images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Понад 15 тисяч гривень чоловік перекинув на картку шахраю

П'ятниця, 10 листопада 2023, 11:18


Жертвою шахраїв став військовослужбовець із Запоріжжя. Чоловік у Тернополі проходить лікування після поранення.

9 листопада йому у "Telegram" написала дівчина, з якою він зустрічається в реальному житті. Вона попросила позичити терміново гроші. Чоловік без вагань перекинув 15200 гривень на вказаний рахунок, а за деякий час зв'язався з подругою і зрозумів, що спілкувався із шахраєм.

Він із заявою звернувся до поліції. У ході перевірки стало відомо, що невідомі зламали "Telegram" дівчини від її імені надсилали повідомлення.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до статті 190 ККУ.

Поліцейські наголошують, що перш ніж перераховувати кошти чи надавати особисті дані, перевірте інформацію. Потурбуйтеся й про соцмережі - періодично міняйте паролі та встановлюйте подвійну перевірку. Це означає, що для входу на новому мобільному пристрої вам треба буде ввести не лише код із SMS, але й пароль, який придумали та знаєте тільки ви.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Поліцейські оголосили підозру двом жителям Тернопільського району у вчиненні шахрайських дій

П'ятниця, 10 листопада 2023, 10:50


Два кримінальні провадження, розпочатих за фактами шахрайських дій, пов’язаних з отриманням адресної допомоги від держави, розслідують слідчі відділення поліції №1 м.Тернопіль.

Підозрювані – жителі Тернопільського району. Вони отримували адресну допомогу від держави, вказавши неправдиві дані про тимчасове проживання у їх помешканні внутрішньо переміщених осіб. Один із них фігурантів шляхом обману отримав 25 тисяч гривень, інший – 12 тисяч.

Поліцейські встановили, що раніше у даних громадян дійсно проживали люди з територій, де велися бойові дії, проте вже тривалий час вони там не мешкають. Фігуранти ж не поінформували відповідні служби про зміни та продовжували незаконно отримувати бюджетні кошти. Тепер їм доведеться відшкодувати завдані державі збитки.

Фігурантам слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Завершилося голосування за проєкти «Громадського бюджету 2024» Тернопільської міської територіальної громади

П'ятниця, 10 листопада 2023, 10:47

9 листопада о 23:59 год завершилося голосування за проєкти «Громадського бюджету 2024», подані жителями Тернопільської міської територіальної громади.

Загалом за великі і малі проєкти було віддано 15879 голосів, з них понад 97% через онлайн-сервіси.

Нагадаємо, із поданих жителями громади проєктів до голосування було допущено  18 проєктів, з яких 13 - великі та 5 - малі.

Проекти-переможці будуть визначені на засіданні Номінаційного комітету відповідно до кількості набраних голосів.

Нагадаємо, у четвер, 9 листопада, голосування завершилося і за учнівські проєкти, подані на «Шкільний громадський бюджет».

 

Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізацію

Четвер, 09 листопада 2023, 14:36

Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізацію
ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ, ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський підписав закони щодо продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні на 90 діб – до 14 лютого 2024 року.

Джерело: картки законопроєктів №№ 10211 та 10212

Деталі: Закони були прийняті парламентом 8 листопада. Це було вже девʼяте голосування ВР за продовження воєнний стан з початку повномасштабного вторгнення Росії.


Апеляційний суд поновив на посаді начальника Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василя Хомінця

Четвер, 09 листопада 2023, 11:24

Апеляційний суд поновив на посаді начальника Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василя Хомінця
Василя Хомінця знову поновили на посаді начальника Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду залишено без змін рішення Тернопільського окружного адміністративного суду про негайне поновлення на посаді начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Хомінця Василя Петровича.

Про це повідомив його адвокат, експрокурор Віталій Сідоров.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали раніше про те, що 22 червня, після трьох років судів, на посаді начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області поновили Василя Хомінця.

Детальніше про це: Назад до худоби: Василя Хомінця поновили на посаді начальника Держпродспоживслужби в Тернопільській області

До слова, Василь Петрович Хомінець народився 13 жовтня 1973, с. Виноград Коломийського району Івано-Франківської області — український політик, голова Тернопільської обласної ради (2013—2015).

24 січня 2017 року Василь Хомінець очолив ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області, а у грудні 2020 року був звільнений з посади.

 

Сторінка 118 з 1423

«ПочатокПопередня111112113114115116117118119120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер