору.

Одним з обов’язкових реквізитів податкової декларації є, зокрема, підписи посадових осіб платника податку, визначених ПКУ, засвідчені печаткою платника податку (за наявності).

Враховуючи наведене, підписи посадових осіб юридичної особи у податковій звітності, яка надається у паперовій формі скріплюються печаткою за її наявності у такої юридичної особи.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Рекордні 46,7 мiльярдiв гривень видiлять з держбюджету-2018 на нові дороги

Неділя, 10 грудня 2017, 07:57

У наступному році уряд продовжить масштабний ремонт і будівництво доріг. Розвиток дорожньої інфраструктури залишається серед пріоритетів бюджетного фінансування. У 2018 році на  ремонт і будівництво доріг з державного бюджету буде виділено рекордні 46,7 млрд грн.

Ці кошти дозволять відремонтувати і побудувати щонайменше 4 тис км доріг і 50 мостів. Зокрема, 4 млрд грн з державного бюджету буде виділено на будівництво і реконструкцію автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів – Тернопіль – Умань; Біла Церква – Одеса – Миколаїв – Херсон. Цільове фінансування передбачене на ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ-Харків- Довжанський, автомобільної дороги Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки – Решетилівка та  дороги Харків – Охтирка. На кожну з цих доріг виділено по 2 млрд грн. Ще 1 млрд піде на покращення стану автомобільної дороги Житомир – Чернівці. 357,6 млн гривень виділено на реалізацію державного інвестиційного проекту "Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області".

 

На Тернопiльщинi очiкується погiршення погодних умов

Неділя, 10 грудня 2017, 07:56

За інформацією Українського Гідрометцентру, вдень, 10 грудня у Тернопільській області очікується погіршення погодних умов, що супроводжуватиметься налипанням мокрого снігу, ожеледдю та ожеледицею на дорогах.

Управління ДСНС України у Тернопільській області застерігає: «Шановні водії, будьте максимально обережними за кермом, обов’язково враховуйте погодні та дорожні умови, дотримуйтесь безпечного інтервалу та дистанції, не перевищуйте швидкість, уникайте ризикованих маневрів! За можливістю, утримайтеся від подорожей на далекі відстані. Користуйтесь ременями безпеки. Застосовуйте безпечні методи керування транспортними засобами. Тим водіям, що не мають достатніх навичок керування, радимо утримуватись від поїздок під час негоди».

 

Незабаром маршрутка №23 у Тернополі курсуватиме по-новому

Субота, 09 грудня 2017, 10:32

6 грудня на засіданні виконавчого комітету міської ради було прийнято рішення щодо визначення проходження автобусного маршруту №23 «Мікрорайон «Пронятин» - автовокзал» та доручено управлінню транспорту, комунікацій та зв’язку внести відповідні зміни у паспорт маршруту та розклад руху.

Після внесення цих змін маршрутка №23 курсуватиме вулицями Мирна, Бригадна, Львівська, Мазепи, Руська, Острозького, Шептицького, Живова, Острозького, Шевченка, Руська, Мазепи, Львівська, Бригадна, Проектна, Хутірська, Мирна. Про дату зміни маршруту буде проінформовано додатково.

До слова, рішення було прийняте згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», п.20 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р.№176, враховуючи звернення мешканців мікрорайону «Пронятин», з метою забезпечення належного рівня перевезення пасажирів міським громадським транспортом загального користування.

 

З Тернополя на фронт передадуть понад 4 тонни подарунків

Субота, 09 грудня 2017, 10:31

6 грудня в приміщенні Тернопільського центру професійно-технічної освіти відбулася передача подарунків для військових, які зараз перебувають в зоні АТО. Захід проводився в рамках благодійної акції «Подарунок для солдата на Миколая» за участі міського голови Тернополя Сергія Надала, представників ГО «Схід та Захід єдині», «Тернопільської міської організації ветеранів АТО» та благодійного фонду «Карітас».

Очільник Тернополя Сергій Надал подякував вчителям шкіл, вихователям дитячих садочків, школярам та усім небайдужим українцям, які долучилися до акції та зібрали необхідні солдатам речі.

«Загалом за час акції «Подарунок для солдата на Миколая» тернополяни зібрали понад 4 тонни смаколиків та необхідних речей, які уже 7 грудня відправляться на Схід України, де будуть передані нашим бійцям та дітям з прифронтових міст», - розповів міський голова.

 

У Тернополі відкрили сучасний медичний центр

П'ятниця, 08 грудня 2017, 08:04

6 грудня за участі міського голови Тернополя Сергія Надала відбулося урочисте відкриття Клініки ЛОР ендоскопічної та пластичної хірургії Стахіва «До і після», що діятиме на базі Тернопільської міської дитячої лікарні.

«Медичний центр пропонує найсучасніші методи лікування у сфері пластичної хірургії, ЛОР хірургії, естетичної косметології та хірургічної допомоги для дітей з використанням новітнього відеоендоскопічного обладнання, якого раніше не було у Тернополі, що значно підвищує якість медичного обслуговування», - коментує Сергій Надал.

Очільник міста подякував інвестору за те, що в такий непростий час він вкладає гроші у розвиток міста, створюючи нові робочі місця та допомагаючи малозабезпеченим верствам населення.

«Оскільки даний проект є соціальним, у клініці Стахова є певний пакет послуг, що надаватиметься безкоштовно або за нижчими цінами для окремої пільгової категорії тернополян», - додає очільник Тернополя.

 

Сторінка 74 з 110

«ПочатокПопередня71727374757677787980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер