images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


03 червня у Тернополі на кількох вулицях проводитимуть поточний ремонт дорожнього покриття

П'ятниця, 03 червня 2022, 10:06

03 червня у Тернополі на кількох вулицях заплановано провести роботи з поточного ремонту дорожнього покриття.

Так, асфальтування доріг виконуватиметься за адресами: вул. Транспортна, вул. Ярмуша, вул. Бригадна, вул. Мирна, вул. Золотогірська, вул. Тернопільська.

Через дощову погоду впродовж тижня не на всіх вулицях вдалося виконати заплановані ремонтні роботи, проте триває ремонт на вул. Замонастирській, де наразі працівники КП «Тернопільводоканал» проводять заміну водопроводу, та на вул. Андре́я Шептицького.

Також, за декількома адресами завершуються роботи з ремонту прибудинкових територій, роботи на яких були розпочаті у попередні роки, або де є нагальна потреба у проведенні ремонту. Серед них: вул. Миру, 4, вул. Козацька, 15, бульв. Симона Петлюри, 4, вул. Володимира Лучаковського, 1-А, вул. Володимира Винниченка, 3, вул. Андрія Малишка, 2.

Прохання до водіїв бути уважними, проїжджаючи місця проведення ремонту, і завчасно обирати маршрути руху.

 

Працівники поліції розшукали зниклу дитину

Четвер, 02 червня 2022, 10:32

Працівники відділеня поліції № 1 м. Тернопіль встановили місцеперебування восьмирічної дівчинки, яка зникла 1 червня близько 19 години.

На лінію «102» надійшло повідомлення від стурбованої жінки, яка попросила розшукати свою доньку. За словами жительки села Біла, допоки вона поралася по господарству її донька зникла.

На пошуки дитини було орієнтовано особовий склад територіального підрозділу поліції. За лічені години поліцейські розшукали школярку. Під час патрулювання місцевості правоохоронці помітили дитину, яка гралася на одному із подвір'їв села.

Як з'зсувалася, маленька краянка пішла гратися до подруги не сказавши про це мамі. Правоохоронці повернули дівчинку батькам цілу й неушкодженну.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Псевдобанкіри привласнили заощадження жителів області

Четвер, 02 червня 2022, 10:30

Майже щодня праоохоронці області документують факти шахрайств вчиненні щодо мешканців краю. Аферисти представляються банкірами, входять в довіру, дізнаються необхідні дані та привласнюють гроші. Правоохоронці області проводять розшукові заходи, аби встановити осіб причетних до протиправного.

Одна з заявниць розповіла, що до неї зателефонував чоловік та представився банкіром. Він попросив жінку повідомити свої персональні дані, аби убезпечити її електронний гаманець. Жителька Кременцького району погодилася та зазначила всі дані, які потребував аферист. За певний проміжок часу на її мобільний телефон прийшло сповіщення про зняття 23617 гривень.

Від аналогічної шахрайської схеми потерпіла мешканка Теребовлянщини. З її рахунку зникло 169 000 гривень. За допомогою вона звернулася до працівників поліції.

Відомості про злочини слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

•    не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;

•    не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники служби безпеки та банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Телефонний пройдисвіт обшахраював жительку Тернопільщини .

Четвер, 02 червня 2022, 10:28

Черговий факт шахрайства задокументували працівники відділення поліції № 2 м. Бучач вчинений щодо мешканки Монастирської територіальної громади 1978 року народження. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправного.

Потерпіла зазначила, що до неї зателефонував чоловік та представився оператором мобільного зв’язку. Аферист розповів про можливість удосконалення роботи мережі, але для цього необхідно повідомити цифри, які надійдуть їй на телефон. Жінка не розібравшись зі вміст смс-повідомлення, назвала пройдисвіту коди для входу в систему онлайн – банкінгу. Згодом вона отримала сповіщення про списання 8400 гривень. За допомогою вона звернулася до поліцейських.

Відомості про подію працівники територіального підрозділу поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці розповідають, що суть афери може відбуватися по-різному. Одні аферисти різними способами роблять дублікат сім-карток. Інші, просто входять в довіру й дізнаються дані, які надходять на мобільні телефони краян. Тоді вони без будь-яких труднощів привласнюють гроші та оформляють кредити на чималі суми.

Перш за все необхідно пам’ятати, що працівники мобільних операторів не телефонують до користувачів з метою дізнатися певні дані, які надходять їм на телефони. Дана інформація вважається конфіденційною й не підлягає розголошенню.

Також аби вберегти себе від такого роду махінацій найкраще здійснити реєстрацію мобільного номера. Чим точніше ідентифікують особу, якій належить сім-карта, тим менший ризик. Є два варіанти: перехід на «контракт» або прив'язка свого pre-paid номера до паспорта.

Щоб здійснити заміну сім-карти, необхідно переконатися, що вона дійсно належить абоненту, який звернувся у відділення оператора зв’язку. Контрактні абоненти показують паспорт, а незареєстровані pre-paid абоненти, проходять багатокрокову процедуру ідентифікації. Для цього користувач повинен назвати секретне слово, встановлене абонентом, два номери, на які він дзвонить найчастіше, серійний номер sim-карти інші додаткові питання.

Також ви можете уточнити інформацію у вашого оператора про можливу послугу: блокування самостійної заміни вашої SIM-картки сторонніми особами. Саме завдяки цьому громадяни можуть якнайкраще убезпечити свої кошти від рук невідомих осіб.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/telefonnij-projdisvit-obshaxrayuvav-zhitelku-ternopilshhini/

У Тернополі силовики викрили керівника благодійного фонду, який допомагав призовникам виїжджати за кордон.

Четвер, 02 червня 2022, 10:20

500 євро з людини - саме стільки вартувала послуга для чоловіків, які захотіли перетнути державний кордон. Нелегальний бізнес організував керівник одного із тернопільських благодійних фондів.

Чоловік налагодив схему за допомогою якої в електронну систему "Шлях" вносилися неправдиві дані про чоловіків, які після цього без проблем могли виїжджати у країни ЄС у воєнний час. Клієнтами "бізнесмена" були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію.

Викрили незаконні заробітки оперативники СБУ спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Тернопільської області та співробітниками Державної прикордонної служби. Спецоперація проходила під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Правоохоронці затримали організатора на пункті пропуску Шегині під час його чергової спроби вивезти "нелегала" за кордон.

Чоловікові уже оголосили підозру відповідно до статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 647 з 1408

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер