images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Попередній дивом не обвалився: у Теребовлі розпочалось будівництво нового моста

Понеділок, 29 квітня 2024, 10:21

Попередній дивом не обвалився: у Теребовлі розпочалось будівництво нового моста (відео)
У Теребовлі триває реконструкція мосту через річку Гнізна.

Руйнування споруди були такі значні, що переправу довелось повністю розібрати, щоб звести нову фактично "з нуля".

Раніше, під час демонтажу аварійної конструкції мосту, фахівці виявили, що старі опори не мали всередині будь-якого армування, тобто опорна частина мосту являла собою суцільний бетонний стовп. А основна бетонна опорна частина була влаштована на дерев'яних палях. Міст фактично дивом не завалився під навантаженням сучасного великовагового транспорту.

"Стартував перший етап будівництва нової штучної споруди на місці демонтованого аварійного мосту – влаштування буронабивних паль. Буронабивні палі – це основа нових опор мосту. Підрядна організація за допомогою потужних спецмашин пробурює свердловини, куди надалі монтуватиметься арматурний каркас та заливатиметься бетон. Глибина, на яку влаштовується паля, – 12 метрів. Усього буде 58 паль", – повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

ЯКИМ БУДЕ НОВИЙ МІСТ?

Довжина переправи становитиме 48,7 метра, загальна ширина – 12,8 м. Міст матиме 2 смуги руху та тротуари з двох сторін завширшки 1,8 м. Покриття проїзної частини складатиметься з 2 шарів асфальтобетону, який буде укладений на гідроізоляцію.

Нагадаємо, міст через річку Гнізна був збудований майже 90 років тому і до реконструкції перебував у аварійному стані. На ньому виявили численні недоліки, які загрожували безпеці руху та могли призвести до обвалу. З огляду на це, Служба відновлення ініціювала невідкладну реконструкцію споруди у 2023 році. Уряд спрямував на роботи кошти Європейського інвестиційного банку.

На державних дорогах області це буде перше реальне будівництво з 2008 року.

 

У Зарваниці на Тернопільщині висвятили нового священника (фото)

Понеділок, 29 квітня 2024, 10:20

У Зарваниці на Тернопільщині висвятили нового священника (фото)
У духовному центрі Зарваниця Василій Семенюк рукоположив нового священника.

27 квітня митрополит Тернопільсько-Зборівський уділив ієрейські свячення випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого, диякону Дмитру Телев’яку.

Відбулася ця особлива подія в малій базиліці Зарваницької Матері Божої.

"Отець Дмитро висловив подяку святителеві за духовний супровід на шляху до Священства, подякував ректору о. Івану Римару, викладачам семінарії, своїм батькам та дружині, кожному, хто супроводжував його на дорозі служіння", – повідомили у пресслужбі духовного центру.

Читайте також: Велелюдна хресна хода об’єднала тисячі вірян у Зарваниці на Тернопільщині (ФОТО)

У Зарваниці зібралися на молитву родини загиблих Героїв (фото)

ve1.jpg

ve3.jpg

dsc_0946-1.jpg

Інформація є викривленою та неправдиво поданою, - міський голова Кременця звинуватив військову у брехні

Понеділок, 29 квітня 2024, 10:13

Міський голова Кременця Андрій СмаглюкМіський голова Кременця Андрій Смаглюк
Два дні тому військова з міста Кременця Ірина Іващук опублікувала пост, що просила виділити їй матеріальну допомогу у Кременецької міської ради, але їй відмовили.

"Тернополяни" писали, що захисниці прийшов лист з мерії, що на ці потреби не закладено кошти у бюджеті.

Натомість, вчора, міський голова Кременця Андрій Смаглюк виправдовуючи свою бездіяльність публікує пост, де називає слова захисниці - інформацією , яка є викривленою та неправдиво поданою.

"Нещодавній допис в соціальній мережі фейсбук https://www.facebook.com/share/p/eEYHYiCrvnYhggQz/ викликав велику кількість різних негативних думок. Інформація в даному дописі є викривленою та неправдиво поданою, що дані які опублікували не відповідають дійсності, в тому числі у їх сукупності не є оціночним судженням, а є впевненим ствердженням певних фактів під час розміщення недостовірної інформації"-відзначив Андрій Смаглюк.

Щодо того, чи було військовій відмовлено, чи ні, у наданні матеріальної допомоги, так нічого не сказав.

"А щодо допомоги для військовослужбовців, попередні роки коли з частин відраховувалося військове ПДФО у бюджет то кожна громада різними способами виділяла кошти на ті частини які зареєстровані у громаді. У цьому році уже немає коштів з військового ПДФО але ми і далі продовжуємо допомагати військовим. Для цього у міській раді прийнята відповідна програма яка дозволяє передати кошти бюджету громади за зверненням командира частини в якій служать наші хлопці. Також рішенням виконавчого комітету передбачено кошти на лікування військових для цього потрібно звернутися в ЦНАП з заявою. Для більш детальної інформації, запрошую представників преси та жителів громади в понеділок 29. 04 о 16.00 год. в кабінет міського голови", - наголосив Андрій Смаглюк.

Нижче скрін листа про відмову у наданні матеріальної допомоги військовій Ірині Іващук з Кременця.

 

У Почаєві попрощались зі старшим сержантом Русланом Петриком

Понеділок, 29 квітня 2024, 10:13

У Почаєві попрощались зі старшим сержантом Русланом Петриком (фото)
28 квітня жителі Почаївської громади попрощались з воїном Русланом Петриком.

Старший сержант зазнав важкого поранення під час виконання бойового завдання. Через 5 днів він помер у військовому госпіталі

Десятки людей зібрались в Почаєві біля Меморіалу борцям за волю та незалежність України, щоб віддати шану загиблому захиснику.

Чоловіка з військовими почестями провели в останню дорогу.

Читайте також: Згорів у бойовій машині: на Тернопільщині провели в останню дорогу захисника (фото)

Назавжди залишиться 24 роки: на фронті загинув захисник з Коропецької громади (фото)

Фото: Почаївська міська рада

421955670_757091729932176_345547620817544227_n.jpg

438092532_757091726598843_7813301216953805482_n.jpg

438094144_757091816598834_1793962943418221710_n.jpg

До 30 червня Польща не буде видавати Україні ухилянтів

П'ятниця, 26 квітня 2024, 10:48

До 30 червня Польща не буде видавати Україні ухилянтів
Польща продовжить тимчасовий захист для українських біженців, навіть тим, хто без паспорта.

"Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні", - пояснив Міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кєрвінський.

Поки цей захист триває до 30 червня.

Нагадаємо, вчора "Тернополяни" писали, що Польща готова депортувати, а Німеччина залишити українських чоловіків без паспортів.

 

Сторінка 2 з 1429

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер