images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Новому світі виявили авіабомбу часів Другої світової війни

Четвер, 01 червня 2017, 11:32

30 травня на вул. І.Нечая було виявлено німецьку авіаційну бомбу SC 250 часів Другої світової війни. У зв’язку з цим 30 травня в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

Представники відповідних служб та комунальних підрозділів прийняли рішення розпочати роботи по знешкодженню виявленої авіабомби 31 травня о 9 год. До того часу небезпечний предмет охоронятимуть працівники Нацполіції.

 

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області оголошує конкурс на заміщення вакантних посад:

Вівторок, 30 травня 2017, 14:35


- заступника начальника Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області;

- головного спеціаліста Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області;

- головного спеціаліста Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області;

- провідного спеціаліста Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області;

- спеціаліста Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області;

- спеціаліста Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області;

 

Документи щодо участі у конкурсі на заміщення вакантних посад приймаються до 07 червня 2017 року за адресою:

м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8, відділ персоналу, кабінет 324, телефон: 52-32-52.

Умови проведення конкурсу та додаткова інформація щодо основних функціональних обов’язків, розмірів та умов оплати праці розміщенні на офіційному сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області: terjust.gov.ua.

 

Вимоги до статуту громадського об'єднання

Вівторок, 30 травня 2017, 14:33

Відповідно до статті 11 Закону України «Про громадські об’єднання» статут громадського об'єднання має містити відомості про:

1) найменування громадського об'єднання та за наявності - скорочене найменування;

2) мету (цілі) та напрями його діяльності;

3) порядок набуття і припинення членства (участі) у громадському об'єднанні, права та обов'язки його членів (учасників);

4) повноваження керівника, вищого органу управління, інших органів управління (далі – керівні органи) громадського об'єднання, порядок їх формування та зміни складу, термін повноважень, а також порядок визначення особи, уповноваженої представляти громадське об'єднання, та її заміни (для громадських об'єднань, що не мають статусу юридичної особи);

5) періодичність засідань і процедуру прийняття рішень керівними органами громадського об'єднання, у тому числі шляхом використання засобів зв'язку;

6) порядок звітування керівних органів громадського об'єднання перед його членами (учасниками);

7) порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності керівних органів громадського об'єднання та розгляду скарг;

8) джерела надходження і порядок використання коштів та іншого майна громадського об'єднання;

9) порядок створення, діяльності та припинення діяльності відокремлених підрозділів громадського об'єднання (у разі їх створення громадським об'єднанням, яке має намір здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи);

10) порядок внесення змін до статуту;

11) порядок прийняття рішення щодо саморозпуску або реорганізації громадського об'єднання, а також щодо використання його коштів та іншого майна, що залишилися після саморозпуску, - для громадського об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність зі статусом юридичної особи.

У статуті громадського об'єднання можуть бути передбачені додаткові положення щодо утворення, діяльності і саморозпуску чи реорганізації громадського об'єднання, що не суперечать закону.

Статут громадського об'єднання, яке має намір здійснювати діяльність без статусу юридичної особи (у разі, якщо наявність статуту такого об'єднання передбачена рішенням про його утворення), може не містити положень, передбачених пунктами 5-8 частини першої цієї статті.

Якщо поданий статут громадського об’єднання для державної реєстрації не буде містити дані вимоги, державний реєстратор буде мати підставу для відмови у такій реєстрації відповідно до пункту 5 статті 28 Закону України «Про громадські об’єднання» .

 

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

 

 

 

 

 


 


 

Звіт міського голови Сергія Надала про виконання ремонтних робіт у Тернополі з 22 по 29 травня 2017 року

Вівторок, 30 травня 2017, 07:55

У Тернополі продовжується капітальний та поточний ремонт доріг, прибудинкових територій, міжквартальних проїздів та інших об’єктів благоустрою. Якість проведення ремонтів особисто перевіряє очільник Тернополя Сергій Надал під час ранкових об’їздів міста.

ПОТОЧНИЙ РЕМОНТ ДОРІГ

Проведено ремонти за адресами:

вул. Об’їзна,

вул. С.Будного

вул. Живова,

вул. Лисенка

вул. Зелена

вул. Монюшка

вул. Миру

вул. Виннеченка

вул. Замонастирська

 

Заплановано ремонт:

Транспортної розв’язки вулиць Збаразька – Бродівська – Галицька – Вояків дивізії «Галичина», вул. Київська.

 

КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ДОРІГ

Тривають роботи за адресами:

вул. Січових Стрільців

вул. Клінічна

вул. Пушкіна (від буд. №2 до вул. Б.Лепкого)

вул. Білецька

вул. Шашкевича

 

КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ОБ’ЄКТІВ БЛАГОУСТРОЮ

Тривають роботи за адресами:

Вхід у парк ім. Т.Шевченка (в р-ні пам’ятника С.Бандери)

Ремонт тротуарів на вул. С.Качали, вул. Довженка (до новозбудованої дощової каналізації – влаштування траншеї, труб, оглядових колодязів)

 

Завершено ремонт:

Тротуару на вул. Новий Світ (ділянка від вул. Вільхової до вул. Наливайка)

Тротуар на вул. Глиняна

Тротуар на вул. Кн. Острозького

Тротуар на вул. Лозовецька

Тротуар на вул. Танцорова

Реконстр. вул. Білецька

Проїзд від ЗОСШ №16 до котельні на бул. Просвіти, 9А

Тротуар на вул. Макаренка (в р-ні ЗОСШ №9)

Тротуар на вул. Карпенка

 

КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ПРОЇЗДІВ ТА ПРИБУДИНКОВИХ ТЕРИТОРІЙ

Тривають ремонти за адресами:

вул. Пушкіна, 5

вул. Галицька (від пр. Злуки між будинками №8 та №4а)

вул. Живова, 2,

вул. Л.Курбаса, 9,

вул. Дружби, 6,

вул. Галицька, 56

вул. Вербицького, 4

вул. Лесі Українки, 15

проїзд вул. Слівенська - вул. Слівенська,13

проїзд між ж/б будинками по бульв. С.Петлюри, 2-6 (влаштування щебеневої основи проїзду).

проїзд вул. Бродівська, 50 – вул. Лук’яновича, 1

проїзд вул. Тарнавського – ЗОСШ №11.

 

Країна добрих людей, або як втілити мрію Назара Войтовича

Понеділок, 29 травня 2017, 00:00

Мистецька резиденція відчинить свої двері вже 2 червня у селі Травневе Збаразького району на Тернопільщині – проект покликаний вшанувати пам’ять наймолодшого Героя Небесної Сотні – Назара Войтовича.

17-річний юнак, що загинув на Майдані, мріяв стати художником, здобував професію дизайнера і глибоко переживав за долю своєї країни. Він писав вірші та малював картини про історію та майбутнє України, мріяв побачити її Країною добрих людей. За покликом свого юного серця пішов на Майдан, як і мільйони небайдужих хлопців та дівчат, жінок та чоловіків, аби відстояти Гідне майбутнє своєї країни. Зміни ми бачимо вже сьогодні, але без постійної активної діяльності громадян, ми можемо втратити той шматок який відвойовано у процесі Революції Гідності.


Заради сильної країни, ми маємо бути сильними, кожен із нас має продовжувати вкладати усі свої сили, свої вміння та натхнення у розбудову загальнолюдських цінностей, та будувати своє майбутнє, вже сьогодні об’єднуючись та допомагаючи один одному, бо ми сильні, лише, коли РАЗОМ.
Ми не готувалися до війни, коли був мир, тому важко відвойовуємо зараз свою незалежність і цілісність. А разом з цим нам треба готуватися і до миру, щоб не програвати інформаційну та репутаційну війну у великому світі.
Сьогодні ми закладаємо фундамент довготривалого проекту – Мистецька резиденція імені Назара Войтовича, закладаємо разом з громадськими активістами, організаціями, місцевим бізнесом та окремими благодійниками, долучаємо усіх свідомих громадян, що розуміють і розділяють ідею Гідності, усіх хто усвідомлює, що нам є чим пишатися, що ми нащадки великого народу, що наша земля здатна відроджуватись і народжувати гідне покоління, що наша культура – це одна з найдревніших культур на землі, і щоб це відчути нам треба відкритись світові і відкрити світ для себе.


Мистецька резиденція стане точкою на міжнародній культурній мапі, буде освітньо-мистецьким центром для місцевої громади, сюди приїжджатимуть митці та громадські активісти, щоб працювати над своїми проектами та обмінюватися досвідом з місцевими. Цього року програму для митців планували всеукраїнську, але вже зараз викликалися до участі у програмі іноземні скульптори з Туреччини та США. Обох цікавить тема яку ми будемо розвивати та ідея всього проекту.
Проект народився із великої всеукраїнської ідеї вшанування пам’яті, започаткованої ГО Родина Героїв Небесної Сотні та менеджера Ольги Климко «Відзнаки Героїв», який уже протягом року реалізовує заходи та відкриває нові можливості для української молоді, за підтримки різних організацій та головне завдяки підтримці Міжнародного фонду Відродження, що допомагає організації і з проведенням розслідувань.


Проект Резиденції започатковано ГО Конгрес Активістів Культури, що протягом 3-х років збирав найкращий досвід культурних проектів у світовій практиці і розробив унікальний проект для маленького українського села.
На сьогодні проект здійснюється поступово. Паралельно напрацьовуються контакти на формується Коло Благодійників і долучаючи зацікавлених активістів формує стратегію розвитку програми. Кожен хто долучається, приносить у резиденцію не лише свої сили, але й свої ідеї та бачення.


У проекті є головна ціль створити дієвий інструмент для підтримки сталого розвитку громади і до нас долучаються не лише зацікавлені у мистецтві, а й у добрій справі.
Нашими першими благодійниками, котрі відгукнулися відразу стали Оксана Хомей, що деякий час співпрацювала у проектах з ГО Родина, та Тернопільська Меблева Фабрика, просто відгукнувшись на лист. В знак поваги до батьків Назара відгукнувся і Михайло Головко. Нашими партнерами та головною підтримкою на місцевому рівні стали ГО «МІСТ», творча майстерня Medialab, та організатори відомого фестивалю «ФАЙНЕ МІСТО», нашим виставковим майданчиком буде «БункерМуз».
Тернопільський Кооперативний Торгівельно-економічний коледж, у якому навчався Назар, став нашою підтримкою у розміщені резидентів. Тернопільська Обласна Рада надає на час програми транспорт для переміщення резидентів у напрямку Тернопіль-Травневе-Тернопіль. Поки у цьому є необхідність, адже ми лише почали облаштовувати та ревіталізувати будинок, наданий нам місцевим підприємством СТОВ «Поділля» у користування на 25 років. І лише до кінця літа плануємо перетворити 2-й поверх на житлову зону для довготривалого перебування гостей у резиденції. Але і це залежить від нових партнерів та друзів проекту.


На сьогодні, дякуючи родині Героя, вибудувано стіни і відремонтовано першу майстерню для початку роботи. Цього буде достатньо, аби почати проект та провести першу освітньо-мистецьку програму, що також має своїх благодійників та партнерів. Лектори, спікери та майстри зможуть до Травневого приїхати завдяки проекту Активні Громадяни, Британської Ради в Україні та матимуть де працювати завдяки нашим партнерам – провідному українському виробнику художніх матеріалів Компанії «РОСА». Вони облаштують нам майстерню та нададуть художні матеріали для резидентів.
Отже, і громадський сектор, і культура, і освіта, і бізнес, і влада — усе в нашому проекті гармонійно доповнює проект. Доречі, новенька асфальтова дорога у Травневому уже буде завершена до початку Першої програми Мистецьких резиденцій на честь Назара Войтовича. Гарно, що на запит батьків Героїв відгукнулась Обласна адміністрація.
Хочеться вірити що ми об’єднаємо велику кількість добрих людей і будемо продовжувати працювати натхненно над втіленням мрії Героя, а також і нашої з вами мрії! Долучайтеся! Ваш внесок це річка, що несе води в океан, а разом ці води уже сильна стихія.


Вподобайте нашу сторінку у ФБ і слідкуйте за розвитком проекту, плануємо багато різних активностей, ви обов’язково знайдете щось для себе!

https://www.facebook.com/Nazar.Voitovich.Art.Residence/
Якщо бажаєте стати Другом проекту пишіть менеджеру – Людмилі Ничай. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Автор: Людмила Ничай
Фото автора

 

Сторінка 1017 з 1423

«ПочатокПопередня1011101210131014101510161017101810191020НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер