images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За минулі вихідні три автопригоди зареєстрували поліцейські на Тернопільщині

Понеділок, 06 червня 2022, 11:35

Двоє дітей та двоє дорослих отримали травми в результаті автопригод на Тернопільщині. За минулі вихідні працівники поліції на дорогах області зареєстрували 3 аварії з потерпілими.

4 червня близько 13:00 водій автомобіля FORD GALAXY не впоралася з керуванням та спровокувала ДТП. Аварія трапилася у селі Шманьківчики Чортківського району. Жінка виїхала на смугу зустрічного руху і допустила зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем RENAULT LAGUNA. На момент автопригоди в салоні FORD(а) перебувало троє дітей. Двох з них із тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні.

У Тернополі під колеса автомобіля 5 червня потрапив місцевий мешканець, 1941 року народження. Потерпілий переходив дорогу в межах нерегульованого пішохідного переходу і саме в цей момент його збив водій автомобіля Hyundai i30. Чоловіка з тілесними ушкодженнями госпіталізували до травматологічного відділення.

На Бучаччині не розминулися VOLKSWAGEN BORA та скутерист. В результаті удару до лікарні потрапив водій мототранспорту.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство відповідно до статті 286 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Приплив людей до України через західний кордон триває вже майже місяць

Понеділок, 06 червня 2022, 11:03

 
ADRI SALIDO/ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES

Потік людей на в'їзд в Україну через її західний кордон 27 днів поспіль перевищує потік на виїзд. Сумарно чистий приплив в Україну за ці дні становить близько 184 тисяч осіб.

Про це йдеться в даних Держприкордонслужби, на які посилається "Інтерфакс-Україна".

З урахуванням цих даних різниця за кількістю тих, хто виїхав та в'їхав в Україну через західний кордон, від початку війни вийшла на рівень кінця березня.

Відомство зазначає, що 5 червня Україну залишили майже 31 тис осіб порівняно з більше ніж 38 тис днем раніше, тоді як кількість тих, хто прибув до країни, становила майже 40 тис проти 43 тис напередодні.

Відомство уточнило, що минулої доби кількість оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами знизилася  зі 189 напередодні до 146.

За даними прикордонної служби Польщі, від початку війни до Польщі в'їхало з України 3,859 млн осіб, а виїхало у зворотному напрямку 1,876 млн.

За даними УВКБ ООН на 1 червня, загалом з України від початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 6,983 млн осіб, з них до Польщі – 3,690 млн, до росії – 1,041 млн, Румунії – 587,22 тис., Молдови – 483,31 тис., Угорщини – 698,42 тис., Словаччини – 466,26 тис., Білорусі – 16,67 тис.

Водночас в Україну, за даними ООН, з 28 лютого до 1 червня в'їхало 2,102 млн людей без урахування даних Угорщини, РФ та Білорусі.

CЕРГІЙ МЕЛЬНИК

Тернополянам під час війни надають посилену гуманітарну та матеріальну підтримку

Понеділок, 06 червня 2022, 10:54

У Тернопільській громаді продовжують підтримувати та надавати допомогу одиноким літнім людям, багатодітним сім’ям та тернополянам із соціально незахищених категорій населення.

З метою соціального захисту таких категорій громадян у громаді діє програма «Турбота». Так, від початку повномасштабної війни грошову допомогу від Тернопільської міської ради отримали 1045 тернополян на загальну суму 1 млн 485 тис. грн.

Починаючи з 24 лютого, Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування надав 1237 (з початку року – 1437) мешканцям громади-підопічним центру, продуктові набори.

Окрім того, від початку війни 238 громадян отримали адресну безготівкову допомогу в розмірі 50% відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання.

У Тернополі на базі територіального центру продовжують функціонувати також Благодійна їдальня, соціальна перукарня, працює безкоштовний пункт прокату засобів реабілітації. Працівники центру проводять культурні та пізнавальні заходи для людей похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах і внутрішньо переміщених осіб.

Разом з тим, у Тернополі продовжується прийом документів на отримання компенсації за оплату житлово-комунальних послуг для осіб, які під час воєнного стану прихистили у себе внутрішньо переміщених громадян.

Так, станом на 01 червня 2022 року, за компенсацією звернулося 3305 власників жилих приміщень приватного житлового фонду.

Також з метою забезпечення населення широким асортиментом сільськогосподарської продукції й товарами підприємств харчової та переробної промисловості у Тернополі щосуботи відбуваються сільськогосподарські ярмарки.

 

Хлопчику з Маріуполя, який вів щоденник під обстрілами, вдалось виїхати з міста

П'ятниця, 03 червня 2022, 11:02

На початку травня в мережі з'явився щоденник хлопчика з блокадного Маріуполя. Він вів його під обстрілами.

На 100-ий день війни 8-річному Єгору разом з мамою Оленою, сестричкою Веронікою та бабцею Тетяною вдалось виїхати до Запоріжжя.

Про це повідомив родич Євген Сосновський.

"Вони це зробили! Той самий хлопчик, який написав свій "Маріупольський щоденник", та його сім'я на 100-й день війни змогли виїхати з окупованого Маріуполя!

Двоє поранених дітей, їх поранена мати та бабуся вже в безпеці і зараз знаходяться у Запоріжжі!", – написав Євген.

Фото: Євген Сосновський

Чоловік виїхав з Маріуполя на початку травня, коли й опублікував творчість свого племінника. Він подякував усім волонтерам, які здійснили цю, здавалось, нездійсненну місію.

Фото: Євген Сосновський

Нагадаємо, 8-рінчий хлопчик жив зі своєю сім'єю і записував свої враження від війни у щоденник. Що довелось пережити родині маріупольців можна прочитати тут.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

Киянин організував схему перевправлення призовників до Молдови за $9000

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:27

ФОТО ДПСУ

Силовики викрили киянина, який організував незаконне переправлення потенційних призовників через державний кордон.

ДжерелоДержавна прикордонна служба України, поліція Одещини

Деталі: Правопорушник обіцяв чоловікам віком від 18-ти до 60-ти років, які шукали вихід, щоб не йти служити, безперешкодне переправлення до Молдови через пункти пропуску в Одеській області.

Охоронці кордону встановили, що протиправну діяльність налагодив 35-річний мешканець Києва. Свої "послуги" ділок оцінив у 9000 доларів США.

Правоохоронці спіймали зловмисника "на гарячому" в Києві під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 4500 доларів США.

Горе-переправнику оголошено підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

Сторінка 645 з 1408

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер