images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Через контрнаступ ЗСУ на Херсонщині окупанти поставили на паузу "референдум"

Понеділок, 05 вересня 2022, 11:03

СКРИНШОТ

Колаборант Кирило Стремоусов повідомив в ефірі російських ЗМІ, що окупанти "взяли паузу" щодо проведення псевдо референдуму з "приєднання" Херсонської області до Росії.

Джерело: російське пропагандистське інформагентство "ТАСС"

Пряма мова Стремоусова: "Ми підготувалися до голосування, ми хотіли вже провести референдум найближчим часом, але через всі ті події, які відбулися зараз (контрнаступ ЗСУ – ред.), я думаю, що поки ми зробимо паузу".

Деталі: Після цього колаборант почав виправдовуватись що і без проведення референдуму "Херсон назавжди російський", а люди буквально готові "бігти" на псевдо референдум окупантів.

Передісторія:

  • 7 серпня президент України Володимир Зеленський попереджав: "Якщо російські окупаційні сили зважаться провести хоча б один псевдореферендум на окупованих територіях України, будь-яка можливість переговорів з Росією буде закрита".
  • 8 серпня речник президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на це пропагандистським твердженням, що нібито не Росія збирається проводити псевдореферендуми на окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини, а "місцеве населення" – хоча до вторгнення РФ і думки про це не було.
  • 29 серпня оперативне угруповання "Каховка" повідомило, що українські захисники знищили практично всі великі мости поблизу Херсона й прорвали першу лінію "оборони" російських військ у Херсонській області.
  • Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко заявив, що російські окупаційні сили не зможуть найближчим часом провести псевдореферендум, який вони планували попередньо на 11 вересня, в єдиний день голосування в Росії.

 

Частина учасників місії МАГАТЕ залишила ЗАЕС – Енергоатом

Понеділок, 05 вересня 2022, 11:01

МІСІЯ МАГАТЕ НА ЗАЕС, ФОТО З TWITTER IAEA – INTERNATIONAL ATOMIC ENERGY

5 вересня чотири з шести учасників місії МАГАТЕ завершили роботу та покинули територію Запорізької АЕС, на станції лишилося двоє представників організації.

Джерело: "Енергоатом" в Telegram

Дослівно: "Сьогодні, 5 вересня 2022 року, чотири із шести представників команди інспекції МАГАТЕ завершили роботу на Запорізькій АЕС і покинули майданчик станції".

Деталі: Два експерти МАГАТЕ продовжать роботу на ЗАЕС на постійній основі.

Передісторія:

  • 2 вересня гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі підтвердив, що після завершення місії на Запорізькій атомній електростанції залишиться двоє представників організації.
  • 1 вересня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула на Запорізьку АЕС в окупованому Енергодарі.

Нещасний випадок на риболовлі зареєстрували поліцейські Шумщини

Понеділок, 05 вересня 2022, 10:23

На місцевому ставку втопився житель Шумська, 1966 року народження. Нещастя трапилося 3 вересня близько 7 ранку.

За словами очевидців, чоловік прийшов на риболовлю, але риба потягнула вудочку і потерпілий зайшов у воду за нею. Проте на берег не повернувся. Рибалки, які перебували поруч, почули, що чоловік щось крикнув і після цього його тіло пішло під воду. Вони кинулися на допомогу й витягнули потерпілого на берег.

Чоловіки викликали швидку та поліцейських. Медики констатували смерть чоловіка. Судово-медичний експерт, який оглядав тіло, слідів насильницької смерті не виявив. Шумчанин був тверезий, а ймовірна причина нещастя, серцевий напад і як результат - утоплення.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно із ст 115 ККУ з поміткою "нещасний випадок". Остаточна причина смерті стане відома після проведення експертизи. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Поліцейські застерігають від шахраїв, які обіцяють пригнати авто з-за кордону і просять передоплату.

Понеділок, 05 вересня 2022, 10:21

Два факти шахрайств, пов’язаних з купівлею транспортних засобів, зареєстрували впродовж вихідних тернопільські поліцейські. У одному випадку сума збитків становить понад 20 000 доларів, у іншому – 17 500 гривень.

Одні із потерпілих – двоє жителів Тернопільського району. З їхніх слів, вони в соціальній мережі знайшли оголошення про продаж автомобілів з-за кордону. Зв’язалися з продавцем, котрий пообіцяв викупити дві дорогі іномарки на аукціоні в США і потім доставити їх в Україну. За свої послуги запросив передоплату. Покупці трьома платежами перерахувала на рахунок незнайомця гроші. Загальна сума – 20 600 доларів. Після трансакцій «продавець» ще деякий час «годував» обіцянками потерпілих пригнати автомобілі, а згодом перестав виходити на зв’язок.

У схожу ситуацію потрапив житель Кременецького району. Чоловік теж на одному із сайтів знайшов оголошення про продаж автомобіля, ціна якого була значно нижча за ринкову. Через месенджер сконстатував з продавцем, котрий запевнив, що автівка зараз перебуває на митниці в Польщі і невдовзі він доставить її в Україну. Навіть скинув точну геолокацію. Відтак попросив перекинути йому гроші нібито для оформлення документів. Для переконливості зловмисник скинув потерпілому в месенджер копію свого паспорта. Житель Кременеччини повірив незнайомцю та перерахував 17 500 гривень. Отримавши кошти, шахрай перестав виходити на зв’язок.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Поліцейські застерігають громадян від таких випадків.  Перше правило, якого варто дотримуватися, коли купуєте авто з-за кордону: не відправляйте гроші незнайомцеві, поки не переконаєтеся в надійності людини. Не ведіться на низьку ціну товару та оплачуйте гроші лише після його отримання. Аби не потрапити у шахрайську пастку, краще скористатися послугами офіційних фірм, які займаються доставками автомобілів з-закордону.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Групу осіб, яка реалізовувала наркотики, отримані на замісній терапії, викрили оперативники ДБН.

Понеділок, 05 вересня 2022, 10:18

Майже рік працівники боротьби з наркозлочинністю Тернопільщини документували діяльність трьох жителів області, які продавали нарковмісні таблетки.

Підозрювані - ін'єкційні наркомани з багаторічним стажем. Двоє з них - 53-річна жінка та тридцятирічний чоловік проходять замісну терапію в одній із клінік краю. Третій спільних лише допомагав перепродувати товар.

За словами заступника начальника обласного управління боротьби з наркозлочинністю Андрія Шафранського, наркозалежні особи отримували таблетки метадону, а на соннат отримували рецепти та брали його в аптеках. Проте препарати вони реалізовували своїм наркозалежним знайомим. За одну таблетку просили 100-150 гривень.

Як кажуть правоохоронці, підозрювані дурили лікарів та стверджували, що доза, яку їм видають, замала. Тому медики її підвищували. Зловмисники частину приймали самостійно, а іншу - продавали.

"Ще кілька років тому пацієнти замісної терапії змушені були приймати ліки безпосередньо в клініці і під наглядом медперсоналу. Проте епідемія ковіду, а потім війна внесли свої корективи. Сьогодні наркозалежні особи раз в тиждень приходять та отримують препарати на 7 днів, а тому проконтролювати приймання ліків стало складно",- розповів Андрій Шафранський.

Оперативники УБН провели санкціоновані обшуки в помешканні фігурантів та виявили нарковмісні препарати, а також списки клієнтів. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська міська прокуратура.

Учасникам групи оголосили підозру відповідно до ч. 1 ст. 307 та ч. 1 ст. 321 ККУ. Жінка відповідатиме у суді ще й згідно із ч. 3 ст. 321 ККУ. Вирішується питання про обрання усім трьом жителям краю запобіжного заходу. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 536 з 1408

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер