images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі на вул. Вільховій, 2 тривають роботи з комплексної термомодернізації багатоквартирного житлового будинку

Вівторок, 18 жовтня 2022, 09:58

Днями міський голова Сергій Надал оглянув виконання комплексу робіт із термомодернізації багатоквартирного житлового будинку на вул. Вільховій, 2 у Тернополі.

Роботи тут виконуються за Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» за пакетом заходів «Б» (комплексний) у співфінансуванні з міською радою та мешканцями (70/10/20).

«У рамках проєкту заплановано виконати утеплення фасаду будинку, даху і підвалу, а також замінити вікна у місцях загального користування. Відповідно до умов програми, цей проєкт з енергоефективності виконуються на умовах співфінансування, де 70% вартості робіт оплачує Фонд енергоефективності, 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади, а всього 20% – сплачують мешканці будинку, – зазначає Сергій Надал. – Кошти на виконання цих робіт уже виділені з Фонду і  з бюджету Тернопільської громади. Зараз ведуться активні роботи, які заплановано завершити до кінця листопада. І вже у цьому опалювальному сезоні мешканці будуть жити в комфортнішому будинку та затрачатимуть менше на енергоносії. Дякую мешканцям будинку та голові ОСББ за таку активність напередодні складної зими, а це – позитивний приклад для усіх тернополян».

В управлінні житлово-комунального господарства додають, що у Тернополі є 11 ОСББ, які встигли до початку воєнного стану подати заявки для участі програмі «Енергодім». Після 24 лютого Фонд енергоефективності припинив приймати нові заявки, але продовжує фінансувати відібрані раніше проєкти.

Консультації щодо Програми енергомодернізації можна отримати в секторі енергоефективності управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (м. Тернопіль, вул. Миколи Коперника, 1/209, тел: 525833).

 

"Повернись живим" і ГУР готують "Бавовну в Москві"

Понеділок, 17 жовтня 2022, 14:17

ПРЕЗИДЕНТ РОСІЇ ВИСТУПАЄ НА КРАСНІЙ ПЛОЩІ В МОСКВІ 9 ТРАВНЯ 2021 РОКУ. ФОТО З САЙТУ КРЕМЛЯ

Фонд компетентної допомоги армії "Повернись живим" спільно з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони запускають новий проєкт під пілотною назвою "Бавовна у Москві".

Джерело: "Повернись живим" у Facebook

Дослівно фонд: "Запускаємо новий проєкт із Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Ініціатива, що вже вийшла у частині соцмереж Фонду під пілотною назвою "бавовна у Москві", пов’язана з роботою на дальні дистанції".

Деталі: Зазначається, що команда "Повернись живим" працює над проєктом близько 2 місяців і днями фінально його законтрактувала.

Детальну інформацію про проєкт та його вартість обіцяють надати згодом.

У фонді зазначили, що були приголомшені кількістю пропозицій задонатити "на великий бум", але фінансова складова проєкту вже реалізована.

"Повернись живим" закликає благодійників долучатися до системної допомоги Силам оборони України.

ІРИНА БАЛАЧУК

ЄС створив нову військову місію для України і надав 500 млн на закупівлю зброї

Понеділок, 17 жовтня 2022, 12:18

Рада ЄС ухвалила рішення про створення Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine).

Про це йдеться у заяві на сайті Ради, пише "Європейська правда".

"Метою місії є сприяння підвищенню військової спроможності Збройних сил України ефективно проводити військові операції, щоб дозволити Україні захистити свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет та захищати цивільне населення", - йдеться у заяві.

У відповідь на запит України про військову підтримку, місія забезпечить індивідуальну, колективну та спеціалізовану підготовку ЗСУ, у тому числі Сил територіальної оборони, а також координацію та синхронізацію діяльності держав-членів, що сприяють проведенню підготовки.

Місія EUMAM Ukraine діятиме на території країн-членів ЄС та матиме Оперативний штаб у Брюсселі з метою забезпечення загальної координації на стратегічному рівні. Командувачем місії буде віцеадмірал Ерве Блежан, директор Сил військового планування та проведення операцій (MPCC).

Мандат місії спочатку триватиме два роки, а фінансовий орієнтир загальних витрат на цей період становитиме 106 700 000 євро.

Місія забезпечуватиме координацію з двосторонніми заходами держав-членів на підтримку України, а також з іншими міжнародними партнерами, і буде відкритою для участі третіх держав.

Рада ЄС також ухвалила надання ще 500 мільйонів євро в рамках Європейського фонду миру з метою подальшої підтримки спроможностей та стійкості Збройних сил України.

Шостий транш доведе загальний внесок ЄС в рамках фонду для України до 3,1 млрд євро.

Обсяг обладнання, яке буде надано в рамках нового пакету підтримки, відповідає поточним пріоритетам, визначеним українським урядом: 490 млн євро призначено на військову техніку, а 10 млн євро для забезпечення обладнанням та матеріалами, такими як засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо.

Крім того, кошти також дозволять забезпечити технічне обслуговування та ремонт військової техніки, вже переданої Україні державами-членами ЄС.

Раніше Франція оголосила, що візьме на навчання до 2000 українських військовослужбовців у рамках нової спільної навчальної місії Європейського Союзу.

Польща також буде однією з країн, на території яких проходитимуть навчання українські військові в рамках новоствореної тренувальної місії ЄС.

Європейська правда

 

Резніков розповів про результати Рамштайну: Незабаром отримаємо ЗРК NASAMS

Понеділок, 17 жовтня 2022, 11:51

ОЛЕКСІЙ РЕЗНІКОВ. ФОТО З FACEBOOK

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що незабаром Україна отримає новітні системи протиповітряної оборони – норвезькі зенітні ракетні комплекси NASAMS, які призначені для знищення маневруючих цілей на малих і середніх висотах.

Джерело: міністр оборони Олексій Резніков у Facebook

Пряма мова Резнікова: "Невдовзі очікуємо постачання перших систем ППО NASAMS, наші воїни закінчують опанування техніки".

Деталі: Міністр оборони також розповів деталі нещодавнього шостого засіданні Ukraine Defence Contact Group ("формат Рамштайн" – ред.), яке відбулося у Брюсселі, неформальної зустрічі міністрів оборони країн НАТО та низки двосторонніх переговорів з міжнародними партнерами.

Резніков запевнив, що країни формату Рамштайн і НАТО розширять підтримку України.

Він нагадав, що Україна вже отримала дуже багато допомоги від партнерів і продовжує її отримати.

Крім того, тисячі українських бійців пройшли підготовку, а десятки тисяч готуються до навчань у країнах-партнерах.

Також Україна впроваджує НАТОвську систему Logfas для забезпечення обліку та логістики і проводить реформу системи оборонних закупівель за принципами НАТО.

За словами Резнікова, Україна вже опанувала понад 300 стандартів НАТО і продовжує здійснювати одну з наймасштабніших трансформацій сил оборони з часів Другої світової війни, до того ж – під час активної фази бойових дій.

Міністр оборони очікує, що скоро у партнерів "закінчяться аргументи" не надавати Україні літаки і танки.

За словами Резнікова, одразу за підсумками "Рамштайну-6" міністр оборони США Ллойд Остін та голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі публічно визначили основним пріоритетом надання допомоги у створенні інтегрованої протиповітряної та протиракетної системи захисту українського неба.

Він пояснив, що цей потужний сигнал отримали понад 50 країн, які зараз розглядають варіанти участі у цій роботі на практичному рівні.

Резніков також повідомив, що Іспанія вирішила надати Україні модернізовані ЗРК HAWK, а Велика Британія та Нідерланди вже оголосили про наміри надати додаткові ракети для системи ППО/ПРО.

За словами міністра оборони, наразі триває інтенсивний діалог з французькими друзями щодо ЗРК "Сrotale", а також щодо комплексів Samp-T.

ІРИНА БАЛАЧУК

ОВА повідомляє про вибухи на Хмельниччині, а ЗМІ - на Вінниччині

Понеділок, 17 жовтня 2022, 11:45

СЕРГІЙ ГАМАЛІЙ, ФОТО ОВА

Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що в області чути звуки вибухів. Також повідомляється про вибухи у Вінницькій області.

ДжерелоГамалій у Telegram, "Суспільне"

Пряма мова Гамалія: "В Хмельницькій області чути вибухи.

Залишайтеся в укриттях!

Віримо в ППО!".

Деталі: Наразі невідомо, це приліт чи робота ППО.

Оновлено: ЗМІ пишуть, що у Вінницькій області лунали вибухи. Телеграм-канали повідомляють про декілька прильотів.

Тим часом по всій Україні тривога понад 2 години.

Нагадаємо: З вечора неділі знищено 37 дронів-камікадзе, якими Росія атакувала Україну.

РОМАН ПЕТРЕНКО 

 

Сторінка 492 з 1408

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер