images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У жителя Підгаєцької громади поліцейські вилучили зброю, набої та порох

Четвер, 10 листопада 2022, 12:56

Співробітники відділу поліції №1 міста Бережани вилучили у жителя одного з сіл Підгаєцької громади два десяткм набоїв, сипучу речовину, схожу на порох, та пістолет. Речові докази відправлено на експертизу.

Поліцейські отримали оперативну інформацію про те, що житель Підгаєцької громади за місцем проживання незаконно зберігає вогнепальну зброю та набої до неї. Під час санкціонованого обшуку у чоловіка було знайдено набої до нарізної вогнепальної зброї, речовину, схожу на порох, та предмет, схожий на вогнепальну зброю. Правоохоронці вилучили речові докази та скерували на дослідження в експертний центр.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

  • Відділ комунікації поліції Тернопільської області
 

Незачинені двері допомогли чоловіку обікрасти помешкання

Четвер, 10 листопада 2022, 12:55

Позбавлення волі строком від п’яти до восьми років загрожує жителю Тернополя, який обікрав помешкання жительки обласного центру. За даним фактом правоохоронці Тернопільського РУП відкрили кримінальне провадження.

Потерпіла зателефонувала на лінію «102» та повідомила, що в її квартирі побувала стороння особа. Жінка не зачинила вхідні двері й цим скористався невідомий. Він викрав сумку з готівкою та мобільним телефоном. Завдані збитки вона оцінила в чималу суму.

У ході розшукових заходів поліцейські встановили особу крадія – це місцевий житель 1972 року народження. До слова, чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Відомості про злочин внесено в Єдиний реєстр судових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 ККУ.

Працівники поліції закликають усіх мешканців краю, пам’ятати, що незважаючи на те, на скільки часу ви покидаєте помешкання чи знаходитесь неподалік, завжди замикайте вхідні двері. Адже одного разу ви можете знехтувати правилами безпеки, а потім станете черговою жертвою пройдисвітів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Ні косметики, ні грошей – тернополянка стала жертвою афери

Четвер, 10 листопада 2022, 12:51


Працівники Тернопільського районного управління поліції зареєстрували факт шахрайства вчинений щодо 28-річної мешканки обласного центру. Громадянка купувала через мережу Інтернет товар та потрапила в шахрайську пастку.

Потерпіла розповіла правоохоронцям обставини події. В одній із соціальних мереж вона знайшла допис про продаж декоративної косметики. Жінка здійснила замовлення товару на суму 5782 гривень. Обов’язковою умовою була передоплата. Краянка переказала кошти двома транзакціями на обумовлену суму. Однак згодом збагнула, що її ошукали, адже товар не прийшов. Натомість автор допису вимкнув телефон та видав публікацію. За допомогою вона звернулася до працівників поліції.

Відомості про злочин правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські розповідають про кілька простих порад, які допоможуть не попастися на гачок аферистів і зроблять ваші покупки у мережі безпечним:

  • завжди перевіряйте адресу сайту, адже на відміну від інтерфейсу її неможливо підробити;
  • нікому не передавайте дані для входу в акаунт і не заходьте туди з чужих гаджетів, особливо якщо до профілю прив’язана банківська карта;
  • не розголошуйте дані картки. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2. А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки;
  • зберігайте всі документи, надані продавцем (фіскальні чеки, гарантійні талони, транспортні накладні), а також електронне листування. У разі виникнення непорозумінь вони стануть вашим підтвердженням здійснення покупки;
  • читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Тернополі підрядні організації продовжують виконувати локальні поточні ремонти

Четвер, 10 листопада 2022, 12:50

Впродовж тижня у Тернополі підрядні організації продовжували виконувати локальні поточні ремонти дворів та відновлювати дорожнє покриття.

Підготовчі роботи для проведення поточного ремонту тривають на просп. Злуки (ділянка від транспортної розв’язки вулиць Мирона Тарнавського - просп. Злуки - вул. Євгена Коновальця в напрямку вул. Патріарха Любомира Гузара (зі сторони житлових будинків). Тут заплановано здійснити демонтаж бордюрів, влаштування корита та щебеневої основи під бордюр і влаштування бордюрів.

Проводиться благоустрій зеленої зони з облаштуванням пішохідної доріжки на вул. Олександра Довженка, що поблизу будинків №9, 10, 12, 14, 20. Ведуться роботи з мурування стелли.

На вул. Львівській підрядна організація відновлює пішохідну зону. На цьому об’єкті проводитимуть вкладення фігурних елементів мощення.

З метою ліквідації підтоплень тривають роботи на ділянці вул. Соломії Крушельницької – парк Тараса Шевченка. Проводиться бетонування стін  та влаштування стін колектора з бетонних блоків.

Роботи з відновлення покриття тривають на  вул. Михайла Вербицького, 12 та міжквартальному проїзді на просп. Злуки, 31 – вул. Мирона Тарнавського, 1.

Тернополі працівників культури та майстрів народного мистецтва нагородили з нагоди професійного свята

Четвер, 10 листопада 2022, 12:48

Щорічно в Україні 9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. З цієї нагоди в Українському Домі відбулися урочисті заходи.

Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав та нагородив подяками і цінними подарунками тернополян, котрі присвятили себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати неоціненні духовні скарби українського народу.

«Дуже символічно, що кожного року ваше свято співпадає з Днем української писемності та мови. Адже наша мова і культура сьогодні – це захист, оберіг і зброя. Війна навчила нас ще більше цінувати культурну спадщину. Сміливо можна сказати, що ваша робота  свого роду є місією берегти надбання української нації. Ви щодня у ці нелегкі для нас часи намагаєтеся зробити свято, даруючи настрій тернополянам та гостям міста, - додає Сергій Надал. - Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добробуту, благополуччя вам і вашим родинам, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги. Усім нам якомога швидшої перемоги і миру».

Більше фото з нагородження можна переглянути у розділі «Галерея».

 

Сторінка 472 з 1423

«ПочатокПопередня471472473474475476477478479480НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер