images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Припинено діяльність незаконної автозаправної станції

Четвер, 14 липня 2016, 08:08

У ході проведення операції «Акциз-2016» працівники оперативного управління Головного управління ДФС у Тернопільській області припинили діяльність АЗС, яка здійснювала реалізацію скрапленого газу пропан-бутан без наявності необхідних дозвільних документів на здійснення вказаної діяльності.

14

В результаті проведених заходів вилучено 8,8 тис. літрів зрідженого газу, а також обладнання автомобільного газозаправного комплексу загальною вартістю 332,5 тис. гривень.

Вирішується питання про притягнення порушників до відповідальності згідно з вимогами діючого законодавства.


Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

За нерухомість уже сплатили мільйони гривень

Четвер, 14 липня 2016, 08:01

Більш як 7,8 млн грн податку на нерухоме майно уже сплатили до місцевих бюджетів платники обласного центру і Тернопільського району. З них, від юридичних осіб надійшло – 7,7 млн грн, а від фізичних – 142 тис грн даного податку. Про це повідомили у відділі адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб Тернопільської ОДПІ.

Нагадуємо, що громадяни сплачують податок на нерухоме майно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення, а юридичні особи – сплачують авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються ними в річній Податковій декларації з податку на нерухоме майно.

Детальніше можна проконсультуватись у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька,1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Оподаткування призу у випадку виграшу у грошову лотерею

Середа, 13 липня 2016, 06:15

Оподаткування доходів фізичних осіб регулюється розділом IV Податкового кодексу України, яким визначено, що об’єктом оподаткування фізичної особи-резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

Згідно з п.п. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів.

Приз (виграш) – це кошти, майно, майнові чи немайнові права, які підлягають виплаті (видачі) гравцю в разі його виграшу в державну лотерею відповідно до оприлюднених умов її проведення.

Особливості нарахування (виплати) та оподаткування виграшів і призів регулюються п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України, згідно з п.п. 170.6.1 якого податковим агентом платника податку, зокрема, під час нарахування (виплати, надання) на його користь доходу у вигляді виграшів (призів) у лотерею є особа, яка здійснює таке нарахування (виплату).

Відповідно до п.п. 170.6.2 п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України податковим агентом – оператором лотереї у строки, визначені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за ставкою 18%, визначеною п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.

При цьому податкові агенти-оператори лотереї у податковому розрахунку (форма №1ДФ) відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них податку. Крім того, у податковому розрахунку (форма №1ДФ) не зазначається інформація про суми окремого виграшу, суми нарахованого на нього податку, а також відомості про фізичну особу-платника податку, яка одержала дохід у вигляді виграшу (призу).

Згідно з п.п. 170.6.4 п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України під час нарахування (виплати) доходів у вигляді виграшів у лотерею, які передбачають попереднє придбання платником податку права на участь у таких лотереях, не беруться до уваги витрати податку у зв’язку з отриманням такого доходу.

Також доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу України, є об’єктом оподаткування військовим збором. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування, визначеного п.п. 1.2 п. 16¹ підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України.

Відтак дохід у вигляді виграшу (призу) у державну лотерею включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується податком на доходи фізичних осіб і військовим збором на загальних підставах.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Що думають тернополяни, чи обов'язкове медичне страхування?

Вівторок, 12 липня 2016, 08:24

В рамках реалізації нового закону Кабмін України планує створити самоврядну організацію некомерційного типу. Ця роль буде відведена фонду медичного страхування. Власне, він і буде здійснювати функції страхувальника; розробити критерії та порядок збору та обліку спільного для всіх громадян внеску з медстраховки. Міністерство охорони здоров’я планує стягувати за страховку з роботодавців 4,25% від заробітної плати; задіяти кошти з державного та місцевого бюджету. Вони будуть надходити на сплату страховки для пільгових категорій.

Резерви фонду будуть поповнюватися із коштів фондів страхування від нещасних випадків та професійних захворювань. Крім цього, планується задіяння коштів самостійно зайнятих груп населення. Система охорони здоров’я в Україні належить до пріоритетних напрямів соціальної політики держави, оскільки людина, її життя та здоров’я є найвищою соціальною цінністю, що затверджено ст. 3 Конституції України.

Законопроект планується ввести в дію не раніше початку 2017 року. Управління фондом буде проводитися на рівних умовах: застрахованими особами, обраними профспілкою; роботодавцями, обраними всеукраїнським об'єднанням; особами, яких призначатиме та звільнятиме Кабмін. Законопроект виділяє медичне страхування в окрему галузь страхової діяльності

Що думають тернополяни, чи обов'язкове медичне страхування?

Яніна Чайківська – журналіст, 40р.

Чайківська− Якщо це такий варіант як в Грузії, то однозначно за. Нам потрібно ще мати під це чітку законодавчу базу. Страхування − це означає, що гроші ідуть за клієнтом і відповідно цей підхід стимулюватиме ринок медичних послуг. Фактично клієнт стає вище, тому медики зобов'язані надавати послуги якісно і відповідально. Людина матиме право вибору до кого звернутися за допомогою. Але знову ж таки без чіткої і грунтовної законодавчої бази це впроваджувати не можна.

 

 

СтефанчукНаталя Стефанчук  − дизайнер весільного , вечірнього та дитячого одягу, 44р.

− Позитивно відношусь до обов'язкового медичного страхування в цілому, але маю сумніви щодо справедливого виконання, оскільки спочатку потрібно привести у належний порядок служби у нашій країні, які відповідають за його виконання, а це важка справа.

Повинні бути порядок, дисципліна, чесність і закон.

 

 

 

Башта Олександр Башта – депутат обласної ради, 55р.

− В цивілізованих країнах страхування, і медичне у тому числі популярне, і  там я за !

Але в наших реаліях, то буде лише метушня та обман. Та і саме розуміння "обов'язкове"  у нас спаплюжене.

 

 

 

 

ГрушицькийОлег Грушицький – громадський активіст, волонтер, 23р.

− Відношусь позитивно! Вважаю, що кожна людина повинна мати медичне страхування і може собі дозволити. Життя непередбачуване. Щоб не сталось, важливо мати гарантію, що вистачить грошей на лікування та реабілітацію.

Береженого Бог береже!

 

 

 

 

ТомчишинВасиль Томчишин – журналіст, член громадської організації «Молодіжне об'єднання  «Файне місто», 23р.

− Звісно позитивно відношуся. Хоча в нас воно і є, та на превеликий жаль  не виконує своїх функцій. Жителі нашої держави все одно не мають жодних гарантій в безкоштовній медичній допомозі.

Соціальна сфера потребує кардинальних реформ.

 

 

 

ТарасенкоПавло Тарасенко – громадський активіст, 25р.

− Враховуючи, що насправді безкоштовної медицини у нас не існує, хіба на папері, то до медичного страхування  ставлюсь позитивно.

Свого часу, перебуваючи у США, бачив таку систему в дії, і хотілось би, щоб у нас цей  досвід врахували.

Правда, вважаю, що має бути вибір щодо обов'язковості.

 

 

 

 

ВолянськийНазар Волянський – студент, журналіст телеканалу СТБ, 19р.

− Ставлюся позитивно, бо  це гарантує громадянину безкоштовне надання певного обсягу медичних послуг, при порушенні здоров'я.

 

 

 

 

ШершунТетяна Шершун – власниця першого глянцевого журналу в Тернополі «Сity Life», 28р.

− Обов'язкове медичне страхування − позитивна практика у багатьох країнах світу. Але не для України, нажаль. Тому що якість послуг не покращиться, а створиться ще один напрямок для «відмивання» грошей з населення. Щоб вносити якісь кардинальні зміни для населення України спочатку потрібно привести в належний стан самі лікарні та поліклініки , забезпечити їх хоча б мінімальним набором медикаментів та медичного устаткування!

 

 

 

КарчевськаНаталя Карчевська – приватний підприємець, 34р.

− На мою думку обов'язкове медичне страхування є необхідним, адже тоді і лікарі будуть отримувати гідну зарплату і населення буде захищене, а не "сувати" в кишеню невідомо за що. Сподіваюсь, що тоді й медичні послуги будуть якіснішими, а медичний персонал привітнішим!

 

 

 

 

 

КозарикІрина Козарик – медсестра, 24р.

− В загальному до медичного страхування відношуся доволі позитивно, звичайно, якщо страхова компанія оплачує людям гідну страхівку! А на рахунок обов`язкового,то мені здається, що це справа кожного і примушувати до цього не потрібно.

 

 

 

 

 

 

 

ШереметаАнастасія Шеремета – директор «Sefie Models Group», 23р.

− Я взагалі за  приватну медицину, адже державні клініки не надають якісного обслуговування і все одно  "беруть" гроші. Я за обов' язкове платне страхування, якщо лікування буде якісним і швидким, а не з чергами більше двох днів.

 

 

 

ПроцьЛілія Проць – чемпіонка світу з пауерліфтингу, 42р.

− 22 роки занять пауерліфтингом завжди вимагали на змаганнях страхування.

Я зараз страхую всіх спортсменів клубу, які виступають на змаганнях.

У  літній дитячій школі "Дивосвіт" теж страхую дітей.

Вважаю, що повинно бути особливо добре, коли ти раптово потрапив у лікарню і є страхівка,

але все залежить від юридичної сторонни,  щоб не «кинули».

Тетяна Шило

Що дали перевірки?

Вівторок, 12 липня 2016, 07:10

Близько 2,5 млн грн податків та штрафних санкцій дорахували податкові ревізори Тернопільської ОДПІ за наслідками проведених перевірок юридичних осіб у першому півріччі 2016 року. Про це інформувала начальник управління аудиту Людмила Кривик.

До бюджету уже надійшло – 1,8 млн грн.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1119 з 1422

«ПочатокПопередня1111111211131114111511161117111811191120НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер