images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта, який продавав награбоване окупантами майно українців (фото)

Понеділок, 12 грудня 2022, 10:32

СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта, який продавав награбоване окупантами майно українців (фото)
Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області.

Під час окупації Снігурівки він допомагав агресору «заробляти». Зокрема, на своїй торговій точці він реалізовував продукцію, викрадену окупантами з міських магазинів. Серед них – автозапчастини та засоби для обслуговування автомобілів.

Більшу частину одержаних прибутків передавав загарбникам. За це колаборант безперешкодно пересувався містом.

Після звільнення Снігурівки зловмисник намагався «залягти на дно». Але співробітники СБУ завадили йому уникнути відповідальності і затримали.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили велику кількість викрадених товарів.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

 

 

 

 

Із 60 брендів на авторинку РФ лишилось 14: 11 з них – китайські, лише 3 – російські

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:18

Лише 14 брендів із 60 залишилися на російському автомобільному ринку до кінця 2022 року, три з них російські, а решта - китайські.

Про це йдеться у листі асоціації "Російські автомобільні дилери" на адресу дилерів китайських брендів, пише російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

"На сьогоднішній день на нашому авторинку нових автомобілів залишилося працювати з 60 брендів (на початок 2022 року - ред.) тільки 14. З них три бренди - вітчизняні. Lada, ГАЗ, УАЗ. Решта - китайські: Chery, Geely, Haval, Jac, Faw, Dongfeng, Changan, Exeed, Gac, Foton, Omoda", - заявили в асоціації.

"З точки зору національного міксу російський авторинок уже китайський на 78 відсотків", - йдеться в листі.

Наразі майже всі європейські, американські та корейські бренди призупинили постачання автомобілів до Росії.

Нагадаємо:

Китайські бренди становлять майже третину автомобільного ринку Росії - цей сектор більше, ніж будь-який інший, демонструє зростаюче значення Китаю для економіки РФ після відходу західних компаній.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:13

ФОТО: СБУ

Служба безпеки оголосила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП, який займався антиукраїнською діяльністю.

Джерело: пресслужба СБУ

Дослівно: "Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії в антиукраїнській діяльності".

Деталі: Повідомляється, що архієпископ поширював через соцмережі "дописи", якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті.

Щоб "розганяти" деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у Facebook, а для підготовки своїх "публікацій" користувався наративами російських пропагандистів.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігуранта і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала "тези" кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Архієпископу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Що було раніше:

  • 1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що Рада національної безпеки та оборони доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.
  • В останні тижні СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП. Вони пов’язані з пропагандою "русского міра" у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.
  • Зокрема, перевірки проводили у Житомирській, Рівненській, Закарпатській та інших областях.
  • СТАНІСЛАВ ПОГОРІЛОВ

 

СБУ затримала "енергетика", який перенаправив світло військовим Росії

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:09

ФОТО З ПРЕССЛУЖБИ СБУ

СБУ затримала "енергетика", який відключив від електропостачання райцентр на Донеччині, щоб перенаправити світло окупаційній "адміністрації", військовим базам та складам із зброєю РФ.

Джерело: пресслужба Служби безпеки України

Деталі: За інформацією слідства, житель деокупованого Лимана підтримав росіян під час тимчасової окупації. За це його призначили керівником "РЕС Краснолиманського район", яке підпорядковувалось так званому "міністерству вугілля та енергетики", створеному бойовиками Донеччини.

На цій посаді чоловік "від’єднав" районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ. Він також співпрацював з представниками "регіональної енергопостачальної компанії" тимчасово окупованої Горлівки, щоб провести технічні заходи та набрати "штат".

Таким чином російським окупантам вдалося забезпечити електропостачання до своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами. Після звільнення Лимана чоловік намагався втекти з міста, однак його затримали співробітники СБУ.

Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.


"Зекономлена" хвилина вартувала тернополянці життя

П'ятниця, 09 грудня 2022, 11:07


Перехід дороги у невстановленому місці завершився летально для 58-річної мешканки обласного центру. Аварія трапилася 8 грудня близько 7:00 на вулиці Протасевича, неподалік пішохідного моста.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що потерпіла переходила дорогу у недозволеному місці з інтенсивним рухом транспорту і як результат - потрапила під колеса Toyota Land Cruiser. Травми тернополянки виявилися несумісними із життям. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно із ч. 2 ст. 286 КК України.

У Тернополі на вулиці Руська зіткнулися Mercedes ML та маршрутний автобус. За попередньою інформацією, водій іномарки, виконуючи маневр перестроювання з лівої смугу у праву, допустив зіткнення із маршруткою. Аби уникнути удару кермувальник пасажирського транспорту застосував екстрене гальмування і як результат - неповнолітній хлопчик впав. Йому надавали меддопомогу.

Чергову аварію на пішохідному переході зареєстрували поліціянти на вулиці Крушельницької. Про ДТП повідомила 26-річна потерпіла. Жінка заявила, що її збив автомобіль Skoda і не зупинився, а поїхав далі.

Слідчі вставновили особу кермувальника, а потерпілу бригада швидкої доправила до лікарні.

У Бучачі не розминулися два легкових автомобіля марки ВАЗ. За попередніми даними, один із кермувальників не врахував дорожньої ситуації та виїхав на смугу зустрічного руху. Уникнути удару не вдалося. На щастя. в аварії ніхто не постраждав. Механічні пошкодження отримали лише автомобілі.

По всіх аваріях тривають перевірки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

"зекономлена" хвилина вартувала тернополянці життя
 

Сторінка 439 з 1425

«ПочатокПопередня431432433434435436437438439440НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер