images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За минулі вихідні у ДТП на Тернопільщині 1 людина загинула, а восьмеро отримали травми

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:11


Шість дорожньо-транспортних пригод впродовж 22-23 жовтня зареєстрували працівники поліції на дорогах Тернополя та області.

Чоловіка з тілесними ушкодженнями на дорозі о 6:30 22 жовтня в одному із сіл Вишнівецької територіальної громади виявили місцеві мешканці. Люди викликали бригаду екстреної допомоги та поліцію. Потерпілого госпіталізували в реанімаційне відділення. При попередньому огляді лікарі сказали, що травми сорокарічного чоловіка характерні удару автомобілем.

У ході проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали водія, ймовірно причетного до автопригоди. На його автівці виявили сліди крові. Після експертизи стане відомо, чи причетний даний кермувальник до аварії.

Того ж дня об 11:20 в селі Теофіпілка під час здійснення маневру обгону не розминулися трактор МТЗ-80 з напівпричепом та Daewoo Sens. В результаті удару трактор перекинувся. До лікарні потрапили двоє пасажирів з легкового автомобіля та водій сільськогосподарської техніки.

На автодорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече близько опівдня слідчі зареєстрували чергову аварію. За попередніми даними, водій автомобіля Volkswagen passat виїхав на смугу зустрічного руху, уникаючи зіткнення з Mazda 6", водій якої здійснював маневр обгону вантажівки.  В результаті, Volkswagen врізався в Камаз 5320. 45-річний пасажир іномарки загинув на місці події. Ще одного пасажира доправили до лікарні.

23 жовтня у Тернополі після ДТП травмувався перехожий. Аварія трапилася на Руській об 11:35. Водійка автомобіля Nissan не впоралася з керуванням і врізалася в огорожу. Після цього з паркану вилетіла труба та травмувала перехожого пенсіонера.

На дорозі Татарів—Косів—Коломия—Борщів—Кам’янець-Подільський, між селами Озеряни та Ільче-Золоте Чортківського району, не розминулися автомобілі Renault Megan та Volkswagen Passat. З тілесними ушкодженнями до лікарні потрапила шестирічна пасажирка Renault.

У селі Кам’янки Підволочиської територіальної громади під колеса вантажівки DAF XF потрапила дванадцятирічна дівчина. Аварія трапилася о 16:15 на дорозі Стрий – Дніпро – Ізварине. За попередніми даними, малолітня раптово вибігла на дорогу, а кермувальник не встиг зупинитися. Дівчину госпіталізували до реанімаційного відділення.

У водіїв, причетних до автопригод, взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Усі автопригоди внесені в ЄРДР згідно з частинами 1 та 2 статті 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Захистити платіжну картку від шахраїв: прості правила, що збережуть гроші

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:09

Шахрай маскується під працівника банку і просить надати інформацію: за цією, вже добре відомою, схемою мешканка обласного центру втратила гроші з банківської картки.

Невідомий зловмисник зателефонував на мобільний та розповів жертві афери, що зумів зупинити несанкціоновану видачу готівки з банкомату в Києві. Опісля швидко переконав жінку змінити паролі, аби убезпечити рахунок від крадіжки. Тернополянка надала усі конфіденційні дані та допомогла кіберзлодію зняти з картки майже 11 тисяч гривень.

За фактом шахрайства поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Головна порада — нікому не повідомляти жодні дані карток  по телефону невідомим. Справжні працівники банку не будуть просити вас надати інформацію про термін дії картки, тризначний номер на звороті картки, паролі, коди банків та мобільних операторів. Зазвичай шахраї намагаються за допомогою повідомлень або телефонних дзвінків отримати саме цю інформацію.

Якщо у вас є сумніви, хто телефонує – шахрай чи працівник, запитайте прізвище працівника банку і припиняйте розмову. Передзвоніть на офіційний номер телефону банку, який зазначено на картці.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Закликаємо учасників дорожнього руху бути уважними у темну пору доби

Понеділок, 24 жовтня 2022, 10:07

Закликаємо водіїв та пішоходів бути уважними під час дорожнього руху у зв’язку із тимчасовим обмеженням використання вуличного освітлення.

У темну пору доби чи в умовах недостатньо видимості водіям необхідно зменшити швидкість та дотримуватись безпечної дистанції.

Пішоходи повинні переходити проїзну частину на пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. Також переконатись, що поруч немає автомобіля, адже у темну пору доби водії можуть вас не помітити.

Звертаємо увагу, згідно з Правилами дорожнього руху у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світловідбивні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Крім того, з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

 

Пляшка львівського пива із зображенням оголеного Путіна стала експонатом Британського музею. ФОТО

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 13:46

Експонатом Британського музею стала пляшка пива львівської пивоварні "Правда" із карикатурним зображенням Путіна та Медведєва.

Про це свідчить публікація на сайті музею.

Новий експонат з'явився за ініціативи кураторки Британського музею Леонори Ф. Бейрд-Сміт.

На фото – пляшка пива, що мала назву Putin Huilo. На етикетці – оголений російський диктатор, який сидить на троні та тримає на руках заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва. Якщо придивитися, то зліва можна побачити й експрезидента-втікача Віктора Януковича, що тримає в руках плакат з написом "Я легитимный, я живой".

Фото: The British Museum

В описі до експонату також йдеться:

"Пляшка з етикеткою, на якій зображено оголеного Володимира Путіна на троні з мініатюрним Дмитром Медведєвим на колінах, який тримає ядерну бомбу в оточенні танків, озброєного солдата, забризканих кров'ю машин та нафтових свердловин".

Фото: The British Museum

 

Читайте також: Військові подарували Коломийському музею писанку з уламків ракет

У коментарі кураторки на сайті Британського музею додають, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну львівська пивоварня припинила виробництво алкоголю, і почала займатися виготовленням "коктейлів Молотова" – саморобних запалювальних бомб, названих на честь В'ячеслава Молотова, який стверджував під час Другої світової війни, що "бомбардування Фінляндії – це скидання харчових продуктів".

Фото: The British Museum

"Пивоварня вирішила використовувати пляшки пива Golden Ale, яке раніше називалося "Putin Huilo" на честь популярної нецензурної футбольної кричалки, що з'явилася, коли Росія анексувала Крим у 2014 році, а оригінальна назва була змінена на "Putin", – підкреслює кураторка музею.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Собаки у Краматорську стояли в черзі, щоб поїсти. ФОТО

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 11:29

У центрі Краматорська волонтери встановили годівничку для безпритульних собак.

На ранок наступного дня, тварини вишикувались у чергу, щоб поїсти, повідомив виконавчий директор World Central Kitchen Нейт Мук.

"Я ніколи не бачив нічого подібного. Вчора ми встановили станцію вигодовування домашніх тварин у Краматорську. Сьогодні вранці українські собаки стояли в черзі, щоб поїсти", – написав він у Twitter.

Волонтер також додав фото, де собаки стоять на певній відстані одна від одної, формуючи живий ланцюжок.

Фото Нейта Мука

Під час війни власники та волонтери пухнастиків намагалась допомогти якомога більшій кількості тварин. За можливості – евакуювати.

Наприклад, Олексій Сровцев врятував з розбомбленого Ірпеня понад 200 котів та собак, а Анастасія Тиха вивозила чотирилапих з Бучі.

Вікторія Андрєєва

 

Сторінка 500 з 1423

«ПочатокПопередня491492493494495496497498499500НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер