images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Києві на Новий рік буде ялинка, жодних інших розваг не передбачено – Кличко

Понеділок, 27 листопада 2023, 14:07

У Києві на Новий рік буде ялинка, жодних інших розваг не передбачено – Кличко
НОВОРІЧНА ЯЛИНКА У КИЄВІ 2023, ФОТО: КМВА

До нового 2024 року на Софійській площі у Києві встановлять новорічну ялинку, жодних ярмарок та заходів у столиці не передбачено. Ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів.

Джерело: КМВА, мер Києва Віталій Кличко

Дослівно Кличко: "Головну ялинку країни цього року, за традицією, встановимо на Софійській площі. Таке рішення ухвалила сьогодні Рада оборони столиці.

Місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане із цим, бере на себе ТОВ "ГЛОБАЛ-ДЕКОР".

Деталі: Кличко додав, що жодних масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено.

За словами мера, якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва.

У КМВА наголосили, що на Раді оборони Києва вирішили не проводити у столиці жодних заходів на Різдво та Новий Рік: "Ані ярмарок, ані святкувань".

Витрати бюджетних коштів Києва і електроенергії не передбачено.

Новорічну ялинку цьогоріч почнуть встановлювати на початку грудня. Відкриття заплановано 6 грудня. Приберуть ялинку до кінця січня 2024 року.

 

Нова Зеландія скасує першу у світі заборону на куріння для наступних поколінь

Понеділок, 27 листопада 2023, 13:55

Уряд Нової Зеландії планує скасувати першу в світі заборону на куріння для наступних поколінь. Причина такого рішення – зниження податків.

У 2022 році у країні ухвалили новаторський закон, що забороняв продавати тютюн людям, які народилися у 2009 році і пізніше. Закон мав запобігти смертям від куріння і заощадити мільярди доларів для системи охорони здоровʼя, пише The Guardian.

План поступової відмови від куріння для майбутніх поколінь містив заходи, спрямовані на те, щоб зробити куріння менш доступним.

Він передбачав різке скорочення легальної кількості нікотину в тютюнових виробах та дозвіл на їхній продаж тільки через спеціальні тютюнові магазини.

При цьому кількість магазинів, яким дозволено продавати сигарети, мала скоротитися у 10 разів – з 6 тисяч до лише 600 по всій країні.

Закон мав набути чинності в липні 2024 року.

Однак у рамках коаліційної угоди національна партія "New Zealand First" погодилася скасувати закон, зокрема поправки про скорочення дозволеної кількості нікотину в тютюнових виробах, їхній продаж лише через спеціалізовані тютюнові магазини, а також вікові обмеження.

Це, стверджують політики, має допомогти залучити більше грошей до бюджету країни.

Як заявив міністр фінансів Нікола Вілліс, заборону скасують до березня 2024 року.

Однак, на думку представників охорони здоровʼя, цей крок "призведе до загибелі тисяч людей".

"Це велика втрата для охорони здоров'я і величезна перемога для тютюнової промисловості, чиї прибутки будуть збільшені за рахунок життів людей", – зазначила професорка Ліза Те Моренга.

Бура Ірина

В Одесі на вулицях виявили тіла трьох людей, які, ймовірно, замерзли на смерть – поліція

Понеділок, 27 листопада 2023, 13:49

У Приморському районі Одеси виявили тіла трьох людей, які, ймовірно, замерзли на смерть.

Їх доправили на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті. Про це у коментарі "УП. Життя" повідомила речниця поліції Одеської області Любов Гордієвська.

За її словами, серед загиблих – двоє чоловіків та жінка.

"Усі тіла не мали зовнішніх ознак насильної смерті. Одна із версій, через що вони померли – це переохолодження", – повідомила речниця.

Особи загиблих наразі не встановлені.

Як пише видання "Думська", ймовірно, померли безхатьки.

Нагадаємо, негода на Одещині паралізувала рух транспорту на низці автодорогах. Через хурделицю в області трапилося понад 7 десятків ДТП, в самій Одесі не курсує більшість електротранспорту.

У ніч на 26 листопада через сильний вітер на одній з котелень впав 100-метровий димохід.

Анастасія Поя

 

Десять підривних машинок для розмінування передали захисникам однієї з військових частин Тернополя

Понеділок, 27 листопада 2023, 10:37

Уже 642 дні з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, громада Тернополя продовжує забезпечувати українських захисників спорядженням та амуніцією.

Цими днями для захисників однієї з військових частин, що створена на базі нашого міста, передали десять машинок конденсаторних багатоцільових MNL-OS-S700-2H загальною вартістю 92 980 грн. Це обладнання міська рада закупила та передала на засіданні виконавчого комітету на звернення військової частини.

Як зазначають військові, машинка OneShot MNL-OS-S700-2H – це компактна та потужна підривна машинка, розроблена компанією Midnight Lab для сприяння роботи саперів у розмінуванні територій. Її особливості та характеристики забезпечують надійність, легкість використання та мобільність.

До слова, в рамках виконання Програми обороноздатності щотижня на баланс військових частин, що створені на базі Тернопільської громади, передаються квадрокоптери, тепловізори, генератори, запчастини, комп’ютерна техніка та інші необхідні речі, про потребу в яких звертаються командири частин.

Нагадаємо, у Тернополі діє Реєстр переданої допомоги від Тернопільської міської ради Збройним силам України, ознайомитись з яким можна у розділі «Е-сервіси».

Тривають підготовчі роботи на об’єктах критичної інфраструктури до роботи у зимовий період

Понеділок, 27 листопада 2023, 10:35

Днями міський голова Тернополя оглянув стан виконання підготовчих робіт на об’єктах критичної інфраструктури у зимовий період.

Зокрема, на одному із об’єктів каналізаційно-насосної станції триває налаштування генераторів до роботи у випадку можливого блекауту.

«Робота з підготовки об’єктів, які забезпечують життєдіяльність міста продовжується. На одному із інфраструктурних об’єктів влаштовано новий потужний генератор - понад 800 кВт. Всього сім таких генераторів як допомогу ми отримали від наших партнерів з Європейського Союзу, їхня вартість складає понад 60 млн грн, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Окрім резервної подачі електроживлення проводяться роботи з облаштування певних захисних споруд, що мають захистити об’єкти критичної інфраструктури від уламків. Робимо все можливе для того, щоб у випадку критичної ситуації мешканці могли отримувати централізоване водопостачання та працювала побутова каналізація».

 

Сторінка 105 з 1422

«ПочатокПопередня101102103104105106107108109110НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер