images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Оформлення грошової допомоги – обернулося для двох мешканців області втратою коштів

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:33

Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств пов’язаних з привласненням грошових коштів з чужих банківських рахунків. Громадяни оформляють грошову допомогу від держави, а потрапляють в шахрайські пастки.

Аферисти створюють різноманітні сайти з інформацією про виплату матеріальної допомоги. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані та автоматично передають їх шахраям. Володіючи такими даними зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла 24-річна жителька Чортківського району. Дівчина знайшла інформацію про можливість оформлення грошової допомоги для студентів. Й як тільки вона зробила все, що було вказано в дописі, отримала сповіщення про списання власних заощаджень в розмірі 25 000 гривень.

Інша заявниця хотіла отримати фінансову підтримку від міжнародної організації. Натомість втратила 10 000 гривень, які аферист зняв без труднощів.

За даними фактами слідчі територіальних підрозділів поліції  відкрили кримінальні провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Муніципальною інспекцією виявлено вісім фактів спалювання різного типу відходів та сухої трави на території Тернопільської громади 2 вересня 2022

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:14

1 вересня інспектори управління муніципальної інспекції спільно з поліцейським офіцером Тернопільської міської територіальної громади провели рейд на факт виявлення порушень природоохоронного законодавства та Правил благоустрою.

В ході обстеження території населених пунктів територіальної громади правоохоронцями виявлено вісім фактів спалювання різного типу відходів та сухої трави, п’ять фактів задокументовано адміністративними протоколами.

Звертаємо увагу, що у період з 1.09.2022 по 01.11.2022 на території Тернопільської громади будуть проводитись систематичні рейди та перевірки на виявлення подібних фактів.

В управлінні муніципальної інспекції нагадують, що будь-яке спалювання сухої рослинності та відходів є порушенням законодавства та карається накладенням штрафу у розмірі: для громадян від 3 060 до 6 120 грн; для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

 

Працівники call-центру КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» опрацювали понад 20 тис. дзвінків за три місяці роботи

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:07

З метою покращення якості обслуговування пацієнтів та полегшення доступу до інформації, що особливо важливо під час воєнного стану, наприкінці травня на базі КНП «Центр первинної медичної допомоги» м. Тернополя запрацювала служба інформації (call-центр).

Так, за понад три місяці функціонування оператори call-центру прийняли та опрацювали понад 20 тисяч дзвінків від мешканців.

У Центр розповідають, сучасна програма, через яку відбувається зв'язок пацієнта й оператора, дозволяє вести облік звернень, а багатоканальна лінія дає можливість вчасно відповідати на дзвінки та оперативно здійснювати зворотний дзвінок.

Пацієнти можуть отримати інформацію про роботу медичного закладу швидко, зручно та в повному обсязі. Зокрема, оператори call-центру надають інформацію про графік роботи лікарів Центру, про вакцинацію від COVID-19, допомагають онлайн записатися на прийом до свого сімейного лікаря та надають іншу необхідну інформацію.

Звертаємо увагу! Для зручності пацієнтів функціонують багатоканальні телефонні лінії:

  • (067) 444 86 88 – для абонентів мобільного зв'язку;
  • (0352) 51 98 08 – для абонентів фіксованого зв'язку.

Графік роботи call-центру: з понеділка по п’ятницю з 08:00 по 19:00 год, субота – з 09:00 по 13:00 год.

Після налагодження роботи номери мобільного і фіксованого зв’язку амбулаторій були поступово переадресовані на лінії call-центру, що зменшило навантаження на працівників реєстратур та дозволило не відриватися на телефонні дзвінки й приділяти більше уваги кожному відвідувачу, який завітав у амбулаторію.

 

Як держслужбовцям виїхати за кордон під час війни? Пояснення ДПСУ

Четвер, 01 вересня 2022, 13:58

Під час війни виїзд військовозобов’язаних з України заборонений, але заброньовані працівники мають право перетинати кордон.

Бронь – це відстрочка від призову максимум на 6 місяців, яку надають працівнику на вимогу органів влади, державних установ тощо.

У Державній прикордонній службі пояснили, як такі військовозобов’язані можуть виїхати з України під час війни.

Як держслужбовці можуть виїхати за кордон?

 

Фото: ДПСУ

Держслужбовці, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час, мають надати певні документи, залежно від мети виїзду.

У відрядження:

  • документи, що підтверджують службове відрядження (постанова КМУ від 12 квітня 2022 р. № 440);
  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р. № 493-р) або витяг з наказу Міністерства економіки (згідно з пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194).

У відпустку:

  • документи, що підтверджують відпустку;
  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р. № 493-р).

Ці документи потрібно пред’явити разом з іншими документами, зазначеними у статті 2 Закону "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України" (паспорт громадянина України, дипломатичний паспорт, службовий паспорт тощо).

Нагадаємо, раніше у ДПСУ розповіли, чи можна покинути Україну з іноземними документами про інвалідність.

Також у відомстві пояснили, чи можуть чоловіки з подвійним громадянством виїжджати за кордон.

Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

ЗСУ вдарили по Каховському мосту та не дали росіянам будувати нову переправу

Четвер, 01 вересня 2022, 13:50

Збройні сили України завадили окупантам будувати нову понтонну переправу поблизу Дар’ївки, а також завдали нових ударів по Каховському мосту на Херсонщині.

Джерело: оперативне командування "Південь" в Facebook

Дослівно: "Спроба налагодження нової понтонної переправи в районі Дар’ївці також присічена нашим вогнем. Вогневий контроль на Каховському мості залишив кілька додаткових отворів, продовжуючи фіксацію непрацездатності інфраструктурного об’єкта".

Деталі: Загалом за ніч українські захисники знищили 33 росіян, 4 танки Т-72, 3 гаубиці "Мста-Б", 4 одиниці авто-бронетехніки та склад боєприпасів в Баштанському районі.

 

Сторінка 557 з 1426

«ПочатокПопередня551552553554555556557558559560НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер