images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі триває влаштування зупинки громадського транспорту у новому мікрорайоні «Північний»

Середа, 27 липня 2022, 09:51

26 липня міський голова Сергій Надал оглянув влаштування нової зупинки громадського транспорту, що у мікрорайоні Тернополя «Північний». Сюди планують запустити громадський транспорт, що забезпечить транспортне сполучення району з іншими мікрорайонами міста.

«Північний» мікрорайон – це новий район, який дуже швидкими темпами розвивається. Разом із будівництвом житла тут необхідно передбачити й будівництво доріг, зупинок громадського транспорту, дитячих майданчиків та іншої необхідної інфраструктури, що забезпечить повноцінне життя мешканців цього мікрорайону, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Попередньо було відповідне звернення від мешканців району та підтримано петицію щодо сполучення громадським транспортом цього району. Наразі, підготовлена проєктно-кошторисна документація, для того, щоб тут найближчим часом облаштувати зупинку та розворот для громадського транспорту з врахуванням усіх вимог».

Нагадаємо, відповідна петиція набрала у встановлений термін понад 300 голосів та була підтримана виконавчим комітетом Тернопільської міської ради.

 

З ненавистю до української книги: окупанти на Харківщині знищують дитячу літературу

Вівторок, 26 липня 2022, 10:41

На Харківщині окупанти знищують українські книжки.

"Утилізації" підлягають навіть казки та ілюстровані книги майже без тексту, повідомляє Борівська селищна рада.

а окупованих територіях триває боротьба з українськими підручниками та літературою.

Відомо, що шкільні бібліотеки сусіднього Куп’янського району вже отримали розпорядження від окупаційної влади скласти реєстр усіх наявних у них книг, виданих починаючи з 1991 року, та утилізувати їх", – заявляють на Харківщині.

Фото: Hannamariah / Depositphotos

Представники Борівської селищної ради також зазначають, що окупанти планують розпочати новий навчальний рік за своїми освітніми програмами. Для того вони обіцяють завезти підручники до шкіл з  Краснодарського краю.

Нагадаємо, що таку тактику окупанти вже використовувати на Донеччині.

Зокрема у Маріуполі росіяни в червні взялись "денацифікувати" бібліотеки.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

Росіяни завозять піарників і шукають масовку під "референдум" у Запорізькій області

Вівторок, 26 липня 2022, 10:35

МЕЛІТОПОЛЬ. ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

В тимчасово окупованих Мелітополі та Бердянську Запорізької області почався пошук колаборантів, які будуть створювати масовку в акціях підтримки референдуму.

Джерело: сайт ССО "Центр національного спротиву"

Деталі: За даними розвідки, наразі в Мелітополь уже приїхали російські піарники та політтехнологи, які базуються в захопленому окупантами приміщенні магазину "Фокстрот".

Їхнім завданням є підготовка до "виборів" та "референдуму". Першим результатом є створення т.зв. громадського руху "Ми вмєстє з росієй", який буде використовуватись для масовки за гроші в акціях нібито підтримки "референдуму" місцевими.

В основному така картинка має працювати для громадян РФ, аби зменшити градус незадоволення війною серед місцевого населення, зазначають у ЦНС.

Відповідний центр набору колаборантів вже працює в Бердянську. Найняттям масовки займаються російські "волонтери", які також будуть й доповнювати масовку.

За участь в акціях треба лишити паспортні дані й отримати гроші та "гуманітарку", яка має допомогти пережити продовольчу кризу, яку самі росіяни й створили.

Додатково: Призначений окупантами так званий "заступник голови адміністрації Херсонської області" Кирило Стремоусов, якого цитує російська пропаганда, висловив упевненість що псевдореферендум щодо приєднання до Росії пройде і "цьому ніхто не завадить".

Нагадаємо: На Луганщині підготовкою до "референдуму" займаються російські вчителі, адже місцеві в переважній кількості не погодились входити до "виборчих дільниць".

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО 

 

Україна повернула ще 25 тіл загиблих захисників

Вівторок, 26 липня 2022, 10:34

ПОВЕРНЕННЯ ТІЛ ЗАГИБЛИХ, МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ

Відповідно до норм Женевської конвенції на підконтрольну Україні територію повернули ще 25 тіл загиблих захисників.

Джерело: пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Дослівно: "Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла ще 25 своїх захисників".

Деталі: Операція проводилась за співпраці Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти Олега Котенка та силових структур.

Передісторія: 19 липня країна повернула ще 45 тіл загиблих захисників на підконтрольну територію.

3 липня стало відомо, що всього вдалося повернути тіла понад 400 загиблих протягом повномасштабної війни з Росією.

На Тернопільщині у ДТП травмувалося троє неповнолітніх

Вівторок, 26 липня 2022, 10:10

Для надання медичної допомоги в лікарню із тілесними ушкодженнями бригада швидкої госпіталізувала двох сімнадцятирічних жителів Залозецької територіальної громади. Хлопці потрапили у дорожньо-транспортну пригоду.

При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що один з них, керуючи мотоциклом марки LIFAN LF150-2E, на трасі Почаїв-Зборів не впорався з керуванням та врізався в бетонну плиту. В результаті удару хлопці отримали тілесні ушкодження. Пасажира після надання меддопомоги відпустили додому, а от водія госпіталізували в травматологічне відділення.

Під колеса автомобіля Peugeot Expert потрапила чотирнадцятирічна жителька Кременецького району. Дівчина їхала на велосипеді трасою в попутному з автівками напрямку. У той момент, коли велосипедистка повертала ліворуч, її зачепив бус, який рухався позаду. Потерпілу доправили до лікарні.

Обидві автопригоди внесені в ЄРДР згідно зі статтею 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 599 з 1423

«ПочатокПопередня591592593594595596597598599600НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер