images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі на вул. Андрія Малишка, 2 триває ремонт прибудинкової території

П'ятниця, 24 червня 2022, 09:19

У  Тернополі на вул. Андрія Малишка, 2 триває ремонт двору. Роботи тут проводяться уже впродовж двох тижнів і за сприятливих погодних умов працівники підрядної організації планують завершити їх впродовж місяця.

«Перед початком ремонту з мешканцями була проведена зустріч щодо змін, які вони хотіли б мати у дворі. Одна з них - це розширення місць для паркування транспорту, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Працівники підрядної організації фігурними елементами мощення та тактильною плиткою уже облаштували тут пішохідну ділянку, а наразі ремонтується проїжджа частина, по периметру будинку заливається бетонна відмостка. Також, задля безпеки дітей, тут буде загороджено уже існуючий ігровий майданчик. Зона зелених насаджень, що є поруч, також відновлюється».

До слова, цими днями у місті також тривають роботи з відновлення асфальтобетонного покриття на міжквартальних проїздах і прибудинкових територіях за адресами: вул. Володимира Винниченка, 3, проїзд вул. Живова, 14 – 18, вул. Слівенська, 13, вул. Клима Савури, 8, вул. Миру, 2-А, вул. Лесі Українки, 29. А нещодавно ремонтні роботи завершилися у дворах на вулицях: Миру, 3, Миру, 4, бульв.Симона Петлюри, 4, бульв. Симона Петлюри, 2, Мирона Тарнавського, 26, Володимира Лучаківського, 1-А та Сергія Корольова, 6.

 

"Кришталева дитина": українські медики провели унікальну операцію 9-річній дівчинці з рідкісним захворюванням

Четвер, 23 червня 2022, 10:30

Дитячі лікарі із львівської лікарні св. Миколая провели складну операцію дитині, яка має рідкісне генетичне захворювання кісток.

9-річна Віка із Львівщини за своє життя 10 разів ламала кінцівки, а найменший удар загрожує їй переломом, розповіли у лікарні.

Її діагноз – недосконалий остеогенез є рідкісною недугою, через яку кістки стають ламкими, а скелет деформується. Таких дітей часто називають "кришталевими".

Хворобу у Віки виявили ще на другому році життя після чергового перелому, лікарі попередили, що цей стан не лікується.

Фото: лікарня св. Миколая

"Стегнову кістку Віка зламала, коли вчилася ходити, у два роки – лікоть, під час поїздки на озеро – палець, пізніше – зап’ястя, а ще багато разів - малу та велику гомілкову кістки", – розповідають в лікарні.

Для дівчинки життя було суцільним страхом травмуватись, батьки дівчинки після чергового перелому звернулись до фахівців із лікарні св. Миколая.

У неї діагностували перелому обох кісток гомілки зі зміщенням правої кінцівки. Щоб вирівняти ніжку дитини, лікарі вдалися до унікальної операції: багаторівневої остеотомії.

Лікарі встановили дитині титанові фіксатори, які зробили кістки Віки більш стійкими до ушкоджень.

"Операція минула успішно. Вікусі зняли гіпс і вона легко може ступати на ніжку. Пізніше дівчинці планують прооперувати й другу нижню кінцівку", – кажуть у лікарні.

Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови

Четвер, 23 червня 2022, 10:26

Європейський парламент у четвер ухвалив резолюцію із закликом надати статус кандидата на членство в Європейському Союзі для України та Молдови, а також підтримати європейську перспективу для Грузії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Резолюцію підтримали 529 депутатів Європарламенту, проти висловилися 45, ще 14 - утрималися.

У документі парламентарі закликають Європейську раду надати Україні та Республіці Молдова статус кандидата в ЄС "невідкладно". Те ж саме рекомендується для Грузії, "коли її уряд виконає" пріоритети, зазначені Європейською комісією.

У контексті жорстокої російської загарбницької війни проти України цей крок буде прирівнюватися до демонстрації лідерства, рішучості та бачення, кажуть євродепутати. Вони наполягають на тому, що не існує "швидкого шляху" для членства в ЄС і що вступ залишається структурованим і заснованим на заслугах процесом, який вимагає виконання критеріїв членства в ЄС і залежить від ефективного впровадження реформ.

Парламент запрошує владу України, Республіки Молдова та Грузії "недвозначно продемонструвати свою політичну рішучість реалізувати європейські амбіції свого народу", прискорити реформи з метою якнайшвидшого ефективного виконання критеріїв членства в ЄС.

У резолюції наголошується, що немає альтернативи розширення, яке є "більш ніж будь-коли геостратегічною інвестицією" у стабільний, сильний та об’єднаний ЄС.

Перспектива повноправного членства в ЄС для країн, які прагнуть стати членами ЄС, відповідає власним політичним, економічним інтересам та інтересам безпеки Європейського Союзу.

Депутати Європарламенту також вимагають, щоб процес розширення був "відновлений" і розблокований щодо Західних Балкан.

Резолюція є рекомендаційною, але Європейська рада майже напевне ухвалить позитивне для України рішення, про що у четвер вранці оголосив глава Євроради Шарль Мішель.

Нагадаємо, 17 червня Європейська комісія оприлюднила свій висновок, у якому рекомендувала визнати європейську перспективу Україні та надати нашій державі статус кандидата на вступ до спільноти.

У проєкті підготовлених висновків засідання йдеться, що "Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Республіці Молдова".

Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, на п’ятий день повномасштабного вторгнення Росії.

У ЄС зазначають, що офіційні переговори з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокомісії щодо заявок на членство.

 

У Бурятії палає електростанція – частина регіону без світла

Четвер, 23 червня 2022, 10:17

СКРІНШОТ

Значна частина районів Улан-Уде (столиця Бурятії) та сусіднє Забайкалля залишилися без електроенергії через аварію на Гусиноозерській ГРЕС.

Джерело: "Интерфакс" із посиланням на місцеву владу

Деталі: Через аварійну ситуацію на електромережах сталося відключення головного водозабору та інших об'єктів водопостачання.

Зафіксовано також масове відключення енергооб'єктів, дитячих садків, котелень, центральних теплових пунктів та помпових станцій.

Проблеми виникли у низці муніципальних районів республіки. З цієї ж причини відключення зафіксовано й у сусідньому Забайкальському краї.

Саме з Бурятії багато людей воюють на території України. Наразі невідомо, аварію спричинили випадкові дії чи умисні.

Передісторія:

  • Під час війни в Росії періодично стаються масштабні пожежі на стратегічних об'єктах. Наразі невідомо, де були підпали, а де випадковість.
  • Зокрема, у Дзержинську Нижегородської області була пожежа площею близько 2 тис. кв. м після загоряння цистерни із розчинником.
  • На Сахалінській тепловій електростанції сталася масштабна пожежа.
  • На нафтобазі в російському Білгороді неподалік українського кордону теж сталася пожежа.
  • Також пролунав вибух у військовій частині у селищі Тейсін Хабаровського краю, там був загиблий та постраждалі.
  • РОМАН ПЕТРЕНКО

У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука

Четвер, 23 червня 2022, 10:12

ВІКТОР МЕДВЕДЧУК. ФОТО СБУ

Личаківський райсуд Львова 23 червня проводить попереднє засідання у справі про обвинувачення нардепа Віктора Медведчука у держзраді та замаху на розграбування національних цінностей.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Офіс генпрокурора

Дослівно ОГП: "Личаківський райсуд Львова зараз проводить попереднє засідання у справі Медведчука".

Деталі: У відомстві додали, що засідання проходить у закритому режимі.

На попередньому слуханні суд має визначитися із призначенням справи до слухання по суті.

Передісторія:

  • 2 червня до суду передали обвинувальний акт стосовно Медведчука у справі про держзраду та замах на розграбування національних цінностей.
  • Медведчук обвинувачується в тому, що спільно з іншим народним депутатом від "ОПЗЖ", який перебуває в розшуку, а також посадовими особами РФ він вчинив замах на розграбування національних цінностей. Йдеться про незаконний видобуток нафти та газу у шельфі Чорного моря в районі Криму.
  • Щодо іншої – "вугільної" – справи стосовно Медведчука слідство ще триває.
  • 9 червня Личаківський райсуд продовжив термін тримання Медведчука під вартою до 9 серпня. Також за рішенням суду заарештовані 279 картин, статуетки, посуд та залізничний вагон-ресторан, виявлені під час обшуку 7 червня в будинку Медведчука.

 

Сторінка 640 з 1423

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер