images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернопільській школі №20 відбулась посвята в козачата

Середа, 09 грудня 2015, 07:31

Здавна наші предки, козаки, під час святкувань влаштовували змагання, щоб визначити поміж товариства найбільш хоробрих та здібних запорожців, які любили помірятись силою, спритністю та витривалістю. А чи спроможні на це сьогоднішні нащадки славного козацького роду? Так, звичайно! Це довели учасники фізкультурно-патріотичного свята «Козацька звитяга», яке відбулось 7 грудня у спортивній залі Тернопільської загальноосвітньої школи № 20.

Організували спортивну забаву для юних козачат адміністрація ТЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 спільно з Тернопільським міським центром фізичного здоров’я населення.

Починався захід із присяги та посвяти юних козачат у джури. Майбутні патріоти урочисто дали присягу на вірність народу України, та реєстровому козацтву. «Відтепер ви зобов’язані шанувати та охороняти Батьківщину. Бути гідними нащадками славних козаків», - дав настанову юним джурам Військовий капелан отець В’ячеслав Кізілов.

+IMG_0866

У справжньому «Козацькому поході» учні 5-6 класів вправно справились із випробуваннями: зібрались та одягнулись у похід; взяли участь у бою; визволили побратима із полону; перейшли яр та болото; перекотили каменюку та успішно повернулись додому. За підсумками походу: І місце здобув гурт ім. Петра Сагайдачного; ІІ місце – гурт ім. Богдана Хмельницького; ІІІ місце – гурт ім. Івана Виговського, ІV місце посів гурт ім. Івана Мазепи.

103

Команди були нагороджені грамотами, а переможців увінчали герляндами із солодощів.

Шановні вчителі, якщо Ви бажаєте організувати таке свято для Ваших вихованців, звертайтесь у Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, за номером телефону 51 16 35.

 

Любителя кави та шоколаду затримали працівники поліції охорони

Вівторок, 08 грудня 2015, 12:05

Кава і до кави – саме такий набір продуктів вирішив поцупити тернополянин, але на заваді крадіжки стали працівники поліції охорони.

Близько шостої години вечора група реагування Управління поліції охорони в Тернопільській області отримала повідомлення від чергового пульту централізованого спостереження про спрацювання тривожної сигналізації в одному з магазинів міста, який перебуває під охороною.

Прибувши на місце події, правоохоронці з’ясували, що тривожною кнопкою скористався продавець магазину, який помітив протиправні наміри відвідувача магазину. А молодик, у свою чергу, очікував залишитись непоміченим, скориставшись зайнятістю продавця на касі. Проте, спроба безоплатно поласувати солодким була припинена поліцейськими охорони.

Даного 21-річного юнака було затримано. При поверхневому огляді у невідомого виявлено двадцять три плитки шоколаду та пачку заварної кави.

Наразі, відносно затриманого відкрито кримінальне провадження по ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України - крадіжка. Молодому чоловіку загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі строком до трьох років.

Зловмисника, який посеред ночі навідався до кафе, затримали «на гарячому»

Вівторок, 08 грудня 2015, 11:46

Житель одного з сіл Тернопільського району, у пошуках спиртного, посеред ночі проник до зачиненого кафе, де і був затриманий групою реагування Управління поліції охорони в Тернопільській області.

Після закриття закладу харчування, 53-річний непрацюючий, неодноразово судимий житель Тернопільщини, за допомогою ножа зламав металопластикове вікно та проник до приміщення кафе.

Зловмисник не розраховував, що заклад обладнаний сигналізацією. Після його проникнення спрацювали датчики руху з торгівельного залу кафе. Сигнал «тривога» миттєво надійшов на головний пункт централізованого спостереження центру технічної охорони Управління поліції охорони.

Група реагування УПО Тернопільської області прибула до вказаного об’єкту за лічені хвилини. Блокувавши об’єкт, поліцейські охорони здійснили його обстеження. Зрозумівши, що в приміщенні знаходиться непроханий гість - було викликано власника для відімкнення об’єкту та проведення огляду приміщення.

Зловмисник ховався за барною стійкою, де встиг випити чарку оковитої. Горе-крадій заперечував свою вину, мовляв: «За сто грам ніхто мене не посадить».

Тепер йому нічого іншого не залишається, як жалкувати про скоєне і готуватися до чергової судимості. Наразі триває досудове розслідування.

 

Коли за несвоєчасну сплату податків відповідає банк

Вівторок, 08 грудня 2015, 11:09

За порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", з вини банку або органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриваються рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, такий банк/орган сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених Податковим кодексом України (далі - ПКУ), а також несе іншу відповідальність, встановлену ПКУ, за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів, платежів до бюджету або державного цільового фонду. При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції. Зазначені норми встановлено пунктом 129.6 ст. 129 ПКУ.

Згідно з п. 129.7 ст. 129 ПКУ не вважається порушенням строку перерахування податків, зборів, платежів з вини банку порушення, вчинене внаслідок регулювання Національним банком України (далі - НБУ) економічних нормативів такого банку, що призводить до нестачі вільного залишку коштів на такому кореспондентському рахунку.

Якщо у майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів та інших платежів розпочинається з моменту такого відновлення.

Контролюючий орган не застосовує до суб'єкта господарювання штрафні санкції у випадку несвоєчасного перерахування (неперерахування) податків, зборів, платежів до бюджетів та державних цільових фондів з вини банку, у тому числі внаслідок регулювання НБУ економічних нормативів такого банку.

Суб'єкт господарювання повинен надати до контролюючого органу заяву з копіями платіжних документів, що засвідчують факт подання їх до установи банку.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Визначились фіналісти на «Канаді»

Вівторок, 08 грудня 2015, 10:58

Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення спільно з Тернопільським обласним відділенням Національного Олімпійського комітету України для любителів волейболу організували відбірковий турнір для дітей 10-12 років у програмі заходів «Дворові Олімпійські ігри», які мешкають у мікрорайоні «Канада». Змагання відбулось 4 грудня 2015 року у спортивній залі Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 23.

Участь у турнірі взяли чотири команди, які складались переважно з учнів ТЗОШ №23 та Класичної гімназії.

Учасників привітала Федорович Галина Василівна, директор Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення: «…Волейбол – цікава, захоплююча за напруженням боротьби, гра. Нею займається значна частина молоді та, звичайно, багато тих, хто прагне досягти спортивних висот. Щоб демонструвати в такій грі майстерність, треба пройти досить складний шлях підготовки. Тому, бажаю вам успіхів і перемог!».

Змагання проводились по коловій системі. Атмосфера, всіх без винятку, волейбольних поєдинків була азартною і «гарячою». Хлопці та дівчата зі всіх команд грали дуже завзято, тому глядачі оплесками відзначили вдалі епізоди - подачі, блоки і вирішальні удари.

SAM_5494

Переможцем турніру стала команда «Тернополянка», друге місце виборола команда «Канада», трете місце – «Галичанка». Таким чином боротьбу на другом етапі, який відбудеться у квітні 2016 року, продовжить волейбольна команда «Тернополянка»,у складі Чорна Оксана, Ярош Тетяна, Амік Настя, Шкарук Софія, Хоміцька Роксолана, Василечко Марія, Бронецький Віталій, Іванишин Віталій..

SAM_5504

Команди-переможці були нагороджені грамотами управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту та цінним призами від партнерів ПП «Колумбус», видавництва «Підручники і посібники» та солодощами.

 

Сторінка 1226 з 1423

«ПочатокПопередня1221122212231224122512261227122812291230НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер