images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Очільник Тернополя зустрівся з головою Українського конгресового комітету Америки

Вівторок, 10 квітня 2018, 07:10

Днями міський голова Сергій Надал зустрівся з головою Українського конгресового комітету Америки - найбільшої організації, яка представляє інтереси двох мільйонів американців українського походження з міста Клівленд (штат Огайо) США Андрієм Футей.

Гість привіз до Тернополя запрошення від мера міста Парма (США, штат Огайо) про початок налагодження партнерства між містами.

Очільник Тернополя висловив сподівання, що така співпраця буде продуктивною та корисною для міст.

 

Тернопільська міська рада перша в Україні, яка розміщатиме вакансії на порталі https://rabota.ua

Вівторок, 10 квітня 2018, 06:58

4 квітня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Тернопільською міською радою, громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» та регіональним відділенням «Асоціації міст України» щодо реалізації проекту «Robota на громаду». Меморандум передбачає розміщення вакансій органу місцевого самоврядування на web-порталі https://rabota.ua.

Метою проекту є створення зручного та доступного інтерактивного майданчика для людей, які мають бажання та відповідають усім вимогам, щоб стати державними службовцями або службовцями органів місцевого самоврядування.

«Реалізація даного проекту дасть можливість кадровій службі міської ради відібрати більш кваліфіковані та професійні кадри, а також це черговий крок до відкритості у роботі муніципалітету, адже кандидати на посади зможуть не лише подати резюме, але й отримати можливість пройти стажування у міській раді, - зазначає очільник Тернополя Сергій Надал. - В майбутньому портал може перерости у майданчик обміну ефективними технологіями муніципального та державного управління, де, завдяки тематичним обговоренням, фахівці зможуть обмінюватись кращими практиками та спільно вирішувати вузькопрофільні питання».

Зі слів керівника ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максима Черкашина, Тернопіль сьогодні є прикладом для усіх обласних центрів України, адже місто першим долучилося до проекту «Robota на громаду», що дозволить прозоро, чітко та легко працевлаштовуватися в органах місцевого самоврядування.

Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення «Асоціації міст України» Ігор Гірчак відзначив, що проблема кадрового забезпечення в містах та селах залишається актуальною, а реалізація даного проекту допоможе у зручному форматі шукати фахівців, які готові працювати на розвиток громади, а фахівцям - подавати резюме на бажані вакансії.

Тернополяни можуть обрати педіатра під час національної кампанії «Лікар для кожної сім'ї»

Вівторок, 10 квітня 2018, 06:53

З 2 квітня у Тернополі стартувала національна кампанія «Лікар для кожної сім'ї» щодо вибору лікаря-педіатра та укладання з ним Декларації про надання первинної медичної допомоги.

Ознайомитися зі списком лікарів-педіатрів, які мають право на укладання декларацій (і місця здійснення ними первинного прийому) можна на веб-сайті Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні www.tmdkl.te.ua та безпосередньо біля реєстратур педіатричних відділень поліклінік за місцем проживання.

Про початок підписання Декларацій пацієнтів буде повідомлено додатково на сайті закладу, в оголошеннях, розміщених у поліклінічних відділеннях, та безпосередньо через працівників закладу.

Нагадаємо, в рамках впровадженої в Україні медичної реформи, з квітня 2018 року сімейні лікарі прийматимуть пацієнтів за умови укладеного з ними договору. Кожен громадянин може обрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі, незалежно від місця прописки чи проживання.

 

Запрошуємо громадські організації напрацювати механізм соціального замовлення в Тернополі

П'ятниця, 06 квітня 2018, 00:00

Розпорядженням міського голови про впровадження механізму соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів було створено робочу групу, яка працює над впровадженням механізму соціального замовлення в Тернополі.

Соціальне замовлення є одним із найефективніших соціальних механізмів сучасності. Використовуючи його, влада може тісно співпрацювати з громадським сектором та вирішувати важливі питання соціальної сфери, шляхом делегування своїх обов’язків за бюджетні кошти.

Члени робочої групи збирають інформацію про те, які соціальні послуги надаються населенню та про організації, які потенційно зможуть отримувати за них фінансування з міського бюджету (за результатами конкурсу). Якщо ви є членом організації, яка надає або може надавати соціальні послуги населенню (паліативний догляд, соціальна адаптація, соціальна інтеграція чи реабілітація, соціальний супровід та інші), просимо контактувати для подальшої співпраці.

Контакти:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , +38(096)-700-39-55 (Володимир Шевченко).

Чи потрібно додавати підтверджувальні документи?

Четвер, 05 квітня 2018, 07:02

Чи повинна фізична особа при поданні податкової декларації про майновий стан і доходи надавати довідку про отримані у звітному році доходи з метою використання права на податкову знижку?

Фізична особа, яка подає податкову декларацію про майновий стан і доходи, відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі – ПКУ), або має право скористатися податковою знижкою, повинна на вимогу надати разом із такою декларацією довідку про отримані у звітному році доходи.

При цьому, пп. «в» п. 176.2 ст. 176 ПКУ передбачено, що особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати на вимогу платника податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Докладні консультації, тренінги та надання практичної допомоги у заповненні звітності отримайте у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-46, 43-46-10.


 

Сторінка 902 з 1411

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер