images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські поліцейські обмінювалися досвідом з колегами щодо роботи системи «Custody Records»

Четвер, 22 вересня 2022, 11:28

Отримання нових знань та практичних порад щодо роботи з інформаційною підсистемою «Custody Records» - з цією метою до Тернополя приїхали представники Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей. Наш регіон був одним із перших, де впровадили систему електронної фіксації.

Упродовж трьох днів інспектори з дотримання прав людини переймали досвід тернопільських поліцейських з питань організації діяльності «Custody Records».

«Вже півтора року на базі Тернопільського райуправління поліції працює підсистема Custody Records». Тому поліцейські з інших регіонів приїхали до нас навчитися, почерпнути нові знання, обмінятися досвідом», - розповідає начальник сектору дотримання прав людини Тернопільського районного управління поліції Оксана Придруга.

Поліцейські обговорили особливості роботи з підсистемою електронної фіксації: алгоритм дій при затриманні та доставленні осіб, проведенні інтерв’ювання, у тому числі іноземців, із залученням перекладачів.

«Цілодобовий відеонагляд сприяє тому, що ми можемо спостерігати роботу працівників оперативних та слідчих підрозділів із затриманими особами, підозрюваними у злочинах. Це забезпечує, насамперед, права поліцейських, а також запобігає порушенню та дотриманню прав затриманих осіб», – зазначає старший інспектор з дотримання прав людини Жмеринського районного відділу поліції ГУНП в Вінницькій області.

Правоохоронці ділилися досвідом роботи із підсистемою у своїх регіонах, аналізували конкретні ситуації порушення прав затриманих та шляхи їх уникнення. Учасники заходу відзначили важливість проведення таких зустрічей.

Інспектор з дотримання прав людини відділення поліції №1 міста Сокиряни Чернівецької області Ірина Шелудченко каже, що вони дізналися, які є ситуації щодо роботи із затриманими особами не лише по кримінальних справах, а й адміністративних правопорушеннях. Дуже було цікаво з колегами поспілкуватися на цю тему, дізнатися їх практичний досвід.

Рекомендації, отримані від тернопільських поліцейських, стануть у нагоді інспекторам з дотримання прав людини для ефективної реалізації пілотного проєкту Custody Records» у своїх регіонах.

 

Від благодійників з Німеччини та Польщі надійшла гуманітарна допомога для Тернопільської комунальної міської лікарні №2

Четвер, 22 вересня 2022, 11:27

Цими днями у Тернопіль отримав гуманітарну допомогу з німецького міста Фленсбург та від польської фундації «Fundacja Darem Dalej». Отриману допомогу уже передали для потреб пацієнтів Тернопільської міської комунальної лікарні №2.

Окрім медичних препаратів для лікарні, благодійники також передали 24 рюкзаки для парамедиків, з них – чотири відправлено на передову. Вони містять усі необхідні інструменти та препарати для надання невідкладної медичної допомоги. Решта рюкзаків парамедики отримуватимуть поступово у відповідності до потреб та запитів.

Разом з тим Тернопіль продовжує надавати необхідну підтримку та допомогу для наших захисників. З метою забезпечення військовослужбовців необхідними засобами обігріву незабаром на передову передадуть п’ять буржуйок.

Висловлюємо щиру подяку міжнародним партнерам та всім небайдужим благодійникам Тернополя за постійну допомогу у ці нелегкі, але героїчні часи  для України та українців.

У Тернополі презентували можливості для бізнесу в межах співпраці національного проекту Дія.Бізнес з Ukrsibbank та Mastercard

Четвер, 22 вересня 2022, 11:23

21 вересня у Тернополі у бізнес-центрі «К-15» відбулася презентація можливостей для українського бізнесу з нагоди старту тристороннього партнерства між центром Дія.Бізнес, Ukrsibbank та Mastercard. Мета проєкту – відкрити нові можливі для малого та середнього бізнесу у різних регіонах України.

Участь у заході взяли міський голова Тернополя Сергій Надал, в. о. ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов, голова правління Ukrsibbank BNP Paribas Group Лоран Дюпуш та менеджер з роботи з клієнтами Mastercard  в Україні Анжеліка Волик.

«У час воєнного стану, коли українські воїни обороняють нашу територію від загарбників, особливо важливо зберегти економіку країни. Забезпечити не тільки роботу вже наявних виробництв, а й створити нові, а відтак забезпечити нові робочі місця. Маємо створити потужний економічний тил, щоб підтримати наші Збройні сили України, – зазначає Сергій Надал. –  Малий та середній бізнес є основою нашої економіки. Вони потребують підтримки і на місцевому, і на державному рівнях, а також – на рівні громадського чи фінансового секторів. Дякуємо компаніям за створення нового проєкту, який дасть можливість проходити безкоштовне навчання суб'єктам господарювання. Сподіваємось на допомогу та плідну співпрацю, оскільки в такий непростий час підприємці зможуть отримати необхідні консультації, інформацію про тенденції ринку в Україні, можливість залучення кредитних коштів, грантів. А це допоможе створити успішну економічну модель роботи у час війни. Завдяки створенню потужної економіки ми будемо наближати нашу перемогу».

 

 

 

Відразу після виступу Путіна росіяни розкупили всі прямі квитки на 21 вересня в Стамбул і Єреван

Середа, 21 вересня 2022, 11:35

Відразу після виступу президента РФ Путіна, під час якого він, зокрема, оголосив про часткову мобілізацію, росіяни розкупили всі прямі квитки на 21 вересня до Стамбула та до Єревану.

Про це пишуть Meduza і "Верстка".

"За кілька хвилин після виступу Путіна розкупили всі прямі квитки на 21 вересня в Стамбул та Єреван", - йдеться у повідомленні.

 
 

Нагадаємо:

Президент Росії Володимир Путін вранці у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

Вкрав, аби швидше потрапити додому - оперативники піймали у Тернополі велосипедного злодія

Середа, 21 вересня 2022, 11:24

Оперативники карного розшуку спільно із небайдужими громадянами встановили особу чоловіка, який вирішив привласнити чужий велосипед. Із заявою про крадіжку двоколісника марки Winner Gladiator звернувся потерпілий.

22-річний тернополянин повідомив, що 31 серпня близько 16:25 він залишив на кілька хвилин свій двоколісник біля кіоску на вулиці Шептицького. Захисні замки не використовував, а коли повернувся, транспорту уже не було. Вартість транспорту оцінив в кілька тисяч гривень.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку встановили й особу злодія, і знайшли сам велосипед. Привласнив чуже житель Тернопільського району. Він у скоєному зізнався. Каже, що був у стані алкогольного сп'яніння і хотів швидше потрапити додому. Продавати двоколісник не збирався.

Підозрюваний його повернув та перепросив, але навіть при цьому уникнути відповідальності йому не вдасться. Чоловік відповідатиме перед законом згідно із ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 590 з 1480

«ПочатокПопередня581582583584585586587588589590НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер