images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Заборонити продаж алкогольних напоїв на території залізничного вокзалу не вдалось

П'ятниця, 22 липня 2016, 04:33

22 червня 2016 року на сайті «Єдиної системи місцевих петицій» було запропоновано рішення «Заборонити продаж спиртних напоїв на території залізничного вокзалу». Цю ідею запропонував Грубий Роман Богданович, який у тексті петиції докладно пояснив свою думку: «В місті Тернопіль небагато публічних місць де збираються напівкримінальні елементи зокрема забігайлівка «ТЕМП» на залізничному вокзалі, цілодобовий продаж алкоголю, постійні конфлікти, притон проституції... Прошу підтримати очищення нашого міста від такого типу закладів».

Для вирішення цього питання тернополяни мали 1 місяць, протягом якого за прийняття рішення мали проголосувати 300 осіб. За 1 день до кінця збору підписів свій голос віддали лише 198 людей. Це означає, що місцевих жителів, скоріш за все, задовольняє факт наявності таких закладів на території залізничного вокзалу, де продають алкогольні напої. Не зважаючи на чимало інцидентів, які відбувалися у цих закладах, зокрема, фатальний випадок, коли загинув чоловік у суперечці, для розгляду цієї петиції не хватило 100 голосів, що становить значну частину жителів Тернополя.

Тому, швидше за все змін не відбудеться і гостей нашого міста будуть зустрічати такі заклади.

Олена Сабатюк

 

Податкова міліція: підсумки роботи у І півріччі

П'ятниця, 22 липня 2016, 04:31

З початку року працівники Слідчого управління фінансових розслідувань розпочали 35 кримінальних проваджень. За результатами досудового розслідування вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень 14 особам, до суду направлено 10 кримінальних проваджень. З метою забезпечення відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно в сумі 20 млн гривень, що майже у 7 разів більше, ніж минулого року. Про це повідомив під час брифінгу, що відбувся у Головному управлінні ДФС в області, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Віталій Дума.

Зокрема, направлено до суду кримінальне провадження стосовно організованої злочинної групи, якою завдано збитків бюджету на суму 7 млн гривень. У ході досудового розслідування відшкодовано 1,3 млн гривень, накладено арешт на майно на суму 17,1 млн гривень.

Припинено діяльність «конвертаційного» центру, створеного групою осіб, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки західного регіону. Попередньо встановлені збитки, які завдані бюджету, становлять 5,4 млн гривень. Накладено арешт на грошові кошти в сумі понад 2,2 млн гривень, також вилучені печатки, штампи та факсиміле підписів керівників транзитно-конвертаційних підприємств та вигодонабувачів, чекові книжки, банківські картки. Триває досудове розслідування за ст.ст.205, 212 КК України.

За словами Віталія Думи, у ході операції «Рубіж-2016», метою якої є виявлення та руйнування схем ухилення від сплати податків та митних платежів у сфері зовнішньоекономічної діяльності, зруйновано схему імпорту транспортних засобів за заниженою фактурною вартістю. За результатами проведених за ініціативою податкової міліції митних оглядів вилучено предметів митних правопорушень на суму 1,1 млн гривень.

Під час проведення операції «Акциз-2016» з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 7,4 млн гривень, що удвічі більше, ніж за весь минулий рік. Припинено діяльність 3 підпільних цехів, у яких вилучено 1,4 тис. літрів спирту, близько 2 тис. пляшок горілки. За результатами розгляду справ про кримінальні та адміністративні правопорушення судами винесені рішення про конфіскацію фальсифікованої підакцизної продукції вартістю 665 тис. гривень.

Пріоритетними напрямами роботи податкової міліції з детінізації економіки й надалі залишатимуться відпрацювання підприємств реального сектору економіки, які користуються послугами «конвертаційних центрів»; виявлення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним формуванням податкового кредиту з ПДВ та незаконним відшкодуванням податку на додану вартість; протидія незаконному обігу підакцизних товарів, а також виявлення кримінальних правопорушень у митній сфері.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Тернополяни можуть отримати кошти на реалізацію соціального проекту

Четвер, 21 липня 2016, 10:31

Реальна можливість отримати до 15 000 грн. Тернополяни можуть отримати кошти на реалізацію соціального проекту. Станьте учасником тренінгу "Активні громадяни" та реалізуйте свої мрії.

Тренінг "Активні громадяни" - це простір для отримання знань та відповідних навичок щодо ведення діалогу, розуміння потреб громади, планування та реалізації проектів соціальної дії. Організаційний внесок 20.00 грн. Обов'язкова реєстрація за тел. 0677310948.

Ведучі тренінгу:
Анастасія Чорній - сертифікований фасилітатор програми "Активні громадяни" від Британської Ради, випускниця програми "Розуміємо права людини", спеціаліст із застосування лінгвістичних категорій у процесі модерування, юрист ГО "Молодіжний центр розвитку "МІСТ"

Світлана Фаленда - сертифікований фасилітатор програми "Активні громадяни" від Британської Ради, випускниця програм "Школа молодого реформатора", "Студенти для органів місцевого самоврядування".

13708204_1768437826774207_9162467180527403491_o

 

Поради тернополянам: Про причини болю в хребті розповів лікар вищої категорії

Четвер, 21 липня 2016, 08:54

Біль в ділянці хребта може бути  результатом захворювання як безпосередньо самого хребта , так і оточуючих його тканин. Також може  виходити з інших структур , наприклад, органів черевної порожнини, легень, тощо.

Найчастішою причиною болю в хребті є дистрофічні ураження хребта:
 

Остеохондроз є дегенеративно-дистрофічним ураженням міжхребцевих дисків та прилеглих до них поверхонь тіл хребців;

Спондилоартроз - виявляється артрозом дуговідросчастих та  фасеточних суглобів;


Спондиліт – Запальне захворювання тіла хребця. Він може бути як інфекційним (напр. – при туберкульозі) , так і неінфекційної етіології (напр. хвороба. Бехтєрєва).
 

Остеохондрозу та спондилоартрозу піддаються всі відділи хребта, але більшою мірою патологічний процес виражений,  в нижньо-шийному, верхньо-грудному і нижньо-поперековому відділах хребта. Особливістю остеохондрозу є його поширення – він після 40 років виявляється практично у всіх людей.

 

Міозит – запалення м`язів в результаті переохолодження чи надмірного фізичного перевантаження.

Перенапруження міжхребцевих зв`язок – як наслідок надмірного фізичного навантаження.

Кили міжхребцевих дисків – як один з варіантів ускладень остеохондрозу.
 

Причиною болю в хребті можуть бути пухлини чи метастази пухлин.
 

Біль в ділянці хребта  людина може відчувати і в результаті такого захворювання як розшаровуючи аневризма аорти .

Часто біль може бути викликаний і захворювання органів малого тазу у жінок – різні гінекологічні захворювання.

Але часто може  бути й навпаки – причина захворювання, наприклад, органів черевної порожнини, легень, серця, знаходиться в неправильному взаємному розміщенні окремих хребців.


Детальніше тут ambulatoria.io.ua

Тривають ремонтні роботи в інфекційному відділенні міської лікарні

Четвер, 21 липня 2016, 08:52

Тривають ремонтні роботи в інфекційному відділенні на базі Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги. Капітальний ремонт тут проводили більше 10 років тому. Тут планують встановити сучасне обладнання, щоб пацієнти могли отримати кваліфіковану допомогу, як в європейських країнах.  Хід ремонтних робіт у відділенні перевірив Степан Барна, голова ОДА.

«Перше, що ми робимо тут, – це проведення зовнішнього ремонту, утеплення приміщення. Друге – це прибудова сходової клітки і ліфту. Третє – це внутрішні роботи. Найважливіше, що реконструкція цього об’єкту відбувається відповідно до стандартів лікування інфекційно-хворих країн Європи, тобто з автономними повністю боксами», - зазначив очільник краю.

У 2015 році з державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію відділення виділили 5 млн. грн. Однак є співфінансування і з обласного, і з міського бюджету.
Інфекційне відділення розраховане на п’ятдесят ліжок для дорослих. Однак після реконструкції тут обслуговуватимуть і дітей, кількість місць теж збільшиться.

За словами головного лікаря міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, уже є домовленості про можливості збільшення кількості ліжкомісць на тих площах, які є. Лікарня обслуговуватиме мешканців як Тернополя, так і області.  Завершити роботи планують до Дня Незалежності України.

 

Сторінка 1118 з 1423

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер