images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Знайшли у критичному стані: у Тернополі рятували жінку з підозрою на інсульт

Четвер, 25 січня 2024, 10:13

Знайшли у критичному стані: у Тернополі рятували жінку з підозрою на інсульт
У Тернополі медики та працівники ДСНС врятували життя пенсіонерці, яку знайшли у критичному стані.

Випадок трапився вранці, 23 січня.

«Пацієнтка потребувала термінової госпіталізації, адже попередньо встановленим діагнозом була підозра на гострий мозковий інсульт. Дякуємо рятувальникам за допомогу у спільній справі порятунку людей!», - зазначили у Центрі ЕМД.

За словами медиків, транспортування у сидячому положенні було виключеним, а власними силами знести тернополянку з 7 поверху було неможливо через її надмірну вагу.

Аварійно-рятувальний загін прибув на місце події максимально оперативно, працював злагоджено і професійно, завдяки чому потерпіла була швидко й безпечно перенесена до карети швидкої, доставлена в лікарню й госпіталізована.

 

Тернопільські роботодавці можуть отримати компенсацію за працевлаштування військових

Четвер, 25 січня 2024, 09:13

Фото: PexelsФото: Pexels
У Тернополі роботодавці, які працевлаштовують військовослужбовців, звільнених з лав ЗСУ, можуть отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску.

Про це повідомляють у пресслужбі міської ради.

Зробити це можна впродовж 6 місяців з дня працевлаштування. Умовою для отримання компенсації є збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше мінімальної.

Для цього роботодавцю потрібно подати в ЦНАП заяву на отримання компенсації та повідомлення про наявність або відсутність факту отримання державної допомоги.

"Після перевірки даних в Державній податковій службі та у Пенсійному фонді України, спеціально створена комісія формує реєстр отримувачів компенсацій, який затверджується рішенням виконавчого комітету. Перерахування компенсації витрат роботодавцям на загальнообов'язкове державне соціальне страхування здійснюється на відповідні банківські рахунки", – зазначили у міській раді.

"На щиті" повертається додому захисник з Кременеччини Олександр Горевич

Четвер, 25 січня 2024, 09:11

"На щиті" повертається додому захисник з Кременеччини Олександр Горевич
Навіки повертається додому військовий з Почаєва Олександр Горевич.

Тіло полеглого воїна  жителі громади зустрічатимуть сьогодні, 25 січня.

"Орієнтовно о 16:15 год до Почаївської територіальної громади прибуде тіло померлого захисника Горевича Олександра. Траурний кортеж прямуватиме зі сторони міста Кременець та зупиниться в м. Почаїв, біля Меморіалу борцям за волю та незалежність України", – повідомили у міській раді.

Нагадаємо, старший солдат Олександр Горевич загинув на фронті в бою з окупантами.

 

У Тернополі демонтують технічний засіб регулювання дорожнього руху на вул. Тролейбусній, 17

Середа, 24 січня 2024, 10:17

24 січня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про усунення порушень у сфері благоустрою. Відповідне рішення прийнято враховуючи звернення муніципальної інспекції міської ради.

Згідно з рішенням, постійно діюча робоча група у 20-денний термін з дня прийняття  рішення організує та проведе роботи демонтажу технічного засобу регулювання дорожнього руху – шлагбаума у кількості 1 шт., який влаштовано без дозвільних документів на вул. Тролейбусній,17 у м. Тернополі.

Нагадаємо мешканцям, що у Тернополі діє заборона на встановлення технічних засобів – обмежувачів для перешкоджання доступу до публічних територій.

Судитимуть учасників злочинної групи, яка незаконно переправляла чоловіків до Румунії (фото)

Середа, 24 січня 2024, 10:15

Судитимуть учасників злочинної групи, яка незаконно переправляла чоловіків до Румунії (фото)
Працівники ДБР завершили розслідування щодо злочинної групи, яка переправляла через кордон до Румунії чоловіків призовного віку.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Організували злочинну групу мешканці Івано-Франківської та Закарпатської областей. Зловмисники підшукували чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон під час дії воєнного стану. За 8-12 тисяч вони доларів допомагали їм потрапити до Румунії, оминаючи пункти пропуску.

Організатори доправляли ухилянтів автомобілем до кордону ґрунтовими дорогами. Надалі вони мали йти пішки заздалегідь прокладеними маршрутами, щоб уникнути «зустрічі» з прикордонниками.

У травні-червні фігуранти намагалися переправити до Румунії двох чоловіків. Під час отримання чергової оплати за свої «послуги» їх затримали працівники ДБР.

"Злочинна група діяла близько 5 місяців і мала все необхідне для незаконної діяльності: автомобілі, якими доставляли клієнтів до кордону, приміщення, в яких перебували ухилянти, очікуючи переправлення. Зловмисники діяли обережно і, остерігаючись можливого викриття, обшукували кожного «клієнта» та проводили спостереження. Фігуранти мали сучасне обладнання для стеження, а також виявлення засобів негласної аудіо та відео фіксації. Організатора та трьох учасників злочинної групи обвинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років",йдеться у повідомленні ДБР.

Організатора злочинної групи підозрюють ще й у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Один з фігурантів пішов на угоду з правоохоронцями, надав викривальні свідчення щодо лідера ОЗГ. Тож він може відбутися умовним терміном покарання.

Арештовано майно фігурантів загальною вартість понад 3,4 млн грн. Зокрема, дві машини та частки у квартирах.

Також суд задовольнив клопотання ДБР й передав близько 50 тис. доларів США, які вилучили у фігурантів під час обшуків, до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

 

 

Сторінка 53 з 1408

«ПочатокПопередня51525354555657585960НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер