images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Депутатами заслухано звіт про виконання бюджету Тернопільської громади за 9 місяців 2022 року

Вівторок, 15 листопада 2022, 12:34

14 листопада  на сесії Тернопільської міської ради депутати заслухали звіт про виконання бюджету Тернопільської міської територіальної громади за 9 місяців 2022 року.

Незважаючи на особливості функціонування економіки під час  воєнного стану та пов’язані з цим  зміни в бюджетному і податковому законодавствах, за підсумками 9-ти місяців поточного року бюджет громади  виконаний на 104,8 відсотків, при плані  2 129,6 млн грн  надійшло  2 231,9 млн грн доходів.

Основними дохідними джерелами були:

- податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який надійшов в сумі 1 214, 9 млн.грн;

- плата за землю - 64,3 млн грн;

- податок на нерухоме майно - 45,7 млн грн;

- єдиний податок - 274,6 млн грн;

- акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (включаючи акцизний податок з реалізації тютюнових виробів, сплачений виробниками та імпортерами)- 87,3 млн грн;

- відрахування з державного бюджету акцизного податку з виробленого та ввезеного пального 12,6 млн грн;

- плата за надання інших адміністративних послуг - 17,7 млн грн;

- власні надходження бюджетних установ - 49,8 млн грн та інші податки і збори.

В зв’язку з воєнним станом здійснюється фінансування в основному соціально-захищених статей бюджету та обмежене фінансування поточних та капітальних видатків. Тому, видаткова частина бюджету за 9 місяців 2022 року виконана всього на 54 % до річного плану.

Майже 56,8% всіх видатків було спрямовано на виплату заробітної плати та оплату енергоносіїв. Тому, заборгованості або затримок по цих виплатах протягом звітного періоду не було.

Більше 53,4% всіх видатків бюджету спрямовано на фінансування закладів  освіти - 1012,0 млн грн, на соціальний захист - 107,8 млн грн, на утримання житлово-комунального господарства - 262,2 млн грн, на охорону здоров’я - 71,0млн грн.

Протягом 9-ти місяців 2022 року виділялися кошти з резервного фонду бюджету в сумі 30,6млн.грн., які були спрямовані на ті заходи та програми, які не можна було передбачити при формуванні бюджету громади (придбання системи оповіщення, закупівля паливно-мастильних матеріалів для перевезення внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців, харчування та надання побутових послуг внутрішньо переміщених осіб, придбання медикаментів та обладнання для лікування військовослужбовців).

З метою зміцнення обороноздатності військових формувань в період військового стану в бюджеті громади було передбачено кошти в сумі 10,3 млн грн  на виконання «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2022 рік».

Протягом року на виконання заходів з тероборони бюджетом передбачено 26,9 млн грн, із них, 23,9 млн грн - на придбання та пошиття форми для одягу військовослужбовцям, а також на придбання взуття.

 

"Наступна станція: Україна". У Берліні показують фото українців, які ховалися від обстрілів у підземці

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:46

У берлінському метро відкрилася фотовиставка, присвячена українцям під назвою "Наступна станція: Україна".

Про це повідомляють організатори виставки – неурядова журналістська організація n-ost.

На світлинах з фотовиставки – українці, які після повномасштабного вторгнення Росії були змушені ховатися у київському та харківському метрополітені.

Вони – звичайні люди, які намагалися вижити у підземці разом із дітьми, тваринами та одне одним; люди, яким довелося влаштовувати побут своїх родин у вагонах метро; діти, які граються на платформах; люди похилого віку, які вимушено сиділи у метро цілими днями, адже їм важче пересуватися. А ще – музиканти, які влаштовували концерти на одній зі станцій харківського метро.

Фото: Максим Дондюк

"Ми показуємо фотографії українців, які ховаються в київському та харківському метро, ​​найбезпечнішому місці під час нападів Росії, на трьох станціях берлінського метро.

Наша мета – інформувати людей і пов’язувати берлінців з реальністю України. Це не кампанія, це наша спроба знайти інше середовище для журналістики та документальної фотографії", – пояснюють організатори фотовиставки.

Фото: Павло Дорогий

Фотовиставка розпочалася 11 і триватиме до 24 листопада. Авторами світлин, які протягом цього часу зможе побачити будь-хто у Берліні, – українські фотографи Максим Дондюк, Павло Дорогий, Сергій Коровайний, польський Енджей Новицький та німецький Еміль Дюке.

Фото: n-ost

Світлини фотовиставки "Наступна станція: Україна" розміщені на трьох станціях берлінського метро:

  • U8 Rosenthaler Platz (з 11 листопада),
  • U8 Gesundbrunnen (з 15 листопада),
  • U8 Möckernbrücke (з 15 листопада).

Нагадаємо, у Нью-Йорку показали 150 плакатів воєнного часу від 10 українських митців в рамках благодійної виставки "Українські плакати воєнного часу".

Діана Кречетова

Путін дозволив іноземцям проходити строкову службу в російській армії

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:38

Російський президент Володимир Путін видав указ, яким дозволив іноземним громадянам проходити строкову службу в лавах Збройних сил РФ.

Джерело: російське пропагандистське видання "ТАСС"

Деталі: Путін підписав указ, який допускає службу за призовом у ЗС РФ особам з іноземним громадянством.

У жовтні очільник Кремля дозволив іноземцям воювати в лавах російської армії за кордоном.

Що цьому передувало: Раніше Путін підписав закон про прийом до армії на контракт до 65 років.

 

У Херсоні заборонили продаж та виготовлення алкоголю

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:13

На території Херсона з понеділка, 14 листопада, заборонили продаж і виготовлення алкоголю.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської ради в Telegram.

Відповідний наказ підписала начальник Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

"З 14 листопада 2022 року на території усіх населених пунктів Херсонської міської територіальної громади заборонено виготовлення, перевезення та торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі (окрім лікарських та дезінфікуючих засобів), включаючи торгівлю пивом, вином та слабоалкогольними напоями", – йдеться у повідомленні.

Заборона діятиме до припинення чи скасування воєнного стану або прийняття наказу про втрату чинності даного наказу.

Контроль за виконанням цього наказу здійснюватимуть представники Нацполіції, СБУ, Нацгвардії та інших військових формувань, які дислокуються на території населених пунктів Херсонської міської територіальної громади.

Нагадуємо:

11 листопада у Головному управлінні розвідки повідомили, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії.

12 листопада у звільненому Херсоні почали працювати законні обласна та міська військові адміністрації, а також СБУ та Нацполіція. Водночас у Херсоні ввели комендантську годину з 17 вечора до 8 ранку.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

Лендліз РФ у дії: нацгвардійці нищать росіян на Донеччині із трофейної Мсти

Понеділок, 14 листопада 2022, 14:12

СКРИНШОТ

Нацгвардійці на Донеччині переграють окупантів в артилерійських дуелях і мужньо тримають оборону на Бахмутському напрямку.

Джерело: пресслужба НГУ

Дослівно: "Артилерія батальйону спеціального призначення "Донбас" Слов’янського полку Національної гвардії України тримає оборону на Бахмутському напрямку.

Як би не намагався ворог просунутись аби вийти на Костянтинівку - МСТА-Б 152 мм, отримана раніше від росіян по "лендлізу", не затихає ні на хвилину".

Деталі: Зазначається, що підсумком минулого тижня на рахунку нацгвардійців є 10 точних влучань в техніку та позиції ворога. В тому числі знищено 2 танки, 1 бойову броньовану машину і кілька бліндажів із особовим складом противника.

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

 

Сторінка 469 з 1425

«ПочатокПопередня461462463464465466467468469470НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер