images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


День Гідності та Свободи відзначили у Тернополі пам’ятним Віче та Молебнем

Понеділок, 23 листопада 2015, 07:47

21 листопада на театральному майдані Тернополя відбулося велелюдне Віче та Молебень з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. Тернополяни зібрались на головній площі міста, щоб згадати події Революції Гідності та віддати шану Героям «Небесної сотні» та загиблим воїнам АТО. Священнослужителі традиційних християнських церков відправили Молебень, а представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника борцям за Незалежність України та стенду Героїв Небесної Сотні.

Міський голова Тернополя Сергій Надал звертаючись до учасників Віче зауважив, що Революція Гідності - це дуже світла та одночасно дуже трагічна сторінка історії України. Це було пробудження нації, національне піднесення, відродження духу одвічної стихії. Але — ціною крові, ціною людських жертв, втрати частини території країни та гібридної війни.

«Події революції та війна на Сході стали моментом проявлення найкращих рис українського народу. Ми відчули згуртованість, проявили самопожертву і здатність заради добра країни та наших ближніх жертвувати коштами, добробутом та навіть життям, - зазначив Сергій Надал. – Події такої величини важко оцінювати через 2 роки, чи навіть за десятиліття. Це непросте завдання для істориків і науковців майбутнього. Сьогодні нам варто не стільки аналізувати, як працювати. Робити кожному свою роботу — добре, чесно і професійно — кожному на своєму місці. Щоб у щоденному житті здійснити ті речі, за які українці піднялися на революцію, за які вони гинуть на фронті. Працювати заради того, щоб українці відчули, що вони живуть гідним життям у країні, яка має перспективу».

Очільник Тернополя додав, що лише спільними зусиллями влади та громади, згуртовано та жертовно ми зможемо збудувати ту країну, про яку мріяли герої Майдану.

 

Сучасна поезія від літературної студії “7 герц”

Неділя, 22 листопада 2015, 10:29

Учасники літературної студії “7 Герц” активно формують нові підходи в сучасній поезії. Молоді тернопільські поети під час творчих зустрічей не лише творять історію поезії нашого міста, але й формують власні терміни: “гіпербанальна рима”, скопіозний ритм”, “ванільна поезія”, пише сайт Культурно. 

Молоді таланти використовують також цікавий метод електричного стільця, запозичений у німецької “Групи 47″. Читач знаходиться у колі людей, які висловлюють свої зауваження з літературної точки зору. Самі учасники говорять, що такий метод досить результативний, адже автор отримує живий відклик від слухача.HhVoCYtzjSU

— Ми літгенерація свідомої молоді, котра намагається абстрагуватись від нав’язливих поетичних кліше, ідіостильних копірайтів та графоманських епатажних тенденцій, – розповідає Юрій Вітяк, модератор, поет літературної студії “7 герц”, – Безперервна робота над гравіруванням текстів, розширення ідейно-тематичних кіл стали для нас непорушними правилами.

Майже у кожного з літстудійців є персональні успіхи за діяльність на творчому поприщі. Практикуємо метод «електричного стільця», перейнятий у німецької «групи 47», за якого людина, котра презентує свій текст, сідає посередині аудиторії і мовчки вислуховує критичні оцінки та слухацькі відгуки. Після того, поет висловлює свою позицію з приводу почутого, інтерпретує текст, або ж певні його частини. Вірші здебільшого сповнені артхаусного письма.


Поетика революції: поміж рядків

Субота, 21 листопада 2015, 10:16

Революція Гідності сколихнула в нашого народу почуття безмежного патріотизму, велика частина якого відобразилась у мистецтві. Безпосередніми учасниками Майдану були й поети, які зобразили у своїх віршах осмислення революційного часу. Саме на їх творчих працях зростатимуть наступні покоління, пише сайт Культурно.

19 листопада, з нагоди Дня Гідності та Свободи, в обласній науковій бібліотеці тернопільські поети Юрій Завадський, Юрій Матевощук, Микола Шпаковський та Роман Воробйов читали вірші, які були написані непередодні революції, а також презентували нові збірки, дотичні до подій, що відбуваються в Україні.DSC08372

За словами авторів, минулого разу вони були майже у тому ж авторському складі. Сьогодні на «Поетику революції» зібрались, в основному, школярі, однак це зовсім не засмутило поетів.

  • Годувати учнів одним й тим самим півфабрикатом українського традиціоналізму аж ніяк не можна. Їм мене вивчати, й далі розвиватись, тому, думаю, що це ані трохи не зашкодить , — зазначив Юрій Завадський.DSC08363

Пригадали поети й про те, як читали свої вірші в екстримальних умовах перед міліцією та адміністрацією, як організували «Вільний мікрофон» — простір комунікації авторів, читачів, слухачів вільної від рамок та форматів поезії.

  • Не треба забувати, що держава буде шанувати наші спогади про революцію і наше бажання щось міняти настільки, наскільки ми їй це дозволимо, — каже Юрій Завадський. — Тому що, вона з усіх сил намагатиметься це забути, адже революція і держава — дві несумісні речі.апьр

Свої думки та переживання з приводу теперішньої ситуації поети передали віршами, а суть заховали поміж рядками.

Оксана Божко


 

Як отримати довідку про відсутність заборгованості по податках, зборах, платежах

Субота, 21 листопада 2015, 10:15

Кожен платник податків може отримати довідку про відсутність заборгованості, згідно із Наказом № 567 від 10.10.2013 року, по податках, зборах, платежах, які контролюються органами ДФС.

Так, згадана довідка видається за основним місцем обліку платника податків безоплатно, на підставі заяви про видачу довідки.

У заяві на отримання довідки необхідно вказати нормативно-правовий акт, положеннями якого визначена необхідність підтвердження відсутності податкового боргу.

Термін розгляду заяви платника податків і видачі довідки складає п'ять робочих днів, а термін дії такої довідки 10 календарних днів з дня реєстрації її у податковій інспекції.

За наявності у платника податків податкового боргу, контролюючим органом готується лист з мотивованою відмовою відносно видачі довідки.

Детальніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефоном: 43-46-10.

 

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Зими не дочекалися: до Тернополя привезуть снігову гармату

П'ятниця, 20 листопада 2015, 10:24

Подивитися, як у місті будуть засніжувати гірки можна буде 20 листопада. Саме в цей день до Тернополя привезуть снігову гармату.

Встановлять її на вулиці Тернавського, що на масиві «Бам», щоб засніжити гірськолижний спуск. Вже незабаром там можна буде покататися на лижах.

Про це про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на ternopilinfo.com.

 

Сторінка 1221 з 1408

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер