images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Біля екстрим-парку в гідропарку «Топільче» розширять відпочинкову зону

Понеділок, 27 березня 2017, 08:17

Днями у гідропарку «Топільче», де облаштований екстрим-парк, розпочнуться роботи з розширення відпочинкової зони. Там встановлять лавочки для відпочинку, «сонячне дерево» для підзарядки мобільних пристроїв та відремонтують конструкції скейтпарку.

«Загалом реконструкція триватиме майже два місяці, проте весь цей час екстрим-парк буде доступний для відвідувачів. Планується, що конструкції екстрим-парку будуть розвернуті на 90 градусів, а на тому місці облаштуємо зону відпочинку, встановимо «сонячне дерево» та декілька лавочок», - розповідає начальник управління сім’ї, молоді та спорту Микола Круть.

Скейт-парк не буде функціонувати лише декілька днів, коли підрядники ремонтуватимуть окремі конструкції.

 

Центр зайнятості на дні кар'єри-2017

Понеділок, 27 березня 2017, 07:48

Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя організовував День кар’єри, що відбувся у СМК «Політехнік» в Тернополі. Роботу на заході пропонували: компанії «FORTE Group», «Волошин», товариства «Яваре», «Завод газового обладнання «Альфа-Газпромкомплект», «Future Processing Ukraina», приватні підприємства «МагнетікВан», «Колумбус», Тернопільське державне науково-технічне підприємство «Промінь» та багато інших.

До заходу долучився і Тернопільський міськрайонний центр зайнятості. Фахівці ТМРЦЗ розповіли учасникам Дня кар’єри про послуги служби зайнятості, про техніку складання резюме, ефективність відеорезюме для молодого спеціаліста, проінформували про роль самопрезентації у процесі працевлаштування. Усі охочі спробували свої сили у написанні резюме.

Під час презентації теми «Співбесіда з роботодавцем» ті, хто бажав, дізналися про особливості проходження такої співбесіди та розглянули запитання, які може задавати роботодавець.

Цей захід допоміг студентам ознайомитись із ситуацією на ринку праці Тернополя, дізнатись безпосередньо від роботодавців про вакансії та вимоги до них, встановити контакти з працедавцями у невимушеній відкритій атмосфері, отримати навички самопрезентації та поліпшити комунікаційні якості.

Майже 2000 тернополян долучилися до першої загальноміської толоки

Понеділок, 27 березня 2017, 00:00

Перша загальноміська толока відбулася у Тернополі 24-25 березня у рамках двомісячника благоустрою. Зі слів міського голови Сергія Надала, долучилися до колективного очищення міських територій підприємства та організації різних форм власності, балансоутримуючі організації, ОСББ, навчальні заклади.

«У першій толоці взяли участь майже 2000 тернополян, серед яких дуже активно долучилися представники ОСББ, які прибирали прибудинкові та прилеглі території, - розповідає очільник Тернополя. – Також було проведено традиційну щорічну акцію озеленення території міста на вул. Гетьмана Сагайдачного, у парку ім. Т. Шевченка та гідропарку «Топільче», де було висаджено майже 30 декоративних дерев».

За попередніми підрахунками, під час толоки було вивезено орієнтовно 300 тонн відходів. До слова, друга загальноміська толока відбудеться 4-6 квітня 2017 року.

 

Депутати затвердили зміни до Генерального плану Тернополя

Неділя, 26 березня 2017, 12:43

На сесії міської ради депутати затвердили зміни до Генерального плану Тернополя. Загалом серед 33-ох присутніх 26 проголосували «ЗА».

Як розповідає міський голова Сергій Надал, затвердженню змін до Генерального плану передувала тривала робота фахівців спеціалізованого державного інституту «Діпромісто», громадські обговорення та робота комісії, у яку входили депутати, фахівці та представники громадськості.

«Затверджений Генеральний план є узгодженим документом, у якому максимально враховано ті зауваження та пропозиції, які попередньо надавалися депутатами, громадськими активістами, суб’єктами господарювання та тернополянами, - розповідає очільник Тернополя. – На сесії депутати підтримали зміни до Генерального плану, одночасно дали доручення внести у документ ще пропозиції, які були визначені під час останньої роботи комісії».

Прийняття змін до Генерального плану є важливим для життя міста і його майбутнього розвитку.

«Генеральний план – це будівельна конституція усього міста, яка визначатиме його розвиток на найближчі п’ять років. Адже наша мета - максимально зберегти межі зелених насаджень, межі парків, зафіксувати їх, не дозволити більше хаотичної забудови», - додає Сергій Надал.

До слова, також на сесії депутати прийняли рішення про коригування плану зонування Тернополя та затвердили детальні плани мікрорайону «Північний» та «Пронятин».

У парку Шевченка після реконструкції збільшиться площа зелених зон

Субота, 25 березня 2017, 00:00

З початку березня у Тернополі триває реконструкція входу в парк імені Тараса Шевченка (в районі пам’ятнику Степану Бандері). Відповідно до затвердженого проекту, після реконструкції площа зелених зон стане більшою на 670 кв. м.

«Загалом у проекті передбачена заміна покриття, ремонт підпірної стінки, оновлення зовнішнього освітлення та фасаду будинку на вул. Грушевського, 9, влаштування перголи та ремонт тротуару навпроти парку, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Також важливо, що на цій ділянці буде збільшено кількість зелених зон на 670 кв.м., облаштовано газонів з посівом трави на площі майже 1000 кв.м. та висаджено 29 нових дерев».

 

Сторінка 1070 з 1456

«ПочатокПопередня1061106210631064106510661067106810691070НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер
Банер