images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі працюватиме програма іспанського благодійного фонду Cesal з метою підтримки соціально вразливих категорій населення

Середа, 23 листопада 2022, 12:32

22 листопада у Тернополі відбулась зустріч міського голови Сергій Надала та представників міжнародної громадської організації «Cesal» (Іспанія, Мадрид) й громадської організації «Епіцентр дітям».

Під час зустрічі презентовано програму, яка буде реалізована з метою підтримки сімей з соціально незахищених категорій та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Тернопільській громаді.

Реалізація програми відбуватиметься упродовж року. Вона передбачає допомогу в двох напрямах. Це – психологічна підтримка та забезпечення предметами базової необхідності й харчуванням.

До слова, окрім Тернополя, програма буде впроваджена й у інших містах, а саме: Київ, Ірпінь та на Хмельниччині. Загалом в рамках реалізації програми заплановано надати допомогу близько 5000 особам в Україні.

Щиро вдячні міжнародним партнерам, які у такий нелегкий час продовжують всебічно підтримувати Україну й наше місто.

Довідка.

Громадська організація «Cesal» співпрацює з мерією міста Мадрид та має на меті допомогти сім'ям та дітям в країнах, що розвиваються. З початку вторгнення росії в Україну, «Cesal» у Молдові та Румунії допомагали людям, які тікали від війни в Україні. Також працює в Києві та інших областях України з внутрішньо переміщеними особами.

ГО «Епіцентр дітям» працює з дітьми та сім'ями з соціально вразливих категорій вже близько 5 років та успішно впроваджує проєкт соціально-спортивних шкіл Фонду Реал Мадрид в Україні, які в 2021 році були визнані найкращими в світі.

 

23 листопада на території Тернопільської громади очікується туман та ожеледиця

Середа, 23 листопада 2022, 12:31

За даними Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, 23 листопада вночі та вранці на території громади очікується туман видимістю 200-500 м, на дорогах ожеледиця, що відповідає метеорологічному явищу І рівня небезпечності (жовтий – НМЯ І).

Закликаємо громадян проявляти пильність та обережність під час руху вулицею і дотримуватись деяких порад:

- зверніть увагу на своє взуття: підберіть черевики і чоботи з підошвою на мікропористій основі. Наклейте на підошви пластир. Під час ходи наступайте на всю підошву;

- намагайтеся обходити небезпечні місця.

- будьте уважними на проїжджій частині дороги: не поспішайте і, тим паче, не біжіть;

- руки, при можливості, повинні бути вільними. Намагайтеся не носити важкі сумки, не тримайте руки у кишенях - це збільшує можливість падіння.

Нагадуємо водіям, при наближенні до пішохідних переходів, знижуйте швидкість. Пам’ятайте, під час ожеледиці гальмівний шлях автомобіля дещо збільшується.

Помер Герой України і син командувача УПА Юрій Шухевич

Вівторок, 22 листопада 2022, 15:00

ЮРІЙ ШУХЕВИЧ, ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

На 89-му році життя помер дисидент, Герой України та син головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича Юрій Шухевич.

Джерело: мер Львова Андрій Садовий в Telegram, львівське видання NTA з посиланням на коментар його дружини Наталії Шухевич

Пряма мова Садового: "У віці 89 років відійшов до вічності Юрій Шухевич – Герой України, дисидент, член Української Гельсінської Групи. Вічна Пам’ять великому українцю".

Деталі: За інформацією ЗМІ, Шухевич помер у ніч проти 22 листопада. Останні хвилини життя він провів у Німеччині, де перебував на лікуванні.

Довідково: Шухевич народився 28 березня 1933 року в селі Оглядів Львівської області. Він був відомим українським політичним діячем, дисидентом, нардепом України VIII скликання, членом Української Гельсінської Групи та провів 28 років у в'язницях і таборах СРСР як політичний в'язень. У 1990 організував і до 1994 року очолював УНА-УНСО (Українська національна асамблея – Українська народна самооборона).

У серпні 2006 року президент Віктор Ющенко присвоїв Юрію Шухевичу звання Героя України.


 

Кремль провів закрите опитування і виявив, що росіяни принципово втомилися від війни - ЗМІ

Вівторок, 22 листопада 2022, 14:53

Адміністрація російського президента на початку листопада провела опитування в кількох регіонах Росії, яке показало, що росіяни втомилися від війни і відчувають апатію.

Джерело: російське видання Meduza, яке посилається на два джерела, близькі до Кремля і знайомі з результатами дослідження

Дослівно: "Дані фокус-груп чітко свідчать про те, що росіяни "не відчувають оптимізму щодо свого майбутнього і майбутнього країни".

"Це не відхід в опозицію або повне неприйняття СВО ("спеціальної воєнної операції" – так російська влада називає війну з Україною –ред.). Це байдужість і апатія. Нічого не надихає, нічого не тягне вперед. Тільки відчепіться від нас, не лізьте до нас" - пояснив один зі співрозмовників".

Деталі: У Кремлі начебто вважають, що росіяни "втомилися від війни в принципі" і це не залежить від динаміки бойових дій.

Також співрозмовники видання зазначили, що росіяни дедалі частіше ставлять собі запитання щодо причин війни.

Передісторія:

  • Опитування показували, що Станом на кінець серпня 2022 року 76% росіян підтримують дії російської армії, яка розв'язала криваву війну в Україні, вбиває цивільне населення та окупувала територію.
  • Водночас українські опитування показували, що 86% українців вважають, що потрібно продовжувати збройну боротьбу, навіть якщо Росія не припинить обстрілювати українські міста, а не переходити до переговорів.

УЗ запускає продаж квитків на рейси з Києва до Херсона і назад

Вівторок, 22 листопада 2022, 12:12

"Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на рейси з Києва до Херсона і назад на 22-25 листопада, додавши до поїздів 9 вагонів через великий попит.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

"Перші два рейси "Потяга до перемоги" Укрзалізниці до нещодавно звільненого Херсона показали, наскільки сильно чекали повернення залізничного сполучення мешканці Херсонщини", - заявили в компанїі.

В УЗ, реагуючи на цей попит, додають 9 вагонів

Також компанія відкрила продаж квитків на рейси в обох напрямках: з Києва до Херсона на 22 та 24 листопада і з Херсона до Києва на 23 та 25 листопада (із зупинкою в Миколаєві).

Квитки доступні у застосунку, чат-боті та на сайті booking.uz.gov.ua.

"Просимо херсонців, які нас вже мають змогу читати завдяки наявності інтернету на вокзалі, прибувати на посадку за півтори-дві години у зв'язку з проходженням безпекової перевірки перед посадкою: завантаження бази даних у наших силовиків займає трохи часу, давайте поставимося з розумінням", - додали в УЗ.

Про рейси після 25 листопада буде оголошено додатково.

Нагадаємо:

До звільненого Херсона прибув потяг з Києва вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Економічна правда

 

Сторінка 458 з 1423

«ПочатокПопередня451452453454455456457458459460НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер