images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі для дітей-сиріт придбали квартири

Четвер, 25 жовтня 2018, 05:18

Цього року вперше у Тернополі для шести дітей-сиріт, віком від 18 до 23 років, котрі знаходяться на квартирному обліку або обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, придбано дві трикімнатні квартири, площею 79 кв. м. кожна.

В одній з цих соціальних квартир проживатимуть три хлопці-сироти, в іншій - три дівчини.

Наразі за кошти міського бюджету у придбаних квартирах тривають ремонтні роботи, які заплановано завершити до кінця 2018 року. Також буде придбано необхідне обладнання.

Як зазначає очільник Тернополя Сергій Надал, турбота про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і забезпечення житлом соціальних категорій населення,  є спільним завданням, обов’язком міста, суспільства та держави.

 

Тернополяни можуть проголосувати за проекти Громадського бюджету в терміналах ПриватБанку та за посиланням у Приват24

Середа, 24 жовтня 2018, 09:15

З понеділка, 22 жовтня, у Тернополі стартувало голосування за проекти “Громадського бюджету- 2019”, яке триватиме до 5-го листопада включно.

Цього року містяни мають можливість віддати свій голос за цікаві ідеї не лише шляхом реєстрації через Bank ID на офіційній сторінці "Громадського бюджету" чи у ЦНАПі, але і в терміналах самообслуговування та за посиланням у Приват24.

Як розповідають у прес-службі ПриватБанку у Тернопільській області, на сьогодні тернополяни вже отримали близько 250 тис. повідомлень у Приват24 з запрошенням долучитись до голосування. Отримавши повідомлення, варто лише натиснути кнопку “голосувати”, та клієнта буде перенаправлено на відповідну сторінку сайту "Громадського бюджету",  де залишиться обрати проект, за який хотілось б віддати голос. Ще одним додатковим каналом голосування цьогоріч є термінали самообслуговування ПриватБанку, що розташовані як на кожному відділенні фінансової установи, так у популярних торгових та розважальних центрах нашого міста.

Варто відзначити надзвичайно просту та прозору процедуру голосування у терміналах самообслуговування. Достатньо пройти ідентифікацію у ТСО за допомогою будь-якої картки ПриватБанку або мобільного номера телефону, на основній сторінці меню скористатись кнопкою “Голосування за проекти міст” та зробити власний вибір проекту у переліку, що з'явиться на екрані терміналу.  Віддати свій голос за один великий та один малий проекти можуть громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані та проживають у місті Тернополі.

Нагадаємо, Громадський бюджет дозволяє мешканцям Тернополя прийняти активну участь в тому, як будуть використані бюджетні кошти для поліпшення життя міста. За підсумками голосування ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів, будуть реалізовані у 2019 року. Загальна сума запланованого бюджету складає близько 11 млн гривень.

Оголошення про громадські слухання щодо врахування громадських інтересів в проекті містобудівної документації

Середа, 24 жовтня 2018, 09:14

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Тернопільська міська рада інформує про початок громадських слухань щодо врахування громадських інтересів в проекті містобудівної документації «Внесення змін до детального плану території, обмеженої вул. 15 Квітня, вул. Академіка Сахарова, вул. Академіка Корольова, Підволочиське шосе (мікрорайон №6) в м. Тернополі». Інформація щодо підстав розроблення, процедури розгляду та обговорення проекту вищевказаної містобудівної документації, графічні та текстові матеріали розміщені на офіційному веб-сайті Тернопільської міської ради www.rada.te.ua в розділі «Генеральний план м. Тернополя".

Детальніша інформація доступна у розділі "Містобудівна документація"

 

У Тернополі відбудеться ІІ Всеукраїнський Фестиваль психологічних ігор

Вівторок, 23 жовтня 2018, 12:26

27-28 жовтня у Тернополі пройде ІІ Всеукраїнський Фестиваль психологічних ігор, на який прибудуть ігропрактики зі всієї України та закордону. Початок заходу о 10. 00 год.

Організатори фестивалю запрошують тернополян зануритися у світ саморозвитку та побудови власного гармонійного, яскравого та усвідомленого життя. Адже концепція фестивалю – це максимальна користь для його учасників, а кожна гра буде проводитися у найбільш розгорнутому та повному форматі, щоб опрацювати проблеми та запити, які найбільше турбуватимуть учасників.

Під час Фестивалю працюватиме чотири лінійки, а кожна з них буде поділена на п’ять локацій:

  • особистого розвитку
  • гармонійних взаємостосунків
  • бізнес-напрямку та фінансової ефективності
  • психосоматики та збереження здоров'я
  • жіноцтва

Для участі у фестивалі необхідна попередня реєстрація.

Отримати детальну інформацію про умови участі у фестивалі можна за номером тел.: +38(067)332 4545.

У Тернополі опалювальний сезон розпочався вчасно та без аварій

Вівторок, 23 жовтня 2018, 08:31

Сьогодні, 22 жовтня о 06.00 год розпочався опалювальний сезон для населення та інших категорій споживачів, а також для лікувальних закладів, шкіл і дошкільних закладів м. Тернополя. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Очільник Тернополя зазначає, що за останніми даними Українського Гідрометцентру, найближчими днями у місті спостерігатиметься пониження середньодобової температури зовнішнього повітря.

«Місто зробило усе можливе, щоб підготуватися до початку опалювального сезону. Наразі запуск котелень, що подають тепло населенню, проходить у штатному режимі без аварійних ситуацій, - розповідає Сергій Надал. - Впродовж шести годин до опалення будуть підключені будинки у всіх мікрорайонах Тернополя».

Зважаючи на ситуацію з тарифами, очільник Тернополя закликає містян якомога швидше оформити субсидії.

Фахівці комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» також нагадують, що за функціонування усіх внутрішньобудинкових мереж відповідають обслуговуючі підприємства, тому у випадку виникнення будь-яких проблем із опаленням у житловому фонді міста, тернополянам слід звертатися до відповідного обслуговуючого підприємства. У неробочий час та у вихідні дні тернополяни можуть звертатися до аварійно-диспетчерських служб.

Окрім того, працівники «Тернопільміськтеплокомуненерго» закликають мешканців міста відчиняти двері помешкань аварійним службам для проведення необхідних ремонтних робіт, які можуть виникнути при запуску системи теплопостачання, зокрема, заповітренні труб у будинках. Відтак, часто через небажання віддчинити двері чи відсутність господарів, затримка увімкнення опалення відбудеться у всій багатоповерхівці.

 

Сторінка 917 з 1484

«ПочатокПопередня911912913914915916917918919920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер