images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


В Українському домі «Перемога» зареєстровано двадцять восьмий шлюб у рамках сервісу Мін’юсту – «Шлюб за добу»

П'ятниця, 24 березня 2017, 13:32

У Тернополі зареєстровано двадцять восьмий шлюб у рамках нового сервісу Мін’юсту – «Шлюб за добу». У нашому місті дану послугу запущено 20 лютого 2017 року.


Особливою ця церемонія стала тому, що молодята, Мешканець Тернопільщини Арслан та Донеччанка Людмила, познайомилися під час проходження Арсланом служби у лавах ЗСУ за контрактом у зоні антитерористичної операції на Сході нашої держави. Вони зустрілися випадково в одній з невеличких кав’ярень в Артемівському районі Донеччини і зрозуміли що своє майбутнє уявляють лише разом. Як тільки у Арслана з’явилась можливість отримати короткотермінову десятиденну відпустку – ні секунди не сумніваючись молода пара вирішила поєднати свої долі у шлюбі.

Саме завдяки сервісу Мін’юсту «Шлюб за добу» - Арслан та Людмила змогли втілити своє кохання у створення молодої української сім’ї у такий короткий термін.

Молоде подружжя привітав начальник головного територіального управління юстиції Едуард Кольцов та вручив приємні символічні подарунки молодятам, а також наголосив:

 

* «Ми запрошуємо усіх бажаючих, а особливо учасників бойових дій, учасників АТО - для них ця послуга є безкоштовною, скористатися

 

У Тернопіль приїде легенда українського народного мистецтва

П'ятниця, 24 березня 2017, 07:36

20 квітня в ПК «Березіль» завітає Національний заслужений академічний український народний хор імені Григорія Верьовки.

Національний хор України ім. Гр. Верьовки - це унікальний художній колектив, який своїм досконалим мистецтвом репрезентує все найкраще з невичерпного джерела народної творчості всіх етнографічних районів України.

У його програмах - історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутова, обрядова лірика - пісні і танці, виконувані на святах врожаю, на весіллях, а також колядки, щедрівки.

Хор включає також у свої концерти пісенні скарби багатьох народів світу. Органічними для колективу стали й оригінальні композиції, в яких музика, спів і танець виступають триєдиним компонентом.

Організатори запрошують усіх шанувальників українського народного мистецтва в ПК «Березіль» 20 квітня о 19:00 на зустріч з українською легендою.

Квитки в касах УД «Перемога» та ПК «Березіль».

Концерт пройде за підтримки Тернопільської міської ради.

Особливі дітки у Тернополі відвідуватимуть міні-садок

П'ятниця, 24 березня 2017, 07:36

21 березня світ відзначає Міжнародний день людей із синдромом Дауна. Невипадково у ці дні громадська організація Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо», яка опікується «сонячними дітками», розпочала свою роботу у новому приміщенні за адресою вул. Федьковича, 14. Це приміщенням їм надала Тернопільська міська рада.

«Робота Центру – це соціальний проект, який реалізовується спільно мерією Тернополя та громадською організацією. Раніше Центр працював на орендованій квартирі, за яку платили кошти самі громадські активісти. Коли закінчувався термін оренди, вони звернулися у міську раду і нами було прийнято рішення виділити для роботи цього Центру приміщення, площею майже 160 кв.м., на вул. Федьковича, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Поруч розташована і дитяча лікарня, і Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо» сьогодні відвідує 20 діток з синдромом Дауна, аутизмом, частково з ДЦП. А у групі денного догляду, відповідно до законодавства, перебуває восьмеро маленьких тернополян.

«Наша організація була заснована у 2010 році. У Центрі проводяться і індивідуальні, і загальні заняття, а також є міні-садочок денного догляду, - розповідає голова громадської організації Ольга Гордієнко. – Ми вдячні очільнику Тернополя та міській раді за сприяння у вирішенні питання з приміщенням. Адже такий Центр необхідний для діток з особливими потребами та для їх батьків».

Представники Центру сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо» вручили міському голові подяку за допомогу та підтримку.



 

За останні три роки у Тернополі з’явилося більше 30 екопарковок

П'ятниця, 24 березня 2017, 07:35

За останні три роки у дворах багатоповерхівок Тернополя облаштовано 31 екопарковку. Як розповідає начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Анна Муца, збільшують кількість місця для паркування під час капітальних ремонтів прибудинкових територій, якщо є технічна можливість.

«Перед ремонтом кожного двору проводяться збори, на яких враховуються пропозиції мешканців з різних питань, у тому числі і щодо збільшення кількості місць для паркування у їх дворів. Варіант екопарковок є доволі популярним, оскільки вони не перешкоджають проростанню трави і одночасно забезпечують додаткові місця для паркування автомобілів», - додає Анна Муца.

До слова, лаштування екопарковок також передбачено під час проведення капітальних ремонтів дворів у 2017 році.

Податкова бліц-відповідь

Середа, 22 березня 2017, 11:07

Підприємець на спрощеній системі (перша група, без найманих) планує взяти відпустку на один місяць. Єдиний податок за цей період не сплачується, а як бути з єдиним соціальним внеском?

Закон «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» не містить норм про звільнення підприємців – платників єдиного податку від сплати єдиного соціального внеску на період перебування у відпустці.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Сторінка 1071 з 1456

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер
Банер