images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Львівські лікарі сформували штучний стравохід 6-річній дівчині

Четвер, 30 червня 2022, 10:16

У лікарні Святого Миколая у Львові медики створили штучний стравохід для маленької пацієнтки з Ковеля.

Про унікальну операцію повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Упродовж кількох років медики робили операції для підтримки стану. Але для того, щоб повернути дівчинці можливість повноцінного життя та харчування, необхідно було зробити реконструктивну операцію.

Медики замінили стравохід пацієнтки кишковим трансплантатом.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Вони зазначають, що такі операції для маленьких пацієнтів – рідкість. Проте лікарям вдалося зробити новий орган для 6-річної дитини.

"Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду", – йдеться у повідомленні.

 Дівчинка у дворічному віці ненароком випила мийний засіб. Хімічна рідина спричинила важкі опіки стравоходу. Функції ковтання та просування їжі були порушені.

Тому лікарі регулярно проводили операції та розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Згодом і це перестало допомагати. Тоді пацієнтці встановили гастростому – трубочку в животі, по якій їжа вводилася одразу у шлунок.

Але дівчинка не могла ковтати навіть воду та слину, тому мусила постійно носити із собою хустинку.

У вересні вона має піти в школу. Тому мама звернулась до медиків, щоб вони вилікували її доньку.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Фінляндію та Швецію офіційно запросили до членства у НАТО

Четвер, 30 червня 2022, 10:07

ЄНС СТОЛТЕНБЕРГ У МАДРИДІ 29 ЧЕРВНЯ, ФОТО E. PARRA. POOL VIA GETTY IMAGES

Північноатлантична рада у середу офіційно розпочала процес вступу Фінляндії та Швеції.

Про це заявив на пресконференції у Мадриді генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Сьогодні ми запросили Фінляндію та Швецію до нашого альянсу", - повідомив генсек, нагадавши, що це запрошення погоджене з партнерами і стало результатом домовленості між Туреччиною та цими двома державами-партнерами.

"Я вдячний Туреччині, Швеції та Фінляндії за згоду на переговори. Ця домовленість добра для Туреччини, вона добра для Швеції та Фінляндії, і вона ж доброю для НАТО", - заявив генсек.

Як відомо, вступ Фінляндії та Швеції до НАТО був загальмований через низку вимог з боку Швеції, які вдалося владнати напередодні. Детально про це читайте у статті "НАТО йде на кордон до Росії"

Також, як повідомлялося, у середу Альянс офіційно визнав Росію своєю стратегічною загрозою.

Зеленський підписав закон про скасування пільг на імпорт товарів і авто

Четвер, 30 червня 2022, 10:04

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів (з 1 липня).

Про це повідомили у Telegram голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев та його перший заступник Ярослав Железняк.

За словами Железняка, закон з 1 липня набуває чинності в повному обсязі.

Документом пропонується відновити оподаткування, яке було скасовано:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи;
  • для підприємств, що не сплачують ввізне мито;
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами.

Водночас пропонується звільнити від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Нагадаємо:

21 червня Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів (з 1 липня)

Читайте також: Нульове розмитнення авто прикриють. Коли це може статися та чому влада передумала

Довоєнні податки та мита повертаються. Які пільги хоче порізати уряд і чому?

Економічна правда

 

На Тернопільщині двоє водіїв не впоралися з керуванням і потрапили у ДТП

Четвер, 30 червня 2022, 09:50

29 червня близько 15:00 у кювет злетіла вантажівка. Аварія трапилася на автодорозі Тернопіль-Бучач-Івано-Франківськ, за межами села Криниця Чортківського району.

За попередньою інформацією, водій автомобіля DAF не впорався з керуванням і з'їхав із дороги в кювет. Його з переломами ребер та забоями госпіталізували до лікарні.

Через погіршення стану здоров'я в дорожньо-транспортну пригоду потрапив і житель Бережан. Під час керування автівкою він втратив свідомість і, протаранивши металеву огорожу, збив електричний стовп. Чоловікові надавали меддопомогу. По обох автопригодах триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/na-ternopilshhini-dvoje-vodijiv-ne-vporalisya-z-keruvannyam-i-potrapili-u-dtp/

Злочинне угруповання, яке продавало жінок в сексуальне рабство, викрили працівники міграційної поліції Тернопільщини

Четвер, 30 червня 2022, 09:47

600 злотих за годину пропонували жінкам, які погоджувалися надавати послуги в секс-індустрії. Незаконний бізнес організували четверо українців, двоє з яких тимчасово мешкають в республіці Польща, а ще двоє на території Івано-Франківської області. Останні серед друзів, знайомих та просто на вечірках розповідали про пошук дівчат на високооплачувану роботу.

За словами керівника міграційної поліції Тернопільщини Олександра Буняка, підозрювані у час війни, підшуковували жінок за конкретними параметрами - вік до 30 - ти років, приємної зовнішності та з гарною фігурою. Спочатку дівчатам розповідали, що вони працюватимуть у сфері надання ескорт-послуг. Проте насправді робота полягала в іншому.

Зголосилися працювати "ескортницями" на території Польщі жительки Франківщини, Хмельницького, Одеси та Запорізької області.

Виготовлення документів взяли на себе самі вербувальники. Вони займалися транспортом та забезпечували виїзд в сусідню область.

27 червня в ході проведення спецоперації, до якої долучалися працівники міграційної поліції та слідчого управління Тернопільщини, а також співробітники управління оперативно розшукової діяльності Західного регіонального управління Держприкордонслужби України в пункті пропуску "Краківець" під час проходження паспортного контролю виявили двох українок, яких намагалися вивезти до Польщі для робити в секс-індустрії.

Потерпілих повернули додому. Викрили оперативники і самих вербувальників. У них провели обшуки, які здійснювалися під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Чоловікові та жінці, уродженцям Франківщини, оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 149 ККУ. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Двом іншим вербувальникам, які наразі перебувають в Польщі, заочно оголосили підозру згідно з тією ж статтею Кримінального кодексу. Прокуратура готує матеріали щодо проведення подальших заходів в рамках міжнародної правової допомоги. Триває слідство.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/zlochinne-ugrupovannya-yake-prodavalo-zhinok-v-seksualne-rabstvo-vikrili-praczivniki-migraczijnoji-policziji-ternopilshhini/

 

Сторінка 630 з 1423

«ПочатокПопередня621622623624625626627628629630НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер