images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Виконком спрямував 4000 літрів паливно-мастильних матеріалів для потреб територіального центру комплектування

Середа, 21 вересня 2022, 10:45

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про передачу на баланс Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки паливно-мастильних матеріалів.

Так, для забезпечення робіт, пов’язаних із виконанням мобілізаційних завдань населення передано 4000 літрів дизельного палива.

«Тернопільський центр комплектування забезпечує перевезення військовослужбовців безпосередньо до місць служби, а також доставляє транспорт. Тож у них є постійна потреба у паливно-мастильних матеріалах і ми допоможемо забезпечити їх цим пальним», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Виконком також передав на баланс добровольчих формувань Тернопільської міської територіальної громади товаро-матеріальних цінностей (бензину та дизельного пального) на суму 102 000 грн з метою забезпечення їх функціонування та виконання покладених на них обов’язків.

Нагадаємо, у Тернополі діє Програма забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, добровольчих формувань Тернопільської міської територіальної громади та військового призову Тернопільської міської територіальної громади, яка розроблена та спрямована для підтримки обороноздатності військових формувань та підрозділів громади, ДФТГ на належному рівні.

 

У Тернополі підтримано петицію щодо візуального впорядкування вивісок

Середа, 21 вересня 2022, 10:44

На черговому засіданні виконавчого комітету було розглянуто петицію «Дизайн-код м. Тернополя», в якій подається пропозиція щодо візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду міста. Дана петиція набрала у встановлений термін понад 300 голосів.

Відповідно до прийнятого рішення, доручено управлінню стратегічного розвитку міста та управлінню містобудування, архітектури та кадастру врахувати пропозицію, яку подано автором петиції щодо візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду міста згідно чинного законодавства.

Зміни також будуть внесенні в існуючі рішення Тернопільської міської ради, а новий проект рішення подадуть на розгляд виконавчого комітету до 01 жовтня 2022 року.

Тернопільські громадські об’єднання осіб з інвалідністю та ветеранів отримають фінансову підтримку

Середа, 21 вересня 2022, 10:43

21 вересня  на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про надання фінансової підтримки чотирьом громадським об’єднанням осіб з інвалідністю та ветеранів у Тернополі на загальну суму 39 000 гривень.

Відповідно до рішення грошову допомогу отримають:

  • громадська організація «Тернопільська міська громадська організація інвалідів «Опора» – 7 000 грн;
  • громадська організація «Тернопільська міська організація «Інваліди Чорнобиля» – 10 000 грн;
  • громадська організація «Тернопільська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих» – 12 000 грн;
  • громадська організація «Тернопільська обласна організація Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса» – 10 000 грн.

 

Держдума РФ ввела в КК поняття "мобілізація" і "воєнний час"

Вівторок, 20 вересня 2022, 11:03

ЗАСІДАННЯ ДЕРЖДУМИ РФ. ФОТО DUMA.GOV.RU

Держдума Росії ввела в Кримінальний кодекс поняття "мобілізація" і "воєнний час", "збройний конфлікт", а також схвалила законопроєкт про відопвідальність за дезертирство під час мобілізації, або у воєнни час.

Джерело: журнал "Холод", російське пропагандистське видання "РИА Новости"

Деталі: Пакет поправок до законопроєкту про внесення змін до КК РФ, ухвалений у першому читанні в липні, включає нові статті: "Добровільна здача в полон" (стаття 352.1) і "Мародерство" (стаття 356.1).

Згідно з нововведеннями, за здачу в полон (якщо немає ознак державної зради) загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі. За мародерство – до 15 років колонії.

Видання зазначає, що в цих статтях є обставини, які обтяжують покарання, – "у період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час" (стаття 63).

Зокрема, якщо військовий залишив частину в цей час на термін до 10 днів, то йому загрожує до 5 років в'язниці. Якщо залишив частину на місяць – то 7 років ув'язнення, а якщо більше місяця – то 10 років.

У поправках підкреслюють, що призвані на військові збори росіяни, які перебувають у запасі, нестимуть кримінальну відповідальність за неявку або дезертирство нарівні з контрактниками і призовниками.

Водночас наголошується, що військовослужбовець може бути звільнений від кримінальної відповідальності за неявку на службу або дезертирство, якщо "самовільне залишення частини або місця служби, а також вчасна неявка без поважних причин на службу стали наслідком збігу тяжких обставин".

Також поправки пропонують давати від 2 до 3 років колонії за відмову від участі в бойових діях, а якщо вона спричинила тяжкі наслідки – від 3 до 10 років.

(Зараз невиконання підлеглим наказу начальника на військовій службі карається ув’язненням до 2 років, а з тяжкими наслідками – до 5, окремого покарання за відмову воювати не передбачено – ред.).

За даними джерела "РИА Новости", Рада Федерації може ухвалити пакет поправок до Кримінального кодексу – 21 вересня.

ІРИНА БАЛАЧУК 

Снігу вище коліна: у Карпатах вирує негода.

Вівторок, 20 вересня 2022, 10:55

На Чорногорському хребті в Карпатах вирує негода.

Відео з вершини гори Піп Іван опублікував начальник Явірницького пошуково-рятувального відділення управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак.

"За прогнозами така погода  до неділі. Тому варто утриматись від виходів у верхи, видимість обмежена, а снігу місцями вище коліна", – зазначив він.

У Чорногірському гірському пошуково-рятувальному пості повідомили про те, що на вершині Піп Іван наразі  -3°С. Вітер південно-східній 4-6 м/с.

Напередодні рятувальники попереджали про погіршення погодних умов, обледеніння схилів та посилення вітру.

До рятувальників вже звернулись туристи, які через негоду не змогли самостійно продовжити похід.

Туристи, які потребували допомоги. Фото: ДСНС

Хлопець та дівчина з Києва спускалися від озера Бребенескул Закарпатської області  до гори Дземброня. Оскільки маршрут туристів пролягав на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей, до порятунку залучили фахівців з обидвох сторін.

Рятувальники з Івано-Франківської області знайшли їх, обігріли та супроводили до колег із Закарпатської області. Ті доставили постраждалих туристів на снігоході в село Богдан та передали медикам.

Хлопець і дівчина від подальшої госпіталізації відмовились.

Нагадаємо, що 18 вересня, у Карпатах на вершині Піп Іван випав перший сніг.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Сторінка 535 з 1423

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер