images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Дві дитячі поліклініки у Тернополі скоро зазнають капітального ремонту

П'ятниця, 16 вересня 2016, 05:51

Розмови щодо оновлення поліклінік у місті давно набули масштабного значення. Чимало скарг та прохань було надіслано до різних управлінь, особливо болючим це питання було щодо дитячих поліклінік. 13 вересня на своїй сторінці у Facebook депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка повідомив, що такі зміни у найближчому часі будуть виконані. У тексті автор також розповів і про свій досвід лікування у цих медичних закладах:

Неодноразово звертався на бюджетній комісії до керівництва Управління охорони здоров'я щодо ремонту в дитячих поліклініках міста, зокрема і Педіатричного відділення №2 на бульварі Данила Галицького, де обслуговуються діти моїх виборців, з народження обслуговувався я та мої діти.

Змалку в мене була неприязнь до цього закладу, адже там постійно було темно в коридорах. Мабуть 30 років в коридорах не робили капітального ремонту. Вікна ще з тих часів. Зимою сифонять. В коридорі велика тріщина і вже поставлені маяки. Трохи зроблені ремонти в кабінетах, і то в більшості за кошт благодійних внесків.

Ми маємо ставити на високий пріоритет стан дитячих поліклінік та стан обладання в них. За все своє життя, ні я ні мої діти жодного разу не були в дитячій міській лікарні, водночас в поліклініці і я сам і з дітьми регулярно. Я думаю більшість дітей також.

Детально вказано суму, яка була виділена для такого оновлення:

На жаль в бюджетних запитах управління цього пріоритету я протягом пів року не бачив. І після моїх наполягань, на останній сесії вдалося виділити на капітальний ремонт педіатричного відділення №2 на бульварі Д.Галицького - 235 тис. грн. та на капітальний ремонт педіатричного відділення №3 по вул.Миру - 265 тис. грн.

Дякую колегам з бюджетної комісії, що підтримали мою ініціативу.

Тому скоро для маленьких тернополян відвідування медичного закладу буде, можливо, не дуже приємним, але, принаймні, не таким страшним спогадом у їхньому житті.

Олена Сабатюк

 

Порушники Кодексу наповнюють бюджет

Четвер, 15 вересня 2016, 08:42

Понад 3,7 млн грн податків та штрафних санкцій дорахували ревізори Тернопільської ОДПІ за наслідками перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб впродовж січня–серпня цього року.

До бюджету порушниками уже сплачено 3,0 млн грн. А фізичні особи, в яких виявлені порушення Податкового кодексу та законодавства про працю, уже сплатили 1,0 млн грн із донарахованих 1,6 млн грн. Про це зазначив начальник відділу організації роботи Тернопільської ОДПІ Василь Карпа.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

На Алеї слави - зірка Андрія Підлужного

Середа, 14 вересня 2016, 06:42

У 2011 році у Файному місті, на вулиці Сагайдачного було відкрито Алею зірок. Сьогодні центр Тернополя прикрашають бронзові плити із символом міста − квіткою терену та іменами постатей, що прославили Тернопільський край. 28 серпня 2016 року Алея поповнилася ще однією зіркою...

14182692_801103990026382_875768908_n

У рамках святкування 476 річниці від дня заснування Тернополя урочисто відкрили зірку співака та композитора Андрія Підлужного, автора пісень Тіни Кароль («Не дощ», «Ніжно» , «Шукай мене», «Закрили твої очі», «Віра. Надія. Любов.»), Тоні Матвієнко (« Мавка», «А може ти…»), співавтора пісень гурту «Скрябін» («Спи собі сама», «Мовчати» та ін.), телеведучого, продюсера.

unnamed (1)Андрій Підлужний: «Я дуже спокійно сприйняв звістку про зірку. Для мене це лише чергова нагорода. Головне, я більш ніж впевнений, − не остання! Ця зірка - це мій найголовніший стимул на шляху повернення до справи, якій я присвятив мало не більшу частину свого життя. В мене багато грандіозних планів і в музичному сенсі, і стосовно розвитку музики в рідному Тернополі, головне, щоб вистачило здоров'я і щоб нарешті припинилась війна... А далі - решта моїх мрій. Хочу донечку і назвати її Квітослава. Хочу ще одного чи двох синочків… Мої мрії такі ж, як і у кожного українця: плідно працювати, мати велику родину, ростити діток і бути корисним своїй державі!»


Напередодні події, 24 серпня на набережній Тернопільського Ставу відбувся довгоочікуваний виступ співака. У виконанні Андрія Підлужного прозвучала написана ним пісня з репертуару Тіни Кароль «Не дощ», музичний твір, присвячений другу, музиканту і телеведучому Ігору Пелиху, а також пісня, що ввійшла у топ-25 визначних пісень незалежної України – «Вставай, сонце».

Творчий шлях музиканта розпочався у складі гурту «Нічлава Блюз», котрий вперше виступив в джаз-клубі «Нічлава» у далекому 1993 році. За недовгу історію існування колектив встиг взяти участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсах і був нагороджений відзнаками фестивалів «Червона Рута», «Тарас Бульба», «Вітер зі Сходу», «Романси Славутича», «Мелодія», «Доля», «Пісенний вернісаж», «Слов’янський базар».

Привітати Андрія Підлужного прийшли його друзі та прихильники творчості. Не залишились осторонь і товариші по гурту, з якого все починалося.

Юрій ЛуговийЮрій Луговий, музикант, колишній учасник гурту «Нічлава Блюз»:

«Вітаю Андрія з цією знаковою подією у його житті. Повернувшись думками в минуле, до часу написання перших композицій, а в подальшому, і альбому, розумію, що пауза у 20 років, була нічим іншим, як випробовування часом на їх «живучість». Втішає те, що нинішнє молоде покоління впустило у свої душі пісні «Нічлави Блюз». Влада міста, підтримана і заохочена небайдужими міщанами, цією відзнакою зробила подарунок не лише одному музиканту, а всім, хто асоціює себе з музичним Тернополем . Це хороший стимул зробити якомога більше. Дякую Андрію і всім учасникам колективу за час, проведений разом.»


Анатолій МакараАнатолій Макара, музикант, колишній учасник гурту «Нічлава Блюз»:

«Це велика подія для Андрія і для музичного товариства Тернополя, Важливо те, що місто підтримало цю ініціативу і зірку отримав наш колега і побратим. І відзнака є заслужена! З молодих тернополян він отримав її першим, а першим завжди важко. Для талановитої молоді є додатковий стимул! Надзвичайно радий і гордий за нього і дякую долі, що звела наші дороги. Початком цієї зірки була наша спільна праця в «Нічлава Блюз». Хай вона світить, як його знамените «Сонце».


Підготувала Юлія Хім’як

 

Працевлаштування безробітних-основне завдання служби зайнятості

Середа, 14 вересня 2016, 06:40

В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – серпень 2016 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості працевлаштовані 2189 незайнятих громадян.

Відповідно до Закону України « Про зайнятість населення» щодо організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру, у січні – серпні 2016 року на роботи тимчасового характеру направлені 162 особи для збору вторсировини у ТОВ «Град Світлий»і ТОВ « Вторма-Тернопіль» та 51 особа направлена на громадські роботи, в тому числі в Управління соціальної політики Тернопільської міської ради для робіт, пов’язаних з наданням населенню житлових субсидій – 32 особи.

З початку 2016 року 15 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі 3 жінки, 7 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності склав 14727 грн.

За січень – серпень 2016 року по 82 підприємствах, які юридично зареєстровані у місті Тернополі та прийняли на роботу 121 безробітного Тернополя та Тернопільського району прийнято рішення про компенсацію витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску.

Вартість проїзду в маршрутках для школярів збільшили

Середа, 14 вересня 2016, 05:51

Рішення про підвищення вартості проїзду для дітей шкільного віку було прийняте ще з 1 червня. Відтак школярі, пред’явивши учнівський квиток, за проїзд у маршрутному таксі повинні платити 2 гривні. До цього часу проїзд вартував 1,50 гривень.

Зараз цю проблему батьки обговорюють безупинно і з такою постановою не погоджуються. Думку пояснюють тим, що діти, майже, кожного дня користуються громадським транспортом і, окрім школи, відвідують ще й додаткові заняття, куди потрібно добиратися маршрутками. Батьки обурюються тим, що пенсіонери їздять безкоштовно, коли діти шкільного віку, які ще не заробляють грошей, змушені оплачувати, майже, повну ціну.

Начальник міського управління транспорту, комунікацій та звʼязку Ігор Мединський розповів, що перевізник встановив фіксовану ціну для школярів, а саме 50% від всієї вартості або ж не менше 2-ох гривень. Оскільки було враховано, що ціна може збільшуватися, остаточно зафіксованої вартості не встановлювали. Так, якщо ціна проїзду вартуватиме 3 або 3, 50 гривні, тоді учні платитимуть не менше 2-ох гривень, якщо ж 4 - 50% від вартості проїзду. Для цього управління має обґрунтовані пояснення. Причина в тому, що різницю вартості проїзду перевізник оплачує зі своїх коштів, а зараз такої можливості немає, тому виникає велика недостача.

Також із водіями маршруток була домовленість про те, що у випадку, коли дитина не зможе заплатити за проїзд, виганяти з транспорту її ніхто не буде. Якщо про це стане відомо, тоді працівники маршрутного таксі нестимуть відповідальність.

 

Сторінка 1081 з 1408

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер