images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Будуть визнані банкрутами

Субота, 13 лютого 2016, 10:35

У провадженні господарських судів України перебуває на розгляді 27 справ про банкрутство, де кредитором являється Тернопільська ОДПІ, із загальною сумою кредиторських вимог 59,3 млн грн. З початку року надходження до бюджету від боржників, які перебувають у процедурі банкрутства склали майже 1,1 млн грн.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Особливості застосування податкової знижки

Субота, 13 лютого 2016, 10:31

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку-резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема:

- квитанціями;

- платіжними дорученнями;

- фіскальними або товарними чеками;

- прибутковими касовими ордерами;

- меморіальними ордерами тощо;

Також понесені витрати підтверджується копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Слід зазначити, що фізичні особи, які мають право на податкову знижку, можуть скористатися ним протягом всього календарного року, наступного за звітним, тобто до 31 грудня 2016 року необхідно заповнити та подати декларацію.

  

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

З 1 січня 2016 року проіндексовано ставки екологічного податку

Субота, 13 лютого 2016, 10:30

Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі – Закон №909) проіндексовано ставки екологічного податку, що діяли у 2015 році:

1) за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (крім двоокису вуглецю), що затверджені п. 243.1-243.3 ст. 243 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), на 26,71%, а за викиди двоокису вуглецю (п. 243.4 ст. 243 ПКУ) – на 26,92%;

2) за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти (п. 245.1-245.2 ст. 245 ПКУ) – на 26,72%;

3) за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах (п. 246.1-246.2 ст. 246 ПКУ) – на 25,81-26,81%;

4) за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) (п. 247.1 ст. 247 ПКУ) – на 26,7%;

5) за тимчасове зберігання радіоактивних відходів їx виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк (п. 248.1 ст. 248 ПКУ) – на 26,7%.

Звертаємо увагу, що за податковими зобов’язаннями з екологічного податку, що виникли для виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та ТЕС з 1 січня 2016 року ставки податку становлять 100% від ставок, передбачених ст. 243, 244, 245 i 246 ПКУ (абз. четвертей п. 2 підрозд. 5 розд. XX ПКУ).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Про cвій шлях до успіху розповіла наполеглива власниця мережі магазинів

П'ятниця, 12 лютого 2016, 07:25

Успіх – одна з основних складових щасливого майбутнього. Для досягнення цієї мети потрібно визначити власні пріоритети: кар`єра, кохання, самовдосконалення, діти, багатство, знання, досвід та слава. Підкорюючи вершину  важко зробити вибір, особливо, коли є прагнення все поєднати. Своїм тернистим шляхом до успіху поділилась наполеглива власниця мережі магазинів у м. Збаражі Іванна Габрик.

  • Іванно, Вас давно знають у м. Збаражі, як відповідальну та успішну людину. Чому свою мрію Ви вирішили втілювати саме у цьому невеликому місті?
  • Свій бізнес я розпочала ще 18 років тому. На цей час Збараж був нерозвиненим містом, лише, з кількома продуктовими магазинами. Друг мого батька з Борислава запропонував реалізувати фарбу, яку йому видали на зарплату. Ми погодились і почали втілювати це в життя, починаючи з ринку. Але у мене була нагода відвідати Польщу і, коли я подивилась на розвиток торгівлі у цій країні, я загорілась ідеєю відкрити свій магазин у рідному містечку.

Власниця -Іванна Габрик

  • Ви маєте диплом юриста. Чи допомагає Вам це у бізнесі?
  • По спеціальності я працювала 10 років і у вихідні дні ми їздили на ринок, тому що зарплата була надто низька. Разом з моїм чоловіком ми відкрили власний маленький магазин, але після народження дитини я не повернулася в юридичну сферу, оскільки йому було важко працювати, і я була змушена продовжити допомагати чолокові у цьому. Проте, безперечно, досвід попередньої роботи мені зараз дуже допомагає, тому що бізнес  це закон честі та виживання.
  • Зазвичай, бізнесом займаються чоловіки, оскільки  це справа нелегка. Як Ви вважаєте, чи місце жінкам у цій сфері?
  • Я вважаю, що так, особливо, якщо  це сімейний бізнес. Завжди є двохстороння підтримка та допомога. Жінки проблеми вирішують з розважливістю, мудрістю, тому що перед прийняттям рішення обдумують його доцільність та не покликаються на емоції.

Продавець

  • У Вас була практика співпраці з громадськими організаціями? Можливо, це давало змогу розвитку Вашої справи?
  • Для розвитку мені це поштовху не давало, але я брала участь у багатьох проектах, особливо, коли розглядали питання про розвиток міста. Звичайно, ми надавали фінансову допомогу та підказували нові ідеї, організовували благодійні акції. Наприклад, я пропонувала відкрити корти, майданчики для дітей, щоб вони більше приділяли увагу спорту.

Грамоти

  • Потрібно саказати, що сьогодні Ви успішна людина. На Вашу думку,  це вже досягнута мета?
  • Звичайно, ні. У цій справі не потрібно ніколи зупинятися, тому що в бізнесі велика конкуренція. Потрібно втілювати нові задуми в життя, відкривати нові магазини, вводити в обіг нові товари, створювати робочі місця, тому завжди є над чим працювати.

товар 2

  • Які поради для досягнення успіху Ви могли б дати нашим читачам, зокрема, відкрийте власний секрет?
  • На мою думку, секрет успіху в тому, що потрібно жити за Божим законом і віддавати десятину. Якщо, Ви займаєтесь благодійністю, робите добрі справи, допомагаєте іншим, тоді все повернеться сторицею. Головне  вірити у свої сили, досягати поставленої мети, не здаватися відчаю та бути  розсудливою людиною  це моя формула успіху.

Олена Сабатюк

У січні загальний товарообіг Тернопільської області склав майже 33 млн дол. США

Четвер, 11 лютого 2016, 08:23

Протягом січня 2016 року Тернопільською митницею ДФС оформлено 1325 електронних митних декларацій, зокрема, 570 митних декларацій оформлено в митному режимі «Імпорт», 417 – в митному режимі «Експорт» та 338 – в інших митних режимах, а це на 23% більше за аналогічний період 2015 року.

«Оформлено 29 тис. тон вантажів, серед яких 11,4 тис. тон імпортних та 17,6 тис. тон експортних, що на 7,9 тис. тон або на 38% більше, ніж у січні минулого року. В тому числі, оформлено більше імпортних вантажів на 6,4 тис. тон та експортних на 9,6 тис. тон», – зазначила в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Відтак загальний товарообіг області склав майже 33 млн дол. США, зокрема, імпорт – 17 млн дол. США та експорт – 15,8 млн дол. США.

Основу експорту та імпорту склали електроустаткування, зернові культури, деревина та вироби з неї, олія рослинного походження (ріпакова для технічного використання), білкові речовини, полімерні матеріали, риба свіжоморожена, добрива мінеральні, механічне обладнання тощо.

Зовнішньоекономічні операції проводились з торговельними партнерами із 45 країн світу, серед яких перші позиції займають Польща (57,4% від усього товарообігу), Німеччина (4,5%), Росія (3,7%), Італія (3,7%) та Естонія (3,2%).

У географічному розрізі найбільше товарів в область надійшло з країн Європейського співтовариства, а саме з Польщі (майже 47% від усього імпорту), Німеччини (7,3%) та Італії (4,2%). Водночас експорт товарів здійснювався до країн Європейського співтовариства, найбільше до Польщі (майже 80% від усього експорту), Литви (3,5%) та Італії (3,1%).

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1177 з 1408

«ПочатокПопередня1171117211731174117511761177117811791180НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер