images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж

З Тернополя на фронт передадуть понад 4 тонни подарунків

Четвер, 07 грудня 2017, 09:53

6 грудня в приміщенні Тернопільського центру професійно-технічної освіти відбулася передача подарунків для військових, які зараз перебувають в зоні АТО. Захід проводився в рамках благодійної акції «Подарунок для солдата на Миколая» за участі міського голови Тернополя Сергія Надала, представників ГО «Схід та Захід єдині», «Тернопільської міської організації ветеранів АТО» та благодійного фонду «Карітас».

Очільник Тернополя Сергій Надал подякував вчителям шкіл, вихователям дитячих садочків, школярам та усім небайдужим українцям, які долучилися до акції та зібрали необхідні солдатам речі.

«Загалом за час акції «Подарунок для солдата на Миколая» тернополяни зібрали понад 4 тонни смаколиків та необхідних речей, які уже 7 грудня відправляться на Схід України, де будуть передані нашим бійцям та дітям з прифронтових міст», - розповів міський голова.

 

У Тернополі відкрили сучасний медичний центр

Четвер, 07 грудня 2017, 09:51

6 грудня за участі міського голови Тернополя Сергія Надала відбулося урочисте відкриття Клініки ЛОР ендоскопічної та пластичної хірургії Стахіва «До і після», що діятиме на базі Тернопільської міської дитячої лікарні.

«Медичний центр пропонує найсучасніші методи лікування у сфері пластичної хірургії, ЛОР хірургії, естетичної косметології та хірургічної допомоги для дітей з використанням новітнього відеоендоскопічного обладнання, якого раніше не було у Тернополі, що значно підвищує якість медичного обслуговування», - коментує Сергій Надал.

Очільник міста подякував інвестору за те, що в такий непростий час він вкладає гроші у розвиток міста, створюючи нові робочі місця та допомагаючи малозабезпеченим верствам населення.

«Оскільки даний проект є соціальним, у клініці Стахова є певний пакет послуг, що надаватиметься безкоштовно або за нижчими цінами для окремої пільгової категорії тернополян», - додає очільник Тернополя.

 

Для отримання податкова знижка залишилось менше місяця

Середа, 06 грудня 2017, 11:58

Тернопільська ОДПІ інформує, що відповідно до Податкового кодексу, сума податку на доходи фізичних осіб, що має бути повернена платнику цього податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Нагадуємо, що для отримання податкової знижки за 2016 рік у громадян залишилось менше місяця!

Згідно з Кодексом, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Як подають звітності профспілкові організації?

Середа, 06 грудня 2017, 11:57

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що відповідно до Податкового кодексу (далі – ПКУ) до неприбуткових організацій, які відповідають вимогам п.133.4 ст.133 ПКУ і не є платниками податку, зокрема, можуть бути віднесені професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об’єднання.

Для професійних спілок, їх об’єднань та організацій профспілок передбачено подання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації лише у разі порушень вимог п.133.4 ст.133 ПКУ (п.46.2 ст.46 ПКУ).

Норма п.46.2 ст.46 ПКУ стосовно подання професійними спілками, їх об’єднаннями та організаціями профспілок звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації лише у разі порушень вимог п. 133.4 ст. 133 ПКУ вперше застосовувалась за результатами звітування за 2016 рік.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Дороги Тернополя від снігу впродовж дня прибирає 44 одиниці спецтехніки

Середа, 06 грудня 2017, 11:15

44 одиниці спецтехніки прибирають тернопільські дороги, міжквартальні проїзди та прибудинкові території від снігу. Серед них 10 піскорозкидачів, 6 одиниць тротуарної техніки, два грейдери тощо.

Нагадаємо, що у місті, у зв’язку з сильними снігопадами, оголошено «жовтий рівень» системи оповіщення відповідно до «Дорожньої карти утримання шляхо-мостового господарства». До 22.00 год. 3 грудня комунальні служби просять власників автомобілів утриматися від поїздок містом та не залишали машини обабіч проїзних ділянок на головних дорогах міста, оскільки це ускладнює прибирання території.

Також особливо уважним варто бути пішоходам, оскільки світлофори на схилах у цей час працюють у мигаючому режимі.

 

У Тернополі завершили перерахунок субсидій на опалювальний період

Вівторок, 05 грудня 2017, 09:13

Управління соціальної політики Тернопільської міської ради завершило здійснювати перерахунок житлових субсидій мешканцям міста на весь опалювальний період – до 30 квітня 2018 року. Загалом у цей час субсидії отримуватимуть 47320 сімей.

Мешканцям які подавали документи на субсидію, необхідно звернутися до ЖЕКів (житлово-експлуатаційних установ) та отримати у них повідомлення із зазначенням розміру субсидії, обов’язкової частки оплати та норми на газ, світло і т.д.

 

У дитячих поліклініках Тернополя запрацювала «Електронна реєстратура»

Вівторок, 05 грудня 2017, 09:13

Відтепер на прийом до лікарів у дитячих поліклініках Тернополя можна записатися онлайн через систему «Електронна реєстратура» на сайті http://www.tmdkl.te.ua/. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, наразі записатися через систему можуть батьки пацієнтів, які обслуговуються у педіатричному відділенні №1 на вул. Федьковича. А вже незабаром цей сервіс буде доступний для запису на прийом для пацієнтів інших мікрорайонів.

«Система «Електронна реєстратура» дозволяє батькам оперативно, через інтернет, не перебуваючи у звичайній черзі у поліклініці, записати дитину на прийом до лікаря. При цьому їм більше не потрібно буде звертатися у реєстратуру, лише прийти у зазначений день та годину у кабінет лікаря, - розповідає очільник Тернополя. – Варто зазначити, що ця система, яка функціонує у Тернополі, може бути повністю адаптована з національною системою електронної реєстратури, про яку ведуться розмови у Міністерстві охорони здоров’я. Окрім того планується, що система буде пристосована для використання з «Карткою тернополянина»».

Одночасно головний лікар Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні Андрій Артимович пояснює, що зараз записатися на прийом через «Електронну реєстратуру» можна виключно до дільничого педіатра тим пацієнтам, які обслуговуються у поліклініці на вул. Федьковича. А вже під час прийому сам лікар може записувати пацієнтів через систему «Електронна реєстратура» до вузькопрофільних фахівців або на наступний прийом. Таким чином тернополянам не потрібно звертатися у звичайну реєстратуру медичного закладу на вул. Федьковича. Інші поліклініки поступово приєднуються до системи, про що буде проінформовано додатково.

До слова, у місті також активно працює система «Електронна реєстратура» для дорослого населення функціонує у поліклініках та амбулаторіях на сайті http://www.medical.te.ua/ua/ з початку 2016 року

Інструкція, як записатися на прийом до дільничого педіатра через систему «Електронна реєстратура» http://www.tmdkl.te.ua/:

  1. В сервісі «Електронна реєстратура» пройдіть реєстрацію вказавши номер мобільного телефону;
  2. Почніть пошук лікаря за Вашою адресою проживання;
  3. Обравши лікаря натисніть «Записатись на прийом»;
  4. Виберіть зручну для Вас дату та час прийому натиснувши на них;
  5. Перевірте правильність Ваших дій в рубриці «Особистий кабінет» сервісу «Електронна реєстратура» - буде вказано дату (та час прийому, ПІП лікаря - при натисканні на дату) Вашого візиту до лікаря;
  6. Прийдіть у поліклініку на вказану дату та час ВІДРАЗУ ДО КАБІНЕТУ ЛІКАРЯ (не ідучи до реєстратури) – Ваш електронний талон та амбулаторна картка будуть очікувати на Вас уже в кабінеті лікаря до якого Ви записані на прийом;
  7. Для відмови від прийому – в «Особистому кабінеті» сервісу «Електронна реєстратура» натисніть на дату прийому до лікаря, та внизу талону натисніть «Відмовитись від прийому». Отримайте підтвердження в «Особистому кабінеті» про відмову від візиту до лікаря.
  8. Записатись до лікаря можна і за допомогою телефонного дзвінка в реєстратуру поліклініки, де всі необхідні Ваші дані, по телефону, зафіксує медичний реєстратор. В такому випадку, теж підходите на обрану дату та час відразу до кабінету лікаря, не очікуючи черги в реєстратурі – електронний талон та амбулаторна картка будуть очікувати на Вас в кабінеті лікаря.
  9. На повторне відвідування при потребі педіатр записує Вас одразу на прийомі. Повторно записуватись через сайт не потрібно!
  10. До вузького спеціаліста маленьких пацієнтів також записує дільничий педіатр одразу на прийомі. В амбулаторну карту записуються дата та час відвідування. В реєстратуру звертатись вже не потрібно !

 

Телефони гарячої лінії з питань реєстрації on-line

096 510 43 06

 

У Тернополі завершили перерахунок субсидій на опалювальний період

Понеділок, 04 грудня 2017, 09:20

Управління соціальної політики Тернопільської міської ради завершило здійснювати перерахунок житлових субсидій мешканцям міста на весь опалювальний період – до 30 квітня 2018 року. Загалом у цей час субсидії отримуватимуть 47320 сімей.

Мешканцям які подавали документи на субсидію, необхідно звернутися до ЖЕКів (житлово-експлуатаційних установ) та отримати у них повідомлення із зазначенням розміру субсидії, обов’язкової частки оплати та норми на газ, світло і т.д.

 

У Тернополі для дітей з особливими потребами провели благодійний фестиваль «Повір у себе»

Неділя, 03 грудня 2017, 08:11

З нагоди Міжнародного дня інваліда у Тернопільському обласному академічному театрі актора та ляльки відбувся фестиваль «Повір у себе». Захід організували для сімей, у яких виховуються діти з обмеженими можливостями. Під час акції волонтери разом з дітьми робили новорічні листівки, ялинкові прикраси, проводили майстер-класи.

Очільник Тернополя подякувати кожному із присутніх дітей за чудові моменти, які дарує їх творчість, за силу духу та прагнення до нових звершень, які вони проявляють.

«Хочу, щоб ви знали – наше місто пишається вашим досягненнями і перемогами! Кожен із вас особливий і при цьому дуже талановитий, а тому успіх буде незмінним супутником у вашому житті. Ми й надалі докладатимемо всіх зусиль, щоб підтримати кожного із вас на цьому шляху, - зазначив очільник Тернополя. - Багато років поспіль «особливі» маленькі та юні тернополяни мають змогу продемонструвати свої таланти. За ці роки багато із них досягли успіхів у творчості, а це означає, що головне завдання Фестивалю – додати впевненості у собі, у власних силах і можливостях – виконано успішно. І назва його - «Повір у себе!» - є дуже правильною і символічною».

 

У Тернополі відбувся міський конкурс до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Субота, 02 грудня 2017, 09:53

30 листопада в Українському домі «Перемога» відбувся міський конкурс «Знати сьогодні, щоб жити завтра», приурочений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

У конкурсі взяли участь 12 команд з різних закладів освіти. Переможцями стала команда старшокласників школи №11 у конкурсі театралізованих виступів, команда школи №26 - у конкурсі емблем АнтиСНІД, а команда школи №7 - у конкурсі футболок тематики АнтиСНІД, які були виготовлені конкурсантами власноруч.

 

У Тернополі відкрили Центр розвитку дітей з особливими потребами

Субота, 02 грудня 2017, 09:52

1 грудня за участю міського голови Тернополя Сергія Надала відбулося урочисте відкриття Центру розвитку дітей з аутизмом та іншими розладами «Золотий ключик» за адресою бульвар С. Петлюри, 6. Створення цього сучасного закладу відбулося в рамках реалізації проекту «Чужих дітей не буває», що став одним із переможців Громадського бюджету.

«Відкриття даного Центру є важливою подією для нашого міста, оскільки у Тернополі живе понад 30 дітей з діагнозом аутизм і кожен з них є рівноправним членом нашої громади та нашого суспільства. Тому ми повинні буди відкритими до них та зробите все від нас залежне, аби діти з аутизмом відчували себе комфортно, могли вчитися, розвивати свої здібності та приймати участь у суспільному житті», - коментує Сергій Надал.

Під час заходу очільник міста висловив подяку батькам, представникам громадських організацій, медикам, педагогам, психологам, соціальним працівникам та всім, хто долучився до відкриття Центру.

 

Застосування податкової соціальної пільги

П'ятниця, 01 грудня 2017, 08:45

Платники податків мають можливість використати податкову соціальну пільгу шляхом зменшення нарахованого загального місячного оподаткованого доходу у вигляді заробітної плати. Про це нагадали фахівці Тернопільської ОДПІ.

Граничний розмір доходу, який дає право на отримання такої пільги, відповідає розміру місячного прожиткового мінімуму (для працездатних осіб у 2017 році ця сума складає 2240 грн).

Податківці зазначили, що відповідно до Податкового кодексу, податкову соціальну пільгу не може бути застосовано до:

- доходів платника податку, інших ніж заробітна плата;

- заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового забезпечення учнів, аспірантів, ординаторів, ад’ютантів, військоговлужбовців, що виплачується з бюджету;

- доходи само зайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

Для застосування податкової соцпільги робітник подає роботодавцю заяву та документи, які підтверджують право на отримання такої пільги.

Перелік документів для застосування податкової соціальної пільги затверджено постановою Кабміну від 29.12.10 року № 1227 «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги».

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10, 43-46-46.


 

Новорічні подарунки та квитки на новорічно-різдвяні заходи, що з оподаткуванням?

П'ятниця, 01 грудня 2017, 08:44

У Тернопільській ОДПІ роз’яснили, що відповідно до Податкового кодексу до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2017 році – 800 грн). Вартість таких дарунків роботодавець (інша особа, що надає дитячі подарунки) відображає у податковому розрахунку за ф. №1ДФ за ознакою доходу «160».

Якщо вартість дитячих новорічних подарунків та квитків, які надаються платникові податків, перевищує у 2017 році 800 грн, то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та у формі №1ДФ зазначати за ознакою доходу «126», як додаткове благо. Крім того, якщо вартість подарунку перевищує 800 грн, із суми перевищення слід сплатити й 1,5%  військового збору.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

Бартерні операції дозволені на загальній чи спрощеній системі оподаткування?

П'ятниця, 01 грудня 2017, 08:43

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що відповідно до пп. 14.1.10 Податкового кодексу, бартерна (товарообмінна) операція – господарська операція, яка передбачає проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у негрошовій формі в рамках одного договору.

Згідно зі ст. 715 та 716 Цивільного кодексу, за договором міни (бартеру) кожна із сторін зобов’язується передати другій стороні у власність один товар в обмін на інший товар. Кожна із сторін договору міни є продавцем того товару, який він передає в обмін, і покупцем товару, який він одержує взамін. До договору міни застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, договір контрактації або інші договори, елементи яких містяться в договорі міни, якщо це не суперечить суті зобов’язання.

Відповідно до п.177.2 ПКУ об’єктом оподаткування у фізосіб-підприємців на загальній системі оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручкою у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами.

Обмежень щодо здійснення бартерних операцій (взаємозаліків) підприємцями, які знаходяться на загальній системі оподаткування законодавством України не передбачено. Тому знаходячись на загальній системі оподаткування вони мають право здійснювати бартерні операції. Однак слід зауважити, що дані операції заборонені на спрощеній системі оподаткування.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.


 

До відома громадян, які перебувають на квартирному обліку

П'ятниця, 01 грудня 2017, 08:41

Інформуємо, що у відповідності з пунктом 25 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов та надання їм жилих приміщень…», щорічно в період з 1 жовтня по 31 грудня проводиться перереєстрація громадян, які перебувають на квартирному обліку.

Для поновлення облікових даних, особам, які перебувають на обліку, необхідно подати в відділ квартирного обліку та нерухомості міської ради (вул. Листопадова, 6, кабінет 24) наступні документи:

1. Довідка Ф-3 з ЖЕКУ.

2. Довідки з місця роботи на дорослих членів сім’ї.

3. Довідки з Тернопільського міського бюро технічної інвентаризації про наявність зареєстрованого права власності щодо всіх зареєстрованих.

 

Графік роботи та прийому громадян:

Понеділок – четвер: 8:00–17:15, п’ятниця: 8:00-16:00;

Обідня перерва: 13:00–14:00.

 

З 1 грудня у Тернополі розпочинається міжнародний джазовий фестиваль «JazzBez»

Четвер, 30 листопада 2017, 13:50

З 1 по 3 грудня у тернопільському Драмтеатрі відбудеться XII міжнародний джазовий фестиваль «JazzBez».

Цьогоріч на захід завітають відомі джазові виконавці з Польщі, Данії, Америки, України та Німеччини. Зокрема, «GADT / CHOJNACKI / GRADZIUK Projekt » (POL), «Adam Jarzmik Quintet» (POL), «Michał Martyniuk Trio feat. Jakub Skowronski» (POL), «Debbie Cameron Project» (DK - UA – PL - СА), «Jochen Rueckert Quartet feat. Mark Turner» (USA – DEU), «Mark Tokar Group» ( UKR-POL-USA)

Квитки на фестиваль можна придбати у касі Драмтеатру та у ЦУМі (відділ Konica).

Довідка: «JazzBez» – це транскордонний фестиваль, який відбувається в Польщі і в Україні. Організатори: Тернопільська міська рада та мистецьке об’єднання «Коза».

 

Депутати внесли зміни до бюджету Тернополя на 2017 рік

Четвер, 30 листопада 2017, 13:50

30 листопада у сесійній залі відбулася позачергова сесія Тернопільської міської ради, під час якої депутати підтримали зміни до бюджету міста на 2017 рік.

«У змінах до бюджету Тернополя на 2017 рік передбачено виділення коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, в тому числі працівникам професійних технічних училищ, виділення коштів на компенсацію витрат за пільгове перевезення окремих категорій тернополян в громадському транспорті,  а  також передбачені кошти для проведення  спортивних та культурних заходів в місті протягом грудня», - розповідає міський голова Сергій Надал.

До слова, також на сесії розглядалося рішення про визнання повноважень депутата Наталі Турецької та внесено зміни до складу постійних комісій міської ради.

 

У Тернополі презентують новорічне шоу «Королівство тіней»

Середа, 29 листопада 2017, 09:05

23 грудня Театр тіней Verba презентуватиме у Драматичному театрі Тернополя новорічне шоу «Королівство тіней». Початок вистав о 13:00 та 19:00 год.

VERBA – це професійний театр тіней з України. Фіналісти 6-ти талант шоу формату «Got Talent» та засновники першого дитячого театру тіней VERBA kids. Список гастрольної географії колективу складають такі країни, як США, Індія, Ірландія, Об’єднані Арабські Емірати, Монако, Ліван, Молдова, Саудівська Аравія, Румунія, Болгарія, Китай та багато інших.

Квитки на новорічне шоу можна придбати у касі Драмтеатру та ЦУМі (від. Коніка). Довідка за телефоном: 096 8892928

 

Комунальне майно Тернополя продаватимуть через систему Prozorro

Середа, 29 листопада 2017, 09:02

Виконавчий комітет погодив положення про порядок відчуження основних засобів, що є комунальною власністю територіальної громади Тернополя. Далі процедуру відчуження комунального майна через систему Prozorro.Продажі повинні затвердити на сесії міської ради.

Положення визначає порядок відчуження майна, яке закріплене за комунальними підприємствами (установами, організаціями), їх структурними підрозділами через електронну торгову систему Prozorro.Продажі. Продаж здійснюватиметься на конкурентних засадах на аукціоні за незалежною оцінкою виключно на підставі рішення сесії Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, що Тернопіль став другим містом в Україні, яке приєдналося до системи Prozorro.Продажі, підписавши декларацію про приєднання до системи влітку 2017 року.

 

Тернопільська лікарня №2 отримала відзнаку «Гордість міста»

Середа, 29 листопада 2017, 09:01

21-22 листопада ведучий другого сезону проекту «Інспектор. Міста» Володимир Остапчук проводив інспекцію у КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2». Під час перевірки заклад продемонстрував високий рівень надання медичних послуг та отримав від ведучого звання «Гордість міста».

Уся програма вийде в ефір на телеканалі «1+1» в 2018 році.

Довідка: «Інспектор. Міста» – це проект, спрямований на підвищення рівня життя українців, в рамках якого ведучий проводить інспекції міст та оцінює їх за шістьма критеріями. Крім уже традиційних - медицина, освіта, безпека, їжа та еліта, ведучий також оцінить сферу послуг. Установи, які отримали позитивну оцінку, отримують від ведучого відзнаку «Гордість міста».

 

Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру

Вівторок, 28 листопада 2017, 11:57

У разі виявлення у відомостях Єдиного державного реєстру помилки (описки, друкарської, граматичної, арифметичної помилки), допущеної суб’єктом державної реєстрації, заявник письмово в паперовій або електронній формі повідомляє про це суб’єкта державної реєстрації, який перевіряє відповідність відомостей Єдиного державного реєстру інформації, що міститься в документах, що стали підставою для внесення цих відомостей. Якщо факт невідповідності підтверджено, суб’єкт державної реєстрації безоплатно виправляє допущену помилку в день надходження повідомлення.

Виправлення помилки у відомостях Єдиного державного реєстру, допущеної не з вини суб’єкта державної реєстрації, здійснюється за плату, розмір якої встановлений Законом.

У разі виявлення суб’єктом державної реєстрації помилки, допущеної у відомостях Єдиного державного реєстру, він в одноденний строк безоплатно виправляє допущену помилку та письмово повідомляє про це заявника.

Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру внаслідок наявності помилок у документах, на підставі яких були внесені такі відомості, здійснюється після виправлення помилок у зазначених документах.

Виправлення помилок у відомостях Єдиного державного реєстру може здійснюватися також на підставі судового рішення.


Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


 

Для захисту свої прав тернополяни можуть скористатися безкоштовними «гарячими» телефонними лініями

Вівторок, 28 листопада 2017, 07:43

На базі громадської організації «Ла Страда-Україна» функціонує дві «гарячі» лінії:

Національна дитяча «гаряча» лінія, яка працює за безкоштовним номером 0 800 500 225 (зі стаціонарного телефону) та безкоштовним коротким номером 116 111 (з мобільних). Лінія працює по буднях з 12.00 до 20.00 та в суботу – з 12.00 до 16.00.

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, яка працює за безкоштовним номером 0 800 500 335 (зі стаціонарного телефону) та безкоштовним коротким номером 116 123 (з мобільних телефонів). Лінія працює цілодобово.

Довідка: ГО «Ла Страда-Україна» - одна з провідних неурядових організацій України у сфері захисту прав жінок та дітей. Діяльність організації направлена на запобігання торгівлі людьми, попередження домашнього насильства, впровадження гендерної рівності та вдосконалення системи захисту прав та інтересів дитини.

 

Дізнайтесь як отримати витяги з реєстру страхувальників

Вівторок, 28 листопада 2017, 07:33

У Тернопільській ОДПІ інформували, що платники єдиного внеску чи застраховані особи можуть отримати інформацію з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у формі витягу.

Порядок надання інформації з реєстру страхувальників затверджений наказом Міністерства фінансів України від 21.07.2017 № 651, постановою Правління Пенсійного фонду України від 21.07.2017 № 16-1 «Про затвердження Порядку надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування» та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 17.08.2017 за № 1017/30885.

На офіційному веб-порталі ДФС щоденно оприлюднюються дані з реєстру страхувальників про взяття на облік/зняття з обліку платника єдиного внеску.

Якщо платнику єдиного внеску чи застрахованій особі необхідна більш повна інформація з реєстру страхувальників про платника єдиного внеску, ніж оприлюднена на офіційному веб-порталі ДФС, або необхідне документальне підтвердження даних реєстру страхувальників, то у такому разі, такий платник може отримати витяг з реєстру страхувальників.

Запит про отримання витягу з реєстру страхувальників (за ф. № 1-ЗРС) подається одним із таких способів:

  • особисто платником єдиного внеску та/або застрахованою особою чи уповноваженою на це особою до територіального органу ДФС;

  • надсилається поштою;

  • в електронній формі засобами електронного зв’язку.

При цьому, запит може бути поданий як до контролюючого органу за основним місцем обліку платника єдиного внеску, так і до іншого контролюючого органу.

Витяг з реєстру страхувальників формується залежно від категорії платників та містить відомості з реєстру страхувальників, які є актуальними на дату формування витягу.

Якщо в реєстрі страхувальників відсутня інформація, то заявнику видається довідка з реєстру страхувальників (ф. № 1-ДРС).

Звертаємо увагу, що тільки у разі особистого звернення фізичної особи надається:

  • інформація про встановлення з реєстрі страхувальників ознаки «пенсіонер за віком» (із зазначенням дати встановлення пенсії за віком) або «особа з інвалідністю» (із зазначенням дати встановлення пенсії по інвалідності або соціальної допомоги та дати закінчення терміну, до якого встановлена інвалідність), яка зазначається у витягу з реєстру страхувальників (ф. № 2-ВРС);

  • витяг з реєстру страхувальників щодо фізичної особи, яка бере добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (ф. № 3-ВРС).

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників, та за телефоном: 43-46-10.



 

У сквері поблизу площі Героїв Євромайдану облаштовують пішохідні доріжки

Понеділок, 27 листопада 2017, 10:45

У Тернополі на вулицях Медовій та Танцорова (поблизу площі Героїв Євромайдану) триває реконструкція скверу.

Наразі ведуться роботи першої черги капітального ремонту, зокрема, працівниками підрядної організації прокладено кабелі для подальшого облаштування зовнішнього освітлення та встановлено бордюри. Також підрядники приступили до влаштування пішохідних доріжок фігурними елементами мощення.

Уже наступного року поблизу скверу будуть проведені роботи з влаштування схеми організації дорожнього руху та заплановано встановлення велопарковок. Також навесні у сквері висадять дуби, клени та червонолистий барбарис.

 

У Тернополі модернізують вуличне освітлення

Понеділок, 27 листопада 2017, 10:42

У Тернополі тривають роботи з оновлення вуличного освітлення. Ртутні лампочки у зовнішньому освітленні замінюють на світлодіодні.

Як пояснює директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький, світлодіодні ліхтарі є втричі енергоефективніші, ніж світильники на основі ртутних ламп та дають якісніше освітлення автомобільних доріг, що безпосередньо впливає на безпеку дорожнього руху. Гарантійний термін придатності LED-ламп 5 років, а отже, якщо лампа перегорає – її замінюють за кошти виробника.

Станом на сьогодні світлодіодні ліхтарі уже встановлено на вісімнадцяти вулицях міста та майже на 50-ти пішохідних переходів. Наразі заміну здійснюють на перехрестях вулиць.

До кінця поточного року у Тернополі планується замінити старі традиційні світильники на нові світлодіодні ще на чотирьох вулицях.

 

У деяких аптеках Тернополя можна безкоштовно отримати ліки

Неділя, 26 листопада 2017, 13:58

З 1 квітня 2017 року в Україні стартувала Урядова програма «Доступні ліки». За цією програмою пацієнти мають змогу отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Для отримання ліків за цією програмою, тернополянам необхідно звернутися до лікаря та отримати правильно виписаний рецепт.

 

Перелік

аптечних закладів, з якими ТМКЗ «ЦПМСД» уклав договори на відшкодування витрат у зв’язку з відпуском лікарських препаратів по програмі «Доступні ліки»

№ з/п

Назва аптеки

Адреса

Телефон

1

Тернопільська обласна комунальна міжлікарняна аптека №126

вул. Тролейбусна,14

43-57-09

вул. Купчинського, 14

43-62-84

2

Тернопільське обласне виробничо-торгове аптечне об’єднання

вул. Бродівська, 5

25-16-41

вул. Клінічна,1

0676797802

3

«Сімейний лікар»

вул. Пушкіна, 5

23-21-73

вул. Бойчуків, 5А

51-10-79

вул. Тарнавського, 4/97

51-20-87

вул. Манастирського, 48 А

51-40-10

вул. Кривоноса, 6Б

53-49-87

вул. 15 Квітня, 37А

26-04-39

вул. Мазепи, 5

43-25-73

вул. Куліша, 1

51-59-11

вул. Симоненка, 7

51-06-12

4

Тернопільська обласна аптека №78

вул. Руська, 23

25-08-80

5

«Доброго дня»

вул. Перля, 3

55-10-27

вул. Живова, 9а

43-42-45

вул. Київська, 9

26-50-79

вул. Руська, 40

52-73-39

6

«Перша соціальна аптека»

вул. 15 Квітня, 4/75

40-58-09

7

Аптека «Рецептика»

бульв. Шевченка,16

52-32-51

вул. Київська, 9а

43-77-82

8

Аптека «3І»

вул. Чалдаєва, 2

51-02-15

бульв. Просвіти, 21-А

22-45-27

вул. Валова, 3/1

52-04-27

вул. Живова,9-а

52-30-64

9

Аптека «Матері та дитини»

просп. Злуки,45

26-82-61

0675994353

10

Аптека «Калина плюс»

вул. Київська, 1

51-18-91

вул. Живова, 9

52-37-81

11

Аптека «Ваша аптека»

вул. Б.Хмельницького, 17

52-05-34

вул. Сагайдачного, 3-5-7

52-00-64

вул. Шептицького, 2/1

22-00-78

вул. Текстильна, 28ч

47-79-19

12

Аптека «Фарм-Лік»

вул. Київська, 11а

0689808622

13

ТОВ «Астан»

вул. Руська, 20

0676262919

вул. Живова, 23

0675413928

14

Аптека «Фармако»

вул. Купчинського, 2а

0963894522

15

Мережа аптек «Подорожник»

вул. Живова, 37а

0676761956

вул. Руська, 24/58

0676781467

вул. 15 Квітня, 26

0673101987

просп.С.Бандери, 80

0969341872

16

Аптека «Шипшина»

вул. Київська, 5/34

51-19-67

вул. Коновальця, 15/76

51-24-20

17

Тов«Мед-сервіс Львів»

вул. Чорновола, 12

52-32-38

м-н Перемоги, 4Б

55-02-30

18

Тернопільська комунальна міжлікарняна аптека №157

вул. Ак.Сахарова, 2

26-33-76

19

Факультет-Фарм

вул. Тарнавського, 34

40-40-18

0687915646

20

ФОП Пітух Л.М.

вул. Живова, 34

0977009137

вул. Курбаса, 4/110

 

 

Сотні тернополян запалили свічки у пам’ять про жертв Голодомору

Неділя, 26 листопада 2017, 13:57

25 листопада на Театральному майдані тернополяни, духовенство, військовослужбовці та представники влади вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933. У рамках Всеукраїнської акції «Запали свічку» священнослужителі відправили поминальну панахиду за душі жертв голодомору та політичних репресій, а опісля панахиду також відслужили біля пам’ятного знаку «Голод 33» біля Церкви Різдва Христового.

«Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ім’я їй – Голодомор. Її суть – геноцид, - зазначив очільник Тернополя Сергій Надал. - Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Але українці залишилися вільними в душі. Українці відродили свою незалежну державу. Схилімо голови в глибокій жалобі і запалімо свічі пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, хто став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні, за яку боролися наші предки!» 

 

На вул. Золотогірській у Тернополі встановили систему водовідведення

Субота, 25 листопада 2017, 17:14

Нещодавно завершилися роботи з проведення благоустрою прибудинкової території на вул. Золотогрській, 15 та облаштування там системи водовідведення. Працівники підрядної організації виконали роботи з влаштування піщаної основи, монтажу водовідвідного лотка та укріплення каналізаційного люка бетоном.

До слова, у Тернополі цього року системи водовідведення облаштували також на вул.15 квітня та вул. Бережанській.

 

Нове про новації в роботі системи моніторингу ризиків та блокування накладних

П'ятниця, 24 листопада 2017, 06:55

У Тернопільській ОДПІ розповіли, що зміниться в роботі системи моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМ КОР) у зв'язку з нещодавніми змінами, внесеними до КОР, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

Так, з 17 листопада 2017 року набули чинності зміни до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (наказ Мінфіну від 09.11.2017 р. №926).

Відповідно до змін запроваджується автоматичне прийняття таблиці платника для підприємств із податковим навантаженням більше 2% та градація рівня ризикового товару залежно від податкового навантаження.

Під градацією рівня ризикового товару мається на увазі, що залежно від податкового навантаження платники мають відповідний відсотковий рівень ризикового товару. Тобто, при збільшенні значення податкового навантаження рівень ризикового товару також збільшується.

Наприклад, якщо у платника податку значення податкового навантаження становить 0,03, то його допустимий відсотковий рівень ризикового товару повинен бути не більше 75%, для платника податків з податковим навантаження 0,01 такий допустимий рівень становить не більше 40%. У разі перевищення відсоткового рівня ризикового товару податкова накладна потрапляє в зону ризику, і як результат – реєстрація якої може бути зупинена відповідно до вимог пункту 201.16 ПКУ.

Наказом також передбачено зупинку реєстрації розрахунків коригування на зміну вартості товарів більше ніж у два рази та/або зміну номенклатури товарів/послуг.

Такі зміни значно зменшать кількість зупинених податкових накладних сумлінним платникам податків та унеможливлять реєстрацію схемного кредиту за рахунок маніпуляції з товарами.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном 43-46-10.


 

Патріотичний фестиваль мистецтв «Земля Героїв» відбувся у Тернополі

Четвер, 23 листопада 2017, 07:45

З нагоди Дня Гідності та Свободи у палаці культури «Березіль» відбувся патріотичний фестиваль мистецтв «Земля Героїв». Участь у заході взяли учасники Революції Гідності, бійці АТО, волонтери, представники влади та громадськості. Привітав присутніх міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Події революції та війна на Сході стали моментом проявлення найкращих рис українського народу. Ми відчули згуртованість, проявили самопожертву і здатність заради єдності країни та наших ближніх жертвувати коштами, добробутом та навіть життям, - зауважив Сергій Надал. – Сьогодні нашим святим обов’язком є відродження України на засадах демократії, патріотизму, поваги до гідності Українця. Сильна, суверенна, благополучна та заможна Україна — це та ціль, за яку віддавали життя Герої минулого і сучасного».

У рамках заходу, за вагомий внесок у справу розвитку, відродження та єдності Українського козацтва, ствердження національної ідеї, військово-патріотичному вихованні молоді, територіальній обороні, волонтерській діяльності, українське козацтво нагородило очільника Тернополя Сергія Надала медаллю «Богдана Хмельницького».

 

У Тернополі буде діяти «Гаряча лінія» Телефону Довіри

Четвер, 23 листопада 2017, 07:45

24 листопада 2017 року з 14.00 до 16.00 год. Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводитиме «гарячу лінію» на Телефоні Довіри на тему: «Домашнє насильство. Куди звертатись..?». Телефонувати можна за номером 43 31 00.

На запитання відповідатимуть заступник начальника управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Заверуха Ольга Петрівна та фахівець із соціальної роботи Тернопільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чирська Галина Василівна.

 

Працівники Тернопільського місцевого центру вирішували соціальні проблеми переселенців у грі

Середа, 22 листопада 2017, 09:28

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у презентації настільної гри “Переселенська блуканина”, яка викликала значний інтерес з боку як самих переселенців, так і інших представників населення. Ірина Максимюк та Світлана Нужда відчули на собі труднощі, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи (далі – ВПО) у зв'язку з переїздом через воєнні дії на Сході України. Презентація гри відбулася у приміщенні Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.


Працівники місцевого центру взяли участь у “Переселенській блуканині” на запрошення Радника з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики України в Івано-Франківській та Тернопільській областях Олексія Многолєта. Після запуску Міністерством гра викликала чималий резонанс з боку представників різних сфер діяльності.

23805338_1545883535457229_602731252_n

Основна мета створення гри – ознайомити широке коло українців із перешкодами, з котрими зіштовхуються переселенці на шляху до нових домівок. Відтак, інтегратор Ірина Максимюк та головний спеціаліст відділу представництва Світлана Нужда мали можливість покроково пройти нелегкий, але й не без підтримки, шлях переселенців. На масштабованому ігровому полі 2х3 м гравці стикнулися з проблемами та сценаріями з реального життя переселенців. За допомогою грального кубика і фішок учасники проходили ігрове поле, дотримуючись інструкцій.

23845056_1545883532123896_1549020380_n

Гру розробила команда програми “Радник з питань ВПО” спільно із самими переселенцями. Адже внутрішньо переміщені особи не з чужих слів знають як розпочинати все з початку і в чужих містах відстоювати свої права. Головна особливість “Переселенської блуканини” – її сценарій. Всього у сценарії змодельовано 76 ситуацій, які описували буденні події життя ВПО.

Один із прикладів ситуацій у грі: “Ви потрапили у списки СБУ. Зачекайте або поверніться на кілька ходів назад”. У грі є як позитивні, так і негативні ситуації. Наприклад: “Ви стали переможцем гранту від міжнародної програми і ви просуваєтесь на кілька ходів вперед”. Або ж назад, коли потрапляєте на місце зупинки, де пише: “Черга запису в банк – два тижні. Зачекайте два тижні, щоб оформити банківську картку переселенця”.

23846490_1545883518790564_1411651470_n

Наприкінці заходу Олексій Многолєт подарував один примірник гри представникам Тернопільського місцевого центру з надання БВПД.

До слова

Створення гри стало можливим завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства», який реалізовує канадська неурядова організація “Stabilization Support Services”. Загалом гра націлена на представників місцевої громади та урядових організацій, які співпрацюють із ВПО.

Довідково

За безоплатними правовими консультаціями жителі Тернополя та району можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7. Контактний телефон: (0352) 52-15-20.
В Україні цілодобово діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги  – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.



 

Тернополян запрошують до участі в «Феєрії новорічного міста»

Середа, 22 листопада 2017, 08:36

З початком календарної зими та до 15 січня 2018 року в Тернополі проходитиме конкурс «Феєрія новорічного міста», метою якого є створення привабливого оформлення Тернополя та святкової атмосфери для мешканців і гостей міста в період новорічно-різдвяних свят. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Участь у конкурсі можуть взяти установи, підприємства та організації, незалежно від форм власності, розташовані на території міста, суб’єкти господарської та мешканці Тернополя.

Заявки для участі у конкурсі приймаються до 25.12.2017 р. :

  1. у номінації «Карнавал прикрас» - в управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Тернопільської міської ради: за адресою м. Тернопіль, вул. Коперніка, 1, тел. 40-41-37, 40-41-38;
  2. у номінації «Зелена модниця» та «Настрій дарований серцем» - в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперніка, 1, тел.25-49-34, 52-58-48.

 

Результати конкурсу будуть оголошені у січні 2018 року. Переможці конкурсу будуть відзначені грамотою та грошовою винагородою.

 

У Тернопіль приїде легендарна співачка Debbie Cameron

Середа, 22 листопада 2017, 07:08

1-3 грудня у тернопільському драмтеатрі відбудеться міжнародний джазовий фестиваль JAZZBEZ. Цього року вже дванадцятий рік поспіль до Тернополя приїдуть кращі джазові виконавці з усього світу: Польщі, Данії, Америки, України та Німеччини.

Однією з найяскравіших учасниць фестивалю стане легендарна джазова співачка Debbie Cameron, яка привезе у наше місто свій проект «Debbie Cameron Project» (DK - UA – PL - СА). Деббі почала свою музичну кар'єру в Маямі як студентка музикантів, що потім стали групою Weather Report. Після того, як у 1980 р. переїхала до Данії, Деббі почала працювати на легендарній джазовій сцені – Montmartre JazzHouse.

Також цього ж дня на сцені фестивалі «JazzBez» виступить колектив з Польщі «Michał Martyniuk Trio feat. Jakub Skowronski» (POL). Музика проекту поєднує елементи традиційного американського джазу зі свіжими  тенденціями сучасної європейської музики.

Квитки вже можна купити в касі Драмтеатру та у ЦУМі (1-й пов. Відділ Konica) та на сайті https://www.concert.ua/ua/events/jazzbez

 

У Тернополі відремонтували 37 дворів та міжквартальних проїздів

Вівторок, 21 листопада 2017, 08:00

На проспекті Злуки, 55 розпочався капітальний ремонт прибудинкової території. Працівники підрядної організації здійснюють демонтаж старого асфальтобетонного покриття, проводять заміну бордюрів та  облаштовують  нову щебеневу основу. Також підрядники приступили до влаштування тротуарів біля будинку фігурними елементами мощення.

До слова, від початку року у Тернополі відремонтували 37 прибудинкових територій та міжквартальних проїздів. На ряді об’єктів, де ремонт ще триває, роботи будуть завершені наступного року при сприятливих погодних умовах.

 

25 листопада тернополяни вшанують пам'ять жертв Голодомору

Вівторок, 21 листопада 2017, 07:59

25 листопада у Тернополі відбудуться жалобні заходи - вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років. В цей День пам'яті у місті буде обмежено проведення розважальних заходів та приспущено державні прапори.

25 листопада о 15.30 год. на Театральному майдані розпочнеться Всеукраїнська акція «Запали свічку», на яку запрошуються усі небайдужі тернополяни, після чого о 16.30 год. пройде піша хода від Театрального майдану до Церкви Різдва Христового, де священнослужителі проведуть молебень біля пам’ятного знаку «Голод 33».

 

Оновлено «Єдине вікно» подання електронної звітності

Понеділок, 20 листопада 2017, 07:29

ДФС України оприлюднено доповнення до спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» до версії 1.25.25.0 (далі Система) станом на 14 листопада 2017 р. Про це повідомили у Тернопільській ОДПІ.

Цей комплект програмного забезпечення включає в себе зміни та доповнення з 23.08.2016 року по 14.11.2017 року включно (містить доповнення починаючи з версії 1.25.0.0) та встановлюється тільки на релізи Системи версії 1.25.*

При цьому всі персональні довідники та налаштування користувача залишаються незмінними.

Перелік змін та доповнень (версія 1.25.25.0) (станом на 14.11.2017)

Нові версії документів:

1) З метою обміну електронними документами з контролюючими органами за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 «Про затвердження Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами» додано нові документи:

F/J 1391103 – Повідомлення про надання інформації щодо електронного цифрового підпису;

F/J 1391401 – Заява про припинення дії договору про визнання електронних документів;

F/J 1392001 – Заява про приєднання до договору про визнання електронних документів;

F/J 1491401 – Повідомлення про припинення дії договору про визнання електронних документів.

2) У відповідності до форм, які опубліковано на сайті Державної служби статистики України додано нові версії документів (тільки форми вводу):

S0400117 – Структурне обстеження підприємства (№ 1-підприємництво (річна));

S0403418 – Структурне обстеження підприємства (№ 1-підприємництво (коротка) (річна));

S0500909 – Звіт про експорт (імпорт) послуг № 9-ЗЕЗ (квартальна).


Ознайомитись зі спеціалізованим клієнтським програмним забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» можна на суб-сайті офіційного веб-поталу ДФС (sfs.gov.ua) та у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Податковий календар на тиждень

Понеділок, 20 листопада 2017, 07:28


У Тернопільській ОДПІ нагадали про граничні терміни сплати податків та подання звітності.

Так, у понеділок, 20 листопада:


Останній день сплати:


  • авансового внеску з єдиного податку за листопад 2017 року платниками єдиного податку 1-ї та 2-ї груп;

  • єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу за жовтень 2017 року.

  • авансового внеску з єдиного податку за листопад 2017 року платниками єдиного податку 1-ї та 2-ї груп;

  • єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу за жовтень 2017 року.

Останній день подання:


  • податкової декларації з податку на додану вартість за жовтень 2017 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному місяцю;

  • декларації акцизного податку за жовтень 2017 року;

  • податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за жовтень 2017 року;

  • звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (форма № Д4 (місячна)) за жовтень 2017 року;

  • податкової декларації з рентної плати за жовтень 2017 року;

  • розрахунку з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (Додаток 4 1 до Декларації) за жовтень 2017 року.


Докладніше – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-46, 43-46-10.


 

У неділю тролейбус №8 тимчасово змінить маршрут

Неділя, 19 листопада 2017, 08:00

В зв’язку із проведенням профілактичних робіт на ГПП1 10/10 «Ватра», 19.11.17 р. з 08:00 до 16:00 год. буде припинено рух міських тролейбусів вул. Микулинецькою.

Тролейбусний маршрут №8 від зупинки «Ринок» проходитиме вул. Живова, вул. Острозького, і далі по існуючому напрямку.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

Муніципальний Галицький камерний оркестр презентує концертну програму «Світла тризна»

Субота, 18 листопада 2017, 12:13

19 листопада о 17.00 год. в Українському Домі «Перемога» Муніципальний Галицький камерний оркестр під орудою Народного артиста України Василя Феленчака та заслуженого діяча мистецтв України Олега Германа презентує програму «Світла тризна» - спільний мистецький проект, присвячений драматичним сторінкам української історії та сьогодення.

Програма «Світла тризна» покликана берегти вогонь пам’яті, бо саме з нього народжується сяйво нескорення.

Квитки можна придбати в касі УД «Перемога». Телефони для довідок 52-15-00, 066-114-86-34, 096-320-00-73. Вартість квитків 50-60 грн.

 

У Тернополі почала діяти електронна система оплати за проїзд

Субота, 18 листопада 2017, 12:12

Згідно з рішенням виконавчого комітету з 15 листопада у Тернополі розпочала діяти електронна система оплати за проїзд в громадському транспорті.

Відтак, відтепер тернополяни та гості міста можуть розраховуватися за проїзд у громадському транспорті персоніфікованою карткою тернополянина або електронним проїзним квитком, який можна придбати у спеціальних місцях продажу. Також оплачувати за проїзд можна готівкою.  Тариф при розрахунку за проїзд готівкою наразі не змінився і становить 3 грн. у тролейбусі та 4 грн. у маршрутці.

«Попри технічні нюанси з виготовленням проїзних карток, вже сьогодні електронна система оплати за проїзд працює і ті тернополяни, які отримали «Файну карту» можуть нею розраховуватися, - пояснює очільник Тернополя. - Протягом листопада та грудня оператори електронних систем намагатимуться виготовити якомога більше персоніфікованих електронних квитків  та роздати їх мешканцям. Сподіваємося, що до кінця року автоматизована  система оплати за проїзд у громадському транспорті міста запрацює повноцінно».

 

У неділю тролейбус №8 тимчасово змінить маршрут

П'ятниця, 17 листопада 2017, 07:34

В зв’язку із проведенням профілактичних робіт на ГПП1 10/10 «Ватра», 19.11.17 р. з 08:00 до 16:00 год. буде припинено рух міських тролейбусів вул. Микулинецькою.

Тролейбусний маршрут №8 від зупинки «Ринок» проходитиме вул. Живова, вул. Острозького, і далі по існуючому напрямку.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

JazzBez у Тернополі проведуть на початку грудня

П'ятниця, 17 листопада 2017, 07:20

1-2-3 грудня у тернопільському драмтеатрі відбудеться міжнародний джазовий фестиваль JAZZBEZ. Цього року вже дванадцятий рік поспіль до Тернополя приїдуть кращі джазові виконавці з усього світу.

Зі слів організаторів, цього року для тернополян виступатимуть джазмени з Польщі, Данії, Америки, України та Німеччини, які є одними з кращих у світі джазової музики.

Квитки вже можна купити в касі Драмтеатру та у ЦУМі (1-й пов. Відділ Konica)

Отож, 1-3 грудня на тернополян чекає свято музики від:

  • «GADT / CHOJNACKI / GRADZIUK Projekt » (POL). Цей проект приїде у Тернопіль із презентацією нового альбому польської джазової вокалісти Анни Ґадт під назвою «Renaissance». Альбом, інспірований ренесансною музикою та сповнений фрі-джазовими імпровізаціями на релігійні тексти, вже здобув багато позитивних відгуків від музичних критиків та поціновувачів джазу.

  • «Adam Jarzmik Quintet» (POL) - переможці цьогорічного культового польського фестивалю «Jazz nad Odrą». Колектив грає безсмертні джазові стандарти, пропущені через своє відчуття та подані у нових музичних формах.

  • «Michał Martyniuk Trio feat. Jakub Skowronski» (POL) - Музика проекту поєднує елементи традиційного американського джазу зі свіжими  тенденціями сучасної європейської музики.

  • «Debbie Cameron Project» (DK - UA – PL - СА) - Спільний проект легендарної джазової співачки Debbie Cameron та кращих джазових музикантів України та Польщі. Музиканти вже мали успішний тур в Україні і знову повертаються, щоб спільно творити під час фестивалю «Jazz Bez».

  • «Jochen Rueckert Quartet feat. Mark Turner» (USA – DEU) Німецький  барабанщик Йохен Руекерт творитиме на фестивалі  Jazz Bez  музику вільних спільно з гітаристом Майком  Морено, контрабасистом Джосефом Мартіном та легендарним саксофоністом Марком Тернером. Марк Тернер вважається одним із найбільш видатних американських саксофоністів сучасного покоління

  • «Mark Tokar Group» ( UKR-POL-USA) Марк Токар — контрабасист світового рівня, один з найяскравіших представників української джазової сцени. Був учасником міжнародного проекту Кена Вандермарка «Resonance».



 

Безкоштовне навчання по електронній системі «ProZorro.Продажі» відбудеться у Тернопільській ОДА

Четвер, 16 листопада 2017, 07:20

У четвер, 16 листопада, у Тернопільській ОДА відбудеться безкоштовне навчання для представників територіальних підрозділів органів центральної виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, а також підвідомчих підприємств, установ та організацій, органів місцевого самоврядування щодо використання електронної торгової системи «ProZorro.Продажі».

 

Час: 11.00.

Місце: 329 каб.

 

Для реєстрації на участь у навчанні просимо звертатися в департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації за тел. 52-31-72, 25-45-02 або повідомленням на електронну скриньку:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

 

Вакантні посади та вільні робочі місця в м.Тернополі

Четвер, 16 листопада 2017, 07:06

За станом на 01 листопада 2017 року  396  підприємств  міста подали інформацію в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості про наявність 1097  вільних робочих місць та вакантних посад ( на 01.11.2016 р. – 1132 вакансії), у тому числі потреба для заміщення на посади службовців – 336 місць, для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – 44 місць. Навантаження на одну вакансію становить 1,8 чол.

Всього за січень – жовтень 2017 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав від 1977 підприємств інформацію про наявність 13131 вільного робочого місця та вакантної посади, з них для працевлаштування за сприянням служби зайнятості 7665 вакансій, що становить 58,4% до загальної кількості поданих вакансій. Для покращення  ситуації  на ринку праці та розширення спектру послуг, що надається службою зайнятості роботодавцям, у січні – жовтні 2017 року проведені 21 міні – ярмарок вакансій та 7 презентацій  роботодавця: ТОВ «АТБ-маркет», яку відвідали 29 безробітних, Головне Управління Національної поліції України в Тернопільській області – 19 осіб, Управління патрульної поліції у м.Тернополі (2 рази) – 27 чол., АТ « Страхова компанія «ТАС» – 25 осіб,  ТОВ «Мост Україна» – 5 чол. та щодо контрактної служби в Національній  Гвардії України і Державній прикордонній службі – 19 осіб.


 

Середня зарплата тернопільських будівельників становить лише 5000 грн.

Середа, 15 листопада 2017, 07:39

Тернопіль залишається лідером з виконання будівельників робіт. Проте темпи росту заробітної плати працівників в будівельній галузі значно відстають від темпів розвитку галузі в цілому. Загалом, за результатами аналізу діяльності 24 найбільших підприємств будівельної галузі міста, офіційна зарплата одного працівника у будівельній галузі становить лише 5072 грн.

Питання низькою офіційної оплати праці в будівельній галузі розглядалося на засіданні спеціальної комісії щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання. На комісії керівникам підприємств рекомендувалося збільшити офіційну заробітну плату працівникам.

Довідка: З початку року у Тернополі введено в експлуатацію 29 будинків та 62 об’єкти соціально-культурного призначення. Загалом у будівельній галузі міста працює понад 3000 осіб.

 

У Тернополі відбудеться виставка-конкурс української народної іграшки

Середа, 15 листопада 2017, 07:38

15 листопада о 15.00 год. у Тернопільській міській бібліотеці №5 для дітей (вул. Стуса,4) відбудеться відкриття виставки-конкурсу української народної іграшки «Національна іграшка руками дитини».

До участі в конкурсі приймаються самостійно виконані дітьми іграшки з дерева, глини, тканини, соломи, трави, паперу, кори, кістки, плодів різних рослин, тіста, сиру тощо за адресою вул. Стуса, 4 (до 14 листопада).

До участі запрошуються учні загальноосвітніх шкіл та вихованці позашкільних навчальних закладів.

Участь може бути як індивідуальною, так і колективною.

Вікові категорії учасників: І – учні 1-4 класів; ІІ – учні 5-8 класів; ІІІ – учні 9-11 класів.

Контактна інформація за телефоном Тернопільська міська бібліотека №5 для дітей, вул. Стуса,4, тел.(0352)26-51-72

 

З 1 грудня на Гаївському мості обмежать рух великовагового автотранспорту

Середа, 15 листопада 2017, 07:35

З 1 грудня 2017 року рух транспортних засобів, маса яких перевищує 8 тонн, буде обмежений через залізничну колію на вул. Об’їзна – вул. Протасевича (в районі вул. Гайової). Таке рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух».

«Після обстеження автомобільного шляхопроводу на об’їзній дорозі міста Тернополя прийнято рішення заборонити рух великовагових транспортних засобів з метою недопущення руйнування елементів конструкції», - коментує заступник міського голови Владислав Стемковський.

Схема об’їзду та відповідні дорожні знаки будуть встановлені до 1 грудня.

 

У парках Тернополя знешкоджують аварійні дерева

Вівторок, 14 листопада 2017, 09:45

У тернопільських парках приступили до планової зрізки дерев. Відповідно до «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України» обрізають та зрізають дерева в період мінімальної циркуляції соків – навесні до розпускання бруньок або восени після опадання листя.

Як пояснює Тетяна Придача, головний спеціаліст відділу благоустрою та екології міського управління житлово-комунального господарства ТМР, усі дерева було обстежено та визначено ті, стан яких потребує видалення чи обрізки. Частина зелених насаджень всихається та гине від віку, адже більшості деревам у парку «Національного відродження» понад 39 років, а у парку імені Тараса Шевченка – близько 64 роки. Саме такі дерева є аварійними та небезпечними для громадян. Також зрізки потребують ті зелені насадження, що страждають від збільшення урбаністичного навантаження та захворювань.

На місці видалених дерев будуть висаджені нові, зокрема катальпи, червонолисті клени тощо. Тому комунальники просять тернополян з розумінням поставитися до необхідності здійснення цих робіт у парках.

До слова, від початку року в Тернополі було висаджено понад 115 катальп.

 

Виплата коштів «самозайнятим»: чи показувати їх в розрахунку №1ДФ?

Вівторок, 14 листопада 2017, 00:00

У Тернопільській ОДПІ надали роз’яснення щодо нюансів заповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ.

Так, відповідно до Податкового кодексу, особи, котрі мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізосіб, і сум утриманого з них з податку до податкової інспекції за місцем свого розташування.

Тобто, у разі нарахування (виплати) доходів, податковий агент повинен відобразити у податковому розрахунку за формою №1ДФ такі виплачені доходи на користь усіх платників, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб.

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-10.


 

Кошти на бізнес – не оподатковуються

Вівторок, 14 листопада 2017, 00:00

У Тернопільській ОДПІ надали роз’яснення щодо оподаткування коштів, наданих центром зайнятості фізичній особі на розвиток власного бізнесу.

Так, підпунктом 165.1.1 Податкового кодексу визначено, що до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи, як сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи, зокрема суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування згідно із законом.

Тому, податківці зазначили, що сума грошових коштів виданих центром зайнятості розвиток підприємництва згідно з нормами Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності, не включається до доходу громадянина та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-10.


 

У Тернополі триває реалізація соціального проекту для пенсіонерів

Понеділок, 13 листопада 2017, 10:33

Другий місяць у Тернополі триває соціальний проект для людей похилого віку, під час якого на базі центру дозвілля та молодіжних ініціатив ім. О.Довженка тернополяни мають змогу дивитися фільми, зустрічатися з письменниками, музикантами та брати участь у майстер-класах. На одній з таких зустрічей, які традиційно проводять у середу та неділю, з учасниками проекту поспілкувався міський голова Сергій Надал.

«У Тернополі реалізовується багато соціальних проектів, серед яких безкоштовна їдальня, перукарня та ін. Проте під час спілкування з людьми старшого віку ми неодноразово чули, що їм бракує звичайного спілкування. Саме тому було започатковано новий соціальний проект, який дає можливість літнім людям зустрічатися, переглядати фільми, обговорювати актуальні теми», - каже очільник Тернополя.

До слова, у Тернополі проживає 54 тис. людей пенсійного віку. Такий соціальний проект для літніх людей проводять у рамках соціально-благодійної програми «Турбота» Тернопільської міської ради.

 

З 1 грудня на Гаївському мості обмежать рух великовагового автотранспорту

Понеділок, 13 листопада 2017, 10:31

З 1 грудня 2017 року рух транспортних засобів, маса яких перевищує 8 тонн, буде обмежений через залізничну колію на вул. Об’їзна – вул. Протасевича (в районі вул. Гайової). Таке рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух».

«Після обстеження автомобільного шляхопроводу на об’їзній дорозі міста Тернополя прийнято рішення заборонити рух великовагових транспортних засобів з метою недопущення руйнування елементів конструкції», - коментує заступник міського голови Владислав Стемковський.

Схема об’їзду та відповідні дорожні знаки будуть встановлені до 1 грудня.

 

Оголошено конкурс на участь в бізнес-інкубаторі

Неділя, 12 листопада 2017, 09:05

Громадяни, які хочуть спробувати себе у бізнесі, мають унікальну можливість заручитися підтримкою команди професіоналів. При Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості незабаром розпочне роботу перший в області бізнес – інкубатор.

Учасником цього інкубатора можуть стати діючі підприємці і особи, які планують розпочати бізнес, так і діючі підприємці.

Бізнес-інкубатор – це можливість для людей, які хочуть займатися бізнесом, отримати супровід у започаткуванні та веденні підприємницької діяльності. Для участі в інкубаторі не обов’язково бути зареєстрованим підприємцем, достатньо мати власну бізнес- ідею, а досвідчені експерти з ведення бізнесу допоможуть втілити її у життя.

Діючі представники підприємництва зможуть отримати фахову підтримку з удосконалення свого бізнесу за допомогою менторів, тренерів, експертів, а також всю наявну інформацію про можливості, які існують для підтримки підприємництва в Україні та області.

Участь в бізнес – інкубаторі здійснюватиметься за 2 варіантами:

1. 10 переможців отримають власне робоче місце в офісі інкубатора, а також можливість обміну досвідом та знаннями з іншими учасниками інкубатора щодня впродовж року та фаховий супровід із започаткування та ведення власного бізнесу;

2. Також буде обрано 20 осіб, які отримають впродовж двох років системну підтримку з розвитку та ведення своєї підприємницької діяльності.

Для того, щоб стати учасником бізнес – інкубатора необхідно подати заяву на участь та необхідний пакет документів.

Прийом документів на участь у конкурсі триватиме до 20 листопада 2017 року.

Пакет документів подається у паперовому вигляді в Тернопільський регіональний центр підтримки підприємництва за адресою:

м. Тернопіль, вул. Грушевського 8, каб. 833,

тел.: (0352) 52 – 31 – 72

моб.: (098) 648 60 86, (098)117 16 32

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Перелік необхідних документів:

  1. Конкурсна заявка за формою;
  2. Опис проектної ідеї/бізнес-плану за формою;
  3. Копія Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (у разі зареєстрованого СПД);
  4. Письмова згода на обробку персональних даних.

 

Додаткова інформація про конкурс та форми необхідних документів знаходяться на офіційних веб-сайтах Тернопільського обласного центру зайнятості.

 

У Тернополі влаштували додаткове освітлення на 50-ти пішохідних переходах

Неділя, 12 листопада 2017, 09:05

З початку 2017 року у місті влаштували додаткове освітлення на 50-ти пішохідних переходах на масивах Сонячний, Східний та Центр.

Також триває влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів сигнальними ліхтарями в рамках проекту «Громадського бюджету 2017». Відповідно до проектно-кошторисної документів роботи виконуються на масивах Центр, Дружба та Сонячний.

Перелік пішохідних переходів мікрорайону Центр, де влаштоване додаткове освітлення :

  1. вул. Танцорова - кафе «Затишок»;
  2. вул. Князя Острозького - вул. Руська;
  3. вул. Руська - вул. Кардинала Сліпого;
  4. вул. Руська - Кардинала Сліпого (Катедра);
  5. вул. Руська, 15– вул. Замкова;
  6. вул. Руська, 10;
  7. вул. Руська, 11 (поблизу магазину «Неон»);
  8. вул. Замкова, 7 – вул. Старий ринок;
  9. вул. Листопадова, 1 (поблизу Катедри);
  10. вул. Листопадова, 5 (поблизу міської ради);
  11. вул. Листопадова, 7 – вул. Листопадова,8;
  12. вул. Листопадова, 7;
  13. вул. Замкова,1;
  14. вул. С.Качали ПАТ «Укрсоцбанк»;
  15. вул. С.Качали, 4;
  16. вул. Б.Хмельницького ж-д вокзал;
  17. вул. Руська – вул. Б.Хмельницького (перехрестя);
  18. вул. Грушевського – вул. Ю.Словацького.

Влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів мікрорайону Східний:

  1. вул. Татарська - вул. Дівоча;
  2. вул. Татарська - вул. Глибока;
  3. вул. Л.Українки, 12;
  4. п-кт. С.Бандери, 1;
  5. п-кт. С.Бандери - вул. Татарська;
  6. п-кт С.Бандери, 3;
  7. п-кт. С.Бандери, 16;
  8. п-кт. С.Бандери - вул. Генерала Шухевича;
  9. вул. Паркова - вул. Генерала Шухевича;
  10. вул. Замонастириська (навпроти ТБФ «Карітас»);
  11. вул. Замонастириська - вул. Я.Стецька;
  12. вул. Є.Коновальця, 14.

Влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів мікрорайону Сонячний:

  1. вул. Генерала М.Тарнавського (перед аптекою «Ромашка»);
  2. вул. Л.Курбаса (поблизу будинку №2);
  3. вул. Л.Курбаса (поблизу будинку №9а);
  4. вул. Київська - вул. 15 Квітня (поблизу ринку);
  5. вул. Промислова - вул. Лозовецька - вул. Фабрична;
  6. вул. Лозовецька (поблизу магазину «Оселя»);
  7. вул. Збаразька – пров. Галицький;
  8. вул. Пушкіна – вул. Б.Лепкого;
  9. вул. Пушкіна - вул. Генерала М.Тарнавського;
  10. пр. Злуки – вул. Спортивна;
  11. вул. Промислова (в районі прим. до вул. Лозовецька);
  12. вул. Промислова (в районі «Епіцентру»);
  13. вул. Текстильна (в районі фабрики меблів «Нова»);
  14. вул. Текстильна (в районі ВАТ «Текстерно»);
  15. вул. Текстильна (в районі будинку «Праці»);
  16. вул. Текстильна (в районі фарфорового заводу).
 

Тернопільщина – в трійці лідерів за кількістю домогосподарств, які встановили сонячні електростанції

П'ятниця, 10 листопада 2017, 09:00

За даними Держенергоефективності, у Тернопільській області вже понад 180 родин споживають «чисту» електроенергію та ще й заробляють на цьому додаткові кошти.

Наразі лідер за кількістю домогосподарств, які встановили сонячні електростанції, – Київська область. Там споживають електроенергію з енергії сонця понад 400 приватних домогосподарств. Друге місце в рейтингу займає Дніпропетровщина, де 236 сімей встановили сонячні панелі. До трійки областей-лідерів входить також Тернопільщина. У нашому регіоні 183 домогосподарства перейшли на «чисту» електроенергію.

Це не лише енергозаощадливо, а ще й фінансово вигідно, адже родини, які встановили сонячні панелі, не тільки стають менш енергозалежними та заощаджують сімейний бюджет, а й отримують прибуток, продаючи електроенергію місцевим обленерго. Все це завдяки вигідному «зеленому» тарифу, прив’язаному до курсу євро до 2030 року, який нині становить 5,62 грн. за годину.

Щоб продавати електроенергію достатньо написати заяву в обленерго та встановити лічильник. Гроші щомісяця перераховуватимуть на банківську картку. Єдине обмеження – потужність. Приватна електростанція може бути не більше, ніж 30 кіловат.


Відео

 

У Тернополі спалах захворювання на кір: уже захворіло 18 осіб

П'ятниця, 10 листопада 2017, 08:02

Від початку жовтня до 8 листопада у Тернополі зафіксовано 18 випадків захворювання на кір серед дітей. Це означає, що у місті неблагополучна епідситуація. Для того, щоб уникнути подальшого поширення інфекції, профілактичні попереджувальні заходи у місті продовжені до 28 листопада.

Зі слів заступника директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимира Кучми, ріст захворюваності, насамперед, пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей. Загальна кількість дітей, які вакциновані проти кору, на сьогодні складає 84 %. Проте, щоб зупинити епідемію, потрібно, щоб цей показник сягав щонайменше 95%.

Не підлягає вакцинації лише невелика кількість дітей: тим, яким проводять переливання крові; яким призначена імуносупресивна терапія, а також діти, які мають непереносимість білка. Для того, щоб вберегти таких дітей від інфекції, медики радять таким пацієнтам та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня. Всіх інших, включаючи дорослих, медики закликають терміново зробити вакцинацію та не наражати на небезпеку себе та інших.

Нагадаємо, для проведення вакцинації проти кору батькам потрібно звернутися у Тернопільську міську дитячу комунальну лікарню або до дільничного лікаря-педіатра за місцем проживання.

 

Сьогодні у Тернополі презентують навчальну гру "Переселенська блуканина"

Четвер, 09 листопада 2017, 06:22

9 листопада в Тернополі Програма «Радник з питань ВПО» презентує навчальну гру «Переселенська блуканина». Захід відбудеться за адресою: вул. Коперника, 17 (приміщення Обласної бібліотеки для дітей). Початок о 14:00.


Гра «Переселенська блуканина» вже викликала неабияке пожвавлення в українському медіапросторі. Її мета – доступно розповісти широкому загалу українців про труднощі переселенців на шляху до нової домівки, привернути увагу до порушення їх прав та проблеми інтеграції цієї категорії громадян України.


 

Головна особливість «Переселенської блуканини» – її сценарій.  Його розробила програма «Радник з питань ВПО» спільно з самими переселенцями, які не з чужих слів знають як починати все з початку і в чужих містах відстоювати свої права.  Всього ж у сценарії змодельовано 76 ситуацій, які описують буденні події життя ВПО. Створення такої гри стало можливим завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства», який реалізовує канадська неурядова організація Stabilization Support Services.

 

На вулицях Тернополя встановили світлодіодне вуличне освітлення

Четвер, 09 листопада 2017, 06:21

У Тернополі завершують роботи з додаткового освітлення вулиць. За словами директора КП «Тернопільміськсвітло» Олега Лехіцького, з початку 2017 року практично на усіх вулицях, де проводилася заміна опор, встановлено світлодіодне зовнішнє освітлення. Сучасні LED-світильники є енергоощадні в порівнянні зі звичайними лампами та мають кращу інтенсивність і світловіддачу.

«Станом на сьогодні роботи із облаштування вуличного освітлення проведені на 18 об’єктах. LED-лампи відтепер освітлюють і невеличкі вулиці у приватних секторах, і великі перехрестя, на яких рух пожвавлений, зокрема це перехрестя на вулицях Злуки та 15 квітня, вулицях Живова - Шептицького та Дружби – Мазепи», - коментує Олег Лехіцький.

Згідно титульного списку, до кінця року капітальний ремонт вуличного освітлення заплановано провести ще на чотирьох вулицях міста.

 

Запрошуємо представників бізнесу до участі у пілотному проекті у сфері державно-приватного партнерства

Середа, 08 листопада 2017, 08:27

Тернопіль відібрано для підтримки впровадження пілотних місцевих ініціатив територіальних громад у сфері державно – приватного партнерства. У зв’язку з цим запрошуємо представників бізнесу на зустріч з Групою радників Програми «U- LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», що фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Зустріч відбудеться в залі засідань Тернопільської міської ради 13 листопада 2017 року о 15.00 год.

Довідки за телефоном 251649.

 

«Наболіле» щодо квартальної звітності

Вівторок, 07 листопада 2017, 08:32


На тренінгу, проведеному спеціалістами Тернопільської ОДПІ, по квартальній звітності роз’яснювали, як заповнюється податкова декларація фізособою-підриємцем платником єдиного податку у разі самостійно виправлення допущених раніше помилок.

Так, фахівці зазначили, що Декларація може подаватися фізичною особою-підприємцем – платником єдиного податку як звітна (звітна нова), так й уточнююча (відповідні відмітки робляться в полі 01 декларації).

У разі подання звітної (звітної нової) декларації, у полі 02 такої декларації зазначається звітний (податковий) період, за який вона подається. Якщо у складі звітної (звітної нової) уточнюються показники минулих звітних періодів, то у полі 03 декларації зазначається звітний (податковий) період, який уточнюється.

При цьому, у складі звітної або звітної нової декларації платник може уточнити показники декларації за один податковий (звітний) період, що минув.

У разі подання уточнюючої декларації у полях 02 та 03 такої декларації податковий (звітний) період та податковий (звітний) період, який уточнюється, заповнюються однаковими значеннями, що відповідають звітному (податковому) періоду, що уточнюється.

Якщо виправлення помилок за минулі звітні періоди здійснюється у складі звітної (звітної нової) декларації, то фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні значення показників господарської діяльності за звітний (податковий) період, за який подається декларація, у відповідних розділах з ІІ по ІV декларації, та визначає:

виправлені податкові зобов’язання по єдиному податку за звітний (податковий) період у розділі V декларації (рядки 08 – 14);

Якщо виправлення проводиться в уточнюючій декларації, то фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні показники господарської діяльності за звітний (податковий) період, що уточнюється у відповідних розділах з ІІ по ІV декларації, та визначає:

податкове зобов’язання за звітний (податковий) період, що уточнюється в розділі V декларації (рядки 08 – 14);

суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання по єдиному податку у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, суму пені та штрафу (в розмірі 3% від суми збільшення) у розділі VІ декларації (рядки 15 – 20).


 

З «Соціальною карткою тернополянина» вартість проїзду у громадському транспорті не зміниться

Понеділок, 06 листопада 2017, 07:03

У Тернополі триває впровадження «Соціальної картки тернополянина». Ця карта дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги.

Загалом сьогодні майже 47 000 тернополян подали документи на виготовлення персоніфікованої «Соціальної картки тернополянина»

Пільговики та пенсіонери за віком можуть подати документи на виготовлення «Соціальної карти тернополянина» в управлінні соціальної політики. Одночасно пільгові категорії громадян ще до Нового року зможуть їздити у громадському транспорті міста за посвідченням.

Учні та студенти зможуть подати документи на її виготовлення у ЦНАПі або через сайт https://fayna-karta.te.ua/

Інші категорії тернополян. Тернополяни можуть оформити персоніфікований електронний квиток через ЦНАП, через сайт https://fayna-karta.te.ua/ або ж придбати проїзний квиток у спеціальних пунктах продажу. При використанні персоніфікованого електронного квитка або проїзного квитка тариф на проїзд залишиться незмінним. А при розрахунку готівкою за проїзд доведеться заплатити більше.

Документи на оформлення «Соціальної карти тернополянина» можна подати:

  1. у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг) за адресою вул. Князя Острозького 6, тел.40-41- 93.
  2. в Управлінні соціальної політики міської ради за адресою: вул. Лисенка 8, І поверх, 36 каб. тел. 23-53-43;
  3. в Оператора електронних систем за адресою вул. Тролейбусна 7, тел.40-03-50, 0672400356.

 

Термін виготовлення персоніфікованого квитка становить приблизно 25 робочих днів.

 

Засідання Номінаційного комітету Громадського бюджету відбудеться 9 листопада

Понеділок, 06 листопада 2017, 07:02

9 листопада о 10.00 год. відбудеться засідання Номінаційного комітету Громадського бюджету (сесійна зала міської ради, вул. Листопадова, 5).

На засіданні заплановано підбиття підсумків голосування за проекти.

До слова, голосування за проекти «Громадського бюджету» триває до 7 листопада включно. З проектами можна ознайомитися за посиланням: https://pb.rada.te.ua/

 

Гараж – для сусіда, податок – для казни

П'ятниця, 03 листопада 2017, 08:40

Хто і скільки повинен платити податку, коли здається в оренду гараж сусідові й отримуються гроші?


Головний державний податковий інспектор Тернопільської ОДПІ Галина Оленин зазначила, що відповідно до пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу дохід з джерелом їх походження з України – будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх на території України.


Платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів


Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року – до 1 травня року, що настає за звітним.


Ставка податку на доходи становить 18 відсотків, а військового збору – 1,5 %.


Матеріали тернопільської ОДПІ


 

Продаєте успадковане майно, збору не платите

П'ятниця, 03 листопада 2017, 08:38

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що дохід, отриманий фізособою-резидентом від продажу протягом звітного податкового року об’єкта нерухомості (однієї земельної ділянки), який перебуває у власності на підставі свідоцтва про право на спадщину, не оподатковується, військовий збір не сплачується.


Продаж протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості (другої земельної ділянки) слід розглядати як другий продаж, із застосуванням 5% ставки податку на доходи фізичних осіб незалежно від того, що об’єкт перебуває у власності на підставі свідоцтва про право на спадщину та військового збору – 1,5%.


Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ, телефон для довідок: 43-46-46, 43-46-10.


 

Сторінка 75 з 110

«ПочатокПопередня71727374757677787980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер