images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З небезпечним захворюванням ознайомили учнів навчальних закладів

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:06

Нині туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, займаючи перше місце в структурі смертності людей від інфекційної патології. Ситуація щодо туберкульозу в нашій країні досить складна. За даними ВООЗ зареєстровано 680 671 хворих на туберкульоз, що дорівнює 1,4% від усієї чисельності населення країни (на 0,2% більше, ніж у 1998 році), із них хворі активними формами туберкульозу складають 144 041 (21,2%).

Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення провів ряд заходів з метою ознайомити учнів навчальних закладів з небезпечним захворюванням - туберкульоз, обговорити шляхи зараження та правила запобігання цій хворобі.

+IMG_0196

22 та 23 березня для учнів старших класів ТЗОШ №20 і №13, а 24 березня в приміщенні ДНЗ «Тернопільський центр професійно-технічної освіти» відбулись заходи «Захисти себе від туберкульозу».

Захід розпочався з розповіді про історію захворювання та мікобактерію «паличку Коха» – збудника туберкульозу. Потім діти переглянули презентацію «Що необхідно знати про туберкульоз», з якої дізнались про всю небезпеку захворювання, симптоматику та її перебіг, профілактичні заходи спрямовані на запобігання хвороби та її ранню діагностику. Статистичні дані про поширення туберкульозу в Україні допомогли оцінити учасникам заходу весь маштаб проблеми.

+IMG_0229

Організатори побажали учням: «Вести здоровий спосіб життя, бути фізично активними, повноцінно та раціонально харчуватися, загартовуватися та зміцнювати імунітет, щоб не допустити проникнення у організм збудників хвороби!!!»

 

35 сімей змагатимуться за звання найспортивнішої у Тернополі

П'ятниця, 25 березня 2016, 12:55

У тернопільських школах вже відбулись відбіркові етапи спортивних змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я», у яких брали участь батьки та їх діти 2-4-х класів. Відтак прийшов час підвести підсумки і визначити загальноміських переможців серед 35 сімей, що полюбляють активно відпочивати разом.

Зональні змагання відбудуться:

* 29 березня у приміщенні ЗОШ №10, змагатимуться за вихід у фінал сім’ї з мікрорайону «Східний»;

* 30 березня у спортивній залі ЗОШ №26, визначиться переможець з мікрорайону «Сонячний»;

* 31 березня у ТСШ №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, до фіналу вийде сім’я з «Центру» та «Дружби».

Переможці змагань отримають подарунки від партнерів заходу ТМ «Ласунка», ПП «Колумбус», кондитерської фабрики «ТерА» тамеблевого центру «Home Express».

Відтак 1 квітня відбудеться фінал «Мама, тато, я – спортивна сім’я» на базі ТСШ №3, де і визначиться переможець, який братеме участь в обласних змаганнях.

Організатори: КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» управління у справах сім’ї молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради та Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Афіша_МТЯ 2016

Працівників поліції охорони вчили по-європейськи спілкуватися з журналістами

П'ятниця, 25 березня 2016, 07:53

Особовий склад поліції охорони опановував мистецтво розмови з четвертою владою - журналістами. Лекцію для правоохоронців читала директор місцевої телекомпанії "TV-4" Юлія Винокур.

Поліцейські охорони отримали можливість удосконалити практичні навички спілкування з журналістами, краще зрозуміти специфіку їх роботи, розширити знання у сфері законодавства, що регламентує відносини правоохоронців з журналістами.

MVS_9156

«Ми розуміємо, що завдяки роботі журналістів мешканці нашої області отримують об’єктивну інформацію про роботу правоохоронних органів. Тому ми намагаємося співпрацювати зі ЗМІ надаючи необхідну інформацію, беремо участь у прямих ефірах, круглих столах, прес-конференціях. Ми відкриті до спілкування, прагнемо удосконалювати наші знання та охоче навчаємося новому», - у вступному слові зазначив начальник Управління поліції охорони Олег Іващенко.

Корисною та цікавою інформацією поділилася з поліцейськими охорони людина з довголітнім та багатим досвідом роботи, директор телеканалу ТВ-4, ведуча Юлія Винокур. Саме завдяки її візиту працівники Управління поліції охорони навчилися як налагоджувати прозорі та ефективні відносини з журналістами, як уникати конфліктів та правильно надавати інформацію.

MVS_9144

Учасники заходу отримали ексклюзивні рекомендації зі змісту мови, зовнішнього вигляду, специфіки спілкування та поведінки перед камерою. На завершення Юлія Миколаївна провела короткий майстер-клас ефективного спілкування із журналістами.

«Дуже приємно, що керівництво Управління поліції охорони в Тернопільській області проводить такі заняття з працівниками, адже співпраця з засобами масової інформації надзвичайно актуальне питання сьогодення, що безпосередньо впливає на рівень довіри населення до правоохоронних органів», - зазначила Юлія Винокур.

Телекомпанія "TV-4" уже багато років співпрацює з правоохоронцями краю. Тому саме взаємодопомога та хороші стосунки, переконана Юлія Винокур, один з елементів подачі достовірної та оперативної інформації мешканцям Тернопільщини.

 

Жінку вдало обдурили на 1000 гривень

П'ятниця, 25 березня 2016, 06:02

Нещодавно у місті Чорткові стався неприємний інцидент. Жінку похилого віку вдало обдурили на 1000 гривень.

shaxrayi22 березня до бабусі завітала жінка, яка відрекомендувала себе представником пенсійного фонду. Після цього зловмисниця розповіла, що відтепер в обіг вводять нову валюту і потрібно поміняти гроші на оновлені. Пенсіонерка послухавши цю переконливу історію, без жодної підозри витягла з шафи пенсію, яку тільки отримала. Сума обміну була значна - 1000 гривень. Псевдо працівник пенсійного фонду в обмін віддала конверт в якому повинні були бути нові купюри.

Коли жінка пішла, пенсіонерка вирішила відкрити конверт і помітила, що замість грошей - газетні вирізки. Вона звернулась до правоохоронних органів, але на разі шахрайку не знайшли. Тому працівники застерігають людей пильно слідкувати за своїми коштами і у разі небезпеки зразу звертатись за допомогою. Щоб такого не трапилось, потрібно запитувати службове посвідчення, а краще - дзвонити в установу для підтвердження інформації.

У місті планують облаштувати тенісні корти

Четвер, 24 березня 2016, 14:16

На прийом до міського голови тернополяни звертаються з різними питаннями. Зазвичай, містян турбують питання лікування, приватизації житла, земельних ділянок та спірних ситуацій щодо будівельних робіт. Також приходять з ініціативою облаштування об'єктів благоустрою.

Нещодавно на одній із зустрічей жителі міста звернулись з пропозицією облаштування тенісних кортів. На разі триває розробка проекту та складається кошторис.

IMG_9508 (41)_0316

Самі ж ініціатори зайнялись питанням створення громадської організації. Наступна зустріч планується через місяць, на якій обговорять наступні кроки.

 

Сторінка 1150 з 1408

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер