images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За серпень зареєструвалось 200 підприємців

Субота, 10 вересня 2016, 08:31

Впродовж серпня на облік до Тернопільської ОДПІ стали 200 новостворених суб’єктів господарювання, з яких: 75 – юридичних осіб та 125 – фізичних осіб–підприємців. Про це інформувала начальник відділу реєстрації та обліку платників Ірина Іванко.

Загалом, станом на 1 вересня 2016 року, в інспекції перебуває на податковому обліку 21 007 платників податків–фізичних осіб та 10 730 – юридичних осіб.

Платниками Тернопільського району є – 5 615 юридичних та фізичних осіб, а обласний центр налічує 26 122 платники.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Встановлення GPS-трекерів поліції охорони - один із засобів збереження авто

П'ятниця, 09 вересня 2016, 11:14

Сорок вісім крадіжок автомобілів зареєстрували правоохоронці за 8 місяців цього року в Тернопільській області. 29 з них - у самому обласному центрі. Незаконне заволодіння транспортними засобами - один із найпоширеніших злочинів в Тернополі. Методика угонів також різноманітна.

За словами оперуповноваженого управління кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Тараса Редькви, автомобілі старіших класів, видів та марок - це спосіб підбору ключа, зламу серцевини та інші. Сучасні автомобілі - іномарки престижного класу відкривають шляхом сканування авто таперепрошиванням бортового комп'ютера.

MVS_0922

За словами правоохоронців, у багатьох випадках власники автотранспорту самі провокують злочинців - забувають зачинити вікно, залишають в салоні цінні речі, паркують машини у неналежних місцях або нехтують елементарними правилами захисту авто. Один з виходів із ситуації - це встановлення системи GPS-навігації.

Ця система встановлюється приховано, - каже начальник Управління поліції охорони в Тернопільській області Олег Іващенко. - Це дає змогу контролювати, де пересувається автомобіль. В цій системі можна встановити кнопку тривожного виклику. При її натисканні наряди поліції охорони приїжджають за 3-5 хвилин до місця скоєння злочину.

Встановлене в автомобілі обладнання приймає сигнали з GPS-каналів та супутників. Тому автовласник може спостерігати і контролювати свій транспорт з будь-якої точки. Для цього потрібно лише знати пароль та мати доступ до Інтернету.

- Система Глобус-М дозволяє здавати автомобіль під охорону. Якщо зловмисник спробує викрасти автомобіль, то на пульт надійде сигнал тривога. Ця система дає змогу повністю контролювати переміщення автомобіля - від заведення замка запалювання до його вимкнення, - стверджує Олег Іващенко.

MVS_0924

Технічні можливості системи дають змогу використовувати її як на приватних автомобілях, так і на транспортних засобах юридичних осіб. Розміри пристрою невеликі і його можна заховати в будь-якому місці авто.

Володимир Слідзевич – заступник начальника центру технічної охорони Управління поліції охорони в Тернопільській області розповідає, що це може бути як мотор чи в районі мотору, так і в салоні авто - під торпедою, в якомусь прихованому місці. До нього підключаються 2 антени, які дають доступ до супутників. Чим більше їх, тим легше відстежити авто.

Можна встановити в автомобілі і кнопку «Термінового виклику поліції», яку водій натискає у критичній ситуації. На «тривогу» миттєво реагує наряд групи реагування Управління поліції охорони в Тернопільській області, а це - троє поліцейських, забезпечених вогнепальною зброєю, спецзасобами та спеціальним автотранспортом. По Тернопільській області цілодобово чергують 12 нарядів поліції охорони.

Якщо ви стали жертвою викрадення власного автомобіля, негайно телефонуйте до працівників поліції, зазначте основні характеристики свого авто, державні номерні знаки та особливі прикмети. За допомогою вашої оперативності працівники поліції зможуть розшукати автівку і притягнути до відповідальності викрадача.

Урочисте відкриття Площі Героїв Майдану наближається

П'ятниця, 09 вересня 2016, 06:43

Довгий час уже тривають роботи над постаментом, який має стати ще однією гордістю міста. Організатори запланували масштабний проект, головною ідеєю якого є відродження історії та вшанування памʼяті тих, хто загинув на Майдані у 2014 році. На честь цього буде названа і площа, на якій буде встановлено памʼятник - Героїв Майдану. Таку назву запропонували у 2014 році, хоча до того територія була найменована як Майдан Мистецтв. Місце розташування нової площі - між вулицями Танцорова та Патріарха Мстислава.

Результат пошуку зображень за запитом "Площа Героїв Майдану тернопіль"

Не забули і про загальний благоустрій території. Місце буде облаштовано лавочками, сміттєвими баками тощо. У звʼязку з цим відкриття довелось перенести на пізніший термін, хоча, спочатку це повинно було відбутися набагато раніше. Проте на сьогодні ремонтні роботи, майже, завершили.

Міський голова Сергій Надал повідомив, що всі роботи було оплачені вчасно, тому це позитивно вплинуло на термін виконання. Затримка виникла через те, що це складний і творчий процес, який неможливо виконати швидко. Робота потребує ідеї, задумки та креативності. Архітектори прогнозують відкриття площі та самого постаменту на свято Покрови, яке відбудеться 14-го жовтня. Саме тоді і влаштують цю урочисту подію.

Майже всі процеси виконували за кошти інвесторів. Сума сягає більше мільйона гривень, хоча зараз точної суми сказати неможливо у звʼязку з тим, що роботи не завершені. Тому можна сказати, що така новинка буде встановлена не так за гроші з міського бюджету, як тернопільських підприємців.

Олена Сабатюк

 

Тернополян запрошують на антикорупційну тусівку

Четвер, 08 вересня 2016, 14:53

Антикорупційна тусівка: “ЧЕСНО про незаконне збагачення”


Громадський рух ЧЕСНО та UCRAZYANS (фестиваль соціальних ініціатив) влаштують тернополянам Антикорупційну тусівку “ЧЕСНО про незаконне збагачення”. 16 вересня о 15:00 у галереї Бункермузу (бульвар Шевченка, 1).


Лекції та дискусії


Громадські активісти розкажуть про основні методи викриття корупції та поділяться своїм досвідом. Місцеві депутати та представники громадянського суспільства повідомлять про стан прозорості місцевої влади та порівняють проблеми Тернополя з іншими містами.


На заході пройдуть панельні дискусії та майстер-класи за участі представників відомих всеукраїнських та міжнародних організацій: громадського руху ЧЕСНО, Transparency International та Центру протидії корупції. Тернопільську тусівку модеруватиме Наталя Соколенко, заступник головного редактора Громадське радіо.


Арт-активізм та виставка “Стоп цензурі!”

Крім того, на заході зникнуть межі між непоєднуваними, на перший погляд, речами - мистецтвом і антикорупцією: до уваги відвідувачів у приміщенні закладу розгорнеться виставка “Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни” та відбудеться майстер-клас із арт-активізму.


Документальні фільми про громадських активістів

На десерт учасники отримають свіжий рецепт демократії для нової України: організатори покажуть 3 документальні фільми про громадських активістів, які не підкорились системі і об’єднались, щоб створити нові правила життя в Україні. Глядачі відчують себе членами конкурсної комісії з відбору голови антикорупційної прокуратури, дізнаються про те, як активісти протидіяли фальсифікаціям на виборах у Донбасі, долучаться до роботи координаційного центру реформ та поміркують разом про зрушення в Україні — результати Революції Гідності.

Детальна інформація: https://www.facebook.com/events/524327381102916/
https://www.facebook.com/events/1186900354703967/


Для участі у заході обов’язково зареєструйтесь за посиланням


Контактна особа:

Юлія Ковальчук

067 833 73 21, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

В Тернополі стартує Відкритий осінній чемпіонат України та Всеукраїнські велосипедні перегони

Четвер, 08 вересня 2016, 10:47

Відкритий осінній чемпіонат України та Всеукраїнські велосипедні перегони пам’яті майстра спорту В.Філіпенка

8 вересня в Тернополі стартує Відкритий осінній чемпіонат України та Всеукраїнські велосипедні перегони пам’яті майстра спорту В.Філіпенка. Змагання стали вже традиційними і відбудуться уже в 22-ге.

Як повідомив голова організаційного комітету Олександр Бірюков очікується близько 150 учасників з усіх куточків України. Учасників чекаю цікаві призи та сувеніри. Організатори прикладуть максимум зусиль, для проведення змагань на високому організаційному рівні.

Графік проведення:

08 вересня 16.00 – індивідуальна гонка на час, Чернівецьке шосе

09 вересня 10.00 – індивідуальні групові гонки, Чернівецьке шосе

10 вересня 10.00 – командні гонка, Чернівецьке шосе

11 вересня 12.00 – гонка критеріум, готель Тернопіль.

 

Сторінка 1083 з 1408

«ПочатокПопередня1081108210831084108510861087108810891090НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер