images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Країни Балтії та Польща закриють в’їзд російським туристам

Четвер, 08 вересня 2022, 11:33

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО, GETTY IMAGES

Країни Балтії та Польща з 19 вересня запроваджують жорсткі обмеження на в'їзд для громадян Росії з шенгенськими туристичними візами, незалежно у якій країні вони видані.

Про це повідомили члени уряду Естонії на прес-конференції у четвер, пише "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Разом із Латвією, Литвою та Польщею ми хочемо суттєво обмежити в'їзд громадян Росії, метою яких є туризм. Сьогодні ми разом із прем'єр-міністрами Латвії, Литви та Польщі зробимо заяву з цього приводу. Ми вже оцінили це як необхідне", - заявила прем'єр-міністр Кая Каллас.

Каллас виділила питання безпеки як одну з причин введення обмежень на в'їзд, оскільки Естонія не може контролювати всіх, хто прибуває. Вона зауважила, що обмеження повинні передбачати винятки для тих, хто відвідує членів сім'ї, дисидентів та власників посвідок на проживання.

Каллас також зазначила, що оскільки авіасполучення було призупинено через введені проти Росії санкції, на прикордонні з Росією країни лягло дуже велике навантаження.

Глава МЗС Естонії повідомив, що балтійська країна закриє в’їзд для російських туристів з 19 вересня.

"Естонія має політичну волю, яку ми реалізуємо у правовому полі. У ніч з 18 на 19 вересня почне діяти заборона на в'їзд до Естонії через шенгенський зовнішній кордон для громадян РФ, незалежно від того, яка країна видала шенгенську візу", – сказав міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Глава МЗС Латвії напередодні повідомив що Литва, Латвія та Естонія домовились суттєво обмежити в’їзд росіян, у яких є чинні шенгенські візи.

У вівторок Європейська комісія оприлюднила пакет проєктів рішень про зміну візових правил для громадян РФ. Про те, що є та чого бракує у планах Євросоюзу, читайте в статті Що змінить рішення ЄС про візи для росіян та чому воно не має задовольнити Україну.

 

У Львові рятують брата з сестрою, у чий дім на День Незалежності влучила ракета РФ

Четвер, 08 вересня 2022, 11:04

15-річний Олег та 13-річна Богдана – рідні брат і сестра, які серйозно постраждали, коли в їхній дім на День Незалежності України прилетіла російська ракета.

Того дня діти втратили маму, розповідають у Першому медичному об'єднанні Львова.

Лікарі кажуть, що хлопець "народився у сорочці" – уламок ворожого снаряду застряг за кілька міліметрів внутрішніх органів.

"Ще трішки і він міг пошкодити печінку та кишківник", – наголошують медики.

Лікарі кажуть, що 15-річний Олег "народився у сорочці"

Крім того, в Олега – численні відкриті рани живота, нижньої частини спини, тазу, шиї, голови та плеча, садна та забої. Також у підлітка наскрізна рана правого плеча, струс головного мозку та ушкодження слухової (євстахієвої) труби.

У підлітка численні травми внаслідок ворожого прильоту

Його молодша сестричка також отримала численні травми внаслідок ворожого "прильоту". У Богдани – множинні пошкодження нижніх кінцівок, травми гомілки та вуха, поверхнева травма частин голови, численні садна. Лікарі оцінюють її поранення як середнього ступеня тяжкості.

13-річна Богдана отримала множинні пошкодження нижніх кінцівок

У Першому медоб'єднанні Львова не уточнили, звідки саме поранені діти. Але відомо, що після трагічного ракетного удару евакуаційним потягом їх доправили до лікарні Святого Миколая у Львові. Там медики одразу провели хірургічну обробку ран.

На 15-річного Олега попереду ще чекає тривала реабілітація. З обома дітьми нині працює психолог.

Олег та Богдана разом із тіткою, яка опікуватиметься ними, поки батько не одужає. Усі фото: Перше медоб'єднання Львова

Їхній батько також постраждав. Він знаходиться у лікарні на Дніпропетровщині, де йому вже провели п'ять операцій. Чоловік зараз у реанімації, кажуть у першому медоб'єднанні.

 

Доки батько Олега та Богдани не одужає, дітьми опікуватимуться родичі. Зокрема тітка, яка зустріла поранених брата з сестрою у Львові.

"Ми продовжуємо приймати пацієнтів із різних регіонів України, постраждалих внаслідок бойових дій. І докладаємо максимум зусиль, створюючи Національний реабілітаційний центр "Незламні" UNBROKEN Ukraine для порятунку українців на Батьківщині", – підсумовують у Першому медоб'єднанні Львова.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Впродовж серпня тернопільські поліцейські склали понад 240 адмінпротоколів на водіїв за керування у нетверезому стані

Четвер, 08 вересня 2022, 10:42

За минулий місяць співробітники поліції оформили 9 147 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. Серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, недотримання правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку.

У серпні на дорогах Тернопільщини трапилося 227 дорожньо-транспортних пригод. Із них 61 – із постраждалими, в яких 13 людей загинули,  ще 80  отримали травми. 16 аварій трапилося за участю пішоходів. 28 аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку.

Серед основних причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху.

Минулого місяця поліцейські виявили 241 особу, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці нагадують: за керування транспортом у стані сп'яніння передбачений штраф у розмірі від 17 до 51 тисячі гривень з позбавленням права на керування та конфіскацією авто. За вчинення ДТП у стані сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, згідно зі статтею 286-1 Кримінального кодексу України,  передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції  Тернопільської області


 

Водій загинув, а двоє пасажирів у лікарні - наслідки ДТП на Тернопільщині

Четвер, 08 вересня 2022, 10:40

Дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими зареєстрували працівники відділу розслідування злочинів у сфері транспорту 7 вересня.

Близько опівдня на автодорозі Тернопіль-Ланівці, біля села Чернихівці, водій автомобіля ВАЗ не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і допустив з'їзд легківки в кювет. Після цього транспортний засіб врізався в перешкоду.

На момент аварії в салоні авто, окрім водія, перебувало двоє пасажирів - його неповнолітній син та односельчанин.

Життя 54-річного кермувальника врятувати не вдалося. Він помер на місці ДТП. Пасажирів бригада екстреної допомоги доправила до медзакладу.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно із ч. 2 ст. 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські застерігають: шахраї виманюють кошти під приводом продажу дров

Четвер, 08 вересня 2022, 10:38

В області активізувались шахраї, які розміщують в інтернеті оголошення про продаж паливних дров та після отримання передоплати за товар зникають.

Минулої доби у схожу шахрайську пастку потрапила жителька Підволочиської громади. Жінка в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж дров. Зв’язалася з продавцем, який погодився доставити товар лише після оплати. Потерпіла перекинула на банківську картку незнайомця 7 000 гривень. Після отримання коштів зловмисник вимкнув свій телефон.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають жителів області від шахрайської схеми. Не перераховуйте гроші як завдаток чи передоплату за товар навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання.

Відділ комунікації поліції  Тернопільської області


 

Сторінка 534 з 1410

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер