images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Резервісти з Тернополя відправилися до навчальних центрів Збройних Сил України

П'ятниця, 09 червня 2017, 08:11

8 червня з Тернопільського обласного військового комісаріату відбулося відправлення резервістів до навчальних центрів Збройних Сил України. Разом з родичами та друзями був присутній міський голова Сергій Надал, який побажав усім незламної волі, надійного родинного тилу та богатирського здоров’я.

«Для всіх українців ви вже Герої. Саме Ви зупинити путінські орди на сході України. Завдяки Вашому героїзму ми живемо у вільній і незалежній країні, - зазначив очільник Тернополя. – В умовах російської агресії ми разом маємо забезпечити функціонування сучасної професійної контрактної армії, тому усі тернополяни, які підписують контракт на службу в ЗСУ чи Нацгвардію, надалі будуть отримувати від Тернопільської міської ради не 10 000 грн., як було раніше, а 15 000 грн. Переконаний, що у єдності та мужності наш український народ непереможний».


 

У Тернополі триває ремонт пішохідного мосту над залізничною колією

Четвер, 08 червня 2017, 05:54

У Тернополі триває капітальний ремонт пішохідного мосту над залізничною колією. Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, спочатку планувалося провести лише поточний ремонт сходів над колією, але після обстеження комісійно було виявлено суттєві недоліки і тому було прийнято рішення провести капітальний ремонт.

«Зараз повністю укріплено міст та частково замінено конструктивні елементи, сходові марші та облаштовано спеціальне пластикове накриття над сходами, - пояснює міський голова. – Окрім того, сходи будуть помальовані у червоний колір спеціальною бітумною фарбою, щоб підвищити рівень уваги пішоходів».

Діти учасників АТО з Тернополя поїхали на відпочинок на море

Четвер, 08 червня 2017, 05:53

Група дітей учасників АТО з Тернополя поїхала на відпочинок на море у смт. Затока Одеської області. Їх поїздка відбулася завдяки взаємодії волонтерів, меценатів та влади Тернополя.

«Насамперед дякую підприємцям та меценатам, які долучилися до організації відпочинку та оздоровлення тернопільських дітей на морі. Адже підтримка учасників АТО та їх сімей є одним з пріоритетних завдань міської ради, - каже очільник Тернополя Сергій Надал. – Зазначу, що зараз ми опрацьовуємо не лише варіанти оздоровлення дітей з Тернополя, а й розглядаємо можливості організації відпочинку дітям зі Сходу України у Тернополі».

 

Внесення змін до Статуту

Середа, 07 червня 2017, 12:47

Для реєстрації громадського об’єднання керівник або особа (особи), яка має право представляти громадське об’єднання для здійснення реєстраційних дій, подають (надсилають) до уповноваженого органу з питань реєстрації за місцезнаходженням громадського об’єднання документи, необхідні для реєстрації, серед яких – статут.

Статут – це цілий комплекс правил, прийнятий будь-яким добровільним об’єднанням людей і покликаний організувати і врегулювати діяльність цього об’єднання найкращим чином. Він також визначає мету (цілі) та напрямки діяльності даного об’єднання людей.

Відповідно до статті 11 Закону України «Про громадські об’єднання» статут громадського об’єднання має містити такі відомості:

1) найменування громадського об’єднання та за наявності – скорочене найменування;

2) мету (цілі) та напрямки його діяльності;

3) порядок набуття і припинення членства (участі) у громадському об’єднанні, права та обов’язки його членів (учасників);

4)  повноваження керівника вищого органу управління, інших органів управління ( далі – керівні органи) громадського об’єднання, порядок їх формування та зміни складу, термін повноважень, а також порядок визначення особи, уповноваженої представляти громадське об’єднання та її заміни ( для громадських об’єднань, що не мають статусу юридичної особи);

5) періодичність засідань і процедуру прийняття рішень керівними органами громадського об’єднання, у тому числі шляхом використання засобів зв’язку;

6) порядок звітування керівних органів громадського об’єднання перед його членами (учасниками);

7) порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності керівних органів громадського об’єднання та розгляду скарг;

8 ) джерела надходження і порядок використання коштів та іншого майна громадського об’єднання;

9) порядок створення, діяльності та припинення діяльності відокремлених підрозділів громадського об’єднання (у разі їх створення громадським об’єднанням, яке має намір здійснювати діяльність за статусом юридичної особи);

10)  порядок внесення змін до статуту;

11)  порядок прийняття рішення щодо саморозпуску або реорганізації громадського об’єднання, а також щодо використання його коштів та іншого майна, що залишилося після саморозпуску – для громадського об’єднання, яке має намір здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи.

У статуті можуть бути передбачені і додаткові положення щодо утворення, діяльності та саморозпуску чи реорганізації громадського об’єднання, що не суперечать Закону України «Про громадські об’єднання» та чинному законодавству України.

Також слід наголосити на тому, що Прикінцевими та перехідними положеннями Закону України «Про громадські об’єднання»  передбачено безоплатну процедуру внесення змін до статутів громадських організацій протягом п’яти років з дня введення його в дію (з 01 січня 2013 року).

Для приведення статутних документів у відповідність до Закону України «Про громадські об’єднання»,  зареєстрованим громадським об’єднанням необхідно:

  • прийняти рішення про скликання вищого органу управління громадського об’єднання;

  • провести засідання вищого керівного органу управління громадського об’єднання;

  • розглянути питання внесення змін до статуту та доповнити статут відомостями, наявність яких вищезазначені. (ст.11 Закону України «Про громадські об’єднання»).

Після оформлення необхідних документів, громадське об’єднання
повідомляє уповноважений орган з питань реєстрації, протягом 60 днів з дня прийняття такого рішення. (ч.12 ст.9 Закону України «Про громадські об’єднання»).

 

 

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


Новий універсальний спортивний майданчик відкрили на вул. Купчинського

Середа, 07 червня 2017, 11:04

Символічно, у День захисту дітей, відбулося відкриття оновленого універсального спортивного майданчика на вул. Романа Купчинського. На відкриття прийшло чимало мешканців прилеглих будинків та очільник Тернополя Сергій Надал.

«Цього року ми відкриваємо вже другий універсальний спортивний майданчик. Перший був відкритий нещодавно біля школи №11, - розповідає міський голова. – На вул. Купичинського спортивний майданчик поділений на два сектори, на одному, зі штучним покриттям, облаштовані місця для занять різними ігровими видами спорту, а на іншому – вуличні тренажери».

До слова, до кінця року нові спортивні майданчики облаштують біля ЗОШ №2 та 16.

 

Сторінка 1016 з 1425

«ПочатокПопередня1011101210131014101510161017101810191020НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер