images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Шахрай ошукав мешканку Тернопільщини. Поліцейські застерігають не повідомляти конфіденційні дані невідомим!

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:25


Потерпіла родом з Донеччини, а на даний час тимчасово проживає в Чортківському районі. До неї зателефонував невідомий та представився працівником банку. Він заявив, що на банківський рахунок має надійти платіж у розмірі 4 тисячі гривень, але через технічні несправності переказ неможливий. Запевнив жінку, що зможе допомогти їх усунути в телефонному режимі.

Заявниця, очікувала надходження матеріальної допомоги, тож виконала всі вказівки псевдопрацівника банку без будь-яких підозр. У результаті з її кредитного рахунку зникли усі гроші.

Наразі поліцейські з’ясовують особу зловмисника, а також радять, як не потрапити у пастку:

не повідомляйте ваші персональні дані (ПІН-код, номер картки, логін і пароль, CVV-код) стороннім, навіть якщо вони представляються працівниками банку;

не розголошуйте коди, які приходять на ваш мобільний номер, а також не набирайте на телефоні невідомі вам комбінації цифр;

у разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтеся з аферистами, завершуйте розмову та телефонуйте на "гарячу" лінію банківської установи;

Якщо вас ошукали шахраї, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Тернополі проводяться профілактичні бесіди з підприємцями щодо обмежень роботи світлових вивісок в темну пору доби

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:24

З метою контролю та враховуючи рішення Ради оборони області при Тернопільській обласній військовій адміністрації щодо обмежень використання світлових вивісок та зовнішнього освітлення в темну пору доби, 20 жовтня дві оперативні групи з-поміж працівників Національної поліції та муніципальної інспекції міської ради, здійснювали перевірки суб’єктів господарювання за дотримання вимог.

За результатами обстежень проведено близько 100 профілактичних бесід  з підприємцями, грубих порушень не виявлено. Джерела зовнішнього освітлення у місті  також було вимкнено.

Дякуємо суб’єктам господарювання за розуміння та підтримку енергетиків, які працюють над відновленням енергетичної системи України.

Звертаємося до тернополян! Якщо ви помітили освітлення бігбордів, сітілайтів, іншої зовнішньої реклами прохання звертатися в управління муніципальної інспекції за тел.: +38 (067) 447 31 86 та +38 (073) 015 1481 (Viber) або на лінію 102.

З Тернополя для підрозділів Територіальної оборони передано необхідне спорядження

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:22

Станом на 240-ий день війни наше місто продовжує бути надійним тилом, де підтримують та допомагають українським захисникам, які мужньо боронять нашу землю від російських загарбників.

Цими днями з метою забезпечення якісного виконання завдань для підрозділів окремої бригади Територіальної оборони передано необхідне спорядження.

«Для наших захисників з Територіальної оборони, які зараз на передовій, передано майже півтори тонни палива, газові балони, плівку, протизастудні та знеболювальні медикаменти й інші потрібні речі», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, першочергово військова і гуманітарна допомога скеровується у ті батальйони, які формуються на території нашого міста і в яких служать тернополяни.

До слова, на базі управління соціальної політики (вул. Миколи Лисенка, 8-А) з червня активно працює центр «Допомога армії від Тернополя», який здійснює безоплатну доставку посилок в місця дислокації військовослужбовців. Проносити передачі можна за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8-А. Телефон «Гарячої лінії»: +38 (067) 009-15-40.

 

Виконком не продовжив договори оренди комунального майна підприємцям, які не мають працівників або мають заборгованість зі сплати податків

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:15

20 жовтня на засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення про включення об’єктів до переліку Першого типу та продовження договору оренди майна комунальної власності шляхом проведення аукціону. Зокрема, тих приміщень, орендодавцями яких є медичні установи міста Тернополя.

Так, згідно з рішенням, на звернення тих суб’єктів господарювання, які надали відповідні документи та довідку балансоутримувача про відсутність заборгованості зі сплати орендної плати, включено до переліку Першого типу об’єкти, що підлягають передачі в оренду на аукціоні. Наступним етапом буде оголошено аукціон про продовження договору оренди на майно комунальної власності, за результатами якого може бути продовжений договір оренди з діючим орендарем або укладений з новим орендарем.

Разом з тим, було встановлено, що частина орендарів, які звернулись про продовження договору оренди майна комунальної власності, мають заборгованість щодо сплати податків, не мають офіційно найманих працівників та у яких відсутні нарахування по заробітній платі. Таким суб’єктам господарювання відмовлено у проводженні договору оренди.

Офіційну інформацію про таких підприємців буде скеровано до органів державної податкової служби Тернопільщини та управління Держпраці у Тернопільській області з метою проведення позапланових перевірок.

512 жителів Тернопільської громади отримають компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у вересні

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 10:02

З 1 по 5  жовтня у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг тривав прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у попередньому місяці. За цей період відповідні документи подали 538 громадян.

Усі заяви опрацьовані працівниками виконавчих органів міської ради, зокрема:

  • 512 особам визначено обсяг компенсації витрат осіб, що тимчасово розмістили ВПО, які перемістились у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади всього на суму 550640,37 грн.
  • 26 особам відмовлено (причини – не вірно вказано кількість днів; ВПО не зареєстровані в Єдиній інформаційній базі або вибули в інше місце проживання; при перевірці встановлено факт не проживання ВПО за даною адресою; не вірно вказані ін.код та розрахунковий рахунок; особи, що розмістили ВПО є членами сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України тощо).

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця.

До слова, у Тернополі з березня по вересень компенсацію за тимчасове розміщення ВПО загалом нарахували 4329 власникам житла на загальну суму понад 4,4 млн грн.

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням https://ternopilcity.gov.ua/news/59247.html

 

Сторінка 501 з 1423

«ПочатокПопередня501502503504505506507508509510НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер