images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тільки у Тернополі – новий формат відпочинку для любителів нічного життя

Четвер, 20 квітня 2017, 09:01

У ніч із 23 на 24 квітня у Тернополі стартує унікальна серія вечірок української танцювальної музики. Файне місто показує приклад дії закону про квоти на україномовну музику.

Завдяки прийнятому у листопаді 2016-го року закону щодо частки музичних творів державною мовою в радіоефірі, «на світ божий» з`явився величезний пласт якісного, самобутнього, українського матеріалу. Тепер його часто можна чути по радіо та на музичних телеканалах. Проте в нічних клубах Тернополя досі панує культ іноземної музики, а МС спілкуються з публікою російською мовою. Так начебто модно, і саме цього начебто вимагає місцева молодь.

Проте знайшлися у файному місті люди, які хочуть познайомити тернопільських любителів нічного життя із сучасною, стильною, запальною танцювальною музикою, що створена українцями для українців. Їм не байдуже майбутнє нації. Вони ламають стереотипи та творять нову моду на сучасні розваги до ранку.

«УкроТека» - це проект, ідея якого народилася в тернопільського активіста ВО «Автомайдан» Андрія Деркача, і який допомагає втілювати чимала команда професіоналів.

Вечірки української танцювальної музики стартують у клуб-ресторані «OPERA», що у РК «MAXIM» 23 квітня. Вартість 30 та 50 грн для дівчат і хлопців відповідно.

Проте організатори передбачили також і безкоштовні запрошення для тих тернополян, які хочуть відпочивати під якісну українську музику та допомагають у її поширенні.

Запрошення на вільний вхід ми з радістю роздамо усім, хто підтримує наше починання «УкроТеку», хто чекав на такий формат відпочинку давно, хто популяризує українську музику, вболіває за її розвиток, є активним у житті міста та патріотично налаштований, - каже Андрій Деркач, який особисто передає перші «флаєра» для вільного входу тим, кого зацікавив новий сучасний формат вечірки в «OPERi». – Вірю, що підтримці небайдужої та завжди креативної тернопільської молоді, нам вдасться зробити чималий крок, аби побороти культ загарбників у рідному місті. Адже Тернопіль завжди був центром патріотизму, центром студентства та вміє «втерти носа» прогресивними молодіжними проектами.

 

Чекаємо всіх у ніч з 23 на 24 квітня. Танці до ранку – тільки під український контент і якісний музичний матеріал зі спеціальним гостем, кращим МС та ді-джеєм західної України Micik GONIBEZ!

 

За деталями та запрошеннями можна звертатися до Андрія Деркача: 097-154-19-58.

Замовлення столиків: 067-351-41-01.

 

 

Мета громадського об'єднання

Четвер, 20 квітня 2017, 08:59

Щоб правильно підійти до розуміння мети, спершу потрібно дізнатися, як українське законодавство трактує поняття громадського об'єднання.

Згідно статті  1 частини1 Закону України «Про громадські об'єднання»,  громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права.

За організаційно-правовою формою може поділятися на громадську організацією або громадську спілку.

В цій же статті метою громадського об'єднання є здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

В залежності від спрямованості діяльності громадських організацій (соціальних, спортивних, творчих), можна перелічити, які саме інтереси своїх членів захищає та задовольняє громадська організація або ж визначити, що метою громадської організації є задоволення та захист спільних інтересів своїх членів у певній сфері (спортивній, культурній, соціальній чи іншій сфері).

Також можна конкретизувати яким способом буде досягатись мета, наприклад, задоволення та захист законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів своїх членів за допомогою реалізації правозахисних, інформаційних, соціальних, культурних заходів.

Практично кожну мету, якою б вона не здавалась обширною, можливо сформулювати із використанням конструкції Закону України «Про громадські об'єднання».

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

Обмін міжнародним досвідом з надання безоплатної правової допомоги: візит польського адвоката до Регіонального центру

Середа, 19 квітня 2017, 08:44

17883800 613049432219350 958233253103508662 n

7 квітня до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області, на запрошення директора Центру Ірини Хондогій, з метою обміну досвідом і налагодження співпраці завітав польський адвокат Dr. Bogusław Przywora.

Dr. Bogusław Przywora дізнався від Ірини Хондогій про роботу Регіонального центру та його структурних підрозділів, про саму систему БПД, що діє як на Тернопільщині, так і по всій Україні. Фахівець Центру Віталій Сольський розповів про організацію роботи адвокатів, процедуру їх призначення, ознайомив із основними положеннями закону «Про безоплатну правову допомогу».

На зустрічі, у тому числі, були присутні Тетяна Подковенко, к.ю.н, доцент кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, координатор Школи польського та європейського права ТНЕУ і доцент кафедри кримінального права та процесу ТНЕУ, тернопільський адвокат системи БВПД Оксана Яремко.

17861899 613049428886017 8693745516675616816 n

«Dr. Bogusław Przywora приїхав до Тернополя читати лекції з конституційного та адміністративного права у Школі польського та європейського права». – проінформувала Тетяна Подковенко.

З розповіді польського правозахисника, він захищає докторську роботу на тему безоплатної правової допомоги у Польщі, тож дослідження міжнародного досвіду, зокрема, українського, у сфері надання БПД для нього є вкрай важливим.

17909167 1339651369413781 2091577947 n

«Система безоплатної правової допомоги у Польщі діє віднедавна, з 2016 року, тож ще не встигла як слід сформуватися. Відтак, я хочу порівняти роботу системи надання БПД України з польською, і перейняти український досвід». – повідомив адвокат з Польщі.

Нагадуємо, що для цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.

Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.

 

Гурти зі Львова та Києва зійдуться у передостанньому батлі музичного конкурсу «Koza Music Battle»

Середа, 19 квітня 2017, 08:32

20 квітня о 19.30 год. у арт-барі «Коза» відбудеться передостанній чвертьфінал музичного конкурсу серед молодих гуртів «Koza Music Battle». Серед претендентів на місце у півфіналі – гурти зі Львова та Києва. Вхід на захід – вільний!

Thunderdogs, Львів (rock'n'roll)

Гурт прийшов, аби відродити запальну енергетику рок музики, що запалює кров та ламає стіни. «Рок'н'рол створений для того, щоб відриватись і отримувати задоволення, а не пускати соплі та міркувати про те, який ти нещасний з п’ятим iPhone», - розказують про себе учасники.

Twelves, Львів (альтернативний метал)

Музика Twelves – це комбінації драйву та запалу, енергії і мелодики, напруження та вибуху емоцій, які створюють контрастну запальну атмосферу з глибокими внутрішніми переживаннями.

Брудні, Київ (блюз рок)

Брудні - це нове дихання української альтернативної музики. Бас і ударні - це все, що потрібно, щоб розкачати твій гаражний кооператив до постапокаліптичного стану.

My Sweet Satellite, Київ

Київський гурт «My Sweet Satellite» дуже хоче взяти участь у «Koza Music Battle 2017». У разі перемоги обіцяють віддати кошти для дитячої клінічної лікарні Тернополя.

Про єдиний внесок запитайте на «гарячій» лінії

Вівторок, 18 квітня 2017, 07:19

У вівторок, 18 квітня 2017 року, з 15 до 16 год у приміщенні Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області відбудеться черговий телефонний сеанс «гаряча» лінія.

Тема телефонного сеансу: «Єдиний внесок: звітність і сплата». На запитання відповідатиме начальник відділу адміністрування єдиного внеску Тернопільської ОДПІ Кравчун Сніжана Василівна за телефоном: 52-12-27.

Відділ організації роботи Тернопільської OДПІ

 

Сторінка 1063 з 1457

«ПочатокПопередня1061106210631064106510661067106810691070НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер
Банер