images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Фестиваль з легкої атлетики завітав в мікрорайон «Сонячний»

Понеділок, 23 листопада 2015, 11:26

19 листопада 2015 року у спортивній залі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №26 відбувся фестиваль за програмою “Дитяча легка атлетика IAAF». Метою данної програми було залучення якомога більшої кількості школярів до занять спортом і легкою атлетикою, а також сприяння поширенню збалансованого та здорового способу життя, та розвитку потенційних зірок спорту.

Відкрила спортивне дійство директор Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Галина Федорович. Вона побажала учасникам гарного настрою та перемоги найсильнішим.

Студенти факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка виступали у ролі суддів.

+P51119-151252

Веселу розминку перед спортивними випробуваннями з юними легкоатлетами провела Оксана Максимчак, начальник відділу спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення.

Участь у змаганнях взяли діти віком 10-11 років, які проживають у мікрорайоні «Сонячний» та навчаються у школах №26, №28, №19 та №22. Команда кожної школи була представлена 6 учасниками (3 дівчинки, 3 хлопчика).

Всі учасники проявили свої вміння та здібності у цікавих легкоатлетичних естафетах: «Хрестик», «Драбинка», «Метання спису», «Багатоскоки» та «Формула 1».

+P51119-161855

У підсумку місця розподілилися наступним чином:

1 місце – команда «Динамо» - ЗОШ № 28;

2 місце – команда «Орли» - ЗОШ № 26;

3 місце – команда «Екстрім» - ЗОШ № 19;

4 місце – команда «Смайлики» - ЗОШ № 26;

5 місце – команда «Патріоти» - ЗОШ № 22;

6 місце – команда «Чемпіон» - ЗОШ № 28.


Суддівська колегія нагородила всіх учасників сертифікатами від Тернопільського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, подарунками від постійного партнера ТМ «Ласунка» та солодощами від ТМ «ТерА».

Організаторами спортивного заходу виступили: Федерація легкої атлетики Тернопільської області, Олімпійська академія, Тернопільське обласне відділення Національного олімпійського комітету України, КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення» та управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.

 

Запалили свічку пам’яті за загиблими героями

Понеділок, 23 листопада 2015, 08:56

В суботу, 21 листопада на Театральному Майдані в Тернополі згадати події Революції Гідності зібрались жителі краю. У цей день два роки тому сотні людей вийшли на столичний Майдан Незалежності, щоб заявити про свій європейський вибір.

На знак пам’яті загиблих на Майдані та продовження розпочатої боротьби, в центрі Театрального Майдану із палаючих свічок люди виклали герб України. Захід розпочався із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Священнослужителі відправили поминальну літургію. Серед учасників заходу були і працівники Головного управління ДФС в області на чолі із заступником начальника відомства Сергієм Господариком.

DSC_0140

Згадуючи події, які відбулися два роки тому на Майдані Незалежності в Києві, коли студентська молодь вийшла і заявила про своє прагнення європейського життя, ті трагічні дні новітньої історії нашої держави, коли було скалічено сотні наших співгромадян та загинули Герої Небесної Сотні, ми повинні пам’ятати, що вони віддали життя за європейський вибір та любов до України. І тепер кожен з нас за велінням совісті зобов’язаний почати діяти у напрямку змін та будувати майбутнє разом.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Місцеві бюджети Тернопільщини отримали понад 877 млн грн податку

Понеділок, 23 листопада 2015, 08:29

З початку року до місцевих бюджетів області платники сплатили 877,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що становить 112,9% від прогнозного показника. Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 174,6 млн гривень, або на 24,8%.

Зі слів начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, в жовтні поточного року бюджет отримав 113,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 8,8 млн грн більше очікуваного.

Ріст надходжень податку на доходи фізичних осіб напряму залежить від збільшення розміру заробітної плати. Фахівці фіскальних органів області систематично проводять роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам, ліквідації схем виплат доходів у «конвертах». Впродовж січня-жовтня цього року спільно з органами місцевої влади на засіданнях комісій заслухано керівників 337 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірі. За наслідками проведеної роботи керівники 308 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати, в результаті чого до бюджету надійшло 212,9 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб.

Податок на доходи фізичних осіб сплачується податковими агентами при виплаті найманим працівникам заробітної плати та в інших випадках, передбачених нормами Податкового кодексу України.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

День Гідності та Свободи відзначили у Тернополі пам’ятним Віче та Молебнем

Понеділок, 23 листопада 2015, 07:47

21 листопада на театральному майдані Тернополя відбулося велелюдне Віче та Молебень з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. Тернополяни зібрались на головній площі міста, щоб згадати події Революції Гідності та віддати шану Героям «Небесної сотні» та загиблим воїнам АТО. Священнослужителі традиційних християнських церков відправили Молебень, а представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника борцям за Незалежність України та стенду Героїв Небесної Сотні.

Міський голова Тернополя Сергій Надал звертаючись до учасників Віче зауважив, що Революція Гідності - це дуже світла та одночасно дуже трагічна сторінка історії України. Це було пробудження нації, національне піднесення, відродження духу одвічної стихії. Але — ціною крові, ціною людських жертв, втрати частини території країни та гібридної війни.

«Події революції та війна на Сході стали моментом проявлення найкращих рис українського народу. Ми відчули згуртованість, проявили самопожертву і здатність заради добра країни та наших ближніх жертвувати коштами, добробутом та навіть життям, - зазначив Сергій Надал. – Події такої величини важко оцінювати через 2 роки, чи навіть за десятиліття. Це непросте завдання для істориків і науковців майбутнього. Сьогодні нам варто не стільки аналізувати, як працювати. Робити кожному свою роботу — добре, чесно і професійно — кожному на своєму місці. Щоб у щоденному житті здійснити ті речі, за які українці піднялися на революцію, за які вони гинуть на фронті. Працювати заради того, щоб українці відчули, що вони живуть гідним життям у країні, яка має перспективу».

Очільник Тернополя додав, що лише спільними зусиллями влади та громади, згуртовано та жертовно ми зможемо збудувати ту країну, про яку мріяли герої Майдану.

Сучасна поезія від літературної студії “7 герц”

Неділя, 22 листопада 2015, 10:29

Учасники літературної студії “7 Герц” активно формують нові підходи в сучасній поезії. Молоді тернопільські поети під час творчих зустрічей не лише творять історію поезії нашого міста, але й формують власні терміни: “гіпербанальна рима”, скопіозний ритм”, “ванільна поезія”, пише сайт Культурно. 

Молоді таланти використовують також цікавий метод електричного стільця, запозичений у німецької “Групи 47″. Читач знаходиться у колі людей, які висловлюють свої зауваження з літературної точки зору. Самі учасники говорять, що такий метод досить результативний, адже автор отримує живий відклик від слухача.HhVoCYtzjSU

— Ми літгенерація свідомої молоді, котра намагається абстрагуватись від нав’язливих поетичних кліше, ідіостильних копірайтів та графоманських епатажних тенденцій, – розповідає Юрій Вітяк, модератор, поет літературної студії “7 герц”, – Безперервна робота над гравіруванням текстів, розширення ідейно-тематичних кіл стали для нас непорушними правилами.

Майже у кожного з літстудійців є персональні успіхи за діяльність на творчому поприщі. Практикуємо метод «електричного стільця», перейнятий у німецької «групи 47», за якого людина, котра презентує свій текст, сідає посередині аудиторії і мовчки вислуховує критичні оцінки та слухацькі відгуки. Після того, поет висловлює свою позицію з приводу почутого, інтерпретує текст, або ж певні його частини. Вірші здебільшого сповнені артхаусного письма.


 

Сторінка 1223 з 1411

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер