images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Укрпошта" поновила роботу у звільненому Куп'янську, на черзі – "Нова Пошта"

Середа, 26 жовтня 2022, 10:39

 
ФОТО: УКРПОШТА

Укрпошта поновила роботу у деокупованому Куп'янську Харківської області - мешканцям вже почали виплачувати пенсії, накопичені протягом 4 місяців.

Про це повідомив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Крім того у місті поновлюють зв'язок. У тестовому режимі почав працювати 4G від операторів Vodafone, Kyivstar та Lifecell. Тож до кінця тижня матимемо вже сталий мобільний інтернет.

Також скоро запрацює відділення "Нової пошти", - написав Синєгубов.

 
ФОТО: УКРПОШТА

Нагадаємо:

Укрпошта відновила роботу першого стаціонарного відділення на деокупованій частині Херсонщини – у смт Велика Олександрівка Бериславського району.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ


 

Російський священик похрестив окупантів у мішках для трупів

Середа, 26 жовтня 2022, 10:37

ХРЕЩЕННЯ ОКУПАНТІВ НА ФРОНТІ

Російський протоієрей Віктор Іванов приїхав в Україну і використав для обряду хрещення окупантів "похоронні" мішки.

Джерело: пост священика в російській соцмережі "Вконтакте"

Деталі: За його словами, до нього звернулися російські військовослужбовці, які бажають прийняти хрещення. Тазів, у яких можна провести обряд, поруч не було, тому для процедури використовували чорні пластикові мішки.

Він стверджує, що чорні пакети, які зазвичай призначаються для загиблих, солдатів не хвилювали, і обряд пройшов добре.

Пряма мова: "На повалене дерево поставили ящик з-під боєприпасів, проклавши його зсередини поліетиленовим мішком. На це ж дерево встановили велику казанську ікону Божої Матері. Для ніг принесли картонну коробку, яку також проклали мішком.

До слова сказати, був у цьому хрещенні свій символізм. У хрещенні людина вмирає для гріха, і вони хрестилися в "похоронних" пакетах; народжується нова людина – воїн Христовий, а вони руки опускали в ящик з-під боєприпасів. Благодать Божа для християн, як боєприпаси для солдатів".


Автомобіль для спецпризначенців поліції передали волонтери Тернополя

Середа, 26 жовтня 2022, 10:30

Близько п'ятисот працівників поліції Тернопільщини знаходяться в зоні бойових дій. Фактично усіх бійців спецпідрозділів долучили до Збройних сил України, а зведені загони правоохоронців працюють на деокупованих територіях нашої держави. Без підтримки рідних, без допомоги меценатів та волонтерів було б складно і поліцейським, і військовослужбовцям. Впродовж восьми місяців повномасштабного вторгнення українці й іноземці намагаються всіляко допомагати нашим захисникам. На фронті найскладніша ситуація з автівками.

"Ми дякуємо вам за допомогу та підтримку. Сьогодні автомобілі - це розхідний матеріал і він необхідний на деокупованих територіях, як ніколи. Ті території, які обслуговують поліцейські, а саме Харківська область, ті території, які звільняють наші спецпризначенці разом з військовими - це пустир над яким потрібно роками працювати, аби відновилося там життя. Там нема ні світла, ні води, ні газу".

Розмінування деокупованих територій - завдання основне, але воно не з легких. Швидко очистити населені пункти від небезпеки не вийде. Саме тому наші силовики потребують будь-який транспорт, який зможе проїхати через будь-які перешкоди.

Волонтер Ігор Красновський разом із братом на потреби фронту спрямував уже дев'ятнадцять автомобілів, чотири з яких отримали бійці спецпідрозділів Національної поліції Тернопільщини.

"Несуттєво, ким ти був до 24 лютого, хоча війна у нас триває понад вісім років. Важливо те, що ти робиш сьогодні. Ми робимо те, що вдається нам найкраще, швидко, якісно та повноцінно. Я вважаю, що кожен наш автомобіль приносить користь, а наше завдання - віддати його в тому стані, який гарантуватиме безпеку хлопцям і наближатиме нашу перемогу".

Ігор Красновський каже, що бійці, які знаходяться на передовій найбільше потребують пікапів. Проте знайти таке авто сьогодні стало досить складно. Підходять для фронту повнопривідні позашляховики та буси з високим кліренсом. Тому волонтери продовжують робити усе можливе, аби підтримати та допомогти нашим захисникам.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Обережно, шахраї: перейшовши за сумнівним посиланням, жителька Зборівщини втратила 36 500 гривень

Середа, 26 жовтня 2022, 10:28


Гроші незаконно списали з двох банківських карток жительки Залозецької громади після того, як вона перейшла за посиланням, яке надійшло їй на телефон. Працівники Зборівського відділення поліції встановлюють обставини афери.

За словами потерпілої, вона отримала смс-повідомлення про отримання грошової допомоги, в якому було посилання на невідомий їй веб-ресурс. Жінка перейшла на вказаний сайт та, ймовірно, ввела там дані своїх банківських карток. Вже через декілька хвилин отримала сповіщення про те, що з рахунку зняли гроші. Загальна сума – 36 500 гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські пояснюють: правопорушники роблять розсилку повідомлень в телеграм каналах, в соціальних мережах, за допомогою смс-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги. У повідомленні вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

Якщо ви, заповнюючи заявку дійшли до розділу, де вас просять ввести дані банківської картки – зупиніться і вийдіть з даної сторінки, навіть, якщо вона нагадуватиме відомий сайт банку, чи іншої установи. Це так званий фішинг.

Пам’ятайте: беріть інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел; не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах; якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно зверніться до банку та заблокуйте картку, повідомте про випадок шахрайства поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Виконком виділив кошти для проведення робіт з термомодернізації будинку на вулиці Іванни Блажкевич, 7

Середа, 26 жовтня 2022, 10:26

26 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про виділення коштів для проведення робіт з термомодернізації багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Іванни Блажкевич, 7.

Комплексна термомодернізація у цьому будинку відбудеться за Програмою підтримки з енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» у співфінансуванні з міською радою та мешканцями. Відтак, 70% вартості робіт оплачує Фонд енергоефективності, 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади і лише 20% – сплачують мешканці будинку,

Так, об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Макаренка 7» виділено з міського бюджету кошти в сумі 1 180 853,1 грн (10% від вартості) для придбання матеріалів та виконання робіт з капітального ремонту – термомодернізації житлового будинку за адресою вул. Іванни Блажкевич, 7.

Окрім того, у зв’язку зі збільшенням вартості робіт, рішенням виконавчого комітету виділено кошти у сумі 208 462,10 грн ОСББ «Центральне-23» для придбання матеріалів та виконання робіт за адресою вул. Івана Франка, 23.

Нагадаємо, у Тернополі є 11 ОСББ, які встигли до початку воєнного стану подати заявки для участі програмі «Енергодім». Після 24 лютого Фонд енергоефективності припинив приймати нові заявки, але продовжує фінансувати відібрані раніше проєкти.

Довідково: за консультаціями щодо проведення заходів з термомодернізації багатоквартирного будинку можна звертатися в сектор енергоефективності управління ЖКГ за адресою вул. Миколая Коперника, 1/209 або за тел. (0352) 52-58-33.

 

Сторінка 480 з 1408

«ПочатокПопередня471472473474475476477478479480НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер