images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі оновили в’їзний знак у місто зі сторони вулиці Бережанської

Середа, 03 серпня 2022, 12:59

Цими днями у Тернополі працівники підрядної організації оновили у Тернополі в’їзний знак зі сторони вулиці Бережанської.

«На доручення міського голови управління житлово-комунального господарства замовило обстеження усіх вказівних знаків «Тернопіль» при в’їзді у наше місто. Зокрема, обстежено три в’їзди зі сторони вул. Бережанської, вул. Львівської та вул. Микулинецької, – розповідає начальник відділу благоустрою та екології міської ради Оксана Лобурак. – На сьогодні проведено роботи з відновлення знаку на вул. Бережанській. В рамках ремонту було оновлено штукатурку і облицювання конструкції, встановлено дашок над знаком, відновлено підпірну стінку, встановлено підсвічування».

 

Учені розробили татуювання, яке відстежуватиме стан здоров’я людей

Середа, 03 серпня 2022, 10:51

Науковці з Південної Кореї розробили електронне чорнило, за допомогою якого можна постійно моніторити стан здоров’я.

Дослідники з Корейського передового інституту науки і технологій (KAIST) у місті Теджон за допомогою цього чорнила створили пристрій у вигляді індивідуального татуювання, яке функціонує як біоелектрод, повідомляє Reuters.

Після нанесення таке татуювання автоматично попереджатиме людину про можливі проблеми зі здоров’ям. Для цього його підключають до пристрою електрокардіограми (ЕКГ) або іншого біосенсору.

Пристрій надсилатиме на монітор дані про частоту серцевих скорочень пацієнта та інші життєво важливі показники, такі як глюкоза та лактат крові.

Вигляд татуювання. Фото: Reuters

Монітори з даними про здоров’я теоретично можуть розташовуватися де завгодно, включно з домівками пацієнтів.

Саме чорнило є неінвазивним і складається з частинок на основі галію – м’якого сріблястого металу, який також використовується в напівпровідниках та термометрах.

А вкриті платиною вуглецеві нанотрубки допомагають проводити електрику та забезпечити довговічність приладу.

У своїх подальших розробках науковці хочуть взагалі відмовитись від біосенсорів.

"У майбутньому ми сподіваємося підключити бездротовий чіп, інтегрований із цими чорнилами, щоб ми могли комунікувати або передавати сигнал між нашим тілом і назад до зовнішнього пристрою", – сказав керівник проекту професор Стів Парк.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

WOG впровадила послугу поповнення банківських карток через каси АЗС

Середа, 03 серпня 2022, 10:42

 
WOG

Клієнтам мережі АЗК WOG стала доступна послуга поповнення готівкою картки будь-якого банку України через каси.

Про це Enkorr повідомили у прес-службі мережі.

У компанії розповіли, що нова послуга стала доступною завдяки співпраці WOG із сервісом MONEGO і Mastercard.

Тепер у клієнтів мережі є можливість поповнити картку платіжної системи Mastercard, Visa й "ПРОСТІР". Максимальна сума поповнення становить 5000 гривень.

"На початку великомасштабної війни, коли були складнощі зі зняттям готівки через банкомати, ми подбали, щоб у клієнтів була змога зняти кошти прямо на касі автозаправних комплексів. Сьогодні ж вони зможуть ще й поповнити готівкою картку – власну чи когось із рідних і близьких, що економить час на пошуки терміналу", – розповів директор дирекції цифрової трансформації мережі АЗК WOG Олег Кушіль.

Послугою зможуть скористатися не лише водії, але й мешканці сіл і селищ міського типу, для яких такий сервіс раніше був недоступним через брак банків і банківських терміналів у їхніх населених пунктах.

Щоб переказати кошти на банківську картку, достатньо оператору на касі сказати номер картки, на яку плануєте зробити зарахування,  та дати відповідну суму готівкою. В мережі обіцяють, що кошти будуть переведені на банківську картку в максимально короткий період.

Директор провайдера платіжних послуг iPay.ua Євген Веліканов додав, що основна мета такого кроку – надати людям платіжні послуги саме в той час і тому місці, де у них виникає в цьому потреба.

"Нова послуга дозволить користувачам просто на касі АЗК поповнити картку готівкою, тим самим надаючи більше можливостей в управлінні своїми фінансами", – підсумовує Валерій Новіков, директор із розвитку комерції Mastercard в Україні й Молдові.

 

Тернополянин придбав фальшиві талони на пальне

Середа, 03 серпня 2022, 10:30

Злочинна схема з продажу недійсних талонів на пальне не нова. Проте і досі шахраям вдається знаходити довірливих покупців.

В мережі Фейсбук мешканець Тернополя побачив привабливу ціну на пальне і замовив талони накладеним платежем. Отримавши їх на поштовому відділенні, перерахував невідомому продавцю з Кривого Рогу за них 9 тисяч гривень. Та вже на заправці зрозумів, що потрапив на гачок шахраїв – талони виявились фальшивими.

Потерпілий із заявою звернувся до поліції. Наразі правоохоронці за цим фактом проводять перевірку і вкотре закликають бути обачними при купівлі товарів дистанційно. Насамперед потрібно добре  перевіряти інформацію через офіційні канали – сайт, «гаряча лінія», соцмережі АЗС.

Не поспішайте переводити невідомим кошти за товар, якого не бачили, будьте розсудливими та не дайте себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/ternopolyanin-pridbav-falshivi-taloni-na-palne/

Працівники поліції застерігають краян не розголошувати невідомим конфіденційні дані платіжних карток

Середа, 03 серпня 2022, 10:27

Чергове шахрайство з банківськими картками задокументували тернопільські правоохоронці. Невідомий аферист викрав з банківського рахунку тернополянки чималі кошти.

Незнайомець зателефонував на мобільний 48-річної потерпілої та представився працівником банку. Повідомив про підозрілі спроби зняття коштів з її рахунку. Зловмисник  запевнив, що ці операції банк заблокував, однак  задля безпеки необхідно змінити усі паролі. Жінка  надала  незнайомцю дані картки та повідомила усю конфіденційну інформацію, що надійшла у вигляді смс. Як результат, з її рахунку зникли всі заощадження – понад 17 тисяч гривень.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Аби не потрапити в шахрайські пастки, слід не довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію.

Працівники банку ніколи не телефонують самостійно аби провести ідентифікацію власника карти. Крім того, пам'ятайте, що співробітники фінустанов не дзвонять з особистих мобільних номерів.

Яке б СМС-повідомлення ви не отримали від банку - завжди уважно читайте його зміст.

Ніколи не повідомляйте свій пін-код стороннім особам, навіть родичам родичам. Банківські співробітники також не мають права запитувати у вас пін-код. Не записуйте пін-код на картках.

Якщо співробітник банку пропонує вам по телефону допомогти в проведенні якихось дій з картою (наприклад, отримати грошову допомогу,  продовжити термін дії, змінити код) - наполягайте на проведенні їх лише у відділенні банку.

Не виставляйте в соціальних мережах номер мобільного, прив'язаного до банківської карти, не вказуйте дату народження, адресу та іншу особисту інформацію.

Будьте пильними!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 591 з 1425

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер