images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж

Центр фізичного здоров’я населення відзначив журналістів

Середа, 24 лютого 2016, 13:49

23 лютого у сесійній залі міської ради відбулась презентація діяльності Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення. Директор центру Галина Федорович розповіла про заходи, що відбулись, а також озвучила плани на майбутнє:

  • «Загалом за 2015 рік Центром було проведено близько 200 заходів (спортивно-масових, оздоровчих та профілактичних) та залучено більше 10 000 учасників. Основним завданням організації є максимальне залучення тернополян до оздоровчих заходів. Нам приємно констатувати, що люди звикають до участі у наших заходах. Часто телефонують та запитують про проведення наступних подій, цікавляться, де можна записатись на спортивні заходи. Багато з наших проектів проводяться у навчальних закладах,  школах та дитячих садочках».

Окрім презентації відбулось нагородження партнерів.

За співпрацю та спонсорську допомогу в реалізації проведення спортивно-масових, фізкультурно-оздоровчих та пізнавально-профілактичних заходів подяки отримали: Мирослав Миколайович Білик, директор ТОВ «Галичина Ласунка»; Ярослав Тадейович Гринчишин, головний редактор видавництва «Підручники & Посібники»;  Віталій Володимирович Ковальчук, Голова правління ПрАТ «Тернопільський молокозавод»; Андрій Богданович Газилишин, директор ПП «Медіа-Т»;  Колектив Тернопільського обласного відділення Національного олімпійського комітету України; приватне підприємство «Колумбус»; Торговий меблевий центр «Home express».

12767640_1518177168483447_881436084_n

А за допомогу у висвітленні заходів центру у засобах масової інформації були нагороджені: Оля Терещук (like.te.ua), Тарас Савчук (tenews.te.ua), Оксана Божко (proternopil.te.ua, moyagazeta.com.ua) та редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua).

Працівники Центру й надалі організовуватимуть для містян цікаві заходи.

Шукайте інформацію про Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення за посиланнями: блогсторінка ФБ,  сторінка ВК.


Оксана Божко

 

У волейболі кращими були тернополяни

Середа, 24 лютого 2016, 11:06

20 лютого в місті Кам`янець-Подільський з нагоди Міжнародного дня волейболу відбувся Товариський турнір між командами податківців Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей.

Боротьба за перемогу була досить напруженою, усі учасники команд були добре підготовлені, тож результат змагань не брався прогнозувати ніхто. Тут шанси на успіх залежали не лише від майстерності кожного спортсмена, а й від згуртованості команди.

Изображение 1 231

У товариських змаганнях з волейболу перше місце посіла збірна команда Головного управління ДФС у Тернопільській області та Тернопільської митниці ДФС, в складі якої були: Андрій Вегера, Валерій Горошко, Олег Гуменюк, Ігор Ямнюк, Павло Стародуб, Галина Буряк, Юрій Черечин, Андрій Хом’як, Тарас Гутик та Іван Стець. Переможці отримали грамоту, пам’ятний кубок та чимало задоволення і позитивних емоцій.

DSC_0014 (1)

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Вони хворіли за батьківщину

Середа, 24 лютого 2016, 06:12

Партійна номенклатура СРСР не шкодувала коштів на лікування своїх вождів. Старіюча влада щороку вимивала бюджет охорони здоров’я країни, забезпечуючи себе найдорожчим у світі медичним обслуговуванням. Ще в епоху Ілліча одним з елітних місць лікування став Крим.

«Негайно видати Фьорстеру п’ять тисяч фунтів стерлінгів як плату за надані послуги», – це розпорядження, підписане Йосипом Сталіним, було не єдиним, за яким німецький невропатолог отримував щедрий гонорар за лікування Володимира Леніна. Сам же Сталін ставився дуже підозріло до людей у білих халатах, вважаючи для себе більш безпечним бачити їх у білих тапочках. Інша річ Микита Хрущов – його богатирське здоров’я завжди було під пильною увагою лікарів. Особливо американських. ЦРУ, спираючись на власні спостереження, в постійному режимі повідомляло президенту США Джону Кеннеді про самопочуття немолодого вождя СРСР.

До 1975 року Кремль поступово перетворився в добре оснащену лікарню з посиленим харчуванням, з якої її постояльці, час від часу приходячи до тями, управляли країною. Спецсанаторії, держдачі, закордонні курорти і новітня медапаратура – все це повинно було забезпечити залізне здоров’я старіючого партійного апарату. Але як не старалися наукові світила, перед старечим маразмом вождів СРСР медицина всього світу була безсилою.

Вони хворіли за батьківщину_1

Вічно напівживий

Відразу ж після Жовтневої революції 1917 року гостро постало питання про створення в країні системи охорони здоров’я. У своїй доповіді на VII Всеросійському з’їзді Рад у грудні 1919 року Ленін не міг обійти проблему поширення інфекційних захворювань. «Або воші переможуть соціалізм, або соціалізм переможе вошей», – заявив вождь. Але воші в основному гризли бідний пролетаріат. Авангард партії мучили тяжчі недуги.

Незважаючи на те, що першими лікарями партійних босів стали перевірені більшовики, при першій же можливості влада рад прагнула за будь-які гроші отримати консультацію іноземних медиків, пише «Корреспондент». 3 червня 1922 року Сталін доручив повпреду РРФСР в Берліні Миколі Крестинському видати Отфріду Фьорстеру гонорар за лікування Леніна. Йому прийшла така відповідь: «Фьорстер отримав у нас вже двічі хороший гонорар; він не сумнівається, звичайно, що і ці три поїздки будуть добре оплачені...» Крім цього, професору було видано ще близько 7 тис. фунтів. Психіатр О.Брумке зумів заробити на Леніні $29 тис. Ще близько $10 тис. отримав німецький невропатолог і терапевт Адольф Штрюмпель. За надану послугу професор С.Геншер отримав від щедрого, але бідного радянського народу 25 тис. шведських крон. І це далеко не повний кошторис витрат молодої радянської держави на лікування її ідола.

Після смерті Леніна комуністична еліта відчула гостру потребу в закордонному лікуванні. Для здійснення цього капризу в квітні 1933-го Політбюро утворило спеціальну Лікувальну комісію, яка розглядала кожне прохання індивідуально. Однак у суворі 30-і нездорова партноменклатура швидко вловила одну страшну закономірність: лікування за кордоном зміцнює здоров’я, але вкорочує життя. Будь-який зв’язок із зовнішнім світом нерідко обертався звинуваченням у шпигунстві і черговою чисткою.

Ленін помер, а його справа ледь жива

З приходом до влади Сталіна для радянських лікарів почалися безрадісні дні. Новий керманич, зі страху бути отруєним, тримав людей у білих халатах в постійній напрузі. У 1938 році його особистий лікар Лев Левін, а також декілька інших медиків були розстріляні за сфабрикованим звинуваченням. Чергову порцію лікарів розстріляли за два місяці до смерті вождя всіх народів. Але Сталін переоцінив свої можливості. «Помилка Сталіна була в тому, що він оголосив ворогами народу групу професійних лікарів, які рекомендували йому абсолютно правильне лікування, – згадує у своїй книзі «Пам’ятні записки» колишній секретар ЦК КП (б) України Лазар Каганович. – Якби він слідував цьому лікуванню, то був би ще живий і в 1970 році». Проте Сталін ніколи не нехтував своїм здоров’ям. Відчуваючи втому і біль у суглобах, вождь відразу вирушав на курорт. Така модель оздоровлення створила в партійній верхівці моду на елітарний відпочинок, спецсанаторії, держдачі і т. д.

У 1920 році Ленін підписав декрет «Про використання Криму для лікування трудящих». І вже через два роки в маєтку «Дюльбер» відкрилася одна з перших радянських здравниць для лікування політпрацівників. У 1938 році над входом у другий корпус з’явився відповідний новому часу напис – рядок зі сталінської конституції – «Граждане СССР имеют право на отдых». Але мати право, або мати відпочинок це далеко не одне й теж. Кримська здравниця «Дюльбер», перейменована в санаторій «Червоний прапор», продовжувала успішно лікувати високочолих партійних працівників. У 1946 році в самому центрі Місхора (приморська кліматична курортна місцевість на Південному березі Криму за 12 км на південний захід від Ялти) почали будувати елітний санаторій «Сосновий гай». А через два роки за вказівкою Сталіна – новий комплекс будівель санаторію «Нижня Ореанда». Зрозуміло, вхід тільки для «червоних». До початку 50-х номенклатурні санаторії розрослися в величезному масштабі. Так що навіть бюджет ЦК почав голосно і непристойно тріщати. І тут сталося те, чого ніхто не очікував. Всередині 50-х міністр охорони здоров’я СРСР Марія Ковригіна прийняла рішення про ліквідацію управління спецсанаторіїв МОЗ, а заодно запропонувала урізати витрати знаменитого 4-го управління при Міністерстві охорони здоров’я.

У своїй записці, адресованій ЦК КПРС, Ковригіна аргументувала, що якщо в звичайних лікарнях Москви добова норма на утримання одного пацієнта – 8 руб. 6 коп., то в санаторії «Барвиха» – 46 руб. 70 коп., а в номенклатурній лікарні – майже 42 руб. Як і слід було очікувати, ініціативу не зрозуміли.

Мало того, Ковригіна проявила ще одну політичну короткозорість. У ті ж роки в гірських районах Кавказу різко збільшилася смертність населення, особливо серед дітей. Причиною цього феномена міністр назвала підвищений радіаційний фон. Якраз у період з 1949-го по 1958 рік на військових полігонах проводилися ядерні вибухи. Ковригіна організувала наукову експедицію і з її результатами ознайомила членів Секретаріату ЦК. Вердикт головного лікаря країни – «забруднення атмосфери стронцієм».

Леонід Брежнєв, який курирував тоді військово-промисловий комплекс, тут же поставив хрест на своєму кавказькому відпочинку і перебазувався до Криму. Тут під потреби вождів з 1956 року закрутилося будівництво держдач. З тих пір «розум, честь і совість» тієї епохи вважали за краще провітрювати свої перетруджені партійні мізки в новенькому кримському пансіонаті «Гліцинія». У 1957 році на 17 га ялтинської землі побудували ще один елітсанаторій – «Росія». До початку 60-х ЦК-івські здравниці кримського півострова активно обростали землями і підсобними господарствами. Ковригіну, яка побажала змінити лінію партії, як і належить в такій ситуації, від займаної посади усунули.

Діагноз – смертельно здоровий

В кінці 50-х здоров’я старих більшовиків потрапило в епіцентр уваги західних лікарів. Тамтешніх ескулапів дивував фізичний стан Хрущова. Навіть в 70-річному віці перший секретар ЦК КПРС був значно здоровішим не лише за ровесників, а й людей молодших за нього. За словами начальника 4-го Головного управління при Міністерстві охорони здоров’я, академіка Євгена Чазова, з усіх партійних вождів СРСР Хрущов вирізнявся найбільш міцним здоров’ям. «Хрущов за десять років перебування при владі хворів кілька разів на грип», – згадує академік.

Історія любить посміхатися: Хрущов – єдиний лідер СРСР, який пішов у відставку «за станом здоров’я». Перший у житті серцевий напад трапився у нього якраз після відставки, коли Хрущову було вже 76 років. Елітарного пенсіонера помістили в стаціонар. Другий удар в 1971 році був смертельним.

Вони хворіли за батьківщину_8

Хворі вожді

Новий лідер СРСР Леонід Брежнєв з самого початку свого перебування на найвищій державній посаді налагодив правильні взаємовідносини з медперсоналом. Своєму проктологу за вдало проведену операцію дорогий Леонід Ілліч подарував велику квартиру в районі Арбата, в центрі Москви. Він не шкодував подарунків і для інших менш іменитих лікарів, добре розуміючи роль медицини в партократії.

На початку свого правління Брежнєв мав відмінне здоров’я, хоча вже був далеко не хлопчиком. У 1957 році, коли 51-річний Ілліч очолював ЦК Молдовської РСР, у нього стався перший інфаркт. Наступна серйозна криза у здоров’ї припала на 1968 рік. Лікарям вдалося повернути вождя до життя, але після цього він почав танути на очах. Проблеми з дикцією поглиблювалися, Брежнєв ковтав закінчення, суфікси, а іноді і слова цілком. У найневідповідніші моменти з його вуст вилітали всілякі нісенітниці. Наприклад, замість «социалистические страны» звучало «сосиски сраные».

У Брежнєва була складна хвороба – зміна твердих і м’яких тканин щелепи. У нього в роті стояв протез. Коли вождь говорив, йому доводилося язиком цей протез підтримувати. Радянська компанія «Медекспорт» спеціально для Брежнєва підписала контракт на 1 млн дойчмарок з приватною німецькою клінікою. В Москву було доставлено сучасне зуболікарське обладнання. Однак виправити дикцію вождя не змогли навіть найкращі фахівці.

До 1975 року Брежнєв переніс інсульт, а потім інфаркт. Для генсека в Кремлі практично з нуля була створена кардіохірургія. Немолодий керівник величезної країни чіплявся за життя. За чотири роки до смерті Брежнєв кинув курити. Але біологія була невблаганною.

Здоров’я вождя СРСР знову опинилося в центрі уваги іноземних спецслужб. За радянським академіком Чазовим полювали шпигуни всіх розвідок. «Коли він [Брежнєв] бував за кордоном, там прагнули зібрати навіть його сечу, щоб судити, що у нього там є», – згадує академік.

Після своєї смерті Брежнєв залишив добре оснащену центральну клінічну лікарню, яка стала у великій пригоді його важкохворим наступникам. Особливо Юрію Андропову. Колишній шеф КДБ до моменту свого сходження на найвищий державний трон жив практично без нирок. І тому, покерувавши країною трохи більше року, і то здебільшого прямо з лікарняної палати, швидко помер.

Костянтин Черненко, новий 72-річний генсек, до моменту вступу на посаду вже фактично не міг дихати. Кисень йому подавали прямо в робочий кабінет. Коли за кордоном почали ширитись чутки про смерть Черненка, головного комуніста країни вирішили показати по телебаченню. 7 березня 1985 року партійний лідер Москви Василь Гришин вручив «бадьорому» генсеку документ про обрання його народним депутатом. Через три дні після цього Черненко помер.

Смертельний конвеєр кремлівських старців, які не були спроможні керувати собою, але керували країною, викликав у народу переважно саркастичну іронію. Один із найпоширеніших політичних анекдотів середини 80-х: на екрані ЦТБ з’являється ведучий програми «Время» Ігор Кирилов і трагічним голосом повідомляє: «Дорогие товарищи! Вы, конечно, будете смеяться, но нас снова постигла тяжелая утрата».


Підготував Адам Стрижнюк

 

На Тернопільщині засуджено контрабандиста наркотиків

Середа, 24 лютого 2016, 06:05

Тернопільський міськрайонний суд за матеріалами Служби безпеки України виніс вирок мешканцю обласного центру, який контрабандою переправляв канабіс до однієї з країн Євросоюзу.

Наркоділок надіслав приватним перевізником до Європи понад тридцять грамів канабісу, заховавши його в пакунку з продуктами.

Правоохоронці вилучили наркотик на митному пункті пропуску, після чого затримали у Тернополі відправника.  Вартість канабісу за цінами «чорного ринку» становила майже дванадцять тисяч гривень.

Суд визнав наркоділка винним за ст. 15, ст. 305 та ст. 307 Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном два з половиною роки.Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

 

УСБУ в Тернопільській області

 

Тернополяни можуть платити за газ без комісії

Вівторок, 23 лютого 2016, 13:13

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» звертається до тернополян із проханням повідомляти, у яких сам відділеннях УДП "Укрпошта" чи ПАТ «Державний Ощадний банк» надають недостовірну інформацію щодо призначення даної комісії та вводять споживачів в оману щодо призначення комісії за номером телефону 40-03-24.

Зазначаємо, що без комісії споживачі можуть оплатити за газ за допомогою сервісу «Приват24», у терміналах та касах «ПриватБанку» та в інших банківських установах.

Зауважимо, що незабаром на нашому сайті gazpostach.te.ua запрацює послуга «Особистий кабінет» для споживачів природного газу, яка спростить процедуру подачі показників та оплати за послугу.

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»

 

За корупційний злочин правоохоронця засуджено до 3 років позбавлення волі

Вівторок, 23 лютого 2016, 10:18

Прокуратура Тернопільської області, пройшовши усі судові інстанції, відстояла свою позицію щодо засудження до реального позбавлення волі працівника органів внутрішніх справ за вчинення корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що правоохоронець одержав від місцевого жителя 4 тис грн хабара за сприяння в уникненні ним кримінальної відповідальності за незаконне використання надр.

За вчинення корупційного злочину суди першої та апеляційної інстанції звільнили обвинуваченого від призначеного основного покарання та на підставі ст. 75 КК України встановили йому іспитовий строк 2 роки.

Прокуратура Тернопільської області не погодилася із призначеною правоохоронцю мірою покарання, не пов’язаною з позбавленням волі, і звернулася з касаційною скаргою до суду вищої інстанції.

Вищий спеціалізований суд України скасував рішення апеляційної інстанції та направив кримінальне провадження на новий апеляційний розгляд.

Апеляційний суд, підтримавши позицію прокуратури області, засудив оперуповноваженого сектору ДСБЕЗ одного з райвідділів міліції (нині – Управління захисту економіки ДЗЕ НП України) за вчинення корупційного кримінального правопорушення до 3 років позбавлення волі та позбавив його права обіймати посади в правоохоронних органах строком до 3 років.


Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 

Як тернополяни ставляться до нового методу нарахування оплати за централізоване теплопостачання?

Вівторок, 23 лютого 2016, 10:12

Нещодавно були прийняті зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 
2005 р. №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», згідно яких плата за централізоване опалення повинна враховувати зміни температурного режиму. Споживачі отримали платіжки з більшими сумами та перерахунками і масово звертаються в КП «Тернопільміськтеплокомуненерго”. Як ви гадаєте, чому виникла необхідність по-іншому проводити розрахунки?

За словами держслужбовців, це все робиться для добробуту населення. Щоб споживачам було комфортно, і вони платили лише за надані послуги. А коли будуть теплі місяці, то економія, кажуть, буде відчутною. Сьогодні вийшло велике навантаження на найхолодніший місяць, і тому відбулася паніка у споживачів, звідки взялися такі суми. Ближче до весни ми зможемо відчути ефективність такого нарахування, запевняють у держслужбах.


Люди, які мають субсидії, отримують обов’язкову плату, яку їм визначили структурні підрозділи з питань соціального захисту населення. Ми подаємо інформацію щодо перерахунків. А решта мусить звикнути до нової методики нарахування.

Це питання зараз є досить актуальним для кожного. Чи дійсно тернополянам стало краще жити, дізнавались журналісти «Моя газета».

Ярослав, 80 років, пенсіонер
Звісно, я ставлюся до цього закону негативно, адже ми платимо досить дорого, а пенсії дуже маленькі.

Ярослав, 80 років пенсіонер

Галина, 79 років, пенсіонер
Я негативно ставлюся до закону, тому що, в січні, коли було тепло, ми платили точно таку ж ціну, як і в лютому, коли було холодно.

Галина, 79 років пенсіонер

Олена, 27 років, не працює
В мене індивідуальне опалення, тому я не задумуюсь над цим законом.

Олена, 27 років не працює

Ігор, 49 років, не працює
Я проти. Адже, зараз досить і так дорого оплачувати комунальні послуги з нашими тарифами.

Ігор, 49 років не працює

Діма, 25 років, служить
До тих пір, поки не стабілізується гривня, це все пусті розмови. Якщо ціна на газ умовно 300 доларів, а курс 25 грн, то за один куб потрібно заплатити 7,5 грн.... Хто сьогодні зможе платити і де взяти гроші?

Діма, 25 років служить

Іван, 65 років, пенсіонер
У нас індивідуальне опалення, є ще допомога - субсидія, тому я не цікавився цим законом.

Іван, 65 років пенсіонер

Богдан, 45 років, не працює
Я негативно ставлюся до цього закону, і навіть не знаю чого чекати ще!

Богдан, 45 років не працює

Олег, 27 років, не працює
Ринкові ціни за газ для населення занадто високі. Люди не мають змоги їх сплатити. Тому без допомоги держави нам не обійтися. Будь-яка допомога для людей має суттєвезначення.

Олег, 27 років не працює

Петро, 55 років, пенсіонер
Важко про це говорити. Тут тільки обіцяють, а все одно виходить дорого платити. Як вони рахують ті лічильники? Ціни космічні, зарплати маленькі, пенсії теж.

Петро, 55 років пенсіонер

Віта, 23 роки, офіціант
Може уряд спочатку має підвищити зарплати та пенсії, а тільки потім ціни можуть бути такі, як у Європі? Це дуже хибне розуміння цієї послідовності. Спочатку потрібно зробити такий ринок як в Європі, а тільки потім можна розраховувати, що зарплати і пенсії зростуть до європейського рівня.

Віта, 23 роки офіціант

Підготувала Вероніка Купчик

Коментар спеціаліста:
Ситуацію роз’яснює Наталія Красіцька, начальник служби збуту міських тепломереж

– Як тепер здійснюється розрахунок? І чи дійсно громадяни будуть платити лише за спожите тепло?
– Для розрахунку тарифу використовується середня температура в опалювальному сезоні, яка притаманна в нашому регіоні. Це -0,5 0С. А для розрахунку в січні ми брали +4,3 0С (середньомісячна температура). Ця різниця і викликала дорахунок, що обурило наших споживачів. Хоча перший перерахунок відбувся з 19 грудня, де ми отримали тариф 13,69 грн, бо середня температура була +2-5 0С.
В січні температура впала, про що нас повідомили, і ми маємо відповідні документи, тому тариф вийшов 17,93 грн. Що буде в лютому – можемо сказати лише в березні, коли отримаємо середній показник температури. Якщо температура буде вища ніж 0,5 0С – нарахування буде здійснюватися за меншим тарифом. Таким чином споживачі сплачуватимуть за фактично спожиті послуги протягом місяця залежно від температури повітря.


Орієнтовна плата за 1 кв. м опалювальної площі залежності від середньомісячної температури зовнішнього повітря.

– Як ви визначаєте середньомісячну температуру?
– Дані про температуру зовнішнього повітря надходять до теплопостачальних організацій від Українського гідрометеорологічного центру. Визначаємо середньозважений показник щодо температури повітря кожної доби розрахункового періоду і в кінці виводимо середньомісячну температуру.

– Чи можуть споживачі самі провести нарахування?
– Так, звичайно. Якщо споживач має правильно виміряну температуру, то може звернутися до нас, ми детально роз’яснимо, як за формулою можна провести нарахування, і дамо відповіді на усі запитання.

– Як ви гадаєте, чому виникла необхідність по-іншому проводити розрахунки?
– На скільки ми розуміємо, це все робиться для добробуту населення. Щоб споживачам було комфортно, і вони платили лише за надані послуги. Адже, коли будуть теплі місяці, то економія буде відчутною. У нас вийшло велике навантаження на найхолодніший місяць, і тому відбулася паніка у споживачів, звідки взялися такі суми. Ближче до весни ми зможемо відчути ефективність такого нарахування.
Люди, які мають субсидії, отримують обов’язкову плату, яку їм визначили структурні підрозділи з питань соціального захисту населення. Ми подаємо інформацію щодо перерахунків. А решта мусить звикнути до нової методики нарахування.

– Хто несе відповідальність за правильність нарахування і як можна цей процес проконтро-лювати?
– За те, чи правильно ми нарахували і чи підтверджені дані, несу відповідальність я, як керівник відділу. Можна звернутися до нас і ми разом все прорахуємо. Що ми й робимо вже два тижні.
Адже ми повинні заспокоїти нашого споживача і показати, що нарахування виконані правильно.

регіональний прес-секретар
житлово-комунальних та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Наталія Радковська

 

Коли податкова накладна минає податкове зобов’язання

Вівторок, 23 лютого 2016, 09:56

У випадку помилкового складання податкової накладної на операцію з постачання товарів/послуг (складання двох податкових накладних на одну операцію з постачання товарів/послуг) та реєстрації їх в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН), платник податку, з метою виправлення допущеної помилки, має право згідно з п. 192.1 ст. 192 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) скласти розрахунок коригування до помилкової (другої) податкової накладної. Такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг, з дотриманням визначених термінів реєстрації.

Відповідно до п. 44.1 ст. 44 ПКУ для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим п. 44.1 ст. 44 ПКУ.

Нагадаємо, що Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21 (далі – Порядок), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2016 за № 159/28289.

До податкової декларації з податку на додану вартість (далі – декларація) вносяться дані податкового обліку платника окремо за кожний звітний (податковий) період без наростаючого підсумку (абзац другий п. 1 розділу ІІІ Порядку).

Дані, наведені в податковій звітності, мають відповідати даним бухгалтерського та податкового обліку платника (абзац перший п. 6 розділу ІІІ Порядку).

Отже, в декларації платником податку зазначаються дані, вказані в складеній на підставі первинних документів податковій накладній. Тому обсяги постачання товарів/послуг та сума податку на додану вартість, вказані в помилковій (другій) податковій накладній і розрахунку коригування до неї, не підлягають відображенню в декларації.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Будь гідний героїв

Вівторок, 23 лютого 2016, 08:03

Спомин Героїв Небесної сотні – святий обов’язок кожного з нас. Ми у вічному боргу перед їх найсвітлішою пам’яттю. Хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної сотні учасники спортивно – патріотичного заходу, що відбувся 19 лютого у Тернопільській школі № 22, організований Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

Серед запрошених почесних гостей були присутні головний старшина військової частини В-1428, прапорщик Стрілецький Михайло Іванович, військовий керівник школи №22 Тіхановський Василь Іванович, волонтери Червоного Хреста.

+DSC_0005

Під час усіх етапів змагань: стрільба по мішені з пневматичної гвинтівки, розбирання та складання автомата, підтягування на перекладині, надання першої долікарської допомоги, надягання протигаза.

+DSC_0188

Учасники - учні 10-А та 10-Б класів, продемонстрували успішне виконання усіх завдань, хороші навики і високу військову підготовку.

+DSC_0268

Україні, як ніколи, потрібні молодь, вихована на патріотичних засадах, яка знає, що таке гідність, честь і обов’язок перед державою.

Захід довів, що учнівська молодь готова та спроможна виконувати покладені на неї завдання в цей складний для держави час.

 

На Тернопільщині засуджено двох учасників терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

Вівторок, 23 лютого 2016, 07:15

Прокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох жителів міста Тернополя, обвинувачених у державній зраді, сприянні діяльності терористичних організацій, фінансуванні тероризму, вербуванні осіб для вчинення терористичних актів, публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

У суді доведено, що тернополяни, перебуваючи у Російській Федерації, познайомились із керівниками терористичної організації «ДНР» та на виконання їхніх завдань вербували найманців для вчинення терористичних актів на території України на боці терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Упродовж травня-липня 2014 року обвинувачені здійснювали вербування громадян України, яким обіцяли платити 1 тис дол США за терористичну діяльність, страховку в сумі 20 тис дол США у випадку смерті та гарантували додаткову грошову винагороду за вбивство військовослужбовців та знищення військової техніки Збройних Сил України.

Вони також інструктували, організовували матеріальне забезпечення найманців, направляли їх через територію Білорусії у спеціальний табір в м. Ростові-на-Дону для бойової підготовки та участі у терористичній діяльності в нашій державі, організували і проводили збір грошових коштів, військового спорядження, засобів зв’язку, медикаментів, продуктів харчування та забезпечували їх доставку учасникам терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Крім того, вони розпалювали сепаратистські настрої серед населення різних регіонів України через соціальні мережі, а також організовували мітинги проти дій органів державної влади у різних містах України.

Вироком суду обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з сепаратизмом та тероризмом за ч. 1 ст. 258-3 , ч. 2 ст. 258-4 , ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України та засуджено одного з них до 14 років, а іншого – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожного.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області
 

Виробили план дій щодо набору на військову службу за контрактом

Вівторок, 23 лютого 2016, 07:11

Ділова зустріч директора ОЦЗ Петра Химейчука та фахівців цієї соціальної установи з військовим комісаром обласного військкомісаріату Володимиром Катинським відбулась в обласному центрі зайнятості 22 лютого. Обговорили питання налагодження тіснішої співпраці щодо інформування безробітних про можливості проходження військової служби за контрактом.

«Цьогоріч у центрах зайнятості Тернопілля спільно з місцевими військовими комісаріатами вже проведено 53 семінари, у яких взяли участь 649 осіб зі статусом безробітного, – зазначив директор ОЦЗ. – Водночас із вакансіями, поданими обласним військкоматом, ознайомили 3925 безробітних».

Райдержадміністрації стануть координаторами узгоджених дій у питаннях залучення громадян до військової служби. На семінари з безробітними (за можливості) представники військкоматів запрошуватимуть демобілізованих воїнів, щоб можна було з перших уст дізнатися, як служиться нашим землякам. А ще на телеекранах у центрах зайнятості транслюватимуться відеоролики про умови проходження військової служби за контрактом.

У ході зустрічі її учасники розробили заходи з популяризації серед безробітних контрактної служби в армії. Директор ОЦЗ Петро Химейчук і військовий комісар обласного військкомісаріату Володимир Катинський підписали план спільних дій з питань співпраці щодо набору на таку службу.

 

Коли на вулиці Тернополя вийде нова поліція

Вівторок, 23 лютого 2016, 07:06

Про результати роботи Головного управління Національної поліції області, розслідування резонансних кримінальних проваджень та процеси реформування поліції йшлося на прес-конференції за участю керівника управління Олександра Богомола.

Керівник поліції повідомив, що на початку березня закінчують навчання у Львові патрульні поліцейські і незабаром вони нестимуть службу на вулицях нашого міста, Тернопільського, а, можливо і Зборівського району.

- Патрульні на перших порах працюватимуть разом з групами швидкого реагування, які вже добре себе зарекомендували, – пояснив Олександр Богомол.- Це задля того, аби молоді набиралися досвіду.

 

Скільки мільйонів перерахували жителі Тернопільщини на обороноздатність держави

Понеділок, 22 лютого 2016, 08:58

З початку 2016 року до Державного бюджету України з доходів жителів Тернопільщини перераховано 8,2 млн гривень військового збору.

Варто нагадати, що підприємці, крім тих, що обрали спрощену систему оподаткування, за результатами звітного податкового року самостійно розраховують військовий збір в розмірі 1,5% чистого оподаткованого доходу, відображають в річній податковій декларації та сплачують в терміни, передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб за відповідний період.

Першим звітним податковим періодом для нарахування військового збору з доходів фізичних осіб - підприємців на загальній системі оподаткування є 2015 рік. Термін сплати якого до 19 лютого 2016 року.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Молодіжна міська рада оголошує конкурс на кращий дизайн логотипу

Понеділок, 22 лютого 2016, 08:53

Дизайн не обмежується використанням символіки міста та державною колірною гамою. Логотип повинен включати назву «Молодіжна міська рада» або абревіатуру «ММР» та має бути виконаний українською мовою.

Про це повідомляють у виконкомі Тернопільської ММР. Молодіжна міська рада є консультативно-дорадчим органом Тернопільської міської ради.

На конкурс приймається до 3 робіт від 1 автора.

Надсилайте свої пропозиції на адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду до 04 березня з позначкою : «Логотип ММР». Версії ескізів надсилайте у форматі jpg та png.

Переможець конкурсу буде відзначений офіційною подякою від міського голови.

Також логотип ММР розміщуватимуть на всіх засобах презентаційно-іміджевого характеру, в тому числі у ЗМІ, на сайтах, інформаційних банерах, сіті-лайтах, біг-бордах, буклетах, листівках, прапорцях, відеороликах.

До 20 березня на соціальних сторінках ММР відбудеться голосування, за результатами якого обиратимуть переможця.

 

Скільки коштує полежати в палаті поруч з депутатом?

Понеділок, 22 лютого 2016, 08:21

Усім нам неодноразово доводилося чути словосполучення «зіркова хвороба». Психологи дають йому наступне визначення – особливий погляд на світ, оточуючих людей і на самого себе, коли людиною керує стійке упередження, начебто в неї впізнаване обличчя і що їй досить клацнути пальцями, щоб усе стало так, як їй хочеться. Це прагнення всіляко підкреслювати свій особливий привілейований статус, вимагати до себе особливого ставлення, схильність порушувати встановлені правила і прийняті норми поведінки, пише Моя газета.

Якщо ви думаєте, що такі симптоми притаманні лише представникам шоу-бізнесу, то мушу вас розчарувати. Бо хоча наші (і не наші) співочі чи кіношні «зірочки» часто й ведуть себе так, начебто «Бога за бороду схопили», їм ще ой як далеко до політиків. Останні часто дозволяють собі речі, які нам, простим смертним, навіть не снилися.

Приміром, уявіть собі, що ви захворіли. Що робите в такому випадку? Зазвичай викликаєте лікаря, вам виписують дорожезні медикаменти, ви їх приймаєте впродовж певного періоду і, якщо звернення до лікаря було вчасним, а сам лікар дійсно компетентний при встановленні діагнозу, то ви одужуєте. У випадку ускладнення хвороби вам пропонують стаціонарне лікування в дешевенькій державній лікарні.

Все зовсім по-іншому відбувається у політиків. Їхня «зіркова хвороба» не дозволяє їм викликати додому звичайного сімейного лікаря. Та й лежати у звичайнісінькій лікарні разом із такими «простаками», як ми, їм «зіркова» совість не дозволяє. Який тоді вихід? Або мати особистого лікаря (бажано іноземного), або лікуватися в престижній здравниці, яка щороку годується з державного бюджету, тобто із наших з вами кишень. Благо, що така здравниця є в Україні – це медичний комплекс «Феофанія», до якого входять дві поліклініки, стаціонар та санаторна база. Де ж іще, якщо не там, оздоровлюватися нашим VIP-персонам?

Щоправда, в останні роки, особливо після Революції Гідності, двері «Феофанії» відчинили і для простих смертних. Виявилося, що «не такий страшний чорт, як нам його малювали». Бо хоч ціни там і не найнижчі, але вже точно не захмарні. А значить і простим смертним можна туди потикатися. Особливо, якщо дорожимо власним здоров’ям і якість обслуговування міської поліклініки чи лікарні нас не влаштовує.Скільки коштує полежати в палаті поруч з депутатом_2

Пломба за 90 грн

В’їзд в елітну лікарню охороняє тільки один літній чоловік. «Вам куди? Обстежитися? Ідіть в другий корпус, вам там все розкажуть».

Другий корпус – це шестиповерхова нова будівлю. На першому поверсі реєстратура та довідка.

«До якого лікаря вам? Направлення є? Ні, а що вас турбує? Стоматолог? Пройдіть по коридору», – пояснює ввічлива медсестра.

Саме приміщення мало схоже на наші районні і міські поліклініки. На підлозі чиста плитка, мармурові сходи, біля стін стоять затишні домашні диванчики, крісла, квіти. Черг біля кабінетів немає.

Консультації, всілякі аналізи та обстеження тут платні. Ціни в клініці – не захмарні. Наприклад, за прийом у стоматолога в «Феофанії» доведеться віддати 105 грн (у приватників – 200-250 грн, а в районних поліклініках зазвичай безкоштовно).

Прийом у гінеколога – від 195 до 240 грн (в приватній клініці – 200-500 грн, в райполіклініці – близько 85 грн). За УЗД щитовидної залози просять 90 грн (у приватників – 150-270 грн, в звичайній поліклініці – 150 грн). Аналіз крові в залежності від потрібних показників – від 130 до 1500 грн (ціни у приватників – від 100 до 2000 грн, у звичайній поліклініці – 100-200 грн).

Безкоштовно тільки депутати

У реєстратурі ми поцікавилися, чому поліклініка державна, а беруть плату. Співробітники тільки знизують плечима.

«Медицина-то безкоштовна, але ви знаєте, яке зараз фінансування? Виживати і підтримувати клініку хоча б у нинішньому стані якось треба», – розповіла «Вістям» одна зі співробітниць«Феофанії».

До слова, елітна лікарня щороку витрачає на ремонти більше, ніж вся Україна на боротьбу з туберкульозом. І при цьому керівництво установи постійно скаржиться, що грошей не вистачає навіть на ліки.

У Державному управлінні справами, яке курирує «Феофанію», нам повідомили, що безкоштовне лікування тут можуть отримати лише приписані до клініки депутати і чиновники, а також військовослужбовці, і то тільки ті, кому не можуть допомогти в Центральному військовому госпіталі.

Але за гроші будь-який українець зможе полежати в палаті поруч з депутатом. Щоправда, таке задоволення не з найдешевших. Наприклад, перебування в двомісній палаті відділення хірургії з харчуванням, лікуванням та доглядом за добу коштує 1350 грн. Для депутатів така сума, звісно, сміхотворна, а для нас…

Скільки коштує полежати в палаті поруч з депутатом_1

Спадок СРСР

«Феофанія» дісталася нам у спадок від комуністичних вождів. Це була їхня здравниця, в якій лишень вони мали змогу оздоровлюватися. Тривалий час українці не могли навіть мріяти про те, щоб отримати туди доступ. Наші політики, оскільки страждають на «зіркову хворобу», і у страшному сні не могли собі такого уявити, щоб хтось із «нижчої касти» лежав поряд із ними в одній палаті. Тому за президентства Ющенка було прийняте рішення звести для простих смертних «Лікарню майбутнього». Будівництвом цієї установи опікувалася дружина екс-президента Катерина. Заклад планувався для дітей тих, хто не може собі дозволити дорогого лікування. Однак гроші на новітню лікарню зібрали, а самої лікарні не збудували. Отож і лишається нам на вибір: або дешевенька державна лікарня, звідки, у випадку важкої недуги, нам зазвичай уже не вибратися, або не дуже дешева «Феофанія», котра лишилася як символ минулої епохи.

 

Тернополянам пояснюють як подавати документи для оформлення субсидії на газ

Понеділок, 22 лютого 2016, 07:33

З 1 травня 2015 року для споживачів комунальних послуг була значно спрощена процедура отримання субсидій: для цього споживачам потрібно заповнити лише два документи – відповідну заяву та декларацію про доходи і витрати, форми яких також були спрощені.

Як повідомила начальник відділу розрахунків населення за природний газ ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» Людмила Полотнянко, можливістю отримати субсидії на природній газ  скористалася третина абонентів підприємства.


- ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» обслуговує місто Тернопіль та Тернопільський район, а саме 107 тисяч абонентів. Станом на 1 січня 2015 року можливістю отримувати субсидії скористалося майже 33 тисячі абонентів, - розповідає Людмила Полотнянко. – Наголошую, що якщо хтось з певних причин не подав документи для отримання субсидії, це не пізно зробити навіть зараз і в перспективі отримати компенсацію за спожитий газ від держави на літній період. Я вважаю, що спробувати скористатися цією можливістю мають усі споживачі. Для отримання субсидій тернополянам варто звертатися в управління соціальної політики Тернопільської міської ради або ж до обслуговуючих підприємствах, де надають консультацію фахівці управління соцполітики, у населених пунктах Тернопільського району – до представників сільських рад. До відділу розрахунків  ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз», що знаходиться на вулиці Митрополита Шептицького, 20, тернополяни можуть звертатися, щоб узгодити дані щодо площі житла, кількості зареєстрованих осіб тощо.

  • На період від 1 жовтня до 31 березня за ціною 3,6 гривні за кубометр газу споживачі зможуть використати 1200 кубометрів палива. Ціна газу, який буде спожитий понад цю норму, становитиме вже 7,188 гривні за кубометр. Кабінет Міністрів вніс зміни до урядової постанови №758 від 1 жовтня цього року. Новий урядовий документ №872 від 30 жовтня визначає принцип регулювання ціни газу для населення та встановлює період дії пільгової ціни - із 1 жовтня по 31 березня. Отож, якщо раніше пільгова ціна на газ для опалення застосовувалася на обсяг палива, який не перевищував 200 кубометрів упродовж місяця, то тепер споживач може на свій розсуд використати до 1200 кубометрів впродовж усього періоду дії пільгової ціни, тобто впродовж шести місяців. Раніше обсяг газу, який не був повністю використаний за пільговою ціною в одному місяці, не переходив у наступний. Тепер споживач може самостійно коригувати своє споживання та економити в період дії пільгової ціни. Наприклад, у теплі місяці споживати газу менше, а з настанням холодів використовувати його., - пояснює фахівець.
  • Якщо споживач використовує менше, ніж встановлено соціальним нормативом, гроші не повертатимуться до органу соцзахисту, а залишаться на його рахунку. За надлишки площі і використаних комунальних послуг необхідно сплачувати повну вартість послуг, - наголошує Людмила Полотнянко. – Відтак, одержувачам субсидій в Тернополі не потрібно "випалювати" всю норму газу. Сума субсидії, яку переказують на рахунки виконавців комунальних послуг для оплати їх вартості і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, може бути зарахована як оплата у майбутніх розрахункових періодах.

Нагадуємо, що згідно з програмою житлових субсидій, держава відшкодовує витрати на оплату користування житлом або його утримання та комунальних послуг: водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергії, вивезення побутового сміття та рідких нечистот. Крім цього, для сімей, які використовують для опалення тверде паливо, а для приготування їжі скраплений газ, передбачено надання субсидії для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Для отримання детальнішої інформації щодо нарахування субсидій споживачам необхідно звернутися в управління соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8 за телефоном: (0352) 23-56-52.

 

Також Людмила Полотнянко нагадує, що у цьому опалювальному сезоні для споживачів, які мають встановлені газові опалювальні прилади, діє новий порядок використання палива за пільговою ціною.

Аби використаний споживачем газ упродовж періоду дії пільгової ціни правильно обліковувався, необхідно з першого до п’ятого числа кожного місяця передавати показники газового лічильника за попередній місяць до ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз».

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»

 

Тернопільські команди запрошують до участі у Кубку Науменка з міні-футболу

Неділя, 21 лютого 2016, 09:48

6-8 березня у Тернополі пройде традиційний турнір з міні-футболу пам'яті Юрія Науменка.

 

Сьогодні – “Весільний раут”

Неділя, 21 лютого 2016, 09:43

Сьогодні, 21 лютого, у Podolyany Hall портал Пара молода проведе грандіозну вечірку-виставку Весільний раут! На заході виступить зірковий гість – команда VIP Тернопіль. А також буде розіграний сертифікат на  5000 гривень на покупку весільної сукні… Деталі програми – далі.

raut

Отже, чим порадує наречених цьогорічний Весільний раут?

Насамперед – красою! Головний декоратор заходу, студія декору Лани Карпович, готує вражаючий, концептуальний дизайн події. Інші учасники облаштовують цікаві фотозони, продумують власні стильні образи… Саме тому організатори радять відвідувачам дотриматися дрес-коду Cocktail і стати невід’ємною частинкою цього свята для всіх!

По-друге, Пара молода обіцяє вразити насиченою і потужною шоу-програмою. Її хедлайнер, звісно, зіркові гості – команда VIP Тернопіль. А ще на заході буде марафон ведучих, п’ять модних показів (весільного, вечірнього вбрання, а також нарядних суконь для flowergirls), майстер-класи з танців, спіч-виступ декоратора Лани Карпович «Готуємось до весілля», виступ музбендів Orchestra Vito і Cover Jam, світлове шоу, DJ-сет, фаєр-шоу.

А ще будуть майстер-класи з візажу, інтерактивні презентації, фуршет, піраміда з шампанським і неймовірний вибір весільних товарів та послуг! Познайомити наречених зі своїми пропозиціями у Тернопіль приїдуть весільні компанії і спеціалісти зі Львова, Івано-Франківська, Хмельницького, Києва. Серед учасників Весільного рауту 2016 будуть весільні салони, дизайнери одягу, салони краси і перукарі-стилісти, декоратори та весільні організатори, фотографи і відеостудії, кейтерингові компанії і ресторації, ведучі та музбенди, артисти шоу-програм…

Втім, найбільше незабутніх вражень та емоцій азарту нареченим принесе розіграш корисних для весілля подарунків. Адже за номерами запрошень на раут розіграють дуже багато (понад 100!) призів від учасників заходу. Зокрема, головний подарунок – 5000 гривень на покупку весільної сукні у мережі весільних салонів «Крістел-Марібель».  Повний перелік призів можна переглянути на офіційній сторінці Весільного рауту (http://www.paramoloda.ua/vesilnyy-raut-2016) .

Поспішайте потрапити на яскраву-вечірку виставку «Весільний раут 2016»!

Вартість запрошення на дві персони – 50 грн.

Вхід без запрошення (без участі у розіграші) – 15 грн./особа

Точки продажу запрошень:

  • Клуб краси Beauty Club: вул. Руська, 50а
  • Студія краси N-studio: вул. Старий ринок, 5
  • Весільний бутік Крістел: вул. Руська, 10
  • Салон краси Марафет: вул. Брюкнера, 2/36
  • Студія краси Make Art: вул. Крушельницької, 39
  • Весільний салон El Lirio: вул. Крушельницької, 35/66
  • Фотостудія АртЛюкс: вул. Замкова, 3 (навпроти пологового)
  • Весільний салон-ательє Марія VIP: бульв. С. Петлюри, 2, 2-ий пов., над магазином «Сільпо»
  • Салон краси та моди “Іріс”: вул. Злуки, 4а (зупинка “Берізка” навпроти Універсаму, пройти в двір новобудови)
  • Кафе Fresh Time: ТРЦ Подоляни, хол
  • Ресторан Галич: вул. Лесі Українки, 18

    like.te.ua 
 

Відкрито Тернопільське управління СДПІ з обслуговування великих платників податків

Субота, 20 лютого 2016, 10:48

Сьогодні, 18 лютого в Тернополі відкрито модернізований Офіс з обслуговування великих платників податків Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. Відтепер супровід та обслуговування 25 підприємств, які відповідають критеріям великого платника податків, буде здійснюватися в Тернопільському управлінні Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників податків у м. Львові Міжрегіонального головного управління ДФС.

На правах господаря, розпочав захід начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Він, зокрема, привітав усіх присутніх із такою неординарною подією – створенням офісу з обслуговування великих платників податків саме у Тернополі. «Переконаний, що наші фахівці будуть надавати якісні послуги великим платникам податків, а бюджет області відповідно поповниться вагомими коштами. Адже тільки минулого року великі платники Тернопільської області забезпечили надходження до бюджету майже мільярда гривень, що становить 49% від загальних надходжень по області», - сказав керівник відомства.

DSC_0074

«Податкове законодавство передбачає, що у 2016 році всі великі платники податків мають обліковуватися в Офісі великих платників податків. Їх значення у податковій реформі дуже важливе, адже 55% надходжень в Україні забезпечує великий бізнес. Саме тому для нього повинні бути створені максимально комфортні умови для ведення своєї діяльності. Враховуючи побажання громад в Україні, буде відкрито 5 Офісів з обслуговування великих платників податків. Сьогодні ми відкриваємо третій такий Офіс і сподіваємось, що це сприятиме поліпшенню роботи сервісної складової Державної фіскальної служби і забезпечить її наближення до європейського рівня», - зазначив під час виступу заступник начальника Міжрегіонального головного управління ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників Олександр Лепетюк.

Учасниками урочистого відкриття Офісу великих платників були керівники підприємств, які належать до категорії великих платників Тернопільщини. Вітаючи їх, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна висловив побажання, щоб із створенням Офісу і забезпеченням комфортних умов для ведення бізнесу, кількість великих платників податків на Тернопільщині збільшилася в рази.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Тисячам відвідувачів надано послуги

Субота, 20 лютого 2016, 10:47

За перший місяць поточного року Центр обслуговування платників Тернопільської ОДПІ відвідали більш як 29 тисяч громадян. Як зазначив заступник начальника Євген Воробець, фахівцями інспекції видано 830 карток платника податків, зареєстровано 212 книг обліку розрахункових операцій та 210 книг обліку доходів та витрат.

Надано 83 витяги з реєстрів платників єдиного податку, 55 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, зареєстровано 41 платника єдиного податку. Решта відвідувачів консультувались, отримували практичну допомогу у заповненні декларацій про майновий стан і доходи, подавали податкову звітність.

Заступник начальника також нагадав, що уже другий місяць триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2015 році, та закликав громадян активно виконувати свій обов’язок.

Відділ організації роботи ТОДПІ

 

Говорили про впровадження нових стандартів в організації обслуговування клієнтів служби зайнятості

П'ятниця, 19 лютого 2016, 11:11

У Будинку праці, що в Тернополі, відбувся обмін досвідом щодо впровадження нових стандартів в організації обслуговування клієнтів служби зай-нятості. До Тернополя завітали начальник відділу організації профорієнтації Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Марина Міропольсь-ка, провідний фахівець відділу організації надання соціальних послуг ДСЗ (Центрального апарату) Людмила Соболєва, представники Івано-Франківського, Львівського, Хмельницького та Чернівецького обласних цен-трів зайнятості.


Участь у заході взяли також директори Івано-Франківського, Львівського ОЦЗ Григорій Горбаль та Василь Барилюк, виконуючий обов’язки директо-ра Чернівецького обласного центру зайнятості Роман Криган.


«Сьогодні реформуванням охоплено чимало сфер діяльності, державні бюрократичні установи перетворюються в адресні сервісні служби, - сказав директор Тернопільського ОЦЗ Петро Химейчук. - Зокрема, передбачається перетворення служби зайнятості у Національну агенцію зайнятості. І перші кроки у цьому напрямку вже робляться. У нас визначені пілотні центри зай-нятості Тернопілля – це Тернопільський міськрайонний, Кременецький та Лановецький районні ЦЗ, де розпочата дослідна апробація регламенту робо-ти щодо задоволення потреб клієнтів. Розроблені програми апробації, акти-вні організаційні заходи. Проведено перехресне стажування для вивчення суміжних функцій спеціалістів. Усе це дозволить значно поліпшити нашу дія-льність, стимулюватиме безробітних до активного пошуку місць праці й ви-корінюватиме у них споживацькі настрої, які базуються лише на отриманні допомоги по безробіттю. І найважливіше – новації посприяють зміцненню співпраці з роботодавцями».


Про те, що саме від роботодавців залежить, як служба зайнятості забезпечуватиме ефективне працевлаштування безробітних, говорила начальник відділу організації профорієнтації Державної служби зайнятості (Централь-ного апарату) Марина Міропольська.
Учасники заходу переглянули на екрані в конференц-залі Будинку праці дві презентації щодо заповнення картки вакансій та професійного відбору кадрів на замовлення роботодавців, які провели заступник директора Терно-пільського ОЦЗ Олександра Островська та начальник відділу організації профорієнтації цього ж центру зайнятості Тетяна Білінська.


З цікавістю гості Тернополя ознайомилися з роботою фахівців Терно-пільського міськрайонного центру зайнятості, поспілкувалися з ними, обго-ворили позитиви нових стандартів в організації обслуговування клієнтів служби зайнятості та визначили проблемні місця, намітили оптимальні шля-хи вирішення проблемних питань. Водночас усі зійшлися на думці, що слу-жба зайнятості – це сервісна установа, яка має забезпечувати новий клієнто-центрований підхід до обслуговування відвідувачів при наданні соціальних послуг, що пришвидшить працевлаштування шукачів роботи, забезпечить оперативне укомплектування вільних робочих місць і вакантних посад.

 

Подати показники за спожитий газ у Тернополі можна за допомогою спеціальних скриньок

П'ятниця, 19 лютого 2016, 10:38

Тернополяни нарікають на труднощі, пов’язані із оперативною подачею показів лічильників за спожитий газ. Втім, можливостей зробити це швидко та без зайвих зусиль є чимало. Зокрема, працівники ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» пропонують усім, хто має таке бажання, для подачі лічильників скористатися спеціальними скриньками, які розміщені на території підприємства за адресою вул. Митрополита Шептицького, 20. Як розповідає начальник відділу розрахунків населення за природний газ Людмила Полотнянко, для таких цілей передбачено три скриньки.

  • Перша скринька знаходиться при вході у двір нашої установи, друга – при вході до відділу розрахунків, а третя – безпосередньо у відділі розрахунків. Подати показники за допомогою скриньок може кожен охочий, вказавши на аркуші необхідні для цього дані: свою адресу, номер особового рахунку, прізвище, число, місяць, номер лічильника та показник, - пояснює Людмила Полотнянко. – Щоденно о 16 годині наші працівники вилучають ці дані із скриньок, після чого отриману інформацію вносять у бази для подальшого здійснення розрахунків, а самі аркуші – підшивають.

Даних про те,  хто найчастіше користується скриньками для подачі показників, працівники ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» не мають. Адже вкинути у скриньку заповнений напередодні бланк можуть навіть діти. Напевне відомо лише одне: багатьом тернополянам така зручність до вподоби. «Паперові» показники надходять щодня, а наприкінці місяця їх стає значно більше – 100-150 аркушів у день.

Для подачі показів за спожитий газ тернополяни можуть скористатися і іншими можливостями: зробити це можна безпосередньо у відділі розрахунків на вул. Митрополита Шептицького, 20, подати свої дані через інтернет на сайті gazpostach.te.ua чи за допомогою сервісу eps.te.ua, через термінал «Приват Банку» або ж телефоном. До слова, саме зараз здійснюються роботи над  облаштуванням додаткової телефонної лінії для прийому дзвінків від споживачів, які хочуть скористатися можливістю подачі показників саме за допомогою телефону.

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»

 

На Театральному майдані відбудеться флешмоб «Вони тримають небо»

П'ятниця, 19 лютого 2016, 10:28

19 лютого 2016 року  о 18.00 год. на Театральному майдані відбудеться флеш-моб, присвячений вшануванню Героїв Небесної Сотні «Вони тримають небо».

 


Інформація управління освіти і науки Тернопільської міської ради

 

Молодіжна міська рада оголошує конкурс на кращий дизайн логотипу

П'ятниця, 19 лютого 2016, 07:42

Дизайн не обмежується використанням символіки міста та державною колірною гамою. Логотип повинен включати назву «Молодіжна міська рада» або абревіатуру «ММР» та має бути виконаний українською мовою.

Про це повідомляють у виконкомі Тернопільської ММР. Молодіжна міська рада є консультативно-дорадчим органом Тернопільської міської ради.

На конкурс приймається до 3 робіт від 1 автора.

Надсилайте свої пропозиції на адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду до 04 березня з позначкою : «Логотип ММР». Версії ескізів надсилайте у форматі jpg та png.

Переможець конкурсу буде відзначений офіційною подякою від міського голови.

Також логотип ММР розміщуватимуть на всіх засобах презентаційно-іміджевого характеру, в тому числі у ЗМІ, на сайтах, інформаційних банерах, сіті-лайтах, біг-бордах, буклетах, листівках, прапорцях, відеороликах.

До 20 березня на соціальних сторінках ММР відбудеться голосування, за результатами якого обиратимуть переможця.

 

Підстава для неутримання податку

П'ятниця, 19 лютого 2016, 07:38

В Тернопільській ОДПІ інформували, що єдиним документом, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб'єкта підприємницької діяльності, є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР).

Як зазначив заступник начальника Володимир Гузенков, якщо фізособа-підприємець надасть копію витягу з ЄДР, то суб'єкт господарювання не утримуватиме податок на доходи фізичних осіб при виплаті доходів.

Підтвердженням перебування фізичної особи-підприємця на спрощеній системі оподаткування є витяг з реєстру платників єдиного податку, який містить, зокрема:

* відомості про ПІБ фізичної особи-підприємця;

* види його господарської діяльності;

* дату державної реєстрації;

* дату та номер запису про проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

Також, Володимир Гузенков повідомив, що будь-яких інших спеціальних документів, які б підтверджували систему оподаткування, чинним податковим законодавством не передбачено.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Тернополян запрошують на виставку “Освіта в Канаді 2016”

П'ятниця, 19 лютого 2016, 00:00

Посольство Канади в Україні запрошує всіх бажаючих відвідати третю виставку “Освіта в Канаді 2016”. У рамках заходу, з 20 по 21 лютого, тернополяни матимуть змогу дізнатись про умови отримання дозволу на навчання, вимоги до оформлення документів для подачі у візовий відділ, можливості працевлаштування для студентів, а також поспілкуватися з канадцями та послухати розповіді українських студентів, які вже побували у Канаді.Виставки відбудуться у Львові та Києві. Вхід безкоштовний.

освіта в канаді 2016

Кращі навчальні заклади Канади відвідають Львів та Київ, щоб запропонувати українцям будь-якого віку здобути високоякісну міжнародну освіту, знання англійської мови найвищого рівня та отримати незабутні враження від проживання в мультикультурному та привітному середовищі однієї із найбільш розвинених країн світу. Впродовж заходу зареєстровані відвідувачі матимуть ексклюзивну нагоду прослухати семінар від представника Візового відділу Посольства.

Виставка «Освіта в Канаді 2016» - подія, яка подарує відвідувачам враження та відчуття подорожі до Канади у межах України. Це можливість дізнатися не тільки все про освіту, а й про особливості життя в Канаді: поспілкуватися з канадцями та знавцями канадської культури, ознайомитись із цікавими та необхідними факти для комфортного проживання в країні, послухати розповіді українських студентів, які вже побували у Канаді, скуштувати традиційну кухню, зокрема всесвітньо відомий кленовий сироп із самого Квебеку, отримати найбільш актуальну інформацію про тарифи на авіаквитки від спонсора виставки - авіакомпаній Air France - KLM. Окрім цього, на відвідувачів чекають ексклюзивні акційні пропозиції від навчальних закладів Канади, сертифікати на складання тесту TOEFL та розіграш призів від партнерів виставки.

Відвідування виставки та Візового семінару – тільки за умови попередньої реєстрації. Вхід безкоштовний.

Дізнатись розклад роботи виставки, перелік канадських навчальних закладів та зареєструватись на відвідування виставки та візового семінару можна на офіційному сайті виставки www.fair.educanada.com.ua.

Реєстрація представників засобів масової інформації необхідна не пізніше, ніж до 15.00 12.02.2016 за тел.: (067) 217 04 15.

Виставка відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Львівської міської ради.

 

Щасливі родини

Четвер, 18 лютого 2016, 10:57

Незвичайне сімейне свято відбулося 16 лютого в Тернопільській спеціалізованій загальноосвітній школі повного дня  з поглибленим вивченням іноземних мов, свято найдружніших родин: батьків, які люблять своїх дітей і не бояться разом з ними взяти участь у спортивних змаганнях,  та дітей, які вірять у своїх батьків; свято здоров’я та сімейної взаємо підтримки.

Активність та кількість сімей вразила організаторів заходу: дванадцять найспортивніших сімей продемонстрували свою готовність  до фізичних випробувань, взявши участь у спортивних естафетах. «Мама,  тато,  я — спортивна сім’я» - захід, в якому ще жодного разу не брало участі так багато представників однієї школи, доводить, що постійна співпраця  педколективу з батьками своїх учнів може дати такі вражаючі результати.  Особлива подяка директору школи,  Поліщук Катерині Михайлівні, за активне сприяння у проведенні спортивного свята.

12744644_1516387228662441_7735528390243733160_n

Доброзичлива  атмосфера учасників одне до одного,  шалена підтримка вболівальників  панували в  спортивній  залі школи.  За результатами спортивних естафет та вікторини, переможцями змагань стали:

І місце - сім’я Маліченка Віктора (учня 4- Б класу),

ІІ місце - сім’я Ханаса Володимира (учня 3-Б класу),

ІІІ місце - сім’я Тарака Максима (учня 2-В класу).

Переможці та учасники змагань були нагороджені подарунками від ПП "Колумбус", ТМ «Ласунка» та видавництва «Підручники і посібники».

Хочеться побажати усім батькам і дітям, щоб у їхніх сім’ях було все гаразд,  щоб  їх родини були  здоровими  та щасливими!!!

 

Працівники поліції охорони не дали зловмиснику винести вкрадене з магазину

Четвер, 18 лютого 2016, 08:54

Інцидент трапився пізно ввечері. О третій годині ночі на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Тернопільській області надійшов сигнал «Тривога» з охоронюваного об'єкту – магазину продуктів. Через кілька хвилин за адресою прибули співробітники поліції охорони.

На місці події поліцейські охорони затримали невідомого чоловіка, який намагалися винести з магазину продукти харчування, алкогольні напої, тютюнові вироби та побутову хімію на суму близько одинадцяти тисяч гривень. Затриманим виявився непрацюючий, раніше судимий 48-річний житель районного центру Тернопільщини.

IMG_20160217_051911

Як з’ясувалося, нічний «покупець» проник до магазину шляхом пошкодження стіни. Проникши до магазину, чоловік заходився виносити необхідні йому товари на вулицю і складати біля магазину.

Коли за лічені хвилини на місце виклику прибула група реагування Управління поліції охорони, злодій вирішив рятуватися від відповідальності втечею. Проте, завдяки професійним діям поліцейських охорони вже за мить на його руках закрились кайданки.

IMG_20160217_042137(1)

Дії зловмисника підпадають під ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, покаранням за такий злочин може бути позбавлення волі терміном до шести років.

 

Скільки безробітних у Тернополі?

Середа, 17 лютого 2016, 12:58

Незайняті та безробітні громадяни. За січень 2016 року в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості звернулися 430 громадян, які проживають в м. Тернополі, що на 41 особу менше ніж за аналогічний період минулого року (471 чол.). Чисельність незайнятого населення, зареєстрованого протягом січня 2016 року у міськрайонному центрі зайнятості, з урахуванням зареєстрованих на початок року, склала 2733 чол., що на 774 особи менше, ніж на 1 лютого 2015 року (3507 чол.).

Станом на 1 лютого 2016 року на обліку в центрі зайнятості знаходилися 2337 незайнятих громадян з числа осіб, що проживають в м. Тернополі ( на 1 лютого 2015 року – 2881 чол.).

Станом на 01 лютого 2016 року на обліку в центрі зайнятості перебували 1939 безробітних громадян, що на 647 чол. або на 25,0% менше, ніж на відповідну дату минулого року (2586 чол.). Жінки складають 69,2% від загальної чисельності безробітних (1342 особи). Зменшився відсоток молоді до 35 років серед безробітних з 60,4 % на 01.02.2015 року до 55,2 % на 01.02.2016 року.

В 2016-му  232 підприємства міста подали інформацію до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості про наявність 576 вільних робочих місць та вакантних посад ( на 01.02.2015 р. – 582 вакансії), у тому числі потреба для заміщення на посади службовців – 199 місць, для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – 27 місць.

Всього за січень 2016 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав від 269 підприємств міста інформацію про наявність 913 вільних робочих місць та вакантних посад.

 

Як захистити себе від квартирних крадіжок

Середа, 17 лютого 2016, 10:09

Як захистити свою оселю від загрози проникнення «домушників»? Як зробити, щоб майно залишалось в цілковитій збереженості? Про це розповіли під час прес-конференції начальник управління поліції охорони Олег Іващенко, начальник центру технічного обслуговування поліції охорони Олексій Дзюра, завідувач сектору НДЕКЦ Володимир Богайчук, старший оперуповноважений управління кримінальної поліції Іван Бачинський.

Проводячи прес-конференцію, поліцейські відійшли від шаблонів. Захід відбувався у приватному будинку, в якому нещодавно побували «непрохані гості». Цей гіркий досвід змусив господарів подбати про безпеку своєї оселі.

Поліцейські довели журналістам статистику скоєння квартирних крадіжок в області. Лише у січні цього року було вчинено 17 квартирних крадіжок, це на 59% більше, ніж у січні 2015-го. Втішно, що впродовж минулого року та двох місяців цього не обікрали жодної оселі чи приміщення, де була встановлена сигналізація.

- Не існує такого замка, якого б не зміг відкрити злодій, - розповів завідувач сектору НДЕКЦ Володимир Богайчук. - Найчастіше «домушники» проникають до помешкань, підібравши ключ чи відмичку, або зламавши замок. Досвідченому злодію на це потрібно лише 1-2 хвилини.

Як вберегтися від крадіїв? На це запитання дали відповідь під час прес-конференції фахівці. Найбільш дієвий спосіб захистити оселю - встановити охоронну сигналізацію. Один тільки факт її наявності змушує багатьох квартирних злодіїв відмовитись від скоєння злочину.

Поліцейські охорони продемонстрували журналістам також найсучасніше обладнання, яке використовують для захисту помешкань краян. З приватного помешкання, в якому відбувався показ, злодії нещодавно винесли будівельні інструменти та побутову техніку. Прикрий випадок змусив тернополян задуматися над надійним захистом свого майна. Вибір зупинили на послугах, які надають працівники управління поліції охорони.

Як захистити себе від квартирних крадіжок

Начальник управління поліції охорони в області Олег Іващенко розповів про приємний бонус для тих краян, які вирішать встановити сигналізацію у лютому.

- З 15 до 29 лютого триває соціальна акція «Квартира під охорону», - пояснив начальник управління поліції охорони Олег Іващенко. - За умовами акції, в цей період громадяни сплачуватимуть за вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи виконуватимуться лише за половину вартості. Для учасників АТО знижка на монтажні роботи до 75%.

Після виконання монтажних робіт та укладання договору на охорону Ваше майно гарантовано перебуватиме під захистом справжніх професіоналів.

Про новинки в охоронній сфері розповів начальник центру технічної охорони управління поліції охорони Олексій Дзюра.

- Сьогодні центр технічної охорони надає послуги щодо встановлення новітніх систем охорони із використанням GPRS, GSM технологій, які дозволяють контролювати Вам систему охорони на відстані. Також, можливе встановлення радіо канальної системи без проведення кабелів, а також встановлення сигналізації на квартирі на короткі проміжки часу від 3 днів до 1 місяця. При цьому технічні працівники за 2 години роботи зможуть обладнати Вашу оселю засобами сигналізації без свердління стін чи перегородок. Замовник оплачує лише абонентну плату за проміжок часу який бажає

охоронятись. Існує добра традиція, що власники помешкань, які вже скористались послугами технічної охорони на тимчасовій основі і у подальшому охороняються підрозділами поліції охорони, - повідомив Олексій Дзюра.

Довідково:

Для отримання консультації про послуги Поліції охорони можна телефонувати за номером телефону: 0800-502-220, 0800-211-000 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних телефонів), а також за номерами: 0 970 502 220, 0 730 502 220, 0 990 502 220 (за тарифами мобільних операторів).

Також можна звертатися до Управління поліції охорони в Тернопільській області: 52-55-94; 067-350-55-68; 067-208-50-68.

 

Податкові міліціонери поїхали на ротацію у зону АТО

Середа, 17 лютого 2016, 09:22

У лютому цього року для проходження служби у зоні проведення антитерористичної операції вирушили чотири співробітники оперативних підрозділів ГУ ДФС у Тернопільській області.

Вони замінили своїх колег, які несли службу у зоні АТО ще із жовтня минулого року. Впродовж майже п’яти місяців оперативники здійснювали заходи із протидії незаконному переміщенню товарів через «умовний» кордон на сході країни, контроль вантажних перевезень, автомобільних та залізничних переїздів, а також патрулювання у складі міжвідомчих груп з числа військовослужбовців та співробітників інших правоохоронних органів по лінії розмежування.

Зокрема, у січні поточного року спецпідрозділом «Фантом», до складу якого входили співробітники податкової міліції Тернопільщини, разом із співробітниками Державної прикордонної служби на контрольному пункті в’їзду – виїзду «Зайцеве» виявлено в схованці, розташованій в сидінні позашляховика, 6 мільйонів російських рублів, 98 тисяч доларів США та 30 банківських карток.

З початку проведення антитерористичної операції це вже шоста ротація співробітників слідчих та оперативних підрозділів ГУ ДФС у Тернопільській області у зону проведення АТО. На сьогоднішній день на окремих територіях Донецької та Луганської областей проходять службу 6 співробітників податкової міліції з Тернопільщини.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

«В ногу із часом»

Середа, 17 лютого 2016, 07:42

Вам набридло шукати у фахових виданнях податкові консультації чи витрачати час на візит до податкової? Бажаєте, не виходячи із дому чи офісу, отримати кваліфіковану відповідь на Ваше питання?

Тернопільська ОДПІ у середу, 17 лютого, з 16 до 17 години, буде проводити інтернет-конференцію на тему: «Декларування доходів -2016». Усі найактуальніші питання та відповіді на них будуть доступні в online-режимі (у текстовому, візуальному та аудіо форматах).

Спілкуватись із платниками податків буде головний державний інспектор відділу організації роботи Тернопільської об’єднаної ДПІ Оленин Галина Петрівна.

Аби запитати й отримати відповідь, Вам потрібно зареєструватись чи зайти на свій обліковий запис у програмному забезпечені – Skype, у вікні «Пошук» ввести ім’я «todpi_online» (Тернопільська ОДПІ) та додати до свого списку контактів.

За інформацією щодо проведення тематичних інтернет-конференцій слідкуйте у ЗМІ та соціальній мережі – Facebook (Тернопільська ОДПІ – https://www.facebook.com/Тернопільська-ОДПІ-437913149745577/).

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

День вшанування Небесної Сотні у Тернополі

Вівторок, 16 лютого 2016, 10:49

20.01 о 11:00 на Театральному майдані в Тернополі відбудеться вшанування Небесної Сотні. 

День вшанування Небесної Сотні у Тернополі

 

Молодіжна міська рада проведе змагання

Вівторок, 16 лютого 2016, 10:20

З 29 лютого по 5 березня 2016 року з нагоди відзначення пам’яті Романа Шухевича, молодіжні організації міста, органи студентського самоврядування та молодіжна міська рада проведуть спортивні змагання на Кубок Генерала Української повстанської армії Романа Шухевича.

kubok shuhevycha

Особливістю змагань є те, що вони проводяться з улюблених видів спорту «друга Шуха», в яких він досягав успіхів як спортсмен, а це:

● копанка (футзал),
● відбиванка (волейбол),
● кошиківка (баскетбол),
● біг (естафета),
● стрільба,
● скелелазіння,
● інтелектуальний змаг.
.


● У змаганнях МОЖУТЬ брати участь молодіжні громадські організації та органи студентського самоврядування.
● У змаганнях НЕ МОЖУТЬ брати участь: політичні партії, професійні спортсмени та професійні команди з тих чи інших видів спорту.

Увага! Учасники змагань, які молодші 18-ти років обов'язково мають принести довідку про пройдений медогляд.

Бажаючі взяти участь хай пишуть у приват https://www.facebook.com/profile.php?id=100008382971263, а також можуть долучитися до групи у вк https://vk.com/event114423054

 

Успішним може бути кожен

Вівторок, 16 лютого 2016, 10:03

Саме така основна ідея спортивно - пізнавального заходу «Крок до успіху», що проводить Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення серед учнів загальноосвітніх шкіл міста вже впродовж трьох місяців.

«Бути активним в житті, не сидіти на місці, шукати себе», - головний секрет успіху, яким поділилися з учнями ЗОШ №23 майстер спорту України з лижного фристайлу, багаоторазова переможниця та призерка кубків і чемпіонатів України, Щербанюк Оксана. Зустріч зіркової випускниці цієї школи з третьокласниками відбулася в актовій залі 11 лютого, під час якої діти з захопленням переглянули відеоролики з гірськолижних змагань на трасі Буковель, тренування фристайлістів в зимовий та літній період, дізналися про роботу спортивних секцій гірськолижної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи «Екстрім».

+SAM_6446

Також цікавою та пізнавальною була зустріч школярів у Тернопільській ЗОШ №20 з кандидатами в майстри спорту з лижного фристайлу Масирою Олегом та ученицею 10-ого класу цієї ж школи Николайською Ольгою. Діти цікавилися, скільки часу потрібно, щоб навчитися виконувати стрибки, наскільки це складно, як перебороти страх перед крутими гірськими схилами.

Учні молодшої школи мали можливість не тільки поспілкуватися зі спортсменами, але й потримати в руках медалі та сфотографуватися з чемпіонами.

Такі зустрічі стимулюють дітей займатись спортом, піклуватися про своє здоров’я, а також ставити цілі та досягати їх.

 

Агробізнес в онлайні – перший крок зроблено

Вівторок, 16 лютого 2016, 08:40

Сьогодні покупками в інтернеті вже нікого не здивуєш - обсяг товарів, які замовляють у мережі, зростає з кожним днем. Великобританія, США, Японія – у цих країнах доля онлайн-покупок уже становить більше 10 відсотків від загальних продажів. Всесвітня торгівельна організація зазначає, що темпи розвитку інтернет-торгівлі набагато вищі за темпи розвитку світової торгівлі в цілому. Тож не дивно, що інтернет-торгівля сьогодні стала невід’ємною частиною економіки будь-якої країни.

Україна не стала виключенням і успішно приєднується до світового співтовариства.

Використання механізму електронної торгівлі успішно зарекомендувало себе у багатьох секторах економіки, у тому числі і аграрному. Завдяки переведенню торгівельної  діяльності в електронну форму, купувати і продавати стало значно простіше. В Україні таким проривом стали тендерні онлайн-платформи. Адже тендер – це виявлення потреби сільгоспвиробника.

Зручність онлайн-тендерів важко переоцінити.

ü  По-перше, фермеру не потрібно приймати сотні дзвінків від різних постачальників, які диктують свої ціни. Для цього створюється тендер на якому постачальник пропонує свою ціну на той чи інший товар онлайн. В той же час роботу на себе перебирає відповідний працівник тендерної  платформи, який надає фермеру усю інформацію про хід торгів на його продукцію.

ü  По-друге, трейдеру також зручніше заявити про свої ціни в онлайні.  Аудиторія потенційних покупців тут значно ширша, та й купівля-продаж в такому режимі відбуваються набагато швидше і ефективніше.

ü  По-третє, трейдеру і виробнику не треба весь час турбуватися про динаміку цін на ту чи іншу продукцію. Усе можна побачити онлайн, і таким чином весь час бути в курсі останніх тенденцій аграрного ринку.

Отже, переваг в електронної торгівлі дійсно багато. Бути поінформованим і вчасно зорієнтуватись – це вже половина успіху, друга половина полягає у виборі надійного партнера. Агроплатформа  UAGRO перша в Україні запропонувала сільгоспвиробникам співпрацю у режимі онлайн і до сьогодні залишається надійним партнером більш ніж для п’яти тисяч виробників і дистриб’юторів з усієї України.

Прес-служба UAGRO

 

Додаткова інформація за телефоном: (067) 6503042

Тетяна Земляна

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

http://uagro.ua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збережемо усмішку

Вівторок, 16 лютого 2016, 07:58

15 лютого 2016 року в приміщенні Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення міської ради провели 3 пізнавальні заходи «Збережемо усмішку».

Організатори розповіли учням других класів про важливість дотримання гігієни ротової порожнини, як важливої умови збереження зубів, показали як правильно чистити зуби та які засоби гігієни потрібно використовувати для догляду за ротовою порожниною.

+SAM_6521

Під час заходу діти взяли участь у пізнавальних іграх: «Що потрібно для догляду за ротовою порожниною?» та «Дозволяється – забороняється». Також учні, розгадавши кросворд, дізнались, що є найбільшим ворогом нашої посмішки.

+SAM_6556

«Пам’ятайте, ваша усмішка – ваша візитка і показник здоров’я! Тому дотримуйтесь правил гігієни ротової порожнини та два рази на рік відвідуйте стоматолога» - порадила другокласникам Тетяна Барна, педагог-організатор центру.

 

Ставка акцизу змінена

Вівторок, 16 лютого 2016, 07:56

З 1 січня 2016 року замість адвалорної ставки акцизного податку 5 % платники роздрібного акцизу - реалізатори пального повинні використовувати специфічну ставку - 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару.

Така норма передбачена Законом України від 24.12.2015 р. №909-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році".

У І кварталі 2016 року для розрахунку акцизного податку з роздрібної торгівлі пальним необхідно застосувати курс євро, встановлений НБУ на 20 грудня 2015 року, тобто 25,462988 грн. Ставка акцизного податку у гривнях за один літр реалізованого (відпущеного) пального дорівнюватиме 25,462988 грн. x 0,042 євро.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Випадки, в яких особи можуть не подавати декларацію про майновий стан і доходи

Понеділок, 15 лютого 2016, 09:47

Відповідно до ст. 67 Конституції України сплата податків є громадянським обов’язком перед державою та суспільством. Водночас податковим законодавством визначені випадки, в яких особи можуть не подавати декларацію про майновий стан і доходи.

Відтак обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації за 2015 рік вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи виключно:

- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- від одного податкового агента незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених ІV розділом Податкового кодексу України;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок відповідно до цього розділу;

- у вигляді об’єктів спадщини, які відповідно оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 Податкового кодексу України;

- зазначені у п.п. "є" п. 176.1 ст. 176 Податкового кодексу України доходи від двох і більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами не перевищує ста двадцяти розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Виїжджаєш за кордон – відвідай податкову

Понеділок, 15 лютого 2016, 06:57

У відділі адміністрування податку на доходи фізичних осіб Тернопільської ОДПІ зазначили, що громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про майновий стан і доходи у термін, не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Після надходження такої декларації, інспекція протягом 30 календарних днів зобов’язана перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку й видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань.

Така довідка надалі надається громадянином до органів митного контролю під час перетину кордону та є підставою для проведення митних процедур.

Тернопільська ОДПІ також нагадує, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

 

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Запрацював оновлений сервіс

Неділя, 14 лютого 2016, 12:49

За інформацією прес-служби Державної фіскальної служби України станом на 10 лютого 2016 року оновленим сервісом «Електронний кабінет платника» вже користуються 2,5 тис. платників податків.

Переглянути відеоінструкцію з користування цим сервісом можна на офіційному веб-порталі ДФС за посиланням http://sfs.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materi/2964.html.

Нагадаємо, що модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника» розпочав роботу у тестовому режимі 9 лютого 2016 року.

Тернопільська ОДПІ запрошує громадян задекларувати отримані у 2015 році неоподатковані доходи та подати до 1 травня 2016 року декларацію про майновий стан і доходи. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників, телефон: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Лише два підприємства, а до бюджету – майже мільйон

Неділя, 14 лютого 2016, 12:48

За результатами планових документальних перевірок у січні цього року фахівцями управління податкового аудиту Тернопільської ОДПІ виявлено порушень та донараховано по двох підприємствах, із чотирьох перевірених, 948 тис грн. раніше не сплачених податків та штрафних санкцій. А 20 позапланових перевірок (більшість з яких проводилась за заявами, пов’язаними з ліквідацією юрособи), принесуть до бюджету ще 284 тис грн. Визнавши результати донарахувань, підприємствами уже сплачено до казни 580 тис грн.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

На Театральній площі відбудеться флешмоб поцілунків

Неділя, 14 лютого 2016, 12:44

14 лютого о 14:00  у Тернополі на Театральні площі в рамках «Ярмарки у містечку кохання» відбудеться флешмоб «1minute kiss».

Мета флешмобу: зібрати якомога більше пар, які б одночасно цілувалися на протязі 1 хвилини, цим самим ще раз підтверджуючи, що Тернопіль – романтичний. По закінченню флеш мобу проводитиметься розіграш: вечері на двох, 2х квитків на Віденський бал та шампанське. Також діятиме «Вільний мікрофон», де кожен зможе оголосити зізнання своїй половинці, а також прочитати натхненний вірш про кохання.

Організатори: Event компанія "Вище неба", ВМГО «Студентська республіка», ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» за сприянням Тернопільської міської ради, Тернопільської ОДА та нічного клубу «Allure».

За детальною інформацією: 067 114 74 80 / 093 98 62 165 Вікторія

 

Що отримала місцева казна

Субота, 13 лютого 2016, 10:42

Не дивлячись на значну кількість вихідних та святкових днів у січні, платники міста та Тернопільського району активно наповнювали не тільки Державний бюджет, але й і місцеві скарбниці. Так, міський бюджет отримав більш як 53,2 млн надходжень, з яких: майже 31 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 7,9 млн грн єдиного податку, 7,4 млн грн акцизу, 4,3 млн грн плати за землю, 1,8 млн грн податку на нерухоме майно Загальна сума надходжень до казни району склала 9,1 млн грн, з яких: 4,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 1,5 млн грн акцизу та таку ж суму єдиного податку, 686 тис грн плати за землю.

За 10 днів лютого надходження до міського бюджету склали 17,3 млн грн, а до бюджету Тернопільського району – 4,2 млн грн.

Тернопільська ОДПІ запрошує громадян задекларувати отримані у 2015 році неоподатковані доходи та подати до 1 травня 2016 року декларацію про майновий стан і доходи. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Будуть визнані банкрутами

Субота, 13 лютого 2016, 10:35

У провадженні господарських судів України перебуває на розгляді 27 справ про банкрутство, де кредитором являється Тернопільська ОДПІ, із загальною сумою кредиторських вимог 59,3 млн грн. З початку року надходження до бюджету від боржників, які перебувають у процедурі банкрутства склали майже 1,1 млн грн.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Особливості застосування податкової знижки

Субота, 13 лютого 2016, 10:31

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку-резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема:

- квитанціями;

- платіжними дорученнями;

- фіскальними або товарними чеками;

- прибутковими касовими ордерами;

- меморіальними ордерами тощо;

Також понесені витрати підтверджується копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Слід зазначити, що фізичні особи, які мають право на податкову знижку, можуть скористатися ним протягом всього календарного року, наступного за звітним, тобто до 31 грудня 2016 року необхідно заповнити та подати декларацію.

  

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

З 1 січня 2016 року проіндексовано ставки екологічного податку

Субота, 13 лютого 2016, 10:30

Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон №909) проіндексовано ставки екологічного податку, що діяли у 2015 році:

1) за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (крім двоокису вуглецю), що затверджені п. 243.1-243.3 ст. 243 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), на 26,71%, а за викиди двоокису вуглецю (п. 243.4 ст. 243 ПКУ) – на 26,92%;

2) за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти (п. 245.1-245.2 ст. 245 ПКУ) – на 26,72%;

3) за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах (п. 246.1-246.2 ст. 246 ПКУ) – на 25,81-26,81%;

4) за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) (п. 247.1 ст. 247 ПКУ) – на 26,7%;

5) за тимчасове зберігання радіоактивних відходів їx виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк (п. 248.1 ст. 248 ПКУ) – на 26,7%.

Звертаємо увагу, що за податковими зобов’язаннями з екологічного податку, що виникли для виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та ТЕС з 1 січня 2016 року ставки податку становлять 100% від ставок, передбачених ст. 243, 244, 245 i 246 ПКУ (абз. четвертей п. 2 підрозд. 5 розд. XX ПКУ).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Про cвій шлях до успіху розповіла наполеглива власниця мережі магазинів

П'ятниця, 12 лютого 2016, 07:25

Успіх – одна з основних складових щасливого майбутнього. Для досягнення цієї мети потрібно визначити власні пріоритети: кар`єра, кохання, самовдосконалення, діти, багатство, знання, досвід та слава. Підкорюючи вершину  важко зробити вибір, особливо, коли є прагнення все поєднати. Своїм тернистим шляхом до успіху поділилась наполеглива власниця мережі магазинів у м. Збаражі Іванна Габрик.

  • Іванно, Вас давно знають у м. Збаражі, як відповідальну та успішну людину. Чому свою мрію Ви вирішили втілювати саме у цьому невеликому місті?
  • Свій бізнес я розпочала ще 18 років тому. На цей час Збараж був нерозвиненим містом, лише, з кількома продуктовими магазинами. Друг мого батька з Борислава запропонував реалізувати фарбу, яку йому видали на зарплату. Ми погодились і почали втілювати це в життя, починаючи з ринку. Але у мене була нагода відвідати Польщу і, коли я подивилась на розвиток торгівлі у цій країні, я загорілась ідеєю відкрити свій магазин у рідному містечку.

Власниця -Іванна Габрик

  • Ви маєте диплом юриста. Чи допомагає Вам це у бізнесі?
  • По спеціальності я працювала 10 років і у вихідні дні ми їздили на ринок, тому що зарплата була надто низька. Разом з моїм чоловіком ми відкрили власний маленький магазин, але після народження дитини я не повернулася в юридичну сферу, оскільки йому було важко працювати, і я була змушена продовжити допомагати чолокові у цьому. Проте, безперечно, досвід попередньої роботи мені зараз дуже допомагає, тому що бізнес  це закон честі та виживання.
  • Зазвичай, бізнесом займаються чоловіки, оскільки  це справа нелегка. Як Ви вважаєте, чи місце жінкам у цій сфері?
  • Я вважаю, що так, особливо, якщо  це сімейний бізнес. Завжди є двохстороння підтримка та допомога. Жінки проблеми вирішують з розважливістю, мудрістю, тому що перед прийняттям рішення обдумують його доцільність та не покликаються на емоції.

Продавець

  • У Вас була практика співпраці з громадськими організаціями? Можливо, це давало змогу розвитку Вашої справи?
  • Для розвитку мені це поштовху не давало, але я брала участь у багатьох проектах, особливо, коли розглядали питання про розвиток міста. Звичайно, ми надавали фінансову допомогу та підказували нові ідеї, організовували благодійні акції. Наприклад, я пропонувала відкрити корти, майданчики для дітей, щоб вони більше приділяли увагу спорту.

Грамоти

  • Потрібно саказати, що сьогодні Ви успішна людина. На Вашу думку,  це вже досягнута мета?
  • Звичайно, ні. У цій справі не потрібно ніколи зупинятися, тому що в бізнесі велика конкуренція. Потрібно втілювати нові задуми в життя, відкривати нові магазини, вводити в обіг нові товари, створювати робочі місця, тому завжди є над чим працювати.

товар 2

  • Які поради для досягнення успіху Ви могли б дати нашим читачам, зокрема, відкрийте власний секрет?
  • На мою думку, секрет успіху в тому, що потрібно жити за Божим законом і віддавати десятину. Якщо, Ви займаєтесь благодійністю, робите добрі справи, допомагаєте іншим, тоді все повернеться сторицею. Головне  вірити у свої сили, досягати поставленої мети, не здаватися відчаю та бути  розсудливою людиною  це моя формула успіху.

Олена Сабатюк

 

У січні загальний товарообіг Тернопільської області склав майже 33 млн дол. США

Четвер, 11 лютого 2016, 08:23

Протягом січня 2016 року Тернопільською митницею ДФС оформлено 1325 електронних митних декларацій, зокрема, 570 митних декларацій оформлено в митному режимі «Імпорт», 417 – в митному режимі «Експорт» та 338 – в інших митних режимах, а це на 23% більше за аналогічний період 2015 року.

«Оформлено 29 тис. тон вантажів, серед яких 11,4 тис. тон імпортних та 17,6 тис. тон експортних, що на 7,9 тис. тон або на 38% більше, ніж у січні минулого року. В тому числі, оформлено більше імпортних вантажів на 6,4 тис. тон та експортних на 9,6 тис. тон», – зазначила в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Відтак загальний товарообіг області склав майже 33 млн дол. США, зокрема, імпорт – 17 млн дол. США та експорт – 15,8 млн дол. США.

Основу експорту та імпорту склали електроустаткування, зернові культури, деревина та вироби з неї, олія рослинного походження (ріпакова для технічного використання), білкові речовини, полімерні матеріали, риба свіжоморожена, добрива мінеральні, механічне обладнання тощо.

Зовнішньоекономічні операції проводились з торговельними партнерами із 45 країн світу, серед яких перші позиції займають Польща (57,4% від усього товарообігу), Німеччина (4,5%), Росія (3,7%), Італія (3,7%) та Естонія (3,2%).

У географічному розрізі найбільше товарів в область надійшло з країн Європейського співтовариства, а саме з Польщі (майже 47% від усього імпорту), Німеччини (7,3%) та Італії (4,2%). Водночас експорт товарів здійснювався до країн Європейського співтовариства, найбільше до Польщі (майже 80% від усього експорту), Литви (3,5%) та Італії (3,1%).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Іноземні доходи оподатковуються військовим збором

Четвер, 11 лютого 2016, 08:10

У 2015 році громадянин перебував за кордоном та отримував офіційно зарплату, з якої утримували податок за ставкою 18%. При заповненні річної декларації про майновий стан і доходи подав відповідні іноземні документи про це, однак в податковій зазначили, що потрібно доплатити військовий збір. Чи правомірно? 

Відповідно до Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 цього кодексу, а саме:

* загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;

* доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);

* іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Таким чином, іноземні доходи підлягають оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5% на загальних підставах.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Фонди отримали січневі надходження

Середа, 10 лютого 2016, 07:23

Платники обласного центру та Тернопільського району у першому місяці нового року сплатили на централізовані рахунки податкової інспекції 67,6 млн грн єдиного внеску.

Слідує зазначити, що страхові кошти, акумульовані на таких централізованих рахунках, автоматично перераховуються не пізніше наступного операційного дня після їх зарахування на централізовані рахунки Пенсійного фонду, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, на рахунки Накопичувального пенсійного фонду.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Консультації щодо податкової соціальної пільги

Середа, 10 лютого 2016, 07:16

Неповний робочий час: чи можна застосовувати соцпільгу?

Фізична особа, яка працює неповний робочий день – має право на податкову соціальну пільгу за умови, якщо розмір її заробітної плати не перевищує граничного розміру для отримання податкової соціальної пільги (у 2016 році – 1930 грн).

Чи застосовувати соцпільгу до авансу?

Податкова соціальна пільга застосовується до всієї заробітної плати за місяць, а не до її частини (авансу).

Тернопільська ОДПІ також нагадує, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Сьогодні проходить чверть фіналу «Шкільної футзальної ліги України»

Вівторок, 09 лютого 2016, 11:45

pr_2477_bЦі змагання проводяться з метою підвищення масовості дитячо-юнацького футзалу в країні, організації фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх школах, зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять футзалом, виявлення здібних футзалістів, популяризації та розвитку футзалу.

У змаганнях приймають участь команди загальноосвітніх шкіл м. Тернополя.

В ¼ вийшли команди:

ТЗОШ №11, 13, 19, 21,

ТСШ №7, 17, 29 та

ТНВК №6.

10 лютого у спортивній залі ЗОШ №26 в ½ зіграють 4 з цих команд та фіналі боротимуться за 1 місце. Початок ігор з 14.00 години.

Організатори змагань: Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту та Управління освіти і науки Тернопільської міської ради спільно з Тернопільською міською федерацією футболу та Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

Нагороджує подарунками ТМ «Ласунка».


Запрошуємо любителів спорту зарядитись позитивом від футбольних баталій!


Результати ігор, імена фіналістів та фотозвіт будуть опубліковані в нашому блозі tmcfzn.blogspot.com


 

Право на застосування спрощеної системи оподаткування

Вівторок, 09 лютого 2016, 08:21

ДФС України повідомлено, що юридичні особи – платники єдиного податку третьої групи, у яких за результатами 2015 року обсяг доходу перевищує 5 млн грн, не втрачають можливість застосувати спрощену систему оподаткування у 2016 році.

Умова щодо зобов’язання платника єдиного податку перейти на сплату інших податків і зборів у разі перевищення обсягу доходу в 5 млн грн застосовуватиметься до обсягу доходу, отриманого ним у 2016 році.

Юридичні особи, якими прийнято рішення про перехід з 01.01.2016 року на спрощену систему оподаткування та надано до контролюючого органу до 15 грудня 2015 року заяву і розрахунок доходу за попередній календарний рік з обсягом доходу більше 5 млн грн, мають право застосовувати спрощену систему оподаткування.

(Лист від 25.01.2016р. № 2280/7/99-99-15-03-01-17).

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Як тернополяни святкуватимуть День Валентина

Вівторок, 09 лютого 2016, 08:17

Валентинів день, День Закоханих — свято, яке відзначають у деяких країнах 14 лютого. Широкої популярності в Західній Європі воно набуло після XV століття. Сучасний світ, в якому ми живемо, переповнений різноманітними подіями, проте ми чимдуж відчуваємо нестачу емоційного тепла, прагнемо свята у родинному колі. Ми погрузли в побуті, роботі. День Валентина — прекрасна нагода для чоловіків попрактикуватися в романтичних подвигах, які з нетерпінням чекають від них дружини». Отож, як святкують це свято тернополяни, дізнавались журналісти «Моя газета».

Дмитро, 28 років, стоматолог
Планую святкувати зі своєю коханою у ресторані. Хочу подарувати їй iPhone 6s, про який вона так довго мріяла, і звісно великий букет троянд. Я вважаю, що святкувати потрібно, бо кохання це саме головне, що є на світі. Кохайте і будьте коханими.

Дмитро, 28 років, стоматолог

Ірина, 19 років, студентка
Я кожного року святкую День святого Валентина. Як на мене, це чудовий час провести його з коханою тобі людиною. А також зробити невеличкі приємні подарунки один одному. Ну і обов’язковим вже традиційним подарунком є валентинки, які символізуюють День закоханих.

Ірина, 19 років, студентка

Андрій, 38 років, водій
На мою думку, це хороший привід усамітнитися із коханою людиною, забути про все і просто насолоджуватися спілкуванням. Як правило, цього дня у нас завжди багато роботи, але ввечері ми знаходимо час, аби побути разом, потішити один одного цікавими подарунками чи просто приготувати смачну вечерю.

Андрій, 38 років, водій

Владислав, 18 років, студент
Ні, я не люблю святкувати День святого Валентина. Для мене це простий день, як і інші. Хоча я завжди отримую привітання та валентинки у цей день.

Владислав, 18 років, студент

Катерина, 32 роки, продавець
Ми з чоловіком в День закоханих плануємо провести вечір у затишному кафе. Також прогулятися вулицями міста, згадавши перші зустрічі та інші романтичні моменти.

Катерина, 32 роки, продавець

Олександр, 22 роки
Я свою дівчину запрошу на побачення в кінотеатр, вона любить романтичні фільми. Зустріну біля будинку з великим букетом квітів, а потім можна буде піти на льодовий майданчик. Нам обом подобається кататись на ковзанах.

Олександр, 22 роки

Сергій, 21 рік
Я планую провести День святого Валентина разом зі своє коханою дівчиною. Планую зробити гарний, романтичний сюрприз. Після нього, зберігаючи інтригу, перейти до незабутнього вечора у двох із пляшкою хорошого вина та чимось солоденьким.

Сергій, 21 рік

Олександра, 20 років
Я не надто романтична людина, тим більше, що друга половинка зараз далеко. Нічого особливого в цей день не планую, подивлюсь якийсь фільм,або піду на шопінг зі своїми подругами, а свого хлопця привітаю милою смскою.

Олександра, 20 років

Ольга, 25 років

Чесно кажучи, я з нетерпінням чекаю цього свята, хоча воно є більш органічним для європейських країн. Мені якось вдалося побувати в Європі у День Святого Валентина. У цей день там усі перебувають у якійсь ейфорії. Атмосфера відрізняється від українських реалій. Ми якось дуже формально підходимо до святкування - посидіти в кафе і отримати подарунок. Там їдуть у романтичну подорож, роблять несподівані вчинки, загалом інший настрій, інші відчуття. Можливо, все залежить від внутрішнього бажання.

Ольга, 25 років

Підготувала Веронічка Купчик

 

Молоді реформатори зустрінуться з міським головою

Вівторок, 09 лютого 2016, 08:00

9 лютого о 16.00 год. в сесійній залі Тернопільської міської ради учасники проекту “Школа молодого реформатора” зустрінуться і міським головою Сергієм Надалом.

Нещодавно стартував набір на проект і за результатами анкетування були призначені співбесіди із представниками виконавчої влади, які обрали найкращих молодих активістів для стажування в своїх управліннях. Зрештою, 22-ом молодим людям пощастило потрапити в управліннях ради.

Учасники працюватимуть за такими напрямками: транспортний, туристичний, організаційний, культурний, освітній, охорона здоров’я, соціальна політика та робота з грантовими проектами. Проект має на меті підвищення ефективності роботи міської ради, підтримання зв’язків із представниками громадських організацій, сприяння розвитку волонтерського руху в місті та реалізації молодіжних і студентських ініціатив.

Після зустрічі із міським головою Тернополя учасники прослухають мотиваційний тренінг від Івана Омеляна.

За детальнішою інформацією звертайтесь до координатора проекту Ігоря Стецюка:  +38(096)8461896

wEpw1gT1M9I

 

Турбуючись про здоров’я тернополян, у місті проведуть спортивно-масові заходи

Вівторок, 09 лютого 2016, 07:54

Турбуючись про Вас та ваше здоров’я ми будемо проводити спортивно-масові заходи для популяризації фізичної культури і спорту.


У ЛЮТОМУ ОЧІКУЙТЕ ТАКІ ЗАХОДИ:

1. Спортивний фестиваль «Ігри патріотів» серед учнів 3-х класів:

- 09.02 у ТЗОШ №19;

- 10.02 у ТЗОШ №29;

- 11.02 у Спеціалізованій початковій школі повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов;

- 12.02 у ТЗОШ №6.

2. Спортивно-пізнавальний захід «Крок до успіху»

- 11.02 у ТЗОШ №23;

- 12.02 у ТЗОШ № 20

3. Спортивно-масовий захід «Привітання тернопільських школярів з нагоди відкриття Юнацьких Олімпійських ігор в Ліллехаммері 2016»

Заплановані також профілактичні заняття, спрямовані на популяризацію здорового способу життя:

* «Комп’ютер – друг чи ворог?» (09.02 - ТЗОШ № 7);

* пізнавально-розважальний захід для дітей дошкільного віку «Молочне здоров'я» (10.02 - ТОВ «ДНЗ «Затишок»);

* майстер-клас з виготовлення буклету «Твоя перша олімпійська пам’ятка»

(11.02 - ТЗОШ №22);

* 11.02 захід для міс Тернополя «Прийняття себе - крок до самовдосконалення» у приміщенні «Тернопільського центру дозвілля та молодіжних ініціатив ім. О.

Довженка»;

Дякуємо за співпрацю нашим партнерам! Об’єднаймось для спільної мети - здоров’я нашої громади!

план_8-12.02(2)

 

Ярмарка у містечку кохання

Вівторок, 09 лютого 2016, 07:46

Тернопільська Event компанія "Вище неба", ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто» організовує «Ярмарку у містечку кохання». 

Приходьте разом зі своїми коханими 12 – 14 лютого на Театральний майдан Тернополя та пориньте у вир незабутнього відчуття.
На Вас чекає цікава програма:

- Продаж подарунків до дня закоханих;

- Флешмоб «1 minutes KISS»;

- Конкурси, розваги, фото зони, тренінги;

- Розіграш квитків у кращий нічний клуб міста.

Захід відбуватиметься за сприянням Тернопільської міської ради, нічного клубу «Allure» та спільноти у соцмережах «Від Тарнополя до Тернополя».


Не прогавте свій шанс в цей чарівний час.

111

 

Молодіжна міська рада провела перше засідання

Вівторок, 09 лютого 2016, 07:10

28 січня в сесійній залі міської ради відбулось перше засідання нового скликання Молодіжної міської ради. Із 47 депутатів, участь взяли 41 представник громадських організацій.

224810991

Зі вступним словом виступила новообраний молодіжний мер міста — Вероніка Дякович.

DSC00010

Після офіційного знайомства, молоді депутати презентували ідеї та проекти для подальшої їх реалізації. Загалом, виносили на обговорення тему міської інфраструктури, екології, інформаційних ресурсів та культури.

DSC00003

Зокрема, на засіданні прозвучала ідея Віталія Горбунова про створення порталу з усіма діючими громадськими організаціями у місті, їх активностями, заходами, анонсами та рейтингом, за яким визначатиметься їх активність.

перше засідання молодіжна рада

Юрій Суходоляк презентував ідею створення молодіжного центру культури – єдиної локації для проведення культурно-освітньої та мистецької діяльності, розповідали також про відкриття еко-форуму, де б висвітлювались проблеми екології та шляхи їх вирішення, разом з Остапом Стецем обговорювали роботу діючого проекту «Smartcity», націленого на розвиток міської інфраструктури, ініціатор ЦК “Азов” розповів про проект патріотично-військового вишколу для всіх шкіл міста, планували також удосконалення велоінфраструктури на 2016 рік, Ярослав Качмарський підняв на обговорення питання фестивалю експериментальної музики та медіа-мистецтва «Гамселить».

DSC00021

Розглянули й інші питання, серед яких – звернення до міського голови щодо можливості бути присутніми під час формування бюджету.

Після презентацій депутати затвердили деякі положення регламенту, створили та обрали постійні комісії.

Оксана Божко

 

Сергій Надал зустрівся із родичами загиблих воїнів АТО

Понеділок, 08 лютого 2016, 06:24

Із 5 по 7 лютого у місті перебувають матері та дружини загиблих бійців АТО з усієї Тернопільщини. Для них у обласному центрі організована спеціальна програма, під час якої родичі бійців АТО можуть поспілкуватися із священиками, психологами, лікарями та юристами. Зустріч очільника Тернополя із цими родинами відбулася в Українському домі «Перемога».

«Ніхто сьогодні не замінить матерям та дружинам воїнів АТО їх втрати. Проте наше завдання зробити усе можливе, щоб покращити життя цих сімей в побутових умовах, допомогти їм пройти соціальну та медичну реабілітацію, - каже Сергій Надал. - Зустріч цих родин раніше відбувалася у різних районних центрах. Тепер три дні вони перебуватимуть у Тернополі, де для них запланована культурна програма та передбачена можливість спілкування із психологами та священикам, а також надання фахової відповіді юристів на важливі питання».

Нагадаємо, що у Тернополі для родин учасників АТО передбачено виділення земельних ділянок, надання грошової допомоги, безкоштовна медична допомога та зубопротезування, а також забезпечення харчування дітей учасників АТО у навчальних закладах.

 

У Тернополі відбудеться благодійний вечір на пошану полеглих під час Революції Гідності

Неділя, 07 лютого 2016, 00:00

Благодійний вечір на пошану полеглих під час Революції Гідності «Арт-десант волонтерів» пройде 20 лютого о 16 год. у ПК «Березіль». Захід відбудеться за підтримки міського голови Сергія Надала.

«Тернополяни повинні продемонструвати патріотичність, вшанувати пам'ять полеглих під час Революції Гідності та усіх, хто віддав своє життя за зміни у нашій країні. Адже завдяки цим людям ми сьогодні можемо змінювати країну на краще», - зазначив начальник управління культури та мистецтв Олександр Смик.

У ПК «Березіль» перед тернополянами виступлять відомі актори, поети та співаки Рима Зюбіна, лідер гурту «Фата моргана» Ігор Роман, шансоньє Люцина Хворост, віртуоз Сергій Шматок, кобзар Василь Лютий, фольк – тріо «Гонта», заслужені артистки України Світлана Мирвода та Леся Горова, народний артист України Анатолій Матвійчук та учні дитячої хорової школи «Зоринка». Режисер вечора - заслужений діям мистецтв України Сергій Архипчук.

Вхід на концерт вільний. Під час заходу організатори збиратимуть кошти на підтримку та реабілітацію бійців АТО.

 

Надходження січня

Субота, 06 лютого 2016, 08:39

Впродовж січня 2016 року Тернопільською ОДПІ забезпечено надходжень від платників міста та району до бюджетів усіх рівнів в сумі – 119,6 млн грн.

Зокрема, до Державного бюджету надійшло 57,2 млн грн, а місцеві бюджети отримали – 62,4 млн грн.

Тернопільська ОДПІ також нагадує, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Продавали нас як товар на базарі…

П'ятниця, 05 лютого 2016, 11:06

… Одного дня мені повідомили, що є можливість працювати на будівництві в передмісті Лісабона. Перша хороша новина за 2 тижні, подумав тоді, - розповідає 45 річний  Олег, який на той час перебував на заробітках в Португалії. - Приїхали двоє чоловіків і почали нас розглядати, спілкувалися з «опікунами», які ніби-то допомагали у пошуку роботи. Ромовляли на мові, яку я не розумів. В процесі розмови «роботодавці» заплатили гроші «опікунам». Пізніше я зрозумів, що нас продавали… як товар на базарі.

Тоді я не звернув на це уваги, бо був на сьомому небі від щастя, що нарешті знайшов роботу. Коли мене і ще двох чоловіків привезли на домовлене місце, я з жахом зрозумів, що потрапив в пастку. Територія будови була огороджена, віддалена від інших об'єктів, постійно охоронялася, а вночі випускали собак. Паспорт відібрали силоміць відразу після прибуття. Ми працювали впродовж світлового дня. Годували нас дуже погано, та і їжа була незвичною, гострою. Від постійної нервової напруги, погроз, побоїв та поганого харчування турбував шлунок, спина. Я почав втрачати вагу і розумів, що довго не витримаю.

торгівля

Дуже сумував за рідними, але поспілкуватися з ними не мав можливості. Так продовжувалося впродовж чотирьох місяців. З часом підвів фізичний стан і я просто не зміг працювати. Просив охоронців, аби ті викликали мені лікаря або ж відвезли до лікарні, та у відповідь чув лише насмішки, а частіше отримував дубинкою по спині…  Стан здоров’я щодня погіршувався. Коли вже не мав сил поворухнутися, охоронці посеред ночі вивезли мене з будівництва і залишили в кількох кілометрах від міста. На щастя, мені вдалось дійти до міста. Безсилий я задрімав на автобусній зупинці. Мене затримали поліцейські. У відділку пояснив, що хочу повернутися додому. Мене депортували.

На жаль, історія, яку розповів чоловік у Департаменті сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА не є поодиноким випадком, вона лише відображає крихітну частину грандіозної злочинної системи торгівлею людьми.

За даними міжнародної організації з міграції найчастіше жертвами обману стають українці. Сьогодні наші співвітчизники стали заручниками трудового і сексуального рабства у майже 60 країнах світу. З 1991 року в тенета работоргівлі потрапило близько 160 000 осіб. З огляду на останні події в країні, цифри щоразу зростають. За даними Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, на Тернопільщині, впродовж 2015 року, статус постраждалих від торгівлі людьми, які були в трудовій експлуатації  отримали 11 жителів.

Торік правоохоронці виявили злочинну організовану групу, яка обманом, займалася вербуванням людей з метою трудової експлуатації в кількості 15 осіб. За цим фактом порушили кримінальну справу за статтею 149 ККУ.

В правоохоронних органах визнають, що торгівля людьми належить до злочинів, котрі дуже складно відстежувати, документувати й розслідувати. Інколи розслідування тривають роками. Великою мірою провина лягає на самих шукачів роботи. Через власну необережність та легковажність люди покидають свої домівки, не залишивши рідним конкретних даних. Часто довіряють паспорт роботодавцю, чим приписують собі вирок неволі.

Злочинні структури заробляють на торгівлі людьми мільярди доларів, а способи вербування «рабів» останнім часом стають витонченішими, розповідають у Департаменті протидії торгівлі людьми. Зловмисники знають правову базу, усіляко маскують свою діяльність, підшукують спеціальних вербувальників, щоб «жертви» нічого не запідозрили. Часто агенти работорговців розігрують справжню виставу. Спеціальні «актори», що зображають гастарбайтерів, які буцімто нещодавно повернулися з-за кордону розповідають про вдалі заробітки й демонструють чималі суми грошей та новенькі авто. Інколи вербувальники «живого товару» діють прикриваючись фірмою, яка має офіційні ліцензії на працевлаштування громадян за кордоном.

– Торгівля людьми є особливо важким злочином і передбачає покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, – зазначила на засіданні Тернопільського прес-клубу  Марина Пасєчник, голова ТМЖК “Відродження нації”. – Але, щоб довести злочин, потрібно представити три факти: дію злочинців, спосіб шахрайства та, власне, саму експлуатацію з метою отримання прибутку. Якщо не можливо доказати хоча б одну з них, такі дії по закону вважаються шахрайством.

торгівля людьми

Що би не трапилось, спеціалісти настійливо рекомендують в обов’язковому порядку звертатись за допомогою до відповідних структур, де вас проконсультують та допоможуть розібратись з проблемою. В кожному обласному центрі є  державний орган, який зобов’язаний допомагати постраждалим від торгівлі людьми. В Тернопільській області це Департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА. Контактна особа – Шуль Оксана Мирославівна, тел. (0352) 52 25 70, кабінет 553, вул. вул. Грушевського, 8, Тернопіль. E-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Також, ви можете звертатися за інформацією на Національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів. З мобільного – за номером 527. Стаціонарний номер – 0 800 505 501.

* Ім’я героя розповіді змінене з міркувань безпеки.


Підготувала Оксана Божко

 

Скриньку «Правого сектору» викрав 27-річний тернополянин

П'ятниця, 05 лютого 2016, 11:01

skrynyaСпівробітники кримінальної поліції Тернополя розшукали злодія, який спокусився на скриньку для збору благодійних коштів на потреби бійців АТО. Відкрито кримінальне провадження за статтею 185 ККУ.

27-річний тернополянин зізнався, що шляхом вільного доступу викрав скриньку із супермаркету, що на вулиці Петлюри.

Пластмасовий ящичок він викинув, а кошти, які б мали піти на користь вояків, витратив на наркотики. До слова, молодик раніше вже був судимий за злочин, передбачений статтею 186 ККУ – грабіж.

Правоохоронці перевіряють підозрюваного на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів. Слідство триває.

 

Нова декларація з ПДВ

Четвер, 04 лютого 2016, 06:47

До Податкового кодексу внесено суттєві зміни в частині визначення податкових зобов’язань з ПДВ та їх сплати до бюджету, зокрема сільськогосподарськими товаровиробниками. З метою забезпечення виконання нових правил оподаткування, затверджена нова форма декларації з ПДВ, яку платники повинні подавати, починаючи із звітного періоду – січень 2016 року.

Нагадаємо, що така звітність подається тільки в електронному вигляді.

Тернопільська ОДПІ нагадує також, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 92 з 110

«ПочатокПопередня919293949596979899100НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер